Hogy egy házat arrébb tesznek, abban tulajdonképp nincs semmi meglepő. A skanzenek lényege pont az, hogy csupa eredeti épület van bennük: a szerkezetet szétszedik, elszállítják, újra összerakják. Na de hogy mindezt szétszedés nélkül hajtsák végre, az már valami.

ku-xlarge[3].jpg

Hasonló ugyan nálunk is megesett már: a krisztinavárosi templom szentélyét ugyanis görgőkre rakták és eltolták. Hanem házat mindenestül eltolni, az már valami. Persze láttunk már ilyet korábban is (mintha az Urbin is szerepelt volna, csak nem találom), de Vincze Miklós most egy minden eddiginél teljesebb gyűjteményt szedett össze. Van itt kérem minden: ház, gyár, egyetem, templom, zsinagóga és egyetem. Csak tessék, csak tessék.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: egyetem templom szobor gyár szállítás építés építőipar zsinagóga

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr325667566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása