Snapshot-42613-305-PM[1].png

Fotó: estately.com

Egy amerikai ingatlanos oldal, az Estatly blogja összeszedett 17 olyan szomszédtípust, akit jobb elkerülni a lakásvásárláskor. A listát erősen befolyásolta, hogy mihez volt épp vicces képük, mi a beszédtéma az USA-ban manapság, meg hogy egyáltalán miből lehet poént faragni, illetve, hogy mi merült fel a rémes szomszédsztorikat gyűjtő My Crappy Neighbor blogon.

Mindenesetre problémafelvetésnek tök jó még akkor is, ha van néhány abszurd pont is benne. Szerintük a legrázósabb típusok közt ott vannak a következők:

 • Rivalizáló
 • Zajos zenekar (amelyik ráadásul esetleg olyan pocsék, mint a Nickelback)
 • Diktátor
 • Agresszív kertész
 • Veszélyes állat
 • Kacatgyűjtögető
 • Díszkivilágítós
 • Szélcsengős
 • Justin Bieber (hm.. mondjuk egy bulizósabb egyetemistáknak felel meg)
 • Leskelődős
 • Kramer (egy amcsi sorozat nyomán, nagyjából egy ártatlan, de magánéletedbe tolakodó fickóra gondoljatok)
 • Droglabor
 • Celeb
 • Tanya
 • Bűnöző
 • Néni, akinek minden rossz
 • Kolesz

Hm. Az alkoholista hangoskodó, a lépcsőházban cigiző, a túlbuzgó szervező, a lépcsőházat tárolónak használó jut még hirtelen eszembe. És nektek?

Mi a kedvenc típusotok? És a kedvenc sztoritok róla?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szomszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr555281399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.07. 11:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezu 2013.05.07. 12:58:30

Jó nagydarabank kell születni, és nem okoskodnak a szomszédok, hogy joguk van e zajt kelteni vagy sem.

qwertzu 2013.05.07. 12:58:41

A fűnyírás miatt háborgók mit szeretnének, méteres parlagfüvet?

@Andie: szombat 10-12 fűnyírásra? Zseniális vagy. Nálam 3 óra míg lenyírom, pont nem fér bele. Amúgy mi van ha kétszer egymás után esik szombaton az eső? Akkor mindenkinél 1 hónapos fű van, vagy mi?
@álfirkász:
"De nem véletlenül tiltották meg egyes helyeken a hétvégi fűnyírást."

Ez komoly? Csak mert sokan hétköznap dolgoznak például.

Andie 2013.05.07. 12:58:54

@Terézágyú: Itt a pont. Ez volna a lényeg: mások nyugalmát nem megzavarni - vagy legalábbis nem tartós ideig.
A raklapfűrészelős faszi 1:1-ben megvan nekem is, a lomis tulaj mögötti házban lakott, és ősszel is meg tavasszal is kapott - tán valami szabadtéri színházból - faanyagot, amit aztán szórakozásból(!) apró darabokra fűrészelt az udvaron, kb 1-2 héten keresztül. Álló nap, reggel 6-tól este sötétedésig búgatta a cirkulát, de úgy, hogy bekapcsolta, áttolt rajta egy fát, kikapcsolta. Bekapcsolta, zümm, kikapcs. Be, zümm, ki... Gondolom áramspórolásból csinálta, az nemjutott el a tudatáig, hogy bekapcsoláskor a felvett áram kb soxorosa annak, amit azalatt a 2 mp alatt fogyasztana, amig lehajol a következő fáért.

De a lényeg a lényeg: sajnos vannak olyanok, akiket vagy nem érdekel, hogy másokat zavarnak, vagy - és ezt feltételezni sem merem - direkt csinálják. Én pl rosszul érzem magam, ha zavarom valamivel a szomszédokat. Öcsém ott volt a múltkor, megnézte a kis fiatomat, valami az alapjárattal volt. pár másodpercig bőgette a motort, engem meg kivert a viz, hogy baszki, mit szólnak a szomszédok?... Ha anyósomékhoz megyünk fel a panelba, a lépcsőházban, csendre intem a gyereket, mert ENGEM zavar, hogy visszahangzik a lépcsőházban a hangja.
Apropó.
El nem tudom képzelni, hogy képesek emberek úgy élni, mint pl ők (apósék). Havi 1-2 órát töltünk náluk, de nekem a vérnyomásom 200nál van végig. Felettük 2 kisgyerek szaladgál : dübb dübb dübb dübb... vissza dübb dübb dübb dübb tarapp tarapp.
A jobb szomszéd ementáli sajtot csinál épp (már hónapok óta folyamatosan) a falból - fogalmam sincs, miért van embereknek ingerenciájuk betonfalat fúrni egyfolytában. A másik szomszéd szolíd metallicát hallgat, hogy még a felharmónikusokat is hallom.
Itt élni? Éveken át? Kb 1 hónap alatt a zártosztályon lennék.

Visszatérve a lényegre: mi lenne, ha egy kicsit mindenki magába szállna, és elgondolkodna: tudna-e úgy élni, hogy nem zavarja, bosszantja, basztatja a szomszédját, környéken élőket? Ilyen apróságok, mint hogy nem bömböltetem a kocsirádiót mosás közben, nem éjfélkor mosok (kizárt, hogy mindig csak éjfélkor tud), nem üvöltetem a tv-t meg az ezerwattos hifit (eleve nem is veszek társasházba!!), stb.
És kiváncsi lennék, hogy ugyanezek az emberek nem bosszankodnak, mikor őket zavarják (akár ugyanazzal, akár más dologgal) ? Vagy ők süketek? Vagy mint apósék is: egyszerüen nem hallják ahogy a gyerek a sarkán végigdübörög 150x a fejük fölött??...

freddiffi 2013.05.07. 12:59:42

@Terézágyú: oké, ha a szomszéd egész nap/állandóan valami hangos dologgal baszakszik az kurva idegesítő, aláírom. én most konkrétan arra gondoltam, hogy a fűnyíróra panaszkodtál, amit nem tudok hova tenni. az zavaró, ha 14-16 óra között megy, mert pihi van. az zavaró, ha 12-14 között megy, mert ebéd van. az zavaró, ha 8-12 között van, mert az emberek ki akarják pihenni magukat rendesen egy fárasztó hét után. estefelé értelemszerűen megint nem jó. akkor mikor kéne füvet nyírni??? ha meg nincs lenyírva, akkor meg 'azabaj', mert igénytelen dzsumbuj.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:01:41

@ezu: Születni nem születsz jó nagy darabnak, azt fel is kell hízlalni. :-)

braue 2013.05.07. 13:02:36

@Bretschneider detektív: Inkább az ELTE közelébe kéne költözni, meg egy faluba a körzeti meghízott testvére mellé, ha a jogról szeretné hallani.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:02:47

Van még olyan idegesítő nőtípus, aki arra vár, hogy mikor jövök hazafelé, és akkor akar velem társalogni. Mindegy, hogy este 5-6-7 óra van már ő figyel.
Az illető nem nyugdíjas, mégis egész nap ráér figyelni.
Leépítésre került, megmondtam, hogy barátkozzon a szomszédommal, azzal összeillenek, na azóta együtt iszik a párja a szomszéddal, de legalább nem a mi emeletünkön böfögnek.

ezu 2013.05.07. 13:03:52

@braue: Elvan a gyerek, ha játszik. Hagyd rá!

Bobby Newmark 2013.05.07. 13:05:02

Elmebeteg szemétgyűjtögetős volt már? Az utcában van egy kertes ház, ahová oldalazva lehet csak bemenni, mert sok-sok köbméter szemét borítja az egész udvart, két méter magasra felhalmozva... Festékesvödörtől törött raklapig, "jó lesz az még valamire" felkiáltással.

Vagy a szomszédom, aki miatt egyszer kb másfél hétig egyre erősödő dögszag volt az egész lépcsőházban, mert a nyári harminc fokokban folyosón tárolt bazinagy bőrönd tele volt HÚSSAL.
Nem mertem szólni, mert féltem, hogy én is a bőröndben végzem.
De állítólag csak kaja volt, mint végül kiderült.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:06:43

@qwertzu: A régi lakásunk előtt játszótér volt, s mivel sem a lakók, sem a város nem tudott megegyezni, így nyakig érő gaz állt benne. Amint odaköltöztünk, lekaszáltam, majd lenyírtam, saját költségen elhordtam.

Utána én tartottam rendben egy 10.000 Ft-os egyszer használatos fűnyíróval, 60 méter hosszabbítóval. Egy kb. 5x5x5-ös háromszög mindig kimaradt, addig ért a drót. Azt lekaszáltam. Hónapok után odajött hozzám az egyik szomszéd, hogy tudna segíteni. Ad még 5 méter kábelt. :-(

Ugyanő volt, amikor az elszáradt faszom tujákat saját pénzen kivágattam, feldaraboltam és összekötöztem, ahogy a kommunális intézmény megkívánja (épp, csak nem komposztáltam le), mire épp végeztem volna, a fasz odaállít egy fél süldő nyírfát húzva maga után: ha már úgyis így benne vagyok az aprításba, ezt találta négy utcával arrébb, nem dolgoznám fel ?

reccs 2013.05.07. 13:06:45

@qwertzu: A fűnyírás miatt háborgók mit szeretnének, méteres parlagfüvet?

A füvet jobb helyeken azért vágják, hogy szép legyen. Az a szép ződ gyep...

Parlagfüvet, gyomot kapálni is lehet.

ezu 2013.05.07. 13:06:59

@Bretschneider detektív: Nem hizlalni kell, hanem gyúrni. 205 cm, plusz százhúsz kiló színizom, az azért elég komoly érv annak, akinek okoskodni támad kedve, ha nehezményez valamit az ember.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:08:49

@braue: Én csak felajánlottam. Annyi kretén szomszédunk volt már, elférnél. :-)
Csak égetett olajszagod ne legyen.
Bár szerintem van, mert magad égeted.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:09:33

@ezu:

"Jó nagydarabank kell születni, és nem okoskodnak a szomszédok, hogy joguk van e zajt kelteni vagy sem."

Mondjuk én magasabb vagyok, mint az idióta szomszédom, de ő meg törpe létére súlyosabb(rendesen Napóleon szindrómás is a kis kopcsó).
Egyébként is hogyan nézne az ki, ha jól pofán baxnám nő létemre.

braue 2013.05.07. 13:10:56

@Bretschneider detektív: Nem lehet, hogy te vagy a kretén, nem a szomszédok? (Aki a jogban ilyen járatos mint te, annak erre is gondolni kéne!) Minden hülye szembejön az autópályán ugye?

afazekas 2013.05.07. 13:12:32

1. Volt olyan kutyatartó aki miatt literálisan az ajtóm előtt végezte a dolgát a blöki... Persze rendre fel lett takarítva rendre egy fél nappal később...

1. Figyelős és be is szólós szomszédok.
Aki kb még mindig a szocializmusban érzi magát csak már nincs kinek jelentenie, és nincs kinek elküldenie a hangulatjelentést.

Ide tartoznak még volt portások, vagyonőrök, olyan házmesterek akik alól megszűnt a házmesteri poszt, de még annak érzik magukat!

ezu 2013.05.07. 13:12:51

@Salemi boszorkány: Lehet, az hatna. Ha egy nő lever valakit, azzal nem szokott az illető dicsekedni.

Herbert_West 2013.05.07. 13:13:09

@Cook kapitány:

Ebben speciel nem ertem, mi a problema, az irigysegen es a tipikus NIMBY magyarkodason kivul.

egyittlakó (törölt) 2013.05.07. 13:13:58

Megdöbbentő, hogy mennyire lepusztult a társadalom értelmi szintje. Az eddig olvasott és tapasztalt dolgok mind ezt erősítik meg bennem. Ebben az országban sokkal több hülye él, mint normális ember, amiről egy szó jut eszembe, általában az állatvilágot boncolgató filmekben hallani: beltenyészet.
Az, hogy sokakban meg sem fordul az a gondolat, hogy másokat zavarhatnak a viselkedésükkel, mély idiotizmusra vall.
Valahol érthető is, mert ezer év kevés volt ahhoz, hogy Európa szintjére szocializálódjunk. Megmaradtak, sőt kiújultak a pusztai beütések, az ázsiai sztyeppéken megszokott életvitel, ahol a jurták jó messzire álltak egymástól. Nyilván akkor senkit nem zavart, ha valaki a puszta közepén szart, illetve hangosan és hosszasan fingott, mint ahogy azt senki nem látta, hogy a háziúr verte vagy dugta az asszonyt, rugdosta a gyerekét, gyilkolta a rabszolgáját, taperolta a lányát vagy meghágta a kecskét. Tulajdonképpen mindent ugyanúgy csinálnak, annyi a különbség, hogy most a sátrak egymás mellett vannak.

ezu 2013.05.07. 13:14:39

@braue: Gondolom te se mondtad komolyan, hogy a falusi fiú jártas a jogban, nem csak álmodozik róla, a ganézás helyett.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:16:18

@Bretschneider detektív: Ugyane helyre, amikor költöztünk: a lakás évek óta lakatlan (sorház, Kertváros), előtte a bukszusok tuják kilógnak, az udvar tele mások szemetével. Odaálltunk a teherautóval, a szomszéd épp újította fel a lakását. A flexelést (csempék) természetesen a mi területünkön végezték, a füvön (nekik le volt már térkövezve). Csak annyit kértem, hogy pakolják már arrébb az állványokat, mert lepakolnánk, megtették.
Amíg fordultunk egyet a teherautóval, addig simán visszapakolták az egészet és ugyanúgy az akkor már mi füvünkre flexelték azt a kurva port, amit hat év alatt nem tudtunk eltüntetni. És még négyszer fordultunk és mindannyiszor visszarakták azt a szar bakot.

Úgyhogy megalapozták a jószomszédságot. Sose voltak amúgy otthon, csak a felújításig, mert a csaj Olaszországban dolgozott, a faterja tüsténkedett, ha kellett, ha nem. Annyi szöget, amennyit abba a szomszéd falba bevertek két hét alatt, egy fakír nem használ el egy élet alatt.

Aztán miután végre "kész" lett a lakás, a további négy évben hatszor volt otthon a "tulaj", onnan tudtam, mert ő is mindig hajnal kettő környékén engedte csurig a kádat.

braue 2013.05.07. 13:17:09

@Salemi boszorkány: Ezt tettem be az előbb. Vitatják, a "jogászok".:))

2013.05.07. 13:17:14

@reccs: Igen, ezt a kertvárosi részen fűnyírás miatt háborgást én sem értem igazán. Muszáj megcsinálni, ha nem hajnali 4-kor kezdi, akkor ez hozzátartozik a környékhez.
A szomszédunknak van egy kakasa, akkora, mint egy tűzhely és olyan hangja van, mint a Velociraptornak a Jurrasic parkban, ráadásul késő délutánig üvölt - de hát ez ilyen övezet, evvan. A másik szomszédnak 4 db kis fehér szar kutyája van, ha összevesznek, meg lehet süketülni a sikítozástól. Ugyanakkor rájöttem egy megoldásra: ha megvadulnak, egy játékvezetői sípot kell megfújni, jó hosszan és akkor elkussolnak. A fene se tudja miért, de működik.

Bobby Newmark 2013.05.07. 13:17:32

@egyittlakó: Jól van, barátom, vezesd le, hogy ez genetika, nem pedig az elmaradt két büdöskurvanagy pofon* hiánya, hogy az emberek leszarják a másikat...

*a, anyjától, még időben, hogy emberré váljon
b, tőled, mikor már neki mindegy, de neked azért jól esik

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.07. 13:19:26

Hajnalban fejhangon veszekedős szomszédom nekem is volt. Anyuka alkoholista, apuka börtöntöltelék, és egyik reggel véres gézeken átvágva vittem a gyereket oviba, mert a depressziós kamaszfiú ép öngyilkosságot kísérelt meg, és a mentősök nyitott ajtónál élesztették újra.

Már nem lakunk ott.

Amúgy a fentebbi kommentekben felsoroltak egy része valóban átvészelhető némi empátiával. Nálunk is zúg a harang a szemben lévő templomban, de legalább nem kell ránéznem az órára, tudom, hogy mennyi az idő :-) Nálunk is vannak szexelő szomszédok, de én nem vagyok irigy típus, had legyen meg az örömük :-) Amikor régen kijártunk apósomék telkére, a fűnyíró hangja szinte állandó háttérzaj volt, valahonnan szinte mindig jött. Meg lehetett szokni.

Amit nem szeretek, az a fúró. Már csak azért is, mert a falak furcsán viszik a hangot nálunk, és sose lehet tudni, hogy honnan jött. Volt olyan, hogy az egyik két emelettel alattunk lakó kikelve csöngetett be hozzánk, hogy hagyjam má abba, hogy képzelem, hogy vasárnap délben is. Mondom nem én fúrok. Azt mondja, hogy ne hazudjak neki. Mondom jöjjön be, nyugodtan nézzen körül, ahány fúrót talál a lakásban, azt mind elviheti. Nem jött be, de szerintem a mai napig meg van győződve arról, hogy hazudtam...

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:20:15

@braue: Olvasd már vissza (feltéve, de meg nem engedve, hogy tudsz olvasni), miket írtam!

Mindannyian szomszédok vagyunk.
Te meg hülye is.

mirx 2013.05.07. 13:20:56

Számomra az olyan teljes rejtély, amikor egy 40-60 négyzetméteres lakásban valaki magassarkúban vagy kopogós cipőben 60-120 percet JÁRKÁL. Olyankor mit csinálhat?

Benzoylmethylecgonine 2013.05.07. 13:21:53

Az itt kommentelőkről az az exszomszédom jut eszembe, aki csúzlival lőtte a rigókat, mert "kib.szott idegesítően hívja a fiókáit".

Üdv, egy flexelő és barkácsoló, füvet hetente nyíró, kocsimosás közben zenét hallgató szomszéd

Nem, még nem vágattak análba a rendőrökkel a sakálmódjára ordító szomszédok. Ők is flexelnek. És füvet nyírnak.

Starlark 2013.05.07. 13:21:57

@shitgun: A rendőrség honnan tudná feljelentéskor hogy pl nálunk a ház saját rendeletében este 10-ig engedi az üzletek köztük a kocsma nyitvatartását /akik persze erre magasról tesznek mert míg van szippancs nyitva vannak/?
A házi rendeletre max az önkoris feljelentésnél hivatkozhatok, és csatolhatom hozzá mert maguktól ők sem tudják.

És a rendőrség bizony büntet ha a helyszínen elismerik a zajongást, ha nem eljárást indít és lehet tanúkat felhajtani. A mi esetünkben elég egyértelmű volt a csendháborítás. Mondom azóta kuss van, ha csak ejnye-bejnyét kapott volna az a tahó tuti csak olaj lett volna a tűzre.

Ha vki előre bejelenti a yardon hogy bulizni kíván, legyen már annyira normális hogy azt a környezetében élőkkel is tudatja. Könnyebb elviselni ha tudod egyszeri alkalom volt mintha arra kell számítanod hogy eztán ez rendszeres lesz. No meg megadod a lehetőséget pl egy kisgyerekesnek hogy aznapra leparkolja a gyereket a nagymamánál.

Azt is erősen kétlem hogy akár mekkora dcibellel nyomathatod, ezt még olyan rendezvényen sem, tehetik meg mint a Sziget fesztivál.

Terézágyú 2013.05.07. 13:22:50

@freddiffi:
"én most konkrétan arra gondoltam, hogy a fűnyíróra panaszkodtál, amit nem tudok hova tenni."

Nem, nem én panaszkodtam a fűnyírásra hanem egy másik kommentelő. Viszont amikor valaki beírta neki, hogy "vazze, mé zavar az?", akkor én válaszoltam, hogy "mer hangos"... :)

Még később meg leszögeztem, hogy valóban nem a fűnyírás a legkellemetlenebbb, ennél sokkal rosszabbak is vannak - csak nagyon megakadtunk ennél.

Még még később azt is próbáltam elmagyarázni, hogy az állandó zajcsinálás mellett éppen a fűnyírás zaja is idegesítővé válik, amit pedig észre se vennénk, ha egyébként csend volna...

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:22:57

@braue:
Úgy tudom a mi városunkban sem lehet vasárnap füvet nyírni.

Trejo 2013.05.07. 13:23:24

A múltkor pihenési időben kezdete el a szomszéd nyírni a füvet:
imgflip.com/i/1e9gs

Mad Mind 2013.05.07. 13:23:46

@Andie:
Ja és ha dolgozom, és nem tudom lenyírni ebben a minimál időben, akkor megbüntetnek az elhanyagolt kertért.

Trejo 2013.05.07. 13:24:38

@Trejo: Te fasz, a hülye szomszéd akkor az avart égette!!!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.05.07. 13:29:26

@1,3,7-trimethylxanthine:
"Üdv, egy flexelő és barkácsoló, füvet hetente nyíró, kocsimosás közben zenét hallgató szomszéd"

Én meg az a szomszédod vagyok, aki le fogja szarni, ha betörőket lát a házadban, amikor éppen nem vagy otthon, merthogy te mondtad neki, hogy "foglalkozz a saját portáddal, és ne azzal, hogy én mit csinálok"...

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:29:27

Azok a házban lakók is "kedvesek" nekem, akiknél a a lakás megvétele után 9-12 hónapig tart a felújítás.
Alattunk tavaly fejeződött be, mellettünk utána kezdődött.
Kellemes hétvégenként reggel 6-kor a csiszoló hangjára ébredni.Szólni meg kinek lehet, ha a tulaj otthon sincs, csak a szakember lébecol, a folyosó meg tiszta cement hónapokon keresztül.
Ha nemsokára elköltözöm ebből a házból, akkor min. 1 évig a felújítás hangját fogják hallgatni a "kedves" szomszédok.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:29:37

@braue: Csak úgy a szádba rágnám: ha elolvastad volna a jogszabályt: helyi rendeletekkel módosítható.

Ha elolvastad volna a hosszászólásaimat:
a törvényeket betartva tartottunk életünkben egyszer bulit (amúgy ez tizenöt éve volt, akkor még nem ez volt a törvény).

Rockzenekar tagjaként, aki rendszeresen máshol és máshol kelt zavart, hidd el, hogy tisztában vagyunk a lehetőségekkel és senkit nem áll szándékunkban zavarni.

Még az otthon dobolással is úgy vagyok, hogy körbejártam a szomszédokat és megkérdeztem őket (mindig, mindenhol), hogy zavarná-e őket és ha igen, mikor nem.

Olyan is volt, aki később gondolta meg magát, abban a pillanatban, amikor rámszólt, abbahagytam.

A mostani szomszédaimig meg el sem hallik a birkabőgéstől.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:30:40

@mirx: Megfejtetted: járkál.
Ismerek nőket (mármint képernyőről), akik az ágyban sem vetik le.

2013.05.07. 13:31:58

@Salemi boszorkány: ebben a cikkben pongyola általánosságok vannak. Egyetlen paragrafus nélkül. A cikk alapján a fűnyírás és a lakásfelújítás minden időben tiltott tevékenység. Mégse ér derékig a gyep a kertekben országszerte. A hangos tevékenységeket döntően helyi rendeletek szabályozzák, és a társasházi szabályzat is tartalmazhat ilyen passzusokat. Bármilyen rendeletről van szó, nehéz betartatni, mert ha üvölt a zene a szomszédban, és felcsenget a rendőr, azonnal lehalkítják, és a rendőr nem tehet semmit. Az viszont nem létezik, hogy _soha_, _semmilyen_ hangos dolgot nem lehet művelni, ez egyszerűen életszerűtlen, nem is szokott történni. Próbáld ki, ha legközelebb fúr, farag a szomszédod (nem éjjel egykor, napközben) hívd fel a rendőrséget, mondd el mi zajlik, és figyeld mit válaszolnak. Ezzel nem azt mondom, hogy ez jó így, hanem hogy a gyakorlatban így zajlik.

Llychllyn 2013.05.07. 13:32:44

Egész nap üvöltő kutya, mert a gazdája úgy gondolja, hogy a spániel magában is megvan otthon egész nap. Ha reggel mégis elviszi sétálni, végig ordítja a nevét, nehogy fél méternél messzebbre menjen tőle.

A néni, aki minden szart kiszór az erkélyről.

Máshol - hálistennek nem ott lakom - a néni, aki a gangon pisáltatja a kutyáját, a húgy pedig szépen lecsorog az alsóbb emeletekre.

Kertes háznál a nő, aki mindent eléget (szerencsére elköltözött), sőt, mindent meglocsol benzinnel, és csak azután gyújt meg.

A Fúró. Nem tudom, mit lehet annyit fúrni egy panellakásban, de ez egy külön programnak tűnik.

A wannabe paraszt, aki teljesen szakszerűtlenül tart háziállatokat, ganajozni meg már nem akar.

Ami nem zavart: az öreg sváb két telekkel arrébb, aki vasárnap délután mindig harmonikázott egy-két órát:)

És engem a fűnyírás sem zavar, valamikor azt is le kell nyírni. Néhány szerencsétlenebb kivételtől eltekintve mi figyelünk egymásra a szomszédokkal, segítünk, ha kell, no meg megy a cserebere is: ha valakinél bőven termett valami, ad a többieknek, ha óriáspöfeteget találtunk az erdőben, elosztogatjuk, amit nem készítünk el, ha van valami olyan holmink, ami már nem kell (gyerekbicikli, ilyesmik), megkapja valamelyik kölök a szomszédságból.

Feszültség nincs, ha valaki fűrészel vagy füvet nyír, hát tegye csak, akkor én is nekiállok csiszolni vagy fát hasogatni, aztán ha mindenki végzett, maximum iszunk egy sört. :)

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:35:37

@Brother Love: Én a úgy szoktam (volt, fiatalabb szertelen koromban) bosszút állni a hülye kutyás szomszédokon, hogy megyek haza a kocsmából és végigvonyítom. Elég az első tíz méter.

Ennyi kijár a sok rendszeres kutyaszarért, kerítés mellett elgyalogolva kutyanyállal lefröcskölésért, kvázi szívinfakrtusért a lapuló geci dög felugrálásáért.

Szeretni valamit valamiért.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:35:45

@mirx:

"Számomra az olyan teljes rejtély, amikor egy 40-60 négyzetméteres lakásban valaki magassarkúban vagy kopogós cipőben 60-120 percet JÁRKÁL. Olyankor mit csinálhat?"

Traveszti és olyankor nem látja senki(edgar hoover)?.

Orszag 2013.05.07. 13:37:34

@Sákif za morro?: Csákány a motorháztetőbe?

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:38:52

@Fedor: Látod, szerintem Te vagy a faszagyerek (is). De tényleg! Az én véleményem is ez: odafigyelés, empátia, elfogadás. Ha ő este tízkor ér rá mosni, mert akkor jött haza a délutáni műszakból és felettünk centrifugáz? Hát persze!

Ha meg a gyereke elmegy koszosan, akkor meg a szülők pennyognak.

Ugyanakkor biztos, hogy nekünk is vannak zajaink, szagunk stb.

amtra 2013.05.07. 13:39:23

Az én szomszédom tipikus "Kacatgyűjtögető". A lakása (egyszer voltam bent)az udvara a közös udvarunk, úgy néz ki, mint egy gondozatlan szeméttelep. Ez nem túlzás. BETEG, gyógyíthatatlan. TV-ben lehet ilyet látni. Próbáltam szép szóval, morcosan, durván hatni rá, de semmi. Sosem jelentettem fel, valaki viszont megtette. Eredmény?? Hihetetlen. 50E forintos büntetés, amit befizetett. Ezek után azt mondta, most össze kell szednie 50E db. műanyag flakont, aminek darabját 1 Ft-ért beváltja és máris nullán van. Még egy kedvencem: összeszedi a levágott füvet (mindenhonnan) és elégeti a kandallóban, hiszen az energia fű gazdaságos, akkor az árokparti is az. Jááájjj Sajnos már a kukába is csak akkor pakolunk amikor éjszakás a munkahelyén, mert abból is kiszedi a "hasznot". Tehetetlenek vagyunk.

2013.05.07. 13:40:02

@Starlark: a törvény nyilván erősebb, mint egy házi szabályzat, utóbbi nem írhatja felül az előzőt, ezért ha egy társasházi alapszabályba hiába lenne beleírva, hogy hajnali egyig lehet dorbézolni, az akkor sem lenne szabályos. Nem vonom kétségbe, hogy az esetetekben a rendőrség azonnal bírságolt, de ott ha jól értem kocsmáról volt szó, ami más ügy, mint egy otthoni zajongás. Én magam láttam legalább 7-8 esetben, hogy a hangoskodás miatt kihívott rendőr figyelmeztetett, és távozott, mindenféle büntetés nélkül. Nyilván rendőrtől, helyi rendelettől, meg a delikvens hozzáállásától is függ, hogy mi kerekedik ki a történetből. Flegma beszólogatós nagyarcoknak röpül a csekk, normális "bocsánatlehalkítom" egyedeknek meg az ejnyebejnye. Nyilván az ezer decibel túlzás volt, de régebben legalábbis, tényleg volt lehetőség bejelentett rendezvényra magánháznál, ilyenkor hiába hívták a szomszédok a rendőrséget, bent ránéztek a címre, és közölték, hogy ez van. Az is igaz, hogy illik ilyenkor kiplakátolni az egyedi eseményt.

Orszag 2013.05.07. 13:40:06

@Don Quixote de la Ferko: Kaszáljon más, is, látod, rám nem panaszkodnak a szomszédok. :D

Benzoylmethylecgonine 2013.05.07. 13:41:25

@Hoppácska: ugyan már, szerintem tiszta jó arc vagyok azzal, hogy hétvégén a tűző napon nyírom a füvet, nem pedig reggel fél ötkor, ami nekem kényelmesebb lenne. Tiszta tolerancia.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:41:43

@shitgun:
Mondjuk a szomszédunk egy éve ezt csinálja, fúr/farag.
Csak nincs szíve ez embernek az ilyen idiótákat ilyen retorziónak kitenni.

afazekas 2013.05.07. 13:43:06

+1:
Élő Maunika show-s szomszéd.
11-éjféltől üvöltözés ordenáré stílusban telefonon h merre vagy, biztos a k***-dnál vagy, utána hazaérkezéskor még egy óra üvöltözés h merre jártál aztán 2-3-kor lassan elcsendesül a szomszéd.

Starlark 2013.05.07. 13:44:38

@shitgun: Lrhjalkítják nem tehet semmit?
Ne szórakozzunk már, ennyire nem bölcsis a rendőrség.
Ha a zajongó /magánember/ elismeri hogy ő volt a hunyó alaphangon 5K helyszíni bírság. Ha nem ismeri el, a rendőrség eljárást indít ahol a feljelentő akár tanúkkal bizonyíthatja hogy bizony az illető döngette a mélynyomót.

Sőt hangoskodással bosszút állni sem érdemes mert visszanyalhat a fagyi. Volt hogy a yard az otthagyott bekapcsolt magnóért behatolt a lakásba és lekapcsolta majd eljárást indított. Pedig az illető csak az előző napi bulit gondolta így megbosszúlni...

Ilyen esetben ki kell hívni a rendőröket, nem magunkban dunnyogni, vagy piti bosszúkon törni a fejünket.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:46:02

Beszéljünk anyámékról (gondolom braue már felszólítás nélkül is megtette ezt).

A szomszédaik Pestlőrincről leköltözött "szar szomszédok", mert mániájuk a szárnyas. Papagájokról a struccig minden van náluk.

A csávó szívinfartust kapott decemberben, disznóvágás előtt. Fater átment, feldolgozta szinte egymaga a cuccot. Ő tanította meg őket (már aki nem volt épp a kórházban) sózni, füstölni stb.

És ez még sokáig így lesz, mert a fickó nagyon lerobbant. Gyakorlatilag két házrartást visznek szüleim.

Nem is tudok mit kezdeni a hűtőmben lévő
fürjekkel, kacsákkal és nyulakkal, fürjtojással, stb. amelyeket a szomszédjuk tenyészt.

2013.05.07. 13:47:42

@Salemi boszorkány: az alattunk lévő lakást megvették pár hete, múlt héten elkezdték felújítani, gondoltam, na, pár hétig lesz zúzás, erre tegnap látom a kapunál a cetlit, hogy kedves lakók, felújítunk, tartama 60 nap. Hogy mit lehet barkácsolni egy negyven négyzetméteres lukban két hónapig, azt nem tudom, de a melósok precízek, mert 7-kor, mire felkelek, már mennek a gépek.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:48:17

@1,3,7-trimethylxanthine: Reggel fél ötkor ne nyírj füvet, mert harmatos, elfekszik + a fűnyírót is tönkrebassza.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:52:41

Két alaptípus van Magyaroszágon.
A fideszes meg az emeszpés.

Starlark 2013.05.07. 13:53:13

Amúgy 4 éve lakunk a lakásban a kocsma 3 éve üzemel. Az első üzemeltető is bulizott kb évente 3-4 alkalommal, semmi bajunk nem volt vele előreszólt. 2 szer mentünk szólni hogy csituljanak az 1. az első buli volt, onnantól szóltak a 2. alkalom mikor a srác haverjai vasárnap fél7-kor verték a portál üveget hogy a bent alvó enyhén illuminált gyereket felébresszék. Minket sikerült a srácot nem, de végül rájöttek hogy van kulcsuk...

Jah mellettünk pedig egy CBA van. A minden nap 6-kor jövő kenyereskocsi és az onnantól konstans árupakolás már nem zavar :)

2013.05.07. 14:06:34

@Starlark: a kihívott rendőr csendháborításért indíthat szabálysértési eljárást, de ha a felszólításra lehalkítják a zenét (befejezik az üvöltözést), akkor nem fog elsőre büntetni. Ez a gyakorlat, és a saját tapasztalatom is. Ha ismételten kihívják, akkor a már lehalkított zene ellenére is kiróhat bírságot, ha mondjuk többen a házból tanusítják, hogy mi volt. Sok múlik a rendőrön is, meg az együttműködésen is. Ha a dolog rendszeres, és bizonyíthatóan szándékosan zavaró célzatú, akkor esetleg zaklatásért lehet feljelentést tenni (ha mondjuk valaki a hangos rádiót otthon hagyja, és elmegy dolgozni).

csunyadiszno 2013.05.07. 14:06:46

@Ne érdekeljen!: Nyugodtan jelentsd fel, Egy menhelyen is jobb dolga lesz a kutyának, sőt esélye egy normális életre. A jegyző hivatalból köteles eljárni de van pl. állatvédőrség is.

mirx 2013.05.07. 14:07:06

@Bretschneider detektív: jó, de mit lehet egy lakásban járkálni 2 órát? elmegyek az ágytól a szekrényig, oké, egyenként bepakolom a ruhákat, legyen mondjuk 10 perc, és utána a maradék két órában? elmegyek a tévétől a konyháig meg vissza 200x? nemértem. ennyi cucca embernek nincs, amit 2 órán át jobbról balra lehet pakolni.
ennek dacára a fölső szomszédaim minden áldott nap 13:00-15:00 és 21:00-23:00 ezt csinálták. már nem lakom ott.

Alaister Grand 2013.05.07. 14:11:59

A hajnali ötkor rendszeresen "súlyzódobálós", aki a hangosan döngő edzés után szombatonként(!) fél hétkor nekiáll kiporszívózni (lakása csupa kő, mert kutyás, tehát hangosan nyikorog mindenhol a takarítógépe), miközben hosszasan toszogatja fel-alá a bútorokat, melyek csikorgása mintha ideget ölne az ember fogában?

tataugebu 2013.05.07. 14:17:17

@Kovácsné: :D Egy fél lábas lencsét!????? Ezen behaltam! Látom magam előtt: egyetek bogárkáim!!!! :DDDDDDDDD

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 14:18:31

@shitgun:

"szándékosan zavaró célzatú, akkor esetleg zaklatásért lehet feljelentést tenni (ha mondjuk valaki a hangos rádiót otthon hagyja, és elmegy dolgozni)."

Pedig sok mulatós szomszéd megérdemelné ezt a büntetést, délelőtt nem tudná kialudni magát a hülye tivornyázó.

Nekem volt olyan ismerősöm, akit a szomszédja a gyámügyön jelentett fel amiatt, hogy a gyermek este 10-11 órakor még rohangált a lakásban.
A gyámügy rendesen rá is szállt a családra. Úgy látszik ezt könnyebb elintézni, mint részeg/kábszeres disznókra rendőrt hívni.

Fantomász 2013.05.07. 14:20:45

Nekem van egy klasszikus szomszédom ám: otthon unatkozó nyugdíjas.

Pár havonta megjelenő rokonok (este kilencig panelban labdázó unokák, ha épp nem labdáznak, akkor a székeket huzigálják a konyhában)

Ha nincsenek itt az onokák, akkor nagyritkán skype. Ezt biztosan tudom, mert frankón hallom ha kicseng a jellegzetes skype hangon, pedig tudomásom szerint nem is süket.

Szombat reggel fixen kilenc órakor áll neki takarítani (könyörgöm: MIÉRT NEM HÉTKÖZNAP?) aminek kötelező lépései: a seprű a fűtéscsövekhez és radiátorhoz csapkodása, a szerintem görgő nélküli porszívó húzogatása a lakásban (nem valami kis gagyi, szerintem egy az egyben egy MIG21 hajtómű van benne, tisztán hallani ha bekapcsolja), és szintén fűtéscsőhöz csapkodása.

A takarítás eltart általában délután egy-kettőig.

Ha ezzel elfáradt, akkor délután hatkor fürdik (másfél órán át sípol a vízcső a feltételezem igen jó minőségű csapja miatt). Néha még pluszban este is.

Emellett havi váltásban kell mifelénk kihúzni a kukákat, ha ő hónapja következik, sunyiban továbbadja a következő (első) lakónak. Eleinte nem is értettem miért csúszik mindig egy hónapot a rend, de múlt héten valaki megsúgta. De semmi gond, ezután erre oda fogok figyelni.

De hogy összefoglaljam: a fűnyírás nem zavar, flexelés nem jellemző, a fúrást túlélem, buli sosincs.

Bár most hogy így végre kiírhatom magamból, ott van a másik kretén szomszéd, aki mindig rohan a lépcsőházban (szombat reggel ötkor végigdübörög), majd ha leér vagy felér iránytól függően, akkor meg akar fulladni, úgy köhög, szolidan láncdohányos.

Vagy a harmadik, akinek tizenéves lánya van, és langymeleg nyári estéken a zsenge legények, mint a kandúrok vernyognak az ablak alatt. Mondjuk a hölgy se kispályás párválasztás tekintetében, meg a szocializációs képességei sem fejlettek eléggé - előző embere pl. reggel autót ablak alatt járatta, de előtte még végigdohányozta a lépcsőházat. A mostani embere meg fixen a ház elé parkolt szép nagy ezüst színű járművel, de egyik lakótárs által írt névtelen levél nyomán leszokott erről. De legalább a közös költséget nem fizeti :)

Palkovics Ede 2013.05.07. 14:25:39

Jó, jó, de próbáltátok már Univerrel?

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 14:29:06

Valaki árulja már el, hogy egy postás (sima mezei) mit ólálkodik hajnali 5 óra tájban a lépcsőházban?
Talán reggel vár levelet?
A valakim nem tud úgy elmenni reggel, hogy az ne álljon egy szál hmmm háziköntösben a folyosón elbújva.

Bambano 2013.05.07. 14:35:37

Anno voltak idős, süket néni szomszédaim. szerettem őket, semmiért se szóltak. nem is hallottak semmit, valószínűleg.

tataugebu 2013.05.07. 14:38:06

@Ne érdekeljen!: A vizslával kapcsolatban kérlek írj az Állatvédőrség-nek, és jelezd az info@vizslamentes.hu e-mail címen is. Az Állatvédőrség intézkedik, hogy a kutyust vegyék el a tulajtól, a Vizslametés pedig segít szocializálni az ebet ideiglenes befogadónál, és aztán, amikor orvosilag is rendben van, akkor keresnek gazdit neki.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 14:39:51

@mirx: Nálunk a felső szinten hajópadló van, nincs rendesen beöntve, nyikkan mindenre.

A feleségem heteket el tud gyalogolni egy nap.
Nem is szomszéd, szeretem is, de kurva idegesítő. :-)

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 14:43:58

Egyszer becsengetett hozzánk két Jehova tanúja.
Elkezdték nyomni a mantrát, hogy "...az Úr, aki felettünk lakozik..." Mondtam nekik, hogy felettem speciel egy elvált nő lakozik, akit, ha van Isten, amíg itt lakok még megdöntök.

Ők csukták rám az ajtót.

Kamu Szutra 2013.05.07. 14:45:43

index.hu/kulfold/2013/04/30/uvolto_heavy_metal_miatt_buntettek_a_nyugdijasokat/
Úgy látszik, a hidegvérű skandinávoknál is van, ami kiveri a biztosítékot...

Ilds. 2013.05.07. 14:47:20

Ez egy olyan poszt, ami nagyon is aktuális, mert ami megy újabban a nem békés egymás mellett élés terén, az valami borzasztó!
Először is nem minden esetben tudható az, hogy ha beköltözünk valahova, milyenek lesznek a szomszédok. Más egy településen, faluban, és más egy városban a betonrengetegben, vagy régebbi házakban...
Vagy ha lakunk valahol, és folyamatosan cserélődnek a lakók, albérlők (!!!), eszük ágában sincs csendesebben élni!!! Pedig főleg egy albérlőnek még jobban kellene betartania azt, amit világ életben be kellett régen tartani. És rend volt. És csend. És élni lehetett az embernek a saját lakásában nyugodtan.
Csendrendeletet sehol sem tartják be. Soha! Hiába minden, feljelentgetni meg senki nem szereti a másikat, mert még megbosszulja az illető... mert ez az elintézés formája manapság.
Vannak a városban az erkélyek, jó időben kint ülnek, bulit tartanak, hajnalig... mikor a lakások ablaka nyitva van éjjelre (világos-hogy)... én is sorolhatnám az élményeket...
Felháborító, hogy SENKI nem tarja be, és őrületbe kergeti a másikat!
Évek óta örökös probléma a csendháborítás.
Ha feljelentik a zajongót, fizet valamennyi büntetést, és még ő neki áll fenn, bosszút forral...

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 14:49:39

Másik szomszéd. (Lakótelep, ajtónktól jobbra szomszéd. Nextdoor.)

Úgy hívtuk, hogy Jégcsákány, a Magnum c. tévésorozat azonos nevű szereplőjével való hasonlósága okán. (Fizimiskailag.)

Hajnalban, fél ötkor becsöngetett hozzám, láthatón részegen, hogy nem ugornék-e le a sarki kettes kocsmába két deci körtéért. Neki.

Annyira imponáló volt a pofátlansága, hogy felöltöztem, lementem és kivártam öt óráig azt a tíz percet, ami még maradt és hoztam neki két deci körtét. Becsöngettem, odaadtam, elszámoltunk.

Hat nap múlva láttam viszont, fél arca lezúzva, ki se látott a var mögül. Lehet, hogy később mégis lement egyedül. :-)

Aztán egyszer csak a postaládánkba betuszkolva találtunk szétázott Sport-szeleteket (az a kocka csoki), mellé kézírással egy cetli, hogy "Köszönöm."

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 14:54:17

És még nincs vége. Szobabérlők voltunk a mostani feleségemmel, Újpest, Dugonics utca, tízemeletesek a 12-es végállomásánál.

Karácsony előtt kibontjuk a postánkat.
Ügyvédi pecsét. Mi a fasz lehet ez?
És tényleg az volt. A házban lakó ügyvéd volt rajta látható, pucéran feküdt az ágyon, álló faszát szorongatva és alá volt írva, hogy "Kellemes karácsonyt kívánok minden kedves lakótársamnak". Aláírás, ügyvédi pecsét.

Valahová elkallódott az évek alatt, annyira beszkennelném!

mildi 2013.05.07. 15:00:31

gyertek le falura az alföldre. a körülöttünk lévő 5 házból 2 üres, kettőben öregek laknak, az egy szembeszomszéd meg jófej.
itt a legnagyobb gondot a fődszomszédok jelentik (értsd: minden házhoz kb 300-500 négyszögöl kert tartozik, a fődszomszéd háza sokszor már a másik utca, de a kertek összeérnek, szomszédosak), akik okés, hogy nem művelik, de baszki, nem is kaszálják, irtják, így a gaz jön szépen át a mi kertünkbe. aki próbált már taracktól megszabadulni, az átérzi a gondom.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 15:03:45

Jégcsákány reload.
Gázpalackot kellett vón cserélni (még nem volt a városban vezetékes, 1993-4 környéke). Felbátorodva az előzőkön, már én is mertem kérni.

Átcsengettem hozzájuk, egy nagyon idős nő nyitott ajtót, gondoltam a felesége, hiszen Jégcsákányon is meglátszott az idő(?). Kaptam is kölcsön tőlük egy gázkulcsot.

Amikor visszavittem, már maga Jégcsákány nyitott ajtót, megköszöntem, mondva, hogy a felesége volt oly kedves és kölcsönadta.

"Be is baszna, ha ő lenne a feleségem." - mondta és rámcsapta az ajtót. Akkor jöttem rá, hogy az a nő az anyja.

Ilds. 2013.05.07. 15:14:07

Most, jelen pillanatban ordítottam fel a hülye k... albérlő csajnak, hogy nem Fitnes teremben vagyunk, hanem lakóházban, és feljelentem! Minden nap tornázik különféle szerekkel, ha evvel a súlyzóval, amit ledob, kong a plafon, és frászt kap az ember!!! Évek óta ez van felettünk! Ugyanúgy este is, hétvégén is, reggel, korán már, este, nappal, nyaranta meg a futópadján fut, egy órán keresztül. Tavaly kivitte az erkélyére és ott kapcsolta be a futógépét!!! Van seggformázó elektromos valami is, és rohadt hangos hajszárítója is, amit ki-be kapcsol 40 percen keresztül este 11 óra után. Éjfélkor is. Minden nap késő este is, futkos mezítláb, és döng a plafon.
És ez csak az egyik zajongó nálunk... :(

Ilds. 2013.05.07. 15:15:29

És hiába lett szólva udvariasan évekkel ezelőtt (is), mi vagyunk a hülye szomszédok stb. ...

Reggie 2013.05.07. 15:15:44

A legjobb buntetes tarsashazban: Ha a folyoson vannak a villanyorak, akkor le kell csipni a plombat es feltenni egy kamut. Az eves ellenorzeskor lebukik es kap egy szep szamlat ugy fel milla korul.

Elijah_Baley 2013.05.07. 15:19:14

nem is tom, panelban lakom, de vagy jó a zajszgetelés vagy csak nem vok frusztrált, mert van mindeféle élettevékenység, oszt valahogy nem basz fel se a flexes fúrós, diszkós, se cigis bulizós erkélyrőlhányós...
ja, most jut eszembe, az én vok :)

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 15:22:23

@Reggie: Akkor te vagy a bunkó szomszéd.

Más: járt egyszer nálunk a villanyszerelő, megkért, hogy csapjam le az összes órát, mielőtt nekilátna. Kimentem az óraszekrényhez és gondosan lekapcsoltam a 11-es lakáshoz tartozó összes órát.

A fickó fogta a kombinált fogóját és odanyúlt a konnektorból kilógó kábelekhez, majd egy szempillantás alatt elejtette az akkorra már kormos fogót és leesett a létráról.

Akkor jutott eszembe, hogy mi a 10-esben lakunk.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 15:29:31

@Rendíthetetlen Álamkatona: Ééés utána nem is kellett már lekapcsolnom a biztosítékokat.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.07. 15:34:53

@Rendíthetetlen Álamkatona: hát baszki... te egészen biztosan valami ufó vagy.
Elképesztő dolgok történnek veled. :D

Herbert_West 2013.05.07. 15:35:33

@Ilds.:

Vissza a hazmestereket! Vissza a Blockleitert! Csendben kussolva jatszodjatok! Mocskos fiatalok! Bezzeg az en idomben.

Doktorur, emelje a dozisom!

bigmac 2013.05.07. 15:38:12

Melettünk egY kissebbségi anyuka veszekszik a lányával non stop...egyszer rájuk szoltunk de reménytelen...nem veszik észre magukat...hálistennek mostanába csak heti 1 2 napot vannak otthon mivel összejött nekik az egy guriga sár a közösköltségböl réadásul az
éves leolvasokat sem engedték be fényképezni ugyhogy most menekülnek...de azért kocsira legalább fussa nekik...mindegy is tök yo lenne a szitu ha nem jönnének haza egy két napot telefonálni:(

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 15:41:14

@Ilds.:

Nem véletlenül a lószügyű Rubint Réka egyik megátalkodott követője lekik feletted?

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.05.07. 15:44:35

az összes szomszédom szinte mind kibaszott macskás öreglány, összeszedem egyszer azokat a kurva dögöket és elviszem őket a kárpátokon túlra

fidesz 6 tagkönyv 2013.05.07. 15:46:23

Üdv Mindenkinek.Végre nem politikusokkal van teli a blog.Mindenkitől kérek tanácsot!!!!!A szomszédom mindenféle kisgépeket javít,alkalmazottakkal,autógumizik nincs engedélye mindennap reggeltől estig 2-3 idegen dolgozik 2 méterre a házamtól,tehát azt is hallom amit nem kellene nagyon hangosak,próbálják a gépeket,ablaknyítás nem lehetséges.Egy garázs félében amit megemelt úgy hogy az ablakig,teljesen zavaró,ha csak ő dolgozna,de másokat hallgatni egésznap nem jó.Voltak nála az önkormányzattól azt mondta ingyen dolgozik a barátainak,hónapok óta többen ebből élni meglehet,nevetséges és azóta sem történik semmi.Ha van igazi hozzá értő itt a blogban kérem adjon jó tanácsot mit csináljak??????előre is köszi.üdv mindenkinek.

Reggie 2013.05.07. 15:50:06

@fidesz 6 tagkönyv: Probald meg a NAV-ot. Lehet azert nehany felvetel sem artana, hogy bizonyitani tudjad, ha arra kerul a sor.

2013.05.07. 15:54:05

@fidesz 6 tagkönyv: szerintem is NAV. magyarázd el mi a helyzet, persze ne úgy, hogy téged zavar, hanem hogy számlaadás nélküli nagyüzem folyik a szomszédban. Ha van szervezet az országban, ami nem lacafacázik, az a NAV.

fidesz 6 tagkönyv 2013.05.07. 16:22:44

Köszi az ötletet,lehet megfogom próbálni,csak nagy bajt nem akarok neki csak maradna csendben akkor nem zavarna.még1-szer köszi

Tiborfalvi Tibor 2013.05.08. 08:47:29

@fidesz 6 tagkönyv: Azért az tök jó, hogy ezzel a nickkel nem tetszik a politika :D vagy csak nekem ironikus?

T mint T 2013.05.09. 12:46:34

Nekem van pár "szívós" szomszédom. A legutolsó alfaj esetében szeretnék valóban hasznos tanácsokat is kérni.
1. a velünk szemben lakó néni szinte teljesen süket. Amint plusz 10 fok fölött van a hőmérséklet, szélesre tárja az ablakait és kb 1000 decibellel hallgatja a TV-t reggel 5 és este 10 között a hét minden napján. Ezáltal az arra nyíló hálószoba gyakorlatilag használhatatlan. Azt a szobát szántuk gyerekszobának, de a helyzet miatt a gyerek alszik a mi hálószobánkban, mi meg a nappaliban alszunk :-( Várhatóan addig, míg a néni végelgyengülésben kimúlik...
2. a gangon a fölöttünk lakó másik néni kifeszített egy madzagot és egész nyáron ott tereget. Mivel állandóan mossa a függyönyeit és a lepedőit (talán inkontinenciája miatt?), ezért ez a cucc belóg a konyhaablakom elé, s mintegy sötétítőfüggönyként funkcionál. Van olyan, hogy a déli fekvésű konyhámban, június közepén, verőfényes napsütésben lámpát kell gyújtanom, mert tök sötét van.
3. De aki miatt mégis tanácsot kérek, az egy primitív, bunkó, agresszív nőszemély. Az osztatlan közös tulajdonban lévő udvaron kialakított a ház egy parkolóterületet. Aki beszállt az aszfaltozás és a távirányítós kapu költségébe (sajnos a bunkó is), az kapott lakásonként 1 beállót. Minden rendben is ment, mígnem ennek az illetőnek meghalt az édesanyja, s "ez" megörökölte a lakást. Ekkor fogta magát, és felfestett magának egy kb másfél kocsinyi beállót a bejárathoz legközelebb, majd ezt egy kulccsal nyitható háromszöggel el is zárta arra az esetre, amikor épp használja a kocsit. Hangsúlyozom: osztatlan közös tulajdonú udvarról van szó. Mivel így a többiek összeszorultak, elindult egy kisebb háború a "ki hova állhat és kinek melyik a területe" címszó alatt. Egy páran elhatároztuk, hogy teszünk az önkényesen felfestett csíkra, és "csupán" egy autónyi területet hagyunk a bunkónak is. Mire fogta magát és összetörte a mellé parkoló 2 autót. Belenyitogatta az ajtajait a kocsikba (neki egy szakadt Skodája van), kiszúrkálta a kerekeket. A rendőrség meg csak kijön, még jegyzőkönyvet sem vesz fel és elküld minket a biztosítóhoz, aki persze nem fizet, mert "szándékos rongálás miatt nem fizet". A közös képviselő "tehetetlen" (vagy inkább csak baszik tenni valamit), már senki nem mer melléállni, mindenki félti a kocsiját, aki pedig szólni mer neki, azt minősíthetetlen hangnemben, gyerekek szeme láttára fenyegeti meg (és ez egy nő!). Már többeket feljelentett (pont ő) a NAV-nál meg egyéb helyeken, ki is jöttek egyesek ellen vizsgálódni, s még ha nem is találtak semmit, több munkanapot veszített el az illető az adminisztráció miatt.

Tudnátok hasznos, használható, nem túl drága, lehetőleg legális módszert javasolni agresszív kurva ellen?!
Köszi eőre is!
T

fidesz 6 tagkönyv 2013.05.09. 12:52:40

@Tiborfalvi Tibor: Kedves Tibor.Hát ahogy kiérezted ezzel a névvel tudom,jól felhúzni a sok hülyét,látom te kiérezted belőle,hogy az én nézetem nem eggyezik ezzel majom névvel.üdv Feri

T mint T 2013.05.09. 13:52:04

@Ne érdekeljen!: Bocs, de most látom a kommentedet. Nem szeretnéd egy állatvédelmis menhellyel "elvitetni" ezt a kutyát? Ez tényleg gáz szerencsétlennek és szerintem jobb sorsra érdemes. Ha őszinte akarok lenni, hatóságilag várhatsz egy évtizedig, mire megoldódik, de szerintem egy menhely vagy egy alapítvány hamarabb "megoldaná" a dolgot, s mind neked, mind a kutyának kellemesebb lenne...
Privátban javasolhatok szervezetet is.
süti beállítások módosítása