Mint írtuk, a II. kerületben komoly küzdelem alakult ki az illegális (és legális) óriásplakátok ellen - váltakozó sikerrel. A szomszédos XII.-ben viszont úgy tűnik az önkormányzat maga lépett a tettek mezejére. A Hegyvidék honlapján arra szólítanak fel mindenkit, hogy a zoldhegyvidek@bp12ker.hu címen, illetve a 06-80-200-907-es zöld számon jelezzék, ha illegális közterületi reklámfelületet látnak. A tábladöntögető akciót meg is kezdték a Krisztina körút és a Vérmező utca sarkán. Tudjuk, hogy az átadás- és önkormányzatimunka-fényképezés, az egyik legkeményebb sajtófotós feladat, mert akárhogy helyezkednek szegény fényképészek, valahogy mindig belelóg a képbe egy polgármester, államtitkár vagy miniszter. Nincs ez másként most sem, de ez persze nem von le semmit az akció értékéből. Reméljük folytatják!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest akció plakát városkép xii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr86916027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.02.02. 01:49:08

Jobb később, mint soha - nekem mindig ez jut eszembe az ilyenekről.
Na meg az is: eddig miért nem? Ki(k)nek állt ez érdekében?

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2009.02.02. 10:30:06

Honnan látszik egy tábláról, hogy illegális?

Netremete 2009.02.04. 11:10:08

@bonnie: Onnan, hogy a legális hírdetőtáblákat számontartják sorszámozzák... Az Europlakát stb. cégeknek is érdekük, hogy az ő felületeik mellet kevesebb legyen a "reklámzaj" ezért szívesen együtműködnek az önkormányzatokkal...


Egyébként ez csak ideiglenes megoldás, mivel még mindig olcsób kitenni egy vaskeretet táblával, mint bérelni... Szankció meg nincs, max 2-3 évente felszámolják... :)

Ja és minél pfátlanabb egy illegál ads annál kevésbi tünik illegálisnak. Míg egy papíplakátot pár nap alatt leszednek addig egy5mX4m-es plakát vaskeretben évekig is jelen lehet...

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2009.02.04. 19:54:47

És a választási plakátokat már legyalulták?
süti beállítások módosítása