patkanyterkep.png

Mielőtt kicsengetnétek közel 10 millió dolcsit egy tetőtől talpig vörös bársonyba csomagolt New York-i kecóért, vessetek egy pillantást a város patkánytérképére. Ez a Gothamiston bemutatott oldal nem valami mókás bloggerek által összetákolt infografika, hanem egy tök komoly adatbázis, ami az önkormányzat hivatalos honlapjáról érhető el. (Igaz a rövidítése morbidul tréfás: Rat Informational Portal, vagyis R.I.P.)

Szerencsére Budapesten eléggé el vagyunk kényeztetve, ami a rágcsálóirtást illeti (persze időnként azért itt is szembe jöhet velünk egy patkány). Szóval, ha esetleg arra gondolnátok, külvárosi lepukkant bérházakról, használtautó-telepekről, meg felszámolt ipari övezetekről szól a RIP, akkor ki kell ábrándítsalak benneteket. Itt a legelőkelőbb belső utcákról is szó van!

Egészen mókás például egybevetni New York celebtérképével. Könnyű dolgunk van - legalábbis, ami a patkányokat illeti -, mert az önkormányzati adatbázisban háztömbökre, néhol épületekre lebontva lehet ellenőrizni a fertőzöttséget.

Mondjuk abban a háztömbben, ahol a Rentenna szerint Bono és Spielberg vagy ahol Justin Timberlake lakik, simán van patkányos ház. De ha kedvet éreztek hozzá, nem is olyan nehéz találni további példákat.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: new york celeb térkép usa állat patkány

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr795786070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása