feher_uti_megallotablas_1368768230.jpg_640x486

Egyáltalán nem mai gyűjtemény - évek óta óta aranybánya Vargha Ákos Picasa-albuma midnen közlekedés- és városblogger számára. A kettes metró átadásának 40. évfordulójára szedett össze egy csomó képet, ami az építéshez, építőkhöz és az elkészült vonalhoz, illetve az állomásokhoz kötődik. 

Én egy nosztalgikus darabot választottam, ugyanis gyermekkoromból nagyon szép emlék ez a Budapest-térkép az Örs vezér téri végállomásról. Mindig ezt bámultam befelemenet, miközben a felnőttek egyforintosokat dobáltak be a kép jobb alsó részén látható automatákba, hogy ne csapódjanak le előttük a félelmetes fémkarok.

(Tipp: Palotabarát - kösz)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés metró fénykép töri állomás megálló örs vezér tere x. ker kettes metró

untitled

Bár már a BKK-nak is volt egy BuBi-villantása, úgy tűnik a Magyar Telekom nem várja meg, amíg elindul az egész Belső-Budapestet behálózó bringarendszer. Hogy mikorra lőnek ki a saját projektjükről egy nagy hangú sajtóközleményt, azt nem tudom (meg azt sem, miért nem tették eddig), SP mindenesetre küldött róla két fotót és néhány sort. Amúgy klassz, nekem tetszik.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés kerékpár bubi i. ker krisztina körút

"A Budapest-Esztergom vonal felújítása olyan szakaszba ért, hogy a Szentedrei út felett átívelő vasúti felüljárót elkezdték elbontani a hétvégén. Nem is tudom hány évtizedet volt ott az a régi híd." - írta Benedek Levente, aminek szívből örülök, ám sajnálkozva hozzátette, hogy "Óbudán a vasúti töltésnél kivágták a fákat Nem tudom mi célja volt, úgy tudom, a vasúti töltést megcsinálták már pár éve."

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest fa vasút óbuda szentendrei út favágás zöldfelület iii. ker

Kaptam egy kazal sajtófotót a Dob és a Csányi utca sarkán elkészült falfestésről, melynek félkész állapotáról Városbanék már toltak egy posztot. Egyből a legendás Széna téri Matáv-reklám ugrott be, nem véletlenül - örömmel fedeztem fel, hogy a Neopaint Works is őket emlegeti előképnek. 

A témaválasztásban kötötte a kezüket a műemléki környezet, de ezt azt hiszem senki sem bánja. A közeljövőben összesen nyolc falfelületet festenek még önkormányzati szervezésben (a további helyszínek a Király, a Rumbach Sebestyén, az Akácfa, a Kertész, a Kis Diófa és a Dob utcában lesznek). Rengeteg kép alant:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest tűzfal városkép zsidónegyed falfestés erzsébetváros vii. ker dob utca csányi utca

A kivirult villamosvágányokon is, de talán még a Borároson kinőtt paradicsomon is túl tesz az, amit Arod75 talált. Egy szamóca a XI. kerületi Bocskai utca 5. előtt. Hihetetlen, hogy kihajtott, kivirágzott és még be is ért. A nyárfaszösz, na meg a mellépöccintett cigicsikk teszi igazán teljessé a kompozíciót.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: gyümölcs növény xi. ker bocskai út szentimreváros

Budapest, XIV. Hősök tere, Szépművészeti Múzeum fortepan_24131

75 éve volt a Hősök tér történetének egyik legfontosabb eseménye: 1938 májusában tartották Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszust. Az akkori vezetés természetesen kihasználta a rendezvényben rejlő lehetőségeket, de aki azt hiszi, hogy valami semmi kis gombfocibajnokságot fújtak fel marketingesen, az téved: a rendezvényen több százezren vettek részt, köztük vagy ötvenezren külföldről. A bonyolult politikai helyzetet mutatja, hogy nem csak a bolsiknak villantott Magyarország, de a náciktól is igyekezett függetlennek mutatni magát, olyannyira, hogy durcás Hitler megtiltotta a német katolikusoknak a részvételt. Az már csak külön cifraság, hogy a református Horthy bár próbált azért jelen lenni, tulajdonképpen kimaradt az egész buliból.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest park töri városliget hősök tere szépművészeti múzeum zöldfelület xiv. ker

süti beállítások módosítása