londonablak-3.jpg

Lelkes híve vagyok Kerényi Zoltán ablak a múltra sorozatának, melyben régi fotókat illeszt mai képekbe, felhívva a figyelmet: mennyit változott a város, vagy épp mi az ami örök benne. Nos egy Shystone névre hallgató illető most még szélesebbre tárta a képzeletbeli ablakot Londonban és nem csak archív fotókat, hanem XIX. és XVIII. századi festményeket illesztett be a Google Street View képekbe

Fantasztikusak lettek az eredmények. Vannak helyek, amik szinte semmit sem változtak: Greenwichben legfeljebb a hajók típusán látszik, hogy eltelt 260 éve.

londonablak-gw.jpg

 

Máshol egy bő század is elég volt az átalakuláshoz.

londonablak-2.jpg

Még több kollázs és bővebb infó helyekről, festőkről, festményekről  itt. És ha valakinek van kedve, ideje, ugyan már csinálja meg budapesti képekkel is (ha már a londoni videópár után olyan gyorsan elkészült a budapesti is) - kösz! Garantált PI-zuhatag bármely internetes portálnak!!!

[via: sploid]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: anglia london töri egyesült királyság képpár ablak a múltra

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr155830177

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.24. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2014.02.25. 11:04:49

Remek ötlet és kivitelezés!

Elnar 2014.02.25. 15:03:40

Varsóban az óvárosban ezt élőben csinálják. Festményreprók plexi alatt, és felnézve látható a hely most. Zseniális
süti beállítások módosítása