bitcoins_az_elso_magyar_bitcoin_portal.jpgKép:bitcoins.hu

Nagy nap a mai. Az öt éves, nyílt forráskódú digitális fizetőeszközzel, a bitcoinnal is rendezhetjük a szállodai foglalásainkat a világ legnagyobb, teljeskörű szolgáltatást nyújtó online utazási oldalán, az Expedia.com-on.

A bitcoint 2009. január 3-án egy ismeretlen (fórum nevén Satoshi Nakamoto) bocsátotta ki, közvetlenül a 2008-as  amerikai bank válság kirobbanása után.A többi elektronikus fizetőeszköztől eltérően a Bitcoin nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól.

A Visa, a Mastercard és az egyéb fizetési módok mellett az Expedia.com-on akár a budapesti Kempinskiben hotelszobát, vagy a Ferenciek terén kiadó apartmant is kifizethetjük bitcoinban, számol be a prnewswire.com.

Kétségkívül izgalmas hír, de ezért még ne tegyük bitcoinná az összes forint- és devizamegtakarításunkat és Erzsébet-utalványainkat.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: turizmus szálloda bitcoin

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr576296444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása