kispestfitness.jpg

Mint arról már korábban tájékoztattunk, Magyarországon elsőként a kispesti központi játszótérre kerültek ki kültéri, elektromos áramot termelő fitneszgépek. Nem csupán az egészséget és a kondíciót lehet megőrizni velük, de közben a mobiltelefon és a laptop is feltöltődik. A gépeket (spiningkerékpárt, kézikerékpárt, fekvőkerékpárt és a legizgalmasabb nevűt: az ellipszisgépet) péntek délután adták át.

kispest2.jpg

Az Európában is egyedülálló, környezetbarát, ember által termelt megújuló energiaforrással működő kültéri fitneszberendezések sötétedés után is használhatók, mivel a világítását a gépeken végzett gyakorlatok során megtermelt áram biztosítja. A rendszer képes arra is, hogy folyamatosan nyomon kövesse, mennyi áramot termelnek a gépek egy-egy gyakorlat során. Egy átlagember, egy átlagos gyakorlat során 50-100 Watt energiát termelt. Ez használattól függően akár 1 KW/óra teljesítményt is jelenthet naponta az összes gép esetében, így a rendszer energiaszükségleteit jelentősen meghaladó megtermelt áram szabadon felhasználható a csatlakoztatható elektronikus berendezések feltöltésére. (Forrás:Kispest.hu)

kispest.jpgTöltsön velem egy órát (esetleg mobilt, tabletet, laptopot stb.)

Remekül hangzik! Ennél zöldebb hírt el se nagyon tudnék képzelni a városban. Legfeljebb, ha Schiffer András sóskafőzelékébe pottyanna egy imádkozó sáska a Zöld Pardonban.

Íme az ünnepélyes megnyitóról készült rövid videó:

 

Aki kipróbálta, számoljon be, hogy tényleg olyan klasszak-e ezek a felnőtt játszószerek, mint ahogy kinéznek, és vajon kihasználta-e a kültéri mobiltöltés nyújtotta lehetőséget?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr906160944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása