lfza4.jpg

A Kockaműhely, vagyis Dóczy Balázs "legószobrász" pompás alkotást tett le az asztalra, amely a Zeneakadémiát ábrázolja. Méretarányos meg minden, csak el van benne fordítva például a Nagyterem, hogy jobban bele lehessen kukkantani. A haszontalan és megjegyezhetetlen adatok kedvelőinek eláruljuk, hogy 20 óra alatt készült nagyjából 120 ezer kockából és 16 kilós. Na de nem ez a lényeg persze, hanem hogy baromi jól néz ki!

Sőt ami igazán penge dolog, hogy nem egy üvegvitrin alatt tartják, hanem bevonják a Zeneakadémia kisgyerekeknek szóló játékos foglalkozásaiba is, amelynek - nem vicc - Liszt-kukac Akadémia a neve.

A belseje is csudálatos, de nekem valami miatt a homlokzatkialakítás tetszik - leginkább a szobrok!

lfza7.jpg

lfza.jpg

lfza2.jpg

lfza6.jpg

lfza3.jpg

lfza5.jpg

Fotók: Wágner Csapó József/Kockaműhely, még több kép itt. Via: @EnBudapest]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr855832128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stiel 2014.02.25. 14:42:15

Nagyon impresszív. Azt jól látom, hogy a nagyteremben a csillárok tényleg világítanak?

joakos 2014.02.25. 14:54:31

Igen, vannak ún. light brick legokockák (2×3), amelyek 2 gombelemmel világítanak.

Stiel 2014.02.25. 18:17:06

@joakos: Amit mondasz, az szerintem nem férne bele ezekbe a csillárokba (a középső részük 2 kocka széles és kerek). De mindegy, nem is annyira a pontos technológia érdekes, csak annyi, hogy tényleg világít, és nem a szemem káprázik.

Amúgy a front tényleg szuper jó, és a kidolgozott belső külön öröm. Az meg, hogy ez az egész megvolt 3 hét alatt, az meg kőkemény profizmus.

A közönség mondjuk helyenként érdekes. :)

joakos 2014.02.25. 23:33:44

@Stiel: pedig másfajta light brick nem létezik, talán a csillár szélesebb részében van, s lefelé világít. Tudtommal a Lego összes többi világító alkatrésze vezetéken kapja az áramot, márpedig nem látok a csillárt tartó rudak mellett vezetéket lelógni. Mondjuk még lehet vezeték nélküli technológia is. Vagy még az lehetséges, hogy csak szimpla áttetsző sárga henger, s a megvilágítás okán látszik úgy, mintha belőle jönne a fény.

docbali 2014.02.26. 08:30:42

@Stiel, @joakos

A csillárok világítását gyári alkatrészből nem lehetett megoldani, ezért apró ledeket rejtettem beléjük, amik beleférnek az átlátszó 2x2-es henger belsejébe, természetesen farigcsálás nélkül. A technic rúd háta mögött megy fel a mennyezetbe az ultra vékony kábel a LEGO elemtartróhoz.

Egyébként világítanak az ólomüveg ablakok is, csak a csillárok fénye miatt ez kevésbé látszik, inkább csak élénkebbek lesznek a színek. Ezek mögött LEGO vonat fényszóró ledek vannak, szintén a LEGO elemtartóra kötve.

Más kérdés? :-)

Dóczy Balázs

docbali 2014.02.26. 08:46:57

@Stiel:
@joakos:

Ja és a közönséget viccnek szántuk, a fotós kolléga elhozta a gyűjteményét…

joakos 2014.02.26. 09:50:08

Köszi és gratula! Igen, nekem lejött, hogy a közönség poénból lett olyan, amilyen, bár lehetett volna még extrémebb, mondjuk néhány rohamosztagos vagy ork szerepeltetésével teljes fegyverzetben. :) Nyilván tudod, hogy vannak olyan építési módszerek, amelyek tiltják a nem lego-alkatrészek használatát, de itt szerintem ez elfogadható kompromisszum. :) A minifigurák terén nem vagyok túl tájékozott, léteznek már hangszerek is legóból, vagy azok nem lego-gyártmányok, csak kompatibilisek vele? A szoborfigurákat lehet ilyen teljesen azonos színben rendelni, vagy utólag lettek lefújva? (A fekete még összerakható, talán fekete fej is kapható, aminek itt a tarkója nézhet előre, de ez a drapp szín meglepő, ha létezne figuráknál is fej, haj és kézfej terén is.)

docbali 2014.02.26. 21:30:51

@joakos:

Lesznek még vicces képek, mindenféle hülye figurákkal (meg komolyabbakkal is), ne félj :-)

Van egy-két LEGO hangszer, de inkább építettem azokat is. Ezeket később mutatjuk be. Sajnos hegedű pont nincs LEGO, viszont mások gyártanak (pl. Brickforge).

A minifigek trükkösek voltak, természetesen nem festettek (a led nekem is belefért, de ilyet azért nem csinálnék), de nagyon nehéz volt levadászni őket testrészenként...

docbali 2014.02.26. 21:34:17

@joakos:

Az obeliszket is ráépítettem, de fehérben, ezzel is kifejezve, hogy az egy régi-új eleme az épületnek.

Egyébként azért vették le anno, mert fennált a veszélye, hogy leomlik, és most az újjáépítés részeként állították vissza (itt is) az eredeti állpotot.

lapointe 2014.02.27. 01:35:57

Nagyon tetszik. Gratulálok!
süti beállítások módosítása