Naphegy: 2009.03.05.

"Az milyen érzés lehet, amikor a házadra épül egy daru? Amikor rálóg a tetődre és ki tudja mikor zuhan rád egy nagyobb széllökés miatt?" - írják a közelmúltban indult Naphegy blog legfrissebb posztjában, ahol elég komoly vádakat is megfogalmaznak: "Életveszélyes! Amit a Gyetvai Fivérek művelnek a volt teniszpályán az egyszerűen életveszélyes. Az egészben az a felháborító, hogy úgy tudom engedély nélkül!!! Se a darura, se a fémlapokra a kerítésen nincs engedélyük." Persze az egész blog (meg a mérsékelt médiavisszhangot kiváltó tüntetés) nem egy daruállítás miatt indult, itt azért ennél többről van szó.

A Naphegyre új irodaházat terveznek, ami egy üres telken is zavaró lenne, de itt egy teniszpályát építenek be. Nem is akármilyet. A legszebben Gasper a Tájkép bloggere fogalmazta meg egy kommentjében: "A teniszpálya két háború közötti épülete a pályákkal egyetemben még egy Poirot-sorozat egyik epizódjában is megállná a helyét, mint modernista polgári fíling a 30-as évekből. De nem! Lesz itt ótvar irodaház kiadatlan irodákkal, vagy valami kereskedelmi szarság. Tragédia!" Részletek a Naphegy blogban.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest sport irodaház sportpálya i. ker naphegy

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr13986793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.03.07. 14:55:23

Én nagyon naiv vagyok, meg tájékozatlan is efféle kérdésekben, de ilyen projektek előtt nincs hosszas engedélyezés, meg jogi lehetőség a tervek megtámadására, vagy ilyesmik?

lolperec 2009.03.07. 15:03:51

@m e o w: ha ráérsz szaladj el Hegyeshalomra és visszafordulva nézd meg melyik ország neve van kiírva..

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.03.07. 15:28:26

@lolperec: Ráérni nem érek rá, bár tőlünk Hegyeshalom nincs messze. Kicsit kezd tele lenni a szép mintás hócipőm azzal, hogy itt mindenki Magyarországot szidja, ha valami nem működik megfelelően. Ha ilyen az ország, akkor mi, magyarok tehetünk róla, nem mások. Ettől függetlenül a kérdésem él: nem volt előzetes engedélyeztetés? Ha volt, akkor az ott lakók nem tudtak róla? Ha nem volt, szabályos-e ez így? Ha nem szabályos, akkor miért nem bírósági úton keresik az igazukat? stb.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.03.07. 15:30:18

@m e o w: Bocsánat, talán nem világlik ki eléggé: nem rosszindulatból kérdezem, személy szerint nagyon drukkolnék az ottlakóknak. Azért kérdezem, mert az efféle polgári engedetlenségi-felhívásosdinak a lehető legkevésbé szokott eredménye lenni a pénzzel szemben. Sokszor a jogi útnak is ugyanannyi persze :-(.

Shopping 2009.03.07. 16:28:54

MEOW!

elmondom hogy megy ez:
beadják a terveket, (persze kisebb és alacsonyabb épületre) amelyet az összes szomszéd elfogad, aláír.(
kell a beleegyező aláírásuk!)
majd 2 héttel később beadnak egy módosító kérelmet, (kétszer akkora házra) amelyhez természetesen már nem kell a lakók beleegyezése...

Shopping 2009.03.07. 16:31:02

A Gyetvai fivérek, "mindenhatóságát" misem bizonyítja jobban, mint a Zsolt udvar.

Kérdezem én, ki kapna engedélyt közülünk, több száz lakásos lakóház megépítésére, egy működő benzinkúttól kb. 3,5 méterre??????

Shopping 2009.03.07. 16:34:00

Az Alsóhegy út és a Berényi utca közötti telken is áll egy daru...

Egy 25 éve ott álló ház panorámája elé építenek be egy házat, a telek méretét tekintve
kb. 70%-os beépítettséggel.

Az hogy lehet?

kicsi_lelkes_urbanista 2009.03.07. 23:00:49

Most mi lesz? Beletörődünk abba, hogy "egyeseknek" mindent lehet? Úgy látom, hogy ezek az "egyesek" egyre többen vannak! Nem lesz ez így jó!

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.03.08. 11:39:51

@Shopping : kifizeti a panoráma elvesztését az ott lakóknak, és ennyi.
@kicsi_lelkes_urbanista: ha egyre többen vannak, akkor előbb-utóbb mindenki benne lesz, így kiegyenlítődik és kész a teljes anarchia!
;)
süti beállítások módosítása