Aki egy kis Horthy-életérzésre vágyik és van némi pénze, már nem kell többé, hogy nyitvatartási időben tengerész-egyenruhában sétálgasson a Nemzeti Galériában. 500 millióért bárki vehet magának Horthy-villát a XII. kerületben, de Horthy-vadászházat már 110-ért is kaphatunk Óbudán.

XII., Kútvölgy tetején, Csillagvölgy határán, két utcára nyíló 4000 nm ősfás parkban 1920 környékén épült, bruttó 800 nm-es felújítandó és korszerűsítendő, stílusos, a hegyvidék korabeli hangulatát idéző főúri rezidenciának épült Horthy-villa. Egyedülálló ajánlat!

Ha ugyanarra gondolunk, akkor ez a hirdetésben szereplő ház alighanem az a nyaraló, melyről a Hegyvidék így írt: "ez az úgynevezett Horthy-villa, amely a kormányzó fiának, a később háborús pilótaként lezuhant Istvánnak volt kedvenc `bulizóhelye` és téli síkirándulásainak a kiindulópontja."

Aki a relikviagyűjtést nem kis tételben szeretné kezdeni, az kapásból vehet a villájához egy vadászházat is Óbudán.

III. kerület, Ürömhegyen -ben épült, 20 éve felújított, br. 280 nm-es, nappali + 5 szobás, D-i fekvésű, nagy belmagasságú, panorámás, felújítandó villa, volt Horthy vadászház, 600 nöl (2160 nm) telekkel 110 millióért eladó.

Erről ugyan semmit nem találtunk, pedig van pár Horthy-vadászház Kárpát-medence szerte (a Budapesthez legközelebbi a papréti vadászkunyhó, ami egy égész csöpp gerendakalyiba). Ezt az óbudait itt és itt is hirdetik: a kettő közt nem is a hatvan négyzetméter eltérés a legérdekesebb (láttunk ennél már különbet, amúgy itt is a beépítési lehetőséget adta hozzá a rámenősebb), hanem az, hogy míg az egyiknél az épület "20 éve felújított", a másiknál "teljesen felújítandó". A szép benne, hogy alighanem mindkettejüknek igaza van.

ui1.: Hopp, épp ma van a főméltóságú kormányzó úr neve napja, szóval ezúton kívánunk mindenkinek sikerekben gazdag Mikulást.

ui2: És ha már emlegettük, jó lenne egyszer végre tisztázni egy kérdést: mi az az ősfa? Mert az oligocén kori mamutfenyőtől a harmincéves fehér nyárig elég lazán alkalmazzák a kifejezést mindenre. A rendszeresen felbukkanó, rejtélyes ősparkról nem is beszélve...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés ház park villa visegrád óbuda xii. ker horthy istván horthy-villa

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr49807496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása