ildikoo: biciklisMondhatnánk, hogy a környezetvédelmi irányelvek betartása miatt kezdjük koppintani a nagy blogokat, ahol mindent újrahasznosítanak de persze valójában mi is csak így szeretnénk megúszni a vasárnapi melót. Akárhogy is, nagyon sok érdekes kommentet kapunk hétről hétre, nem egyből post is születik, de hogy a többi izgalmas hozzászólás se vesszen kárba, íme egy rövid szemle a heti termésből. Hogyan cseréljünk panelt luxuslakásra? Mi az előnye az egy négyzetméteres teleknek? Miért nem Árkád lett a debreceni Fórum? Mi az, hogy „dunai panorámától 50 méterre”? Válaszok az Urbanista-olvasóktól. 

Budapest legdrágább lakásáról, a Lotz-freskós Hauszmann-pecóról nem csak azért volt érdemes újra írni, mert észbe kapott az ingatlanos és beárazta rendesen, hanem mert Galambirtótól végre megkaptuk a választ két hete feltett kérdésünkre: vajon mi volt ebben a csodalakásban az elmúlt negyven évben? 

Régen sokszor megfordultam ebben a lakásban. Azt nem írták a hirdetésben, hogy a Hauszmann-lakás másik része a szomszéd lakás, amit még régebben választottak le. A lakáshoz valamikor a 80-as években lakáscsere révén jutott az akkori tulaj (feltehetően azonos a jelenlegivel), az input egy zuglói panel volt. Komolyan! Mivel tanácsi lakások cseréje volt, a rendszerváltáskor meg lehetett venni...
A leválasztást elég gányul csinálták, a vizes helyiségeket is made by IKV :).

Az ár pedig azért is magas, mert csak a két Dunára néző szoba van feltuningolva kb. 20 éve, a képeken is csak ezek láthatók, a többi szoba stb. sötét és kicsi is, kb. garzon érzéssel. Két szobáért 240 M ?

Szerintem max a harmadát éri az árnak.

 

Annyira lenyűgözött minket tegnap a világ legrondább házrészalaprajza, hogy észre sem vettük azokat a finomságokat, amelyek a hirdetésben voltak. Szerencsére olvasóink szemfülesebbek voltak:

 Gilderoy: Házrész, telekterület: 1 m2 :)

rozsomák: Ezzel mi a baj ? Egy kacsalábnak, amin forog, pont elég..:-)))) 

A hét legnagyobb vitáját alighanem a Fórum Debrecenről írt postunk szította (ami amúgy maga is egy kommentre reagálva született). Sötét bulváros lelkünkkel a jövő héten természetesen tovább fogjuk hevíteni a vitát. Addig is azonban a - belülről Árkádra hajazó épületre érkezett - mostani hozzáaszólásokból csak stopperét emelnénk ki (mert még sötét bulváros lelkünk is nagyon szereti a klasszikus műveltségű poénokat): 

Azt hallottam, hogy ezért lett Fórum, és nem Árkád:
www.epa.oszk.hu/00000/00022/00587/18389.htm
:-)

A legtöbb kommment az Ingatlanos-Magyar Nagyszótárhoz érkezett, de ezek többségét bele fogjuk építeni a szótár második kiadásába. Persze van ami nem egyszerű szómagyarázat, pl. az a gyöngyszem, amit Horváth Oszkár talált: 

Én egy ilyen szófordulatot tudok, hogy "dunai panorámától 50 méterre"...

Aggasztóan kevés pályamű érkezett viszont a kerékpáros halálátkelőhely névadására, de a már megadott kobra mellett Cricet okapija is szellemes megoldás volt. Végezetül íme egy komm BioLarzentől magáról az Urbanistáról: 

Ismerősnek elküldtem a blog linkjét, gondoltam érdekelni fogja. Úllácc, enyhe diszlexia esete foroghat fönn nála, mert visszaírt, hogy who the f*ck is Urbán Pista :D

Ja és persze van még pár ütős komm, de azokból szeretnénk a jövő héten postokat írni, szóval nem áruljuk el. Aki türelmetlen, bogarássza ki! Kellemes vasárnapot!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr11795809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.30. 23:15:50

:-) Köszönöm, hogy szerezhettem pár jó pillanatot, hozzám is szájhagyomány útján érkezett. De ha adjuk el a lakást, nem félek majd használni.
süti beállítások módosítása