DEMONS OF ALCOHOL

Most, hogy bevezették az újbudai alkoholstopot, ideje kicsit visszakacsintani a témára. A rendeletről az utóbbi idők egyik legnagyobb vitája alakult ki az Urbanistán, bár azért abban nagyjából egyetértett mindenki, hogy a szesztilalom baromság. (Ennél nagyobb egyetértés furcsamód csak a "ZP és a Rió kapja be" téma körül alakult ki.) Ugyanakkor nyitva hagytunk egy kérdést, hogy mit lehet tenni a lakók nyugalma érdekében. Az alábbi levél történetesen épp a ZP-ről szól, de a probléma az egész várost érinti. Mi lehet a megoldás? Nagy vigalmi negyedbe szorítani az éjszakai mulatóhelyeket? Minden kerületben kialakítani egy türelmi zónát? Vagy legyen sok kocsma mindenhol, de jó sok utcán strázsáló csendőrrel, aki az arra járó részegen ordibálóknak leken egy nyaklevest?

 

Kedves Urbanista!
Zp ügyben írok. (...) Szeretnék néhány gondolatot megosztani erről a kulturális szórakozóhelyről (is). Családom 50 jómagam 25éve élek a kerület ezen részén.Ebben a házban, és mi vagyunk a legközelebb, nem számítva Kármán Tódort, 48 lakás és ugyanennyi család lakik. Sokan vagyunk. Különböző korúak, de egy dolgoban mind egyetértünk. Az elmúlt pár év alatt nyaranta itt elszabadul a pokol.
Amikor zp még zöld volt és nem egy ilyen kiépített profithajhász vacak, na akkor még sokat le is jártam. Sosem zavart. Tavalyig. Na amióta van az új zajszintmérő csodájuk, olyan hangos a zene mint még soha. Szerencsére csak 8-11ig. Előnye: az erkélyről lehet koncertet hallgatni. De vannak hátrányai is.
1. Kamasz csürhék vonulnak az ablakaink alatt ,hol oda, hol vissza. A csürhék követési ideje 1-1,5 perc. Odafele is ordítanak meg visszafele is. Néha csak hangokat adnak minél hangosabban.
2. Nem az ivás a baj, hanem ahogy isznak. Pl: néhány tizenéves, általában lányok, leülnek az első lépcsőre és ott szórakoznak. Az nem zavarja őket, hogy ott laknak(a lépcső feletti ablak stb.), ők ott és akkor buliznak, ordítanak, kiélik magukat. Mert. Csak. És mindenki más dögöljön meg.
3. Ha nem a lépcsőn ülnek akkor két méterrel odébb az egyébként is haldokló növényket hugyozzák le. Egy este minimum 20an tesznek így. Mert. Neki kell.
4. Elképesztő mennyiségű szemét gyűlik fel kis utcánkban is (Irinyi páratlan oldal). Törött üveg, hányás folt és ami kettő között elfér. Mert ugye nálunk ezt is lehet. Konkrét példa: jön emberünk(?), kezében a kis sörösüvegecskéje. Majd izomból az aszfalthoz vágja. Haver röhög, az övé nagyobbat csattant. Mi meg takaríthatjuk fel reggelente a szilánkokat. A kutyások ki vannak ettől. Mesélje már el nekem valaki, hogy ez mire jó?
Mesélhetnék arról amikor este 11kor 5-8 alsógatyás kamaszfiú rohangált fel alá az utcában. Persze állatmódon üvöltve. Kulturált szórakozás? Fiatal vagy akkor mindent szabad? Aki meg itt lakik az költözzön el, ugyi? Hol van itt a kultúra? Vagy a szórakozás?
Lehet én vagyok öreg (25), de szerintem nem az a szórakozás ha tajt részegre issza magát valaki és aztán kimegy az utcára randalírozni.  Tudom nehéz kamasznak, fiatalnak lenni, ki kell engedni a gőzt. DE így? Miért nem lehet úgy szórakozni, hogy a másik embert ne zavarja?
Az aláírás gyűjtésről.
Itt főleg idős emberek élnek. Halk  a hangjuk. Tűrnek. Szenvednek. Tehetetlenek. Most úgy nézett ki történik valami, elhitették velük. DE nem fog történni semmi. Régen nem ilyen volt, nem is tiltakoztunk. Évről évre rosszabb, sosem volt ennyire.
Bárkinek felajánlok egy vacsorát nyitott ablaknál, hogy megtapasztalhassa milyen.
Látom nagyon terjengős lettem, remélem még ébren vagy. SAjnos ezt a panassz áradatot folytathatnám.
Tudom, hogy nem megoldás a hely bezárása, a tiltás. Itt az emberekkel van baj. Mert azt hiszik hogy ezt így lehet. Pedig lehet másképp is.

 

Megoldási tippek?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szórakozás alkohol zöld pardon vendéglátóhely bezár xi. ker lágymányos goldmann györgy tér

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr541133865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újbuda feketén fehéren 2009.05.21. 03:21:03

Alkoholstop a gyakorlatbanBlogunk hónapok óta foglalkozik az újbudai alkoholárusítás korlátozásáról szóló rendelettel. Már márciusban felhívtuk olvasóink figyelmét, hogy Molnár Gyula miként védi meg a ZP-t és a Riót, míg záratja be az összes többi kocsmát…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rka 2009.05.20. 18:55:09

boltban alkoholstop 10 utan OK. 18+ szigoru betartatasa mellett. deviszont a kocsmakat ne bantsak. evek ota jarok a kornyeken ezekre a helyekre, az utcai randalirozok tobbsege nem onnan kerul ki. zp rio monnyon le

Nils. H 2009.05.20. 19:16:22

Na most ha bezárják a kocsmákat tízkor, akkor az odabent fogyasztó emberek arra hajlamos része bizony kiszorul az utcára, ahol a tíz előtt megvásárolt/otthonról hozott itókájával hajnalig randalírozhat. Ügyes húzás.

2ség 2009.05.20. 19:19:06

Sajnos csak megerősíteni tudom.
Egy utcával arrébb (távolabb) lakom, 21 vagyok, és nem a megbotránkozós fajtából.

De azért az már tényleg több a soknál, hogy részegen éjjel 2-3 felé erre tántorognak, beülnek az autóba, és részegen hazavezetnek, vagy bőgetik a motort.

2 éve szűk ívben kanyarodtak ki a parkolóból a zsákutcába a részeg barmok, meghúztak egy kocsit, aztán parlógázzal (!) (talán rükvercben? már nem emlékszem...) elintultak, összetörték a zsákutca végén álló kocsi hátulját teljesen, végül kikanyarodtak és elhúzták a csíkot igen nagy tempóval. Kicsit sem balesetveszélyesek...

És azóta sem lett sokkal jobb.

Mariannka51 2009.05.20. 19:30:21

Tőkéletesen megértem a levélírót, mi is sokat szenvedtün az Total Car nevű műintézménytől. Ott sem magával az intézménnyel volt baj, hanem, hogy az utcán buliztak, ökörködtek a fiatalok. (volt, hogy a kocsik tetjén futottak végig). Addig járunk az rendőrség és az önki nyakára amig komolyan vettek és minden hétvégén kijöttek és a fiatalkorúakat elvitték a szórakozóhelyről. Igy lassan elszoktak, hiszen minden héten balhé volt és a műintézmény elköltözött.
Egy másik praktikus, de kissé kényelmetlen megoldás egy vödör vizet rájuk önteni....

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.05.20. 19:32:16

Teljesen világos a megoldás.

Be kellene tartani a hatályos jogszabályokat. Közterületen tilos az alkoholfogyasztás, és kocsit vezetni is tilos részegen, valamint bizonyos sem szabad meghaladni este X óra után - csendrendelet. Miden szabályozva van. Csak tojnak rá. Ezért meg attól is elveszik a szórakozás lehetőségét aki kulturáltan teszi azt. Még ha sokak törnek zúznak is, ez max az összes ember 5-10%-a.

Ofélia . 2009.05.20. 19:35:56

@Mariannka51: Precízebben fogalmazva egy vödör szart:((

peca1000 2009.05.20. 19:41:08

Büdös vízzel le kell önteni őket, vagy légpuskával meglőni. Többet a környékre sem megy.

papamaci1 2009.05.20. 19:47:09

A fiatal ahhoz is lusta hogy 22 h előtt vegyen szeszt ?
Én a randalírozókra vizet öntök, lavórból.....
Aki gajdol : lehugyozni nagy ívben....

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.05.20. 19:52:07

Részeg mint állat, nem tud küzdeni. Lemész és jól szájbavered. Ha megkérdezi, hogy miért akkor mégegyet. Egyeseknek nehéz a felfogása. Ha máshogy nem megy...

nadivereb 2009.05.20. 19:52:12

Már a főoldal fórumra is írtam, de ide is ideírom:
Tagadhatatlan, hogy vannak olyanok, akiknek a szórakozást annyit jelent, hogy talajrészegre isszák magukat és összehánynak mindent, ami szembejön. Na, az ilyenek ellen nem véd a rendelet. Mert őnekik megfelel, ha 21:50-kor vesznek egy raklap ócsóalkoholt és kivonulnak a parkba. Akikkel kicsesztek, azok azok, akik szeretnek a barátaikal meginni egy-két sört és beszélgetni. Ez ám az elvszerűség.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.05.20. 19:56:47

Teljesen igaz és szomorú az írás. De felhívom a figyelmet, hogy ez nem csak az ottlakókat érinti. Egyszerűen minden kultúrált embert érint, aki _valaha_ is embernek tartotta magát, főleg, hogy néha jár arra.

Valóban globális probléma(itthon mindenképpen) hogy egy rétegnek (nem mondom, hogy fiatalok, mert én is közéjük tartozom) tényleg a rendszeres, emberi mivoltukbólvaló kivetkőzés teljesen természetes.

Mindazonáltal úgy van, ahogy leírták. Részegen vezetni tilos. Részegen ordíbálni éjszaka szintén tilos. Részegen rongálni szintén tilos(józanul is). Magyarul rendet kéne vágni, mert jogilag lehetne.

Én nem értek egyet az italstoppal, mert nem old meg semmit, esetleg kellemetlenséget okoz sok bunkónak és kevés nembunkónak is.

Ugyanakkor addig egy kocsmának egy tetvedék szórakozóhelynek nem szabadna nyitva lennie, amíg olyan állapotok uralkodnak, mint amilyenek uralkodnak. Legyen a ZP-től kezdve az utolsó kis kocsmáig minden szórakozólétesítmény szigorú ÉRDEKE, hogy a rend és a törvény fenn tudjon maradni.
Hogy hogyan érik el ezt, az nekem tökéletesen mindegy. Rendőrt bérelnek minden éjszakára(lenne rá pénz..) vagy kidobósembereket fizetnének boxerekkel, nekem hullára mindegy.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.05.20. 20:01:52

Akik olyanokat javasolnak, hogy hugyozzák le a randalírozókat meg légpuska..Azok nem látják tisztán a képletet. Semmit nem oldana meg, hosszútávú acsarkodás, háborúskodás és pereskedés lenne ebből. A lakók járnának a legrosszabbul.

nadivereb 2009.05.20. 20:02:35

@sanche: Éppen az imént írtam, hogy ez a bunkóknak max. kis kellemetlenséget okoz. A (többségben levő, bytheway) normális embereket viszont igencsak kellemetlen helyzetbe hozza. Mert mostantól csak háznál tudunk szórakozni (és átkopog a szomszéd), a parkban (télen nem megoldás, na és ott vannak fent említett tahóék is), vagy a kivételt képező műintézményekben, ahol vagy 650 forint egy (4 decis) korsó sör, vagy benzinkút. Éljenéljen a logika!

Kopiás Attila Steve 2009.05.20. 20:08:25

Én a szegregált negyedek létrehozását nagyon ellenezném. A város minden területén laknak emberek és joguk is van hozzá. Én ugyan pont a vendéglátóipari helyek látogatói közül kerülök ki, nem a nyugdíjasok közül, de nem hiszem, hogy bármi jogunk lenne elüldözni bárhonnan az ottlakókat azzal, hogy Mama, innentől itt konstans Sziget lesz.

Szóval együttélést kéne megoldani. Ehhez pedig, ahogy ez többször elhangzott, semmi más nem kéne, mint a törvényeket betartatni (és lehetővé tenni a betartásukat), nem pedig ilyen barom rendeleteket hozni.

1) 10 után tilos zajongani.
2) Szemetelni bármikor tilos.
3) Közterületre hányni, vizelni ugyanezért tilos. (Persze ehhez kellenének a nyilvános WC-k mindenhol, amiket pont a vendéglátós lobbi kedvéért zártak be...)
4) Részegen vezetni tilos.

Mind az éjjelnappalik mind a kocsmák korlátozása teljesen fölösleges és kontraproduktív.

Az otthon, párjukkal vagy barátaikkal 1-1 sört vagy bort meginni kívánó emberek innentől rácsesztek. Nincs lehetőség már most sem arra, hogy hazafele beugorjak az éjjelnappaliba érte, mert tilos. Ezért persze be is zárnak a boltok, azaz már kaját sem tudok venni, köszi. Aki előre eltervezetten ipari alkoholizálni akar az viszont előre meg kell hogy vegye a piát, méghozzá akkora mennyiségben, ami biztos elég lesz. Ezért aztán nő az alkoholfogyasztás, ráadásul csak az utcán, hiszen kocsmázni sem tudnak beülni alapozás után. Sőt, kocsmázni eleve nem fognak tudni beülni sehova, hiszen 10-kor záró helyre még én sem ülök be a magam két korsó sörére, hát még aki esetleg komolyabban gondolja.

Lehetne sorolni még, de szerintem fölösleges. Két kérdés van összesen, aminek meg kéne felelnie bármilyen szabályozásnak:
1) A törvényeket betartó állampolgárokat ugye nem súlytja aránytalanul? De.
2) A törvények betartatása nem lenne elegendő a probléma megoldására? De.

Akkor?

Mioporfeszosz (törölt) 2009.05.20. 20:11:59

Hátigen, ahol a jogállam és a társadalom szövete fesleni kezd..
Majd ha ezek a surmók lánccal, lőfegyverrel rendszám nélküli motorokon tombolva fosztogatnak..
Oda is eljutunk, nyugi.
Max 30év van még eddig.
Ahogy csúszik lefelé az ország, annál nagyobb lesz az anarchia és mocsok

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.05.20. 20:13:27

sajnos megint arról van szó, hogy a nagypolitika lefeküdt lobbiérdekeknek (az "ipar"ági nagyoknak), és a lakossági tiltakozások miatt kvázi szociális indokot is talált az intézkedések alátámasztására.

persze mindenkinek igaza van, a lakóknak, a vendéglátósoknak és a szórakozni vágyóknak is.

mégis úgy gondolom, a tiltás rossz. amúgy is bezárkózó nép vagyunk, az ilyen intézkedésekkel csak azt fogjuk elérni, hogy Budapest azt a csöpp vonzerejét is elveszti, ami még van neki.

nadivereb 2009.05.20. 20:16:30

@Mioporfeszosz: Igen. Az időnként megivott egy-két korsó sörtől, illetve a kamaszkori lázadástól egyenes út vezet a láncos-lőfegyveres mészárlásokhoz. Egyértelmű.

balazsman 2009.05.20. 20:24:15

az a hihetetlen kis hazánkban, hogy egyszerűen képtelen működni a "NE ADJ EL ALKOHOLT 18ÉV ALATTI VENDÉGNEK, VEVŐNEK" szabály...
az USA-ban a "nagy szabadság" országába, simán ID-t kérnek minden alkalommal, vicces fogalomnak is számít az "I've got ID-d"

The reaper 2009.05.20. 20:24:46

Én BME-s vagyok. És rendszeresen, látom, hogy reggel a Goldmann gödör teli van mindenféle színű üvegdarabokkal. És elhiheti mindenki, hogy nem az egyetemisták fő randalírozók, hanem azok a 14-15 éves hűdekemény tinik akik a ZP-ben buliznak. Azt nem tudom megérteni, hogy ilyen idősen hétköznap miért engedik el őket.
De ez tényleg felidegesített, hogy 10 után nem ülhetek be valamelyik egyetem közeli kocsmába. Az index fórumon irkálták, hogy az egyetemisták ne alkoholizáljanak, hanem inkább tanuljanak. DE az már fel se merül valakiben, hogy esetleg kell a kikapcsolódás a sok tanulás után, és esetleg az ember még meg is teheti, hogy hétköznap tovább ül a kocsmában és megiszik pár sört. De most nincs rá lehetőség.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.05.20. 20:30:02

@nadivereb: Nem, ez egy folyamat. Ahogy ezek a csókák már nem tanulták meg, nem érzik és egyáltalán letojják, hogy másik hányezer embernek okoznak problémát, az már egy előjel, egy indító szikra.

A másik fejezet, hogy igazán nem is tudsz velük mit csinálni, mert a rendvédelem a valódi bűnözők ellen is szinte tehetetlen, a határok tágak, lopás 20e-ig semmi, a börtönök tele, százezrek élnek bűnözgetésből, fémgyűjtásből, lopkodásból, ebbőlabból.

Ez egy pillanatkép, egy jelenben megfigyelhető, fokozatosan rosszabbodó állapot.

Ahogy a társadalom anyagi és egyéb lehetőségei szűkülnek, az akítív réteg fogyatkozásával, ahogyan erodálódik minden érték és társadalmi norma, ahogy egyre jelképesebbé és csak a papirokon létezővé degradálódik a jogállam, úgy gyorsulunk ezen a lejtőn lefelé.

Csak figyelj.

d3vnull 2009.05.20. 20:37:14

Az okosok pont a komplementerhalmazra alkalmazták a rendeletet. Pont a zp és rio amin nagyon változtatni kéne. Meg mondjuk a 18 év alattiak kiszolgálásán...

sorokinV 2009.05.20. 20:39:38

Alapból a zenés-táncos napközikkel van a gond, mert a kocsmában ritkán rúg be annyira az ember, hogy ne tudjon magáról. Illetve ebben az esetben koppan az asztalon, majd ébredés után hazaballag. De a tömeges primitív "bekúrás" a bulikra jellemző, nem arra az arcra, aki esetleg éjfélig sörözget a kedvenc kiskocsmájában.
A zenés-táncos napközikre meg olyan fizetendő tételeket kell kivetni, melyekből fedezhetőek a következők:
1, a környékbeliek nyílászárócseréje, hogy semmit ne halljanak a buliból
2, az állatok vonulási útvonalán (itató-párzási hely) végig közterületfelügyelőket, orkokat, és rendőröket állítani, meg néhány szocmunkás-mentőst, aki elviszi a elhullajtott részegeket a kukáig.

És a probléma megoldva!

SurRus-Ginagi BE (törölt) 2009.05.20. 20:44:43

Ahogy a levél is utal rá, az igazi műsort a részeg kamaszok produkálják, nem a huszonévesek, meg a brit legénybúcsúztatók. Legalább arra oda kéne figyelni, h ne jussanak ilyen könnyen alkoholhoz, ha már a rendőrbácsi nem töri össze hamvas kis pofikájukat.

ARK-10 2009.05.20. 20:46:46

"Tudom, hogy nem megoldás a hely bezárása, a tiltás. Itt az emberekkel van baj."

A hely bezárása valóban nem megoldás - itt az "embereknek" nevezett végbéllényeket kell(ene) egy nagy, lakatlan területre (Szibéria, Antarktisz, stb) költöztetni, ahol az szdsz nívójukat (kábszerezz, buzizz, bulizz) kiélhetnék!!!

sorokinV 2009.05.20. 20:48:50

Kiegészítés:

Nehezen várható el a gazdasági önérdekét már felismerő proletártól, hogy 600+ Ft-ért vegye meg az ízetlen lóhúgyot, ahelyett hogy finom zlátyibázsántot vennének a közértben (ÁFÉSZ 6274 üzemegység). Szal' a minőségre odafigyelhetnének a csibeitatóban!

Girhes Joe 2009.05.20. 20:52:47

(1) Nem az életkor teszi a kultúrát, a 18+ szabály betartatása a világon semmit nem oldana meg. 18-24 éves korban is bőven tombol még az ifjúság, ma már az is kamaszkornak számít. (száz éve már 18 évesen tényleg felnőtt volt az ember...)
(2) Az egy-két korsó sörtől nincs egyenes út a lőfegyveres mészárlásig, de a kamaszkori lázadástól már lehet. Ha nem törik le időben, "ne korlátozzuk szegényt" felkiáltással.
(3) Az előző két mondatom ellentmondani látszik, pedig nem mond ellent. A lényeg az, hogy nem az alkoholfogyasztást kell tiltani (még 18 alatt sem), hanem a rendet fenntartani, akár igen kemény eszközökkel is. Felőlem igyon 15 évesen, de tegye kultúrember módjára.

EasyFriend 2009.05.20. 20:53:56

BDzsH kommentjével teljesen egyetértek. Engem is közelről érint a dolog, itt a VI. kerületben, egy bulizóna közepén élek. Jelenségek teljesen megegyeznek a post írója által felvázoltakkal.
Tök egyszerű a szitu. Nincs olyan sok bulizóna a városban. Éjszaka járőrök kellenek ezekre a helyekre, különösen nyáron. Hangoskodókat igazoltatni, figyelmeztetni, ellenszegülőket elvinni. 18 alattiakat (hangok alapján becslésem 40-50%) kikérdezni, hogy hol basztak be, helyet bezáratni, szülőket hívni, hogy jöjjenek a gyerekért.
Normális helyeken így csinálják, és nincsenek is ilyen problémák. Itt ezt miért nem lehet?

EasyFriend 2009.05.20. 20:55:11

Jah azt még hozzátenném, hogy a tervezett szesztilalom szerintem egy kicsit sem fog javítani a helyzeten, viszont jó nagy hülyeség, és azokat is bünteti, akik bírnak emberhez méltóan szórakozni.

mokas_gizi 2009.05.20. 21:00:23

Tízkor lehúzzák a rolót az újbudai kocsmák
http://index.hu/belfold/budapest/2009/05...ruleti_kocsmak/

Azt el kell ismernem hogy kevés olyan kerület van mely ennyire nyíltan felvállalja a korrupciót évek óta büntetlenül...

Évek óta nagyobb területet használnak mint amennyiért fizetnek, mint amennyi járnak + most az önkormányzat olyan módosítást hozott nekik hogy még a konkurenciát is elintézték neki Abszudisztánba mindent lehet FULL nyíltan büntetlenül...

dagger 2009.05.20. 21:01:51

Én vidéki kisvárosban lakom (Balaton part) nyaranta ugyanez megy.
Sutyerák ordít az ablak alatt odabassza a sörösüveget a lépcsőház elé, esetleg leokádja/lehugyozza az ajtót..
Régebben volt, hogy 2-szer 3-szor is kiszóltam nekik, hogy hesspicsába.
Most már csak lemegyek tonfával (gumizott nem kőkemény azé) azt lecsapkodom akit érek. A többi meg elszalad mint a nyúl, ehhe...

Girhes Joe 2009.05.20. 21:02:40

Easy, a kulturáltan szórakozni képes 18 alattiakat miért kéne bántani? Mondom ezt 32 évesként, szóval nem önérdek... de a 18+ szabályt abszolút álszentségnek tartom. Legyen szigorú rendfenntartás, de ne az életkortól függjön már, hanem a viselkedéstől! (Egyébként hasonló a véleményem a pornóról is. Azzal, hogy úgy állítjuk be, hogy a felnőtteknek ez csodásan jó dolog, "de te még kölyök vagy hozzá úgyhogy húzzál innen", csak azt érjük el, hogy dafke ellenszegül majd a kamasz. Példamutatásról hallott már valaki? Ha a pornótól védeni kell a kamaszokat, akkor a felnőttek ne csinálják olyan nyíltan! Alkohol, cigi kapcsán dettó.)

honeycutt (törölt) 2009.05.20. 21:07:17

@The reaper: nem úgy van, hogy a 18év alatti kisgyerekeket elküldik 10után?

honeycutt (törölt) 2009.05.20. 21:11:33

@Gergő77: ihatnak, na de a 70%uk nem tud mértéket tartani, vagy simán azt hiszik, hogy jóarcok lesznek, ha bebasznak és az a szórakozásuk. szomorú és szánalmas.

Girhes Joe 2009.05.20. 21:13:59

honeycutt: sajnos ez az egyetemisták között is bőven dívik... legalábbis dívott a BME-n, amikor oda jártam 10 éve. Ezért mondom, hogy aki ordibál, tör-zúz, összehányja az utcát és levizeli a kapualjat, azt be kell vinni, és "el kell beszélgetni" vele. Tök mindegy, hogy 15 vagy 25 éves.

SurRus-Ginagi BE (törölt) 2009.05.20. 21:15:24

off

@Gergő77:

no igen, de a a kiskorúak alkoholfogyasztása egyelőre tilalmas.

(pornó volt-van-lesz, lehet szeretni, de aki azt állítja, h "a felnőtteknek ez csodásan jó dolog", az nem százas)

honeycutt (törölt) 2009.05.20. 21:15:49

és ez a huszonévesekre is jellemző, igaz kisebb százalékban.

Girhes Joe 2009.05.20. 21:21:42

SurRus: tudom hogy ez a törvény, csak megírtam a véleményem róla (nevezetesen, hogy az álszentség magasiskolája).

Azt meg hogy a pornó "csodásan jó dolog", nem én állítom, hanem a média, persze nem így szó szerint, hanem erősen sugallva az agyonszexualizált műsoraival... de ez itt már tényleg off, úgyhogy abbahagytam.

A_Denever 2009.05.20. 21:22:21

A 18ev alatti kisgyerek meg majd hivja a batyust es a novert akitol tud kunyizni. Esetleg a sarki reszeg tagot aki joindulatu es megosztja a maradek piat. Az is szep... egyszerubb lenne a szulonek kiszamlazni a gyerek utani takaritas szamlajat, aztan az majd elmagyarazna hogy is kell kulturaltan szorakozni, emelkedo tetelekkel hogy akinek telik ra az is megunja a szorakozast egy ido utan.

A rendelet elott erdemes lett volna korbetekinteni Europaban. Pl. Finnorszagban nincs 21 utan alkohol eladas, de meg benzinkuton sem. Egyszeruen letakarjak a rekeszeket. A hivatalos tomenyt arusito bolt kb. 18kor zar es elotte is keri a szemelyit.
Ennek ellenere reszegekkel tele az orszag, kiveve a telet, amikor lecsokken az utcai reszegek szama koszonhetoen a hidegnek.
Sot! Ejjel nappal ordibalnak a reszegek, bar nehany reszeg szerencsere nem kotekedos fajta. A legtobb masra sem jo mint elrettento peldanak, de meg a szemetes fogalmaval sincs tisztaban.

Itt csak egy eros polgarorseg segithetne, ha valaki nem otthon es csondben vagy szorakozo helyen szorakozik, arrol video majd kb. 24 orara elvinni a szemelyt jozanodni. Azt ha ujra utcakepes akkor visszaengedni az utcara. Akar ejjel van akar nappal. A bezart hangszigetelt ablak nem megoldas, mert a friss levegore is mindenkinek joga van. Aki ordibalni szeretne az menjen el egy koncertre, van azokbol szabadteri is meg minden fajta.

mokas_gizi 2009.05.20. 21:47:27

@A_Denever:
ZP nek van valami kerület őrsége + ZP környékén és ligetbe mászkálnak a biztonságiak...

borpancsoló 2009.05.20. 21:47:27

Az a baj, hogy ennek rossz az üzenete. Baj van a hazafelé részegen randalírozókkal, de nem őket akarják megfogni, hanem a kiszolgálóhelyeket (és abbol sem mindet). Ezek után még annyira sem húzzák meg magukat, mint eddig, ez nyilvános felhívás arra, hogy amit tesznek, azzal minden oké.

Az pedig, hogy egy kocsmában nem lehet tíz után alkoholt árulni a világ legnagyobb baromsága. Mér' nem vezetik be, hogy festékboltba délután már ne lehesen festéket kapni, mert a délutáni-esti festékszag zavarja a szomszédokat.

Nem hiszem, hogy a pl Tünde vagy a Clock törzsközönsége annyira problémás lenne, de azért őket mégiscsak egyszerűbb beszopatni, mint a pénzforrás RIO-t és ZP-t.

Rendőr kéne, csakhát ebben az országban a problémákat sosem úgy oldják meg, ahogy a legjobb lenne, hanem ahogy a legegyszerűbb, az pedig mindig is mindegy volt, hogy emiatt hány KKV szív.

Ja, és nem a tinikkel van baj, azok mindig is, minden korszakban addig mentek el, ameddig lehetett. Csak régen voltak határok amiket mondjuk nem mertünk átlépni.

A_Denever 2009.05.20. 21:57:17

@mokas_gizi:
Akkor elmeletileg egy alkohol szondat magukkal cipelni nem okoz nehezseget. Aki reszeg azt vissza a ZP-be, de nem kaphat semmi olyat amibe alkohol van (elmeletileg mar van valami belepteto kartya mintha ital vasarlasnal is hasznalnak), esetleg a tobbitol raccsal elszeparalni egy kert reszt. Pl. duhongo szakasz. Zene ott is szol, csak a mozgas korlatozott... Ha kijozanodott hazamehet, esetleg hivnak neki egy taxit ami a haza elott rakja le (akkor is ha az ut tuloldalan a koleszban lakik)
ha elore kifizeti az adott zonahoz eljutas koltseget.

Velem mar fordult elo hogy rendor bacsi segitett felcipelni a cseppet sem szomjas baratom a lepcson a lakasaba. Meg is koszontem neki, hisz azert van hogy szolgaljon es vedjen. Pl. a reszeg ember eleg vedtelen... Igaz ugy nezett eloszor ki mintha elutottem volna a sracot, pedig csak nem birtam maskepp kivakarni a kocsi hatso uleserol mivel nem vagyok egy eromuvesz alkat.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.05.20. 21:57:47

Ezúton szeretnék, úgy 20 év távlatából utólag is elnézést kérni azoktól az utasoktól, akiket ittasan felébresztettünk a hajnali első metrón, a panel lakóitól, akiket miattunk sorba állítottak a rendőrök éjjel kettőkor a játszótéren, a kutyustól, akit befestettünk kékre, a családoktól, akiknek az ablaka alatt borzalmas hangon énekeltünk, a főbérlőtől, akinél 120 fős bulit szerveztünk 70 nm-en és a többiektől, akiket már nem merek megemlíteni.

Megnyugtatásul közlöm, hogy megbűnhődtem, mert a szomszédom éjszakánként metált hallgat és hiába dörömbölök az ajtaján, nem érdekli.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2009.05.20. 22:03:13

miert nem fognak ossze a kornyekbeliek? ha 10-15 ember, kelloen felfegyverkezve (hidegvizes vodor, gumibot, slag, etcetc) nehany randalirozot kelloen elvernek minden este, hamar megszunne a problema

aki nem tud emberkent viselkedni, azzal nem kell emberkent banni. (szivem szerint osszeset rabositanam, 2 nap elozetes utan szuzesseguket tobbszor elveszitve meggondolnak, maskor akarnak-e reszegen ordibalni..)

EasyFriend 2009.05.20. 22:04:19

@Gergő77: Nem mondom én, hogy bántsák, csak tartassák be a törvényt, mármint hogy nekik tilos alkoholt eladni, felszolgálni. Vagyis egyrészt keményen büntessék meg a tilalmat megszegőket, másrészt fogják meg szépen a gyerekek kezét és kísérjék haza. Maximum azt lehet bántásként értékelni abból, amit leírtam, hogy szólnak a szüleiknek - de talán nem is árt tudniuk róla, hogy mikor és hol kószál seggrészegen a gyerekük az utcán.
Nem kéne mindenkit zaklatni, aki az utcán éjszaka mászkál, csak aki hangoskodik, garázdálkodik, stb. Az a kiskorú, aki valamilyen csoda folytán nem őrül meg az alkoholtól, azok tőlem maradhatnak az utcán. (Bár zárójelben mondom, ők is önveszélyesek, de ezt már intézzék el az őrangyalukkal.)

Czermy86 2009.05.20. 22:06:43

Az az érdekes, hogy a fenti levél is arról szól, hogy a zp közösége az, aki felfordulást okoz a kerületben. És ha a Kedves Levélíró olvasta az új rendeletet, akkor láthatja, hogy ez ügyben semmi nem történik, a zp-t nem zárják be, ott ugyanúgy folytatódik az élet, mint eddig. csak a kocsmák szívják meg, amikkel pedig sokkal kevesebb baj volt.

Nem értem, miért kell a zp közönségén felháborodott emberek miatt a többi intézményt bezáratni este, miért nem lehet a zp-t...

EasyFriend 2009.05.20. 22:09:23

@Gergő77: Ha kiskorú hányja tele az utcát (+még ami sikerül), abban legalább annyira bűnös a kocsmáros, aki neki alkoholt eladott, vagy a szülei, mint ő maga (aki nem is igazán büntethető normálisan, azt hiszem). Ha 18 fölötti teszi valaki ugyanezt, azért egyedül ő a felelős, ő büntethető és büntetendő is.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.05.20. 22:15:41

Most itt tényleg oda szeretnének egyesek eljutni, hogy fiatalok ne igyanak alkoholt és szép csendben menjenek haza buliból? :-O
A szüleiket tessék megregulázni, hogy amíg lehet, nézzenek a gyerek körmére és szigorúbb rendőröket a környékre, hogy ciki legyen reggel apát várni az örsön. Aki meg elfelejtette, hogy ő is volt fiatal, az menjen le alfába és próbáljon meg emlékezni! ;-)
Most ez nem a kockáknak szólt!

EasyFriend 2009.05.20. 22:16:32

Esetleg adnék egy ötletet a hatóságoknak, arra az esetre, ha nem a legegyszerűbb megoldást támogatnák. Ez ugyanaz, csak egy plusz csavarral - az ilyenek szoktak sikeresek lenni ebben az országban. :-)
Mi lenne, ha azt csinálnák a bulizókkal, mint a focihuligánokkal Angliában? Csak az kapna este 8 után alkoholt (bárhol), aki arcképes igazolvánnyal rendelkezik. Ilyet bárki kap, aki előre kéri (és 18 feletti természetesen). Aki balhét kavar, annak bevonják a kártyáját (akár rendőr, akár biztonságiak). Újat csak x idő után igényelhet (ha egyáltalán).

Dr. Eher 2009.05.20. 22:20:39

Sztem célszerű vödörben gyűjteni a szart-hugyot, aztán az óbégatók nyakába önteni. Hamar vége a bulinak. ^^

EasyFriend 2009.05.20. 22:22:13

@espadazo: Höhö, ennyire nem vagyok naiv, meg aztán "én is voltam fiatal", ahogy mondani szokás. Én is benyomtam jópárszor, ha úgy vesszük, illegálisan. Mondjuk valahogy meg bírtam állni, hogy ne üvöltözzek, énekeljek, törjek-zúzzak az utcán, de megértem, hogy nem mindenki ilyen. Így utólag visszatekintve, hogy jót tettek-e nekem ezek az élmények, hát nem tudom. De azt mondom, aki bír viselkedni, azt ne piszkálják (úgysem fenyeget ez a veszély, nincs rá pénz, energia, örüljünk, hogy ha azt piszkálják, aki nem bír). A többiek meg várják csak az örsön apucit (vagy vigye haza őket a rendőr, az se lehet piskóta). A szülőket sajnos nem lehet már nevelni (pedig néha tényleg nem ártana), a gyereken még ennyit legalább lehet, hátha hagy benne valami nyomot.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.05.20. 22:39:40

Nos, ittasan üvöltözni, énekelni szokás mindenhol a világon :-) Törni-zúzni is sajnos, de azért azt elkerültem, mert úgy neveltek (Hogy hangsúlyozzam a szülő elvitathatatlan szerepét).
Ha rendőrt hívtak ránk, lecsendesedtünk vagy elmentünk máshová. Persze le is lehet lövöldözni a fiatalokat, ha hangosak, de belőlük lesznek a jövő nemzedéke ;-)
zp egyébként elég eke hely, azt kellene bezárni.
"Öregeknek" meg sajnos annyit tudok mondani,hogy úgy jártak, mint aki az ártérbe költözött. Ez persze nem kárörvendés részemről, de most ők olyannal akarnak harcolni, ami erősebb náluk.
Persze van módszer,de azt ide nem írhatom le.

Netuddki. 2009.05.20. 23:17:13

Az ilyen helyzet ellen is csak az összetartás segít. Ha a környéken lakók összetartanának, akkor meg tudnák beszélni mikor ki tesz bejelentést a megfelelő helyeken. Beleértve a szórakozóhelyet, önkormányzatot és a rendőrséget is.
Csak sajnos hiányzik az összetartás. Minden szinten. Ezért tudják egyesek megtenni azt amit kultúrált környezetben nem lehetne.
Sajnos a rendőrség is ezért tudja megtenni, hogy ne csináljon semmit egy bejelentésre.
Mint fentebb írták a törvények papíron meglennének hozzá.

jokedvemvan 2009.05.20. 23:43:57

Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne oldani a dolgot. A ZP + Rio fizessen tisztességes bérleti díjat az önkormányzatnak (az aktuális nevetséges összeg helyett), amiből pedig megerősített rendőri jelenlétet lehetne finanszírozni a környéken. Így mindenki jól jár, a lakók és a kultúráltan szórakozó többség is.

Kivéve persze a 11. kerületi önkormányzatban ülő maffiozókat... Nekik tényleg az alkoholtilalom a legjobb húzás: jó pont a választások előtt egy csomó nyugdíjas szemében, és persze jó pont az őket pénzelő ZP-s és Rio-s maffiózó haverok szemében is (konkurencia kilőve). Két legyet egy csapásra, bravó!

Flaggx 2009.05.21. 00:13:01

Hülyeség és értelmetlen szabályozás. Aki normális ember módjára, nyugodtan meg tud inni egy üveg bort/sört "közterületen" azt miért kell bántani? Kétmászakban dolgozom, és ha este 10kor végzek, van hogy barátokkal még meg innék péntek este egy sört, mert egész héten nem találkoztam velük. Nem, nem lehet. Miért? Mert pár idióta szétissza magát, és üvölt. Tényleg a legegyszerűbb az lenne, ha nagyobb lenne a rendőri felügyelet. 18 éven aluli handabandázó részegeket éjszakára bevinni - van 18 éven aluli aki szintén tud kultúráltan inni - szülőket értesíteni.
Hatalmas öngól lesz ez a kerületnek, mert:
1. Aki inni akar, az 21:50kor kifosztja a boltot alkoholügyileg, és utánna az utcán, zöldben fogja meginni a szerzeményt, és ha olyan, akkor ugy fog ordibálni - lévén rendőri jelenlét lényegében 0, ha van is, akkor is csak autókáznak.
2. Semeddig nem tart átmenni másik "szabadabb" kerületbe alkoholt venni.
3. Elnéptelenednek arrafelé a "kivételezett" szórakozóhelyek is, mert amik megmaradnak, azok irreálisan drágák.
Még két hozzáfűznivaló:
Üvölt a korrupció, a vak is látja, és szabadon lehet, nincs érte büntetés.
Persze, mikor az ország a csőd szélén áll, akkor kell sok kocsmának, kisboltnak megadni a kegyelemdöfést, egyértelmű.
Kezd eléggé diktatórikus lenni a helyzet, és sajnos nem a józan, épeszűek diktálnak...

MalacPasztor 2009.05.21. 03:04:56

Ma épp azon a környéken kocsmáztam, hát mit mondjak, rendesen felbaszta az agyamat amikor az egyébként 1ig nyitva tartó helyen jóval hamarabb kitettek minket.

Elmondani nem lehet hogy mennyire kívánom hogy a korrupt gennyládák akik ezt a szánalmas törvényt hozták toller módjára szétbasszák magukat az ányolcasukkal. Tekeredett volna nyakukra a köldökzsinór a bárcás kurva anyjukban, akkor nem boldogítanának itt minket.

MalacPasztor 2009.05.21. 03:06:47

Amúgy randalírozókra megoldás : nyílvános WC és rendőri jelenlét. Kb ennyi elég volna.

triple_sec 2009.05.21. 04:16:57

Sziasztok! Szvsz én a posztindító által harmadikként javasolt opciót támogatom, nyakleves helyett ötszámjegyű bírsággal, és mondjuk kiskorúak esetén a gondviselők értesítésével. Nagyon meggondolnák a kis süvölvények. A legproblémásabb helyekre bizony elkellene néhány jóestétszemélyitlegyenszíves bácsi és néni. Pl. a VII. kerületi romkocsmák ezt meg tudják oldani egy-két, a bejárat előtt posztoló többajtós szekrény méretű őrző-védő segítségével; nem hiszem, hogy a közösségi rendvédelem számára ez megoldhatatlan (és tekintve a javasolt bírságok nagyságrendjét, gazdaságtalan) feladat volna. Nyilván én is öregszem (24), de ahol lakom, pont szemközt van egy borozó (a IX. kerületben), és, igen, marha zavaróak a késő éjszakába nyúló többszólamú concerto fortissimók.

Ami viszont a bolti alkoholstopot illeti (amely a IX. kerületben úgy néz ki, hogy 23-6 között üzletben nem vehetsz piát) szerintem agyrém. Több éjjel-nappali üzlet (sőt, az eredetileg nonstop Koppány utcai Tesco is) emiatt bezár erre az időre. Ami egyrészt a nem alkoholt vásárolni (vagy azt, de mások zavarása nélkül elfogyasztani) szándékozó vásárlók (a klientúra többsége) számára szívás, másrészt értelmetlenül veti vissza kiskereskedelmet, ami világgazdasági válság idején nem éppen a legjobb ötlet. Mondhatnánk, dilettancia, ágyúval verébre. De nekem van egy olyan sejtésem is, hogy ez a demagóg "a lakók nyugalma érdekében" dumával meghozott, Budapest már-már összes kerületét elérő intézkedéssorozatban a vendéglátóipar lobbijának a keze is benne van. Ráadásul biztos forrásból tudom, hogy a tilalom bizonyos típusú (értsd: rangú) vásárlókra (akik csak "beugrottak" venni egy üveg bort -- mindenki használja a fantáziáját, kik lehetnek ők) nem feltétlenül vonatkozik.

Hú, ez egyre hosszabb lesz, úgyhogy abbahagyom. Lényeg: a tiltás, legalábbis a Duna túloldalán, úgy vettem észre, több kárt okozott, mint hasznot. A célzott rendőri intézkedések sűrítése egyrészt hatékonyabb, másrészt fairebb lenne.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.05.21. 04:26:24

Az elkurvult fiatalság manapság már csak ilyen. Itt Kelenföldön ugyanezt csinálják: hajnali 2-3 körül mennek hazafelé a "zenés szórakozóhelyről", ordibálnak, káromkodnak, kukákat borogatnak, sörösüvegeket törnek, mindenhová becsörögnek. Ha szól az ember nekik, az csak olaj a tűzre. Írtam a kerületi polgárőrségnek, persze le sem bagóztak. Előbb-utóbb pofánlövöm gázpisztollyal vmelyik hülyegyereket ha visszaszól, bár ha szerencsém van és pénzes az apuka, még én szívom meg a végén.

Egy biztos: 2010-ben minden eszközzel kampányolni fogok drágalátos polgármesterünk (Molnár "ZP" Gyula) ellen, mert elképesztő közállapotok vannak a kerületben.

metalhammer 2009.05.21. 07:49:20

Írországnál nagyobb alkesz nemzet nincs, éjjel-nappali boltban este 9 után vasrácsot húznak a piák elé vagy egy marcona uriember közli, hogy gyere vissza holnap reggel. Kocsma, szórakozóhely 10-ig van nyitva, kivéve Temple Bar negyed, aki utcán iszik azt megbünteti a rendôr (elvileg nálunk sem lehet közterületen inni, de mint tudjuk a törvényeket nem azért találják ki nálunk, betartsák, betartassák).

szépmező 2009.05.21. 08:05:29

Molnár Gyula húzzon el a véres tarka faxra. Micsoda baromság ez a szesztilalmas műsor? Persze, lehet felmentést is kérni, nyilván csak az nem fog kapni, aki nem tejel a polgármester úr kezecskéjébe.

Másrészt sajnos be kell látni:
1. Jó dolog néha duhajkodni az utcán
2. Ahol nagy kapacsitású szórakozóhely (pláne helyek) van(nak) ott sok fiatal fogja magát kiélni, főleg nyáron.
3. Könnyű pöfögni. Szervezzetek polgárőrséget kedves lakók. Ja hogy ahhoz túl kéne lépni a kádárista beidegződéseken.

*Lujzi* 2009.05.21. 08:20:31

Ez már alkotmányellenes! Miért csak a zp és a szemközti szórakozóhely mérheti a sert? Azért, mert ezek VALAKIé! Na vajon kié?????
A környékbeli, meg a kerületben lévő többi kellemes kis kocsma, aminek a teraszán jó leküldeni este 10 után is egy jó hideg sert, az meg szivja! És ugye tudjátok hogy ki kezdeményezte ezt? Egy-két szemforgató erénycsősz! Egyetértek, hogy a zp-t már rég be kellett volna csukni! A beengedő emberek ránéznek a 12 éves leánykára: "Vagy már 18?" "-Aha!" "-Oxi, menj!" Ennyi! De hol van a rendőrség? Na meg Markos úr támogatott "polgárőrsége"? Na ugye! De különben meg aki 10-ig nem rug be, az nem érdemli meg hogy igyon!

*Lujzi* 2009.05.21. 08:30:15

@dark future:
Gondolod, hogy Wisedorfer Bence különb? Semmivel!

kutya vacsorája 2009.05.21. 08:33:44

kopkop, a poszt éppenhogy a szesztilalom ellenében érvel: ui. miközben (majdnem) mindenki kénytelen bezárni, a zépé nyitva tarthat - ráadásul alighanem több kuncsafttal, mint eddig, hiszen jó eséllyel akad, aki kénytelenségből átszokik a máshonnan (mondjuk én nem tervezek, de ez 1).
de ne csak a fiatalokat izélgessük. az én szűkebb pártiÁRKámban bezár (okés, 10-kor, de az olyan, mintha ki sem nyitva) szívem csükcske, a trió, amiről már írtam, h.rendes belbudai kerthelyiség: béke, nyugodtság, pohár zlaty. ellenben nyitva marad a sokcsillagos turistakopasztó szépjuhászné. ahol nyaranta hajnalig (okés, csak hétvégenként, de az is sok) szépkorúmúlatságok vannak: ittas ndk nyuggerek, középkorú titkárnők csujjogatnak kordagyörgy-balázsklárira, komárlacira. tíz kilométeres körzetben olyan, mintha a fejem mellett történne mindez. de tűrtük megadással: idegenforgalom, dgp, pincércsaládok megélhetése, országimázs. mert igen: ne gondoljuk, h. a spliti vasmunkások boldogok, amikor ittas jenki (német, magyar) tinédzserek rombikálnak a sétálóutcán hajnaltájt. de tudják, h.ebből élnek, most pl. szarnak,h. válság van, kevesebben jönnek rombikálni. reggel pedig fölmosnak szépen. aki meg végképpen nem bírja, az kiköltözhet a vidékre - és akkor ott elkezdődnek a feljelentgetések: kukorékol a kakas, ugat a kutya, büdös a disznó. telket a holdon!
molnár pedig monnyon le. urbanista drága, nem tudjuk, ki hogyan szavazott erről a szarságról (spirk mester cikkéből nekem az jön le,h.a fidesz is megszavazta... márpedig akkor kupper is monnyon le!)? közighivatal? alkotmánybírók nem szarhatnak oda? vhogy nem akarnék beletörődni,h.ez így lehetséges. az éjjeles közért már tegnap bezért tegnap tízkor: a tulajnak négy embert ki kell rúgnia. na az ő családjukkal is társaloghatnának a xi okos képviselői.

kutya vacsorája 2009.05.21. 08:50:05

ja, és érdemi válasz a kérdésre: sztem igenis van szabály (szabsértős és btk-s is: garázdaság, rongi stb.) a rendbontók ellen, rendőrnek is kell lennie a betartáshoz, eleget adózunk ui. és amelyik krimó vendégei a legtöbbször járnak így, na azt kéne bezárni. először csak pár napra, a visszaesőket véglegesen. ja, és van szabály a korrupt kerületi politikusok ellen is... szvsz. szép napot!

Sztávrosz_ (törölt) 2009.05.21. 08:53:37

Büntessék 3 év felfüggesztettel az alkohol fogyasztást, az árusítást meg 15 év fegyházzal.

Ez lenne a megoldás és akkor nem kellene a rendőreink energiáját erre pazarolni, nyugodtan mérhetnék a gyorshajtók sebességét.

killin tours 2009.05.21. 09:13:31

hülyeség a szesztilalom mi?
tán csak nem demagógnak tartsuk?
éljen a kétmillió alkoholista

jaj dehát mindenki volt már részeg, te is csináltál ilyet killin tours
ez olyan elfogadott bevett dolog itt nálunk
évezredes hagyományai vannak:D
délután kettőkor járatni a nagy borgőzös pofádat a villamoson és mindenkibe belekötni

jó dolog néha duhajkodni az utcán mi?
szervezzetek polgárőrséget aszonyga meg hogy ahhoz túl kéne lépni a kádárista beidegződéseken
nem vetted észre hogy 25 meg 21 éves emberek írták le a véleményüket hogy nem jó a hányást szarást hugyozást hallgatni látni esténként?
amúgy a polgárőrség az szerinted micsoda?
ezt majd gondold át mégegyszer, bár neked lehet hogy csupa jó tapasztalatod van velük, és azt gondolod hogy micsoda egy modern hasznos dolog is az.

The reaper 2009.05.21. 09:16:57

@honeycutt: Lehet, hogy elküldik, de volt már olyan, hogy egy csütörtök éjszaka a goldmann gödörnél üvöltöző tinibandába botlottam.

viragimado 2009.05.21. 14:37:38

Azt kellene először felfogni, hogy nem a szórakozás kell, hogy az első szempont legyen! Hanem azok, akik pihenni akarnak. Ehhez való jogunk benne van az alkotmányban, de olyat nem láttam, hogy jogunk van részegen randalírozni, törni-zúzni, mások pihenését megzavarni.
Szigorúbb törvény kellene az ilyen viselkedés ellen. És aki utcán így "szórakozik", szedjék össze a rendőrök, menjen detoxikálóba.

viragimado 2009.05.21. 14:39:46

És természetesen ez kerületre, városra való tekintet nélkül legyen így.

Mixer 2009.05.21. 15:57:43

"2009. május 22-én pénteken 22:00 órakor a Móricz Zsigmond körtéri úgynevezett
"gomba" alatt találkoznak azok a környékbeli lakosok, akik tiltakoznak a kerületi
Önkormányzat képviselő testülete által hozott, 2009. május 19-től hatályba lépő, az
alkoholfogyasztási szokásokat korlátozó Önkormányzati Rendelet ellen.
Kifejezve az este 22:00 óra utáni kulturált, a lakóközösséget nem zavaró
alkoholfogyasztási szokásokat is korlátozó Rendelet elleni ellenszenvüket a
résztvevők egy-egy üres alkoholos üveggel, dobozzal jelennek meg a csendes
tiltakozáson.
Mivel a XI. kerületben tilos közterületen alkoholt fogyasztani, ezért kérjük, hogy a
résztvevők tartózkodjanak a tiltakozás ideje alatt a helyszínen történő
alkoholfogyasztástól! "

Kopiás Attila Steve 2009.05.22. 19:12:29

@Mixer: Mentes sör vajon jöhet? Ha már áttekerek a városon (vihar lesz-e?), akkor lehet, hogy meginnék legalább egy menteset...
süti beállítások módosítása