Az IBM-es Smarter Cities honlap önmagában is elég érdekes, de most nem csak úgy ok nélkül írok róla, hanem mert Magyarországon is indítanak egy ötletversenyt. A lényeg, hogy videókat kell készíteni arról, hogyan képzeljük el a működőbb várost. A felhívás szerint:

Nem talál parkolóhelyet? Nem várja be a HÉV a metrót? Megint lekéste az előadást, mert dugóba került? Elveszett a bürokrácia útvesztőjében? Hatékonyabban tudná felhasználni az energiát otthonában, ha online követhetné saját fogyasztását? Ez még csak néhány, azokból a problémákból, melyek egy-egy videó témáját képezhetik. 

Na persze van Facebook, meg blog, meg Twitter és sok nyeremény (még a hír terjesztőinek is), itt vannak a részletek. Az egész leginkább azért érdekes, mert engem is meghívtak zsűritagnak, szóval itt a nagy lehetőség a megvesztegetési kísérletekre. Felajánlások a kommentekbe jöhetnek!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: videó verseny város

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr102209897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2010.08.09. 20:35:05

ha nyerek xboxot átjöhetsz játszani. :]
vagy: amíg diplomát írok nálatok lehet. na? :)

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2010.08.10. 08:38:33

@~dá~: Fenyegetni és zsarolni is lehet, vagy azért kizárás jár a megvesztegetési partiból? :)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.08.10. 08:59:46

@sanche: hát nem arra gondoltam, hogy megveretem magamat :) a lelki szemeim előtt egy akkora nokiás doboz lebegett, amelybe egy számtárcsás vezetékes telefon is belefér
süti beállítások módosítása