19026183_e6a92d3d9b784e1907d68f34874021a6_l.jpg_800x600

Mielőtt azt vágnátok a fejemhez, hogy csak a rosszat és a hibákat szúrom ki, szeretném leszögezni, hogy lelkesedem minden frissen érkezett vilikék buszért, legyen az használt Volvo vagy vadonatúj Citaro. Az utóbbin most vasárnap volt szerencsém utazni a kislányommal (nem is értette, miért van úgy oda apu egy buszért), a Szent László Napokról a Bazilikáig.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés busz baki tömegközlekedés felirat kőbánya x. ker bkk kőbányai út

panelverseny.jpgSzép Hölgyek és Jó Urak! Ismét fantasztikus játék kezdődik nálunk, olyan, amilyen eddig még nem volt! A FŐTÁV és az Urbanista közös murijában, a Lakótelep-bajnokságban  Budapest kedvenc távfűtött panellakótelepeit keressük. 

Mivel történetesen ezeket a sorokat is épp egy panelház negyedik emeletén írom, szó szerint van némi rálátásom a dolgokra. Ugyanakkor az lenne a legjobb, ha Ti is elárulnátok, hol vannak a legtutibb panelkecók, hol a legjobbak a parkok, a legklasszabb a közlekedés, a boltok, miegymás.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: lakótelep-bajnokság

260527_195954047107748_7404555_n[1].jpg

 

Vas Gergely is Budapestet fotózza, mint oly sokan mások, de szigorúan csak a hardvert. A szerkezetet. Olyan, mint amikor a katalógusban le vannak fényképezve az eladó tárgyak, és a mosolyogva füvet nyíró apuka és a kacagva hajat szárító anyuka csak a brossúra címlapján látható. Ez itt az élettelen Budapest, mindenféle mozgás nélkül. Párat kiemeltem mutatóba, a többit nézzétek meg a Facebook-albumában.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest m3 autópálya fénykép erzsébet híd v. ker i. ker ii. ker xiv. ker vi. ker károly körút kacsóh pongrác út széll kálmán tér kassai tér

Water Pollution with Trash Disposal of Waste at the Garbage Beach

Szemét a maláj tengerparton epSos .de képe a Flickr-en.

Alig néhány napja hippifészkeztem le San Franciscót annak kapcsán, hogy ők már jóval Los Angeles előtt kitiltották a városból a nejlonzacsikat, erre tessék. Kiderül, hogy ennél jóval merészebb terveik vannak: ki akarják űzni a városból az összes szemetet.

A „zéró szemét”  filozófia a 70-es években született, de hát ugye a hetvenes években sok furcsaság született, amit nem kell komolyan venni, mint például a punk vagy én. Az elmúlt évtizedekben a punk teljesen kilúgozódott, én is csak keresem a helyemet és a szemétmentes élet sem futott be egyelőre nagy karriert: azóta is jobbára családi körben végzett kísérlet maradt.

Egyelőre. úgy néz ki azonban, lassan eljön az ideje. Na de hogy lehet szemétmentes egy város? Vagy akár egy család, cég stb.? Olvasd el az ezzel foglalkozó posztot a Futuristán, az Urbanista nem rég újraindult tesóblogján!

tovább »

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Az északi szakasz eddig is rendben volt - fotó: Urbanista
 

Újabb szakaszon bővül mától az M0-s, mégpedig az M6-os és az 51-es út között. Őszre még nagyobb dobás várható a fejlesztésben. Na persze az igazi nagyra - a kör bezárására, vagy akár egy Megyeri híd szintű fejlesztésre - még várni kell. Mindenesetre a bővítés remek apropó arra, hogy Kéméndi Zsolt tájépítész összefoglalja nekünk a gyűrű történetét, mely lassan Tolkien-Wagner szintű saga.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés m0 út autópálya építés gépkocsi agglomeráció kéméndi zsolt

süti beállítások módosítása