Snapshot-42613-305-PM[1].png

Fotó: estately.com

Egy amerikai ingatlanos oldal, az Estatly blogja összeszedett 17 olyan szomszédtípust, akit jobb elkerülni a lakásvásárláskor. A listát erősen befolyásolta, hogy mihez volt épp vicces képük, mi a beszédtéma az USA-ban manapság, meg hogy egyáltalán miből lehet poént faragni, illetve, hogy mi merült fel a rémes szomszédsztorikat gyűjtő My Crappy Neighbor blogon.

Mindenesetre problémafelvetésnek tök jó még akkor is, ha van néhány abszurd pont is benne. Szerintük a legrázósabb típusok közt ott vannak a következők:

  • Rivalizáló
  • Zajos zenekar (amelyik ráadásul esetleg olyan pocsék, mint a Nickelback)
  • Diktátor
  • Agresszív kertész
  • Veszélyes állat
  • Kacatgyűjtögető
  • Díszkivilágítós
  • Szélcsengős
  • Justin Bieber (hm.. mondjuk egy bulizósabb egyetemistáknak felel meg)
  • Leskelődős
  • Kramer (egy amcsi sorozat nyomán, nagyjából egy ártatlan, de magánéletedbe tolakodó fickóra gondoljatok)
  • Droglabor
  • Celeb
  • Tanya
  • Bűnöző
  • Néni, akinek minden rossz
  • Kolesz

Hm. Az alkoholista hangoskodó, a lépcsőházban cigiző, a túlbuzgó szervező, a lépcsőházat tárolónak használó jut még hirtelen eszembe. És nektek?

Mi a kedvenc típusotok? És a kedvenc sztoritok róla?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szomszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr165281399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.07. 11:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hórihorgas basszusgitáros 2013.05.07. 08:48:23

Üvöltve nemi életet élő, éjszaka közepén porszívózó, cigicsikket ablakon kidobáló. Ilyenjeim most is vannak :). De CopyCon alatt lakni sem volt egy leányálom, bár az talán belefér a zenekar kategóriába :D

NeTuddK! 2013.05.07. 09:35:00

Társasház sokadik emeletén kizárólag fapapucsban közlekedő.
Ikea bútort éjszaka szerelő. Utóbbinak este fél 11-kor jeleztem, hogy mára elég, mert hangos. Nem hitte el... :)

maestro1 2013.05.07. 09:51:55

Üvöltő tévére alvó, a tévé persze a hálószobád falának közvetlenül a túlsó oldalán van. Hiába kopogsz át, nem hallja, mert: üvölt a tévé és közben alszik!

Slosár Lívia 2013.05.07. 09:59:54

Még megemlítenem a család ahol 500 gyerek lakik, és olyan hangosak mintha egy ír step eggyüttes lakna fölötted. Azzal a különbséggel, hogy ők nem üvöltöznék, hogy a meleg szoknyádat vedd fel kicsim, mert hideg van kint.

Eumik 2013.05.07. 10:04:30

Aki leragasztja a liftajtón az érzékelőt a 2. emeleten, hogy az mindig nyitva maradjon, és neki ne kelljen várnia a liftre, ha kijön a lakásból!
Ua: Aki leragasztja a teremgarázs önműködően záródó ajtaján az érzékelőt, hogy neki visszafelé jövet ne kelljen megállnia és megnyomnia a távirányítón a gombot! Ezzel a garázs ajtaja órákig nyitva marad, ergo, feltörik az autókat a garázsban!

És az előző kettő folyománya: ARAB

házikoszt 2013.05.07. 10:07:57

Ezek az esetek panelben történtek és egyetlen felső szomszédról van szó:
- az asztalterítőről a morzsákat a erkélyen száradó ruhákra rázza,
- szotyihéjat ablakon kiszórja (a huzat behozza),
- wc-kefét 2 perces folyamatos öblítéssel helyettesíti a nyomógombos wc-ben akár éjjel is,
- éjszaka ablakon kihajolva cigizik, esetenként a ledobott csikk megakad a párkányomon, amit megolvaszt a parázs,
- a 4 éves és a 14 éves unokák fogócskáznak, és bicikliznek,
- az enyhén narkós lányának (övé a 4 éves gyerek) 2-3 havonta új pasija van, pasi-ciklus végén disznóvágás-szerű hangok közti szakítás, verekedés, rendőrhívás az expasira, kislány bömbölés, ajtócsapkodás, személyes holmik kihajigálása a 10. emeletről elég rendszeres,
- a 100 kilós nagymama járógipszes időszaka is emlékezetes volt.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.05.07. 10:15:59

Az állatvédő. A mi szomszédunk rendszeresen etette a kutyáimat, a snaci a végére már úgy nézett ki, mint egy dohányzóasztal. Már attól idegrohamot kaptam, mikor teljes grillcsirke-csontvázakat hajigált át a kerítésen, de igazán akkor pattant el bennem valami, mikor átöntött egy fél lábos lencsét...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.07. 10:20:23

" (amelyik ráadásul esetleg olyan pocsék, mint a Nickelback)"

ez nagyon jó. és milyen igaz. :)

die nadel 2013.05.07. 10:21:17

Kényszeres barkácsoló. Tapasztalataim szerint ilyen minden házban van, legalább is én kb 10 költözésem alatt mindenhol belebotlottam egybe. Típus: elvált vagy rossz házasságban élő 50-es férfiember sok szabadidővel, tartozékok: motoros fűrész, lángvágó, ütvefúró, haladóknál hegesztőapparát, zöldövezetben fűnyíró és motoros fűkasza.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.05.07. 10:23:51

A szomszéd srác nyitott ablaknál zongorázik. Okés, megszoktuk, mostanra tényleg jól csinálja (ha éppen nem 20x játsza el ugyanazt a dallamot.

Csakhogy a barátnője mellette megpróbál énekelni. Két hanggal feljebb mint a sajátja, és a létező legrosszabb Megasztár-válogatáson érzem olyankor magam. Mindezt angolul, borzalmas kiejtéssel.
Jah, és családi házas övezet.

(a kedves anyukája meg mulatóst hallgat hangosan kertészkedés közben)

2013.05.07. 10:24:01

Nálunk a piás feleségverő a nyerő, hétközben meló van, és fáradtak, de hétvégén beindul a verkli, és megy az üvöltés, sikoltozás, meg repkednek a tárgyak. Csak azért nem megyek fel balhézni, mert a fószer elég zorkós kinézetű, és rendszerint részeg, és bár nem vagyok ijedős, nem szeretnék a másodikról repülni lefele, alacsony a folyosó korlátja. Van még egy jó szokása ennek az érdekes kis famíliának,, dübörögnek. Olyan, mintha valaki ötkilós súlyzókat vágna a padlóhoz, mindezt ötmásodpercenként, néha fél órán keresztül. El nem tudom képzelni, mivel adják ki ezt a hangot, egyszer felmegyek, és udvariasan előadom, hogy nem azért kérdem, mert gáz (persze az), csak rohadtul érdekel, hogy mivel, és hogyan állítják elő ezt a falrecsegtető dübörgést.

braue 2013.05.07. 10:27:07

Nekem volt egy anno, aki gyakorlatilag csak éjjel tizenegy és egy óra közt tudott mosni. Hiába szóltunk neki többen is, többször is, mert szart rá. Mondta, mi közük hozzá. Egy nálam kicsit erőszakosabb szomszéd háromszor kivágta a kocsiján a gumit, mire rájött, hogy az vajon miért lehet. Nemsokára elköltöztek.

2013.05.07. 10:27:17

@die nadel: igen, ilyenem is van, a flexmániás. Bár nehezem tudom felfogni, hogy mi a lófaszt lehet flexelni egy belvárosi társasházban, csak nyomja, hétvégén biztos, meg néha hétközben is. Ezek ilyen falúró felszármazott parasztok, akik nehezen vetkőzik le a régi jó hobbit, és feltétlen kell heti háromszor flexelniük valamit, különben oda a móka.

herpesz 2013.05.07. 10:30:07

Anyuka egy halom gyerekkel, persze mindegyik más apától, a közös udvarban ölik egymást, ott üvöltöznek, mivel közös ezért ott hagyják a dolgaikat, úgymint: bicikli, ruhaszárító, szemetes, kutyagumi.
A mostani pasijával mindig veszekednek és felújítanak, egy hétig volt az udvarban a téglarakás. Azt hiszik, mivel egy kis házban laknak udvarral, ezért az már magánház, pedig rajtuk kívül még heten laknak szintén kis házban ugyanabban az udvarban. Egyáltalán nem képesek egy szocializált emberként viselkedni. A gyerek reggel hétkor pattogtatja a labdát a közös kis placcon hétvégén, miközben anyja-nevelőapja benn üvöltözik.
De ugyanők este tizenegykor porszívóznak, kiengedik vérmes kutyát hadd ugasson, és akkor nevelik a gyereket hogy miért hozott egyest.

2013.05.07. 10:33:15

Egy régi bérleményemben meg az állatos őrült archetipikus esete volt a szomszéd, volt két kutyája (az egyik egy kaukázusi juhászkutya, Macika, akit a nő a lépcsőházban elengedett, mikor jött föl, vagy ment le, szuper volt a derékig érő, 90 kilós kutyával összefutnia lépcsőfordulóban, a halálfélelem kerülgetett), 3-4 macskája, papagájok, galambok, hörcsögök és nyulak. Mindez egy körúti háromszobás, harmadik emeleti lakásban. Engem a kutyán kívül a többi nem zavart, a néni is kedves volt, de egyszer bementem hozzá valamiért, és én életemben nem éreztem még olyan bűzt, mint ami ott volt. Egy sertéstelep francia parfőm volt ahhoz képest.

polly graph 2013.05.07. 10:38:34

Mr. Flex:

szombaton és vasárnap reggel mindent feldarabol, amit megkaparint. A kerítését több éve építi (övé a saroktelek), a faanyagot fogpiszkálónyi méretű darabokra vágja és ebből fabrikálja a Holdról is látható Nagy Fafalat.

Nem keresztény, nem zsidó és nem muszlim, mert semmilyen ünnepen nem pihen, sem óra, sem naptár nem zavarja az életét. Karácsonykor gőzborotvával mossa a konyhaablakom előtt a kocsijaikat, egyik húsvéton az összes kocsit (általában 3 áll a házuk udvarán) szerelgette, minden szerszámváltásnál az eszközt fél méterről ejtve a betonra. Augusztus huszadikán reggel hétkor kezdte valami elképesztően zajos izével tömöríteni a térköveit. Ráadásul minden melóhoz rabszolgákat hív, akik olyan iszonyúan trágárul beszélnek, hogy egy kivénhedt pornósztárt is zavarba hoznának.

Gépfétise van: egy gépeket forgalmazó cégnél dolgozik, óvodás gyerekének igazi minimotort vett, amit előszeretettel túráztat mielőtt elindulnak vele a földutakon eszetlenkedni. Amikor a kölyök megégette a csupasz lábszárát a kipufogócsövön, fél óráig úgy üvöltött vasárnap reggel, hogy azt még a hetedik határban is hallották. Ésatöbbi ésatöbbi. Gyakorlatilag nem telik el nap valami eszement cselekedete nélkül.

Andie 2013.05.07. 10:39:09

Eddig 3 helyen laktam, mind a 3 problémás volt. Most, a negyedik már maga a nyugalom szigete. Tehát:
1. Feneketlen tónál egy 100 éves bérház, brutálvastag falakkal. Ennek ellenére a jobbra-fölöttem (tehát nem közvetlen a fejem fölött) lakó 9 éves kislánya hétfő-szerda-péntek délután gumimaci-erobikra járt, és hazaérve teljes terjedelmben be kellett mutatni apucinak és anyucinak az aznap tanultakat. Gyerekek, az 50-es fal rezgett, mozgott mellettem, kvázi basszus-mélynyomóként működve. Legjobban ahhoz hasonlított a hang, mintha a fejem fölött egy óriási, súlyos kockát (legalább 1 köbmétereset) görgettek volna szorgos kis törpék ide-oda. Felmentem, szóltam, mire a válasz: nem kötheti le a lányát.
Ehhez még jött elszórtan a szokásos futkosás, nehéz dolgok leejtése, porszivózás éjszaka, stb.
Innen gyorsan el,

2. Gazdagrét fölé a hegyoldalba, erdő közepén kis 12 lakásos társasház. Átlagéletkor 70 év! Wow! Csend és nyugalom, madarak, erdő, mókuskák... Egyik este vaddisznó futott át előttem! Csakhogy. Pont a fejem fölött egy 35 körüli dekorativ megjelenésü hölgyike lakott, aki valami furcsa helyen dolgozhatott, mert mindig 23.00 körül ment el, és hajnal 2-3 fele ért haza. Az elmenést értsétek úgy, hogy fél óráig magassarkú cipőben/csizmában korzózott, nyitogatta az ajtókat, ejtette le a dolgokat, majd hazaérve ugyanezt forditva. Mentségére legyen mondva, hogy a födém olyan vékony volt, hogy ha leejtett egy tollat, megmondtam, milyen tipusú volt. (túlzás nélkül!!)
Mikor az alattunk lévő úr megvette a mellette lévő lakást és elkezdte egybenyitni, akkor
innen gyorsan el, és mostmár csak

3. magánházba!!! Budakalász, 2 szintes önálló családiház! Ez kell nekünk! Szuper!
Csakhogy. A tulaj a szomszédban lakott. Az udvar közös volt. Tipikus gyűjtögetős, "az még kell valamire" fószer, a gyerekem szaros pelenkáját kikukázta bazzeg, hogy télen majd azt a kazánban ő eltüzeli. Az udvarban kb 2 négyzetméter szabad zöld terület volt, a többi tele ócskavassal, törött fajanszokkal, faanyaggal, döglött disznóval, mindennel amit el tudsz képzelni. Ráadásul a feleségével 10 éve hirigben vannak, állandó orditozás, veszekedés, verekedés. + grátiszként 2 kutya, egy puli, ami a mozgó falevélre is fél óráig ugat, és egy valami farkaskutya-korcs jószág, ami átmegy mindenen, még az 5 méteres betonfalon is.
Egyik reggel arra ébredek, hogy röhögés, dumálás, zajongás az udvaromból: 5 román cigány keveri a maltert, és rakják fel a lábazatra a klinkertéglát, garázsom nyitva, többmilliós kocsim mellett heggesztenek, stb. Mikor a tulajt kérdőre vontam, hogy tán szólt volna, akkor felajánlotta, hogy el lehet menni.
Igy tettem.

Most egy olyan magánházban lakok, aminek a 300 méteres körzetében nincs senki és semmi. Igaz a füvet lenyirni fél délelőtt, sőt, egész, de itt max a hajnalban randalirozó madarak zavarnak, de annyi talán belefér :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.07. 10:40:37

Nekem volt egy cigány szomszédom, akit elhagyott a felesége. Hazajött munkából, bekapcsolta a tévét maximális hangra, majd leitta magát és elaludt. Ezt minden nap. A végén rájöttem a megoldásra: lementem a villanyórákhoz, lekapcsoltam az övét, majd visszakapcsoltam. Észre se vette.

Netuddki. 2013.05.07. 10:41:04

Na ezt übereljétek! Kocsma a szomszédban. Hangos zene, ordibáló részegek...

2013.05.07. 10:45:25

@kovi1970: szerintem én tudom. Nekem falszomszédom a VAM Design Center, és ha rendezvény van, akkor olyan hangerővel szól a zene, hogy az aprópénz ugrál a polcon (nem vicc). Szerencsére havonta csak 2-3 ilyen buli van, de akkor pusztító. Egyszer zártkörű céges buli volt, amire a Kraftwerk volt a meghívott fellépő (ütős cég lehetett), na akkor aztán recsegtek a falak. Küldtem is nekik egy felháborodott levelet, hogy kedden hajnali háromkor nem kéne rezonálni a háznak, erre küldtek egy bocsilevelet, meg egy jó drága bort futárral, onnantól le vagyok kenyerezve (meg én ágyúdörgésben is elalszom, úgyhogy annyira azért nem dráma).

Köcsögöm Széken 2013.05.07. 10:46:44

Kétlaki vagyok, szóval kertes házzal és panellel is van tapasztalatom. :)

Kertes ház: állandó fűnyírósok (valamelyik szomszéd mindig nyírja, nincs olyan nap, hogy ne elektromos, vagy benzines miatt ne tudjak kiülni a kertbe), flexelős, kutyát hergelős, gyerek quadjáról/motorjáról kipufogót leszerelő, illetve a gyerek ne a gép előtt üljön, hívjon át 10 spant és egész délután ordibáljon a kertben + hergelje a kutyát.

Panel lakás: erkélyen cigizős és életét ott telefonon kibeszélős, húst hússal evő, állandóan klopfolós, barkácsolós, szobát hetente átrendezős, liftbecigizős, liftben kényszeresen beszélgetős.

Ami nem zavar: bulizás, kerti bográcsozás. :)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 10:48:23

@kovi1970: és akkor a hup-os asztaltársaságról még szót sem ejtettél! ;)
(bocs... virtuális szomszéd is szomszéd)

-------------------------------------------

Mi a rosszabb? Az éveken át éjszakánként bulizgató panelszomszéd vagy amelyik a rendszeres éjszakai bulikat megunva rendőrt hív?
Szerintem ők a vízilóistállóba valók, szerintük én vagyok antiszociális. :D

Csikk nálunk is megvan és még csak azt sem tudjuk, melyik állat dobálja ki, mert az első számú gyanúsított (a bulizós) tudtommal nem dohányzik, csak iszik. Persze ezzel együtt esténként szívom a dohányfüstöt is, ha nyitva az ablak...

alessandri 2013.05.07. 10:49:00

Szír bolttulajdonos aki két kocsinak foglal helyet a boltja előtt és életveszélyesen megfenyeget ha 1 percre meg mersz állni előtte, aki filléres kannásbort árul, odavonzva ezzel a környék összes alkeszét akik körbehányják a házadat, aki skrupulusok nélkül ad eléjjel is alkoholt kiskorúaknak akik az eszméletvesztésig berúgva végigordibálják az éjszakádat, etc, etc.

Köcsögöm Széken 2013.05.07. 10:50:32

@Köcsögöm Széken: ja és kifelejtettem azokat, akik mindenképp meg akarnak ismerkedni. NE! Elég, ha tudják a nevem és köszönünk. Isten ments, hogy pletykáljanak, vagy beszéljenek rólam, vagy átjöjjenek tojásért. -.-"

dr. pretender 2013.05.07. 10:51:36

@polly graph: :D :D ezen hangosan felröhögtem :DDD (tudom, csak így messziről vicces)

Grafithuszar 2013.05.07. 10:53:13

Plázacica, aki nappal alszik, vagy az ölebét sétáltatja, majd minden este irány bulizni, és hajnalban haza, kilincset nem ismeri, úgyhogy csak bebaszni tudja maga mögött az ajtót. Szemetese nincs, ezért a szemeteszsákot a folyosón tárolja, és oda hordja ki a szemetet (minden egyes alkalommal jól bebaszva maga mögött az ajtót)

Néha bulit is szervez ekkor ekkor üvölt a mulatós zene hajnalig. Barátjával havonta összeveszik, ekkor "szo*d ki a gecimet te fasz" és hasonló üvöltözésektől zeng a lépcsőház.

Ne érdekeljen! 2013.05.07. 10:54:44

A kerítésünk mellett a szomszéd felhúzott egy kb. 3m2-es kennelt, amibe egy éve beraktak egy akkor kb 4 hónapos kölyökvizslát.

Kedves szomszédom nem lakik itt, naponta egyszer jelenik meg kaját dobni a kutyájának. Kiengedni sosem engedi ki, sétálni nem viszi.

Szerencsétlen állat hóban-fagyban egy éve van bezárva, soha egy simogatást nem kap. Ennek az a következménye, hogy mindig éktelen vonyításba kezd ha minket meglát, kb a fél udvarunk használhatatlan emiatt.

Nyáron már hajnali 4-5 körül rázendít, úgyhogy nyitott ablak mellett nem lehet aludni.

Szomszédomat kértem, hogy csináljon már valamit, erre mondta, hogy mi közöm hozzá. Utána mondtam, hogy egy állatkínzó geci, de ez sem hatotta meg.

Pistának jó lesz 2013.05.07. 10:57:53

Büdöske néni.
A kacatgyűjtő bolondok alfaja, akinek nincs hűtője, viszont nem dobja ki a megromlott kaját. Szagok, csótányok, ÁNTSZ, rendőrség, tehetetlenség, igaz történet.

Sákif za morro? 2013.05.07. 11:02:53

A szomszedban lakik egy picsa, aki a hetes BMW-vel ugy megy ki a kapun, hogy elotte fel percig nyomja a dudat. Ugy gondolja, hogy a bicikli uton szaguldo biciklis ezt hallja, vagy tudja honnan szol a kurt. Dudalas utan nagy gazzal elszaguld. Eddig a szerencsen mulott, hogy nem trancsirozott ki senkit. Sajnos ezt a dudalast a nap barmely szakaban megcsinalja. Zeng tole az udvar es a haz is. Ketszer megkertem, hogy kovesse peldamat es lassan, szetnezve menjen ki a kapun. O sajnos felti a BMW-t. Most torom a fejem a kovetkezo lepesen. :-s

2013.05.07. 11:03:03

@Ne érdekeljen!: tegyél feljelentést állatkínzásért, manapság komolyan veszik. És hívj fel pár kutyamentő egyesületet, akik elég tökösek, és elviszik a kutyát, akár rendőri biztosítással. Vagy keress egy ismerőst, aki örömmel befogadná a blökit, egyik éjjel szabadítsd ki, és vidd el hozzá. Én nem bírnám nézni, ahogy egy kutya így senyved a szomszédban.

Sonka Nery 2013.05.07. 11:06:13

írjuk oda az angol, esetleg magyar szakos tanárokat is, ők kirívó kategória az idegesítő szomszédok között is!

vitaygeorgina 2013.05.07. 11:08:34

Hú, a fentieket olvasva én átértékelem a szomszédommal való problémámat. Nekem csak annyi van, hogy a füvet mindig kizárólag hétvégén, délután bírja nyírni, pont akkor, mikor én készen vagyok a főzéssel, mosással, háztartással, és kiülök a kertbe, hogy na, akkor most pihenek. Tuti akkor indul be, ha véletlenül vendégek vannak nálunk, egymás szavát is alig hallani.
De az előttem szólók alapján most azt gondolom, hogy hálás lehetek, hogy csak ennyi a gond, mert amúgy meg jó fejek, hétköznapokon kedvelem is őket.

2013.05.07. 11:08:52

@Sonka Nery: mert? (magyar szakos tanár vagyok:)

vitaygeorgina 2013.05.07. 11:10:14

@Sonka Nery: Háháhá, talált, süllyedt :D
Magyar-angol szakos tanárként kérdezem: mitől is olyan idegesítő ez a fajta?

vitaygeorgina 2013.05.07. 11:10:59

@Sonka Nery: háháhá, talált, süllyedt :D
Magyar-angol szakos tanárként kérdezem: miért is?

Shmoo 2013.05.07. 11:13:59

Szomszéd kölke a kocsiját a kertben szereli, illetve 16 órán keresztül porszívózza, és közben obszcén szövegű magyar "rap zenét" üvöltet. Aztán csodálkozik, amikor megérkeznek a rendőrök.

Úttalan utakon 2013.05.07. 11:18:03

Kocsma az utcán, a lakásunkkal szemben. Egyik éjjel, már zárva volt, megszólalt a riasztó. Irgalmatlanul visított, kijöttek a rendőrök is, de nem tettek semmit, mert nem volt nyoma erőszakos behatolásnak, és a tulaj nem adta meg sehol az elérhetőségét, hogy kinek szóljanak, ha gáz van. A riasztó kb. 3 órán keresztül visított, mire valami elem kezdhetett lemerülni benne, és elhallgatott. Hőségriadó volt és másnap munkanap. Ha átbulizom az éjszakát, akkor is munkaképesebb állapotban jelentem volna meg a melóban.
Az asszonyverő szomszédra egyszer kihívtam a rendőröket, mert gyorsan végiggondoltam, hogy nem akarok azzal bekerülni a hírekbe, hogy "végighallgatta, ahogy megölték a szomszédját". Azok mondjuk jól el is költöztek egy héten belül, nem tudom, él-e még az asszony azóta.

Andie 2013.05.07. 11:18:23

@vitaygeorgina: Monnyuk erre lehetne valami rendelet, mint az avarégetésre. Legyen mondjuk a fűnyírós időszelet a szombat 10-12 óra. Aki 12ig nem végez, az folytathatja jövőhéten.
Avart - vagy bármi mást - égetni nálunk csak vasárnap és hétfőn este lehet. Múltkor rám is szóltak, május 1.én este szalonnát akartunk sütni a gyerkőccel, és persze a tűzrakóhelyre rá volt halmozva a szőlőmetszésből maradt rőzse. Nem sok, de mikor meggyújtottam, fél percig úgy égett, mint Giordano Brunó alatt a máglya, aztán kész. De valahogy a szomszéd pont akkor lépett ki a házból, és segítő szándékkal megjegyezte, hogy nem ma van a rőzseégetős nap...

Terézágyú 2013.05.07. 11:18:55

Nekem meg...

....afenébe, mindent megíratok :P

Cook kapitány 2013.05.07. 11:19:10

Én egy szép nyári estén a nyitott ablaknál azt hallgattam, hogy nem egy, hanem két nőt is épp kielégítettek. Úúú, mondom, grupiban nyomják. :-) De kiderült, hogy csak az alattam és a mellettem lakó pár épp egyszerre élt házaséletet.

Don Quixote de la Ferko 2013.05.07. 11:20:37

Milyen az az agresszív kertész? Kiabál a répával, hogy "nőjé már bazeg"?

@die nadel:

A heggesztőapparát csendes.
A fűnyíróval mi a bajod?
A te szocializációd a méteres gazról szól?
Hidd el, vannak, akik ennél értelmesebbek.

Drago Brutic 2013.05.07. 11:22:05

A legidegesítőbb kimaradt. A NÉNI, AKI MINDIG FŐZ.
Gyakorlatilag egész nyugdíját megfőzi, naponta 3 szor. Délelőtt az ebédet, aztán egy kis süti uzsonnára, végül az ebéd. Lehetőleg mindent kibaszott sok étolajjal. És a csúcsponton nem ám az utcára szellőztet, hanem kinyitja a lépcsőházi ajtót! Ettől aztán a zsír/hagyma/stb szag szépen felszáll, és a kis lyukokon keresztül betölti a lakásodat. Egész nap őrült szagorgiában élsz, mintha csak egy étterem konyhájában laknál. A vasárnap és az ünnepnap elszabadul a pokol, a főzés gyakorlatilag három napig éjjel-nappal tart.

RTB 2013.05.07. 11:24:06

egy�elm�z a szomsz��s volt a legideges�bb, amelyik az erk�re j� megszabadulni a felesleges b��it�Ez az� volt k�s, mert �meg (��) az erk�re j� cigizni, �az erk��ym�mellett volt.

RTB 2013.05.07. 11:26:29

egyértelműen az a szomszéds volt a legidegesőbb, amelyik az erkélyre járt megszabadulni a felesleges bélgázaitól. Ez azért volt kínoss, mert én meg (ő is) az erkélyre járt cigizni, az erkélyek egymás mellett voltak.
Ő nem vette észre, ha én kint voltam, és mindig elengedte meagát

Starlark 2013.05.07. 11:27:02

kovi1970 2013.05.07. 10:41:04
A kocsma közvetlen alattunk van, a hangfaluk közvetlen a padlónk alá függesztve. A basszusnak a vibrációja is frankón érezhető.

Szóltunk párszor hogy nincs engedélyük zeneszolgáltatásra, közölték leszarják. Rájuk hívtam egyszer éjjel fél11-kor a rendőröket. Azóta nincs zene...

Don Quixote de la Ferko 2013.05.07. 11:27:20

@Drago Brutic:

Írjatok még.
Annyira mulattató, hogy vannak emberek, akiket az élet minden megmozdulása idegesít.
Próbálj meg te is főzni, jobb mint a mirelit, amit ezek szerint hidegen falsz fel, mert a főzés szaggal jár.

Terézágyú 2013.05.07. 11:27:35

@Don Quixote de la Ferko:

"A fűnyíróval mi a bajod?"

Az, hogy marhára hangos.
Még az elektromos is - hát még a benzines!

vitaygeorgina 2013.05.07. 11:28:14

@Andie: igen, a rendeletet én is jó ötletnek tartottam, de aztán arra gondoltam, hogy akinek magától nem jut eszébe, hogy hétvégén délután van olyan, aki a csendet szeretné élvezni, azt egy rendelet nem tartja vissza.
Szerintem az, hogy mi magunk jó szomszédok vagyunk-e, nem az érvényben lévő rendeletektől függ, hanem hogy fontos-e nekünk a jó viszony, tudunk-e magunktól is tekintettel lenni másokra. Meg hogy kitaláljuk-e a szomszédaink aktuális rigolyáit, mert lehet, hogy én is tök jó szomszédnak tartom magam, akit mindenki örömmel fogadna, aztán lehet, hogy a mi szomszédaink meg nem így gondolják. Mert én azt gondolom magamról, hogy barátságos vagyok, és ha találkozunk, néha megkérdezem, hogy hogy van, ő meg lehet, hogy azt gondolja: ez mekkora egy tolakodó picsa.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:28:38

@Don Quixote de la Ferko: hogy neki mi baja a fűnyíróval, azt nem tudom. De nem véletlenül tiltották meg egyes helyeken a hétvégi fűnyírást. A fővárosi cégnél, akik a füves-gazos közterületeket próbálják karbantartani, olyan fűnyírógépeik vannak, hogy jó időben kilométeres távolságból is hallhatóak, ami azért elég durva.

euAgWzgmmtq7K 2013.05.07. 11:28:57

Nekem volt passzív-agresszív, volt komcsi szomszédom. Amikor elköltöztem, megtartottam a kapukulcsot, és következő nyáron egyik éjjel - amikor ráértem - felmentem a házba, bementem, és odaszartam a lábtörlőjére, az ajtaja elé.

Starlark 2013.05.07. 11:29:25

Ugyanis ne legyen bennetek fentartás, tv-t, zenét üvöltetős szomszédra nyugodtan ki lehet hívni a rendőröket. Mivel ki van adva hogy bírságolni kell jönnek és egyből helyszíni bírság. A csendháborításnak idő korlátja sincs nem csak este 10-től hanem egésznap érvényes.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.05.07. 11:29:28

Egyházak.
Külföldi vagy és ideiglenesre költöztél, fél évet bárhol kibírsz felkiáltással, szép ház, közös kert, benne játszóház a kicsiknek, csodálatos madárfütty, a szomszédokat nem hallod és látod, ablakok csukva, jobb mint gondoltad...aztán a költözés napján lerakod az első dobozt a lakásban és felhangzik az egy utcányira lévő mecset imára hívó hangja és padlógázzal megjelennek a stricinek öltözött, török gengszterrapet tuningolt autóban bömböltető gyökerek törököt-arabot ordító asszonnyal meg vinnyogó kölykökkel, bárhol parkolnak. Mire felocsúdsz ugyanez távozáskor...
Alig várod hogy elköltözz, átcsekkolod a környéket ahová mész, az ügynök csippent a szemével amikor nem túl illendően és pc-n a mecsetről panaszkodsz, itt garantáltan nincs ilyesmi. A második dobozt amikor leteszed a költözés napján harangszó, katolikus templom két utcányira, napjában kétszer, arra kelsz hétvégén, arra érsz haza. Viszont van evangélikus játszóház is, idősek napközije, katolikus játszópark a szomszéd utcában, mindenki parkol ahol akar (természetesen a Te helyeden, hiába van felfestve a rendszámod, az a pár órácska csak nem zavar ugye fiatalember), és aki már másodszor lát odamegy hozzád, igazán jöhetnél be Te is velük, aki harmadszorra már húz magával és sütit nyom a kezedbe, hiszen ismer...

gyugyó 2013.05.07. 11:29:51

A szomszédokkal nincs baj. Viszont nem messze tőlünk van egy templom, hétvégén szinte egyfolytában harangoznak nem csak misekor meg délben, hanem kb. óránként 15-20 percet. Elcserélném egy flexelős szomszédra.

Don Quixote de la Ferko 2013.05.07. 11:30:32

@álfirkász:

A tanács éppen most megy végig az utcán, és az ablakom alatt nyírják az egy hete nyírt füvemet.
Velem lehet a baj, de nem zavar. Hozzátartozik az élet zajaihoz. Ha éjjel egy órakor csinálnák, akkor biztos kiszólnék.

Ha nem bírjátok a civilizációt, költözzetek tanyára.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 11:32:09

"Fiatalon"(30 éves) bulizós, ivós hétvégi bulik.
Most gyerkőccel, dübögés, sírás, rohangálás(hidegben a lakás van játszótér helyett, sokszor nem hidegben is).
Hétközben ovinapközi a feleség barátnőjének/testvérének gyermekeivel így már 3 gyermek üvölt, rohangál és sír a lakásban.Minden hétvégén vendégjárás van náluk.
Akkor van csend, ha 1-2 napra véletlenül lelépnek a szülőkhöz.Sajnos ez igen ritka.

A kedvencem az volt, amikor a részeg faxok a mi bejárati ajtónk előtt cigiztek. Na akkor elküldtem őket a jó curva anyjukba, persze sajnos túl cizelláltan, tehát nem volt hatása, mert legközelebb azzal szórakoztak, hogy egymást lökdösték az ajtónkhoz.
Ekkor már a rendőrség lett nekik beígérve, és nem mertek többé az ajtónk előtt üvöltözni és füstölni a 30-on túli tinik.
Persze akkor megígértem, hogyha kölykük születik, akkor egész nap bőgetni fogom a házimozit, vagy mittomén, de azután egész éjjel mi hallgathattuk a töpörtyű ordítását, mert apucinak az volt az elve, hogy nem szabad elkényeztetni egy gyermeket, de rászólni sem.Anyuci meg tanító, tehát dettó.

koncerttahó 2013.05.07. 11:32:26

Autóbuzi, nagy dög tizenöt éves Audi, minden hétvégén a kocsi mind az öt ajtaja kinyit, reggeltől estig porszívózás-suvikszolás, hangos zene. Ha a ház előtt áll meg, mindig belelóg a mi házunkba is, nem lehet tőle ideparkolni. Egyébként egy agresszív bunkó, nem lehet neki szólni.
Ha egyszer elköltözök innen: százas szög. Legalább lesz mit polírozni akkor.

2013.05.07. 11:33:19

őőő ha reggel 6-kor nyírom a füvet, az mindenkinek korán van
ha 8-12 között, akkor megzavarom az esti bulis szomszédok alvását
ha 12-14 között, akkor a f**ért ebédidőben
ha 14 után, akkor nehogy már délután, amikor mindenki szunyólálna
Este meg értelemszerűen nem lehet, mert sötét van + nehogymár akkor zajongjak

Szóval, a fűnyírást bárki bármikor köteles elviselni, mert valakit biztos zavarnék vele... Mellesleg nálunk nem is zavar senkit sem. Egész hétvégén hallani innen onnan, de szerintem nem zavaró.

No meg, az egész országban talán 2-3 kiemelt üdülőövezetben szabályozzák a fűnyírás idejét :) szóval azért annyira mégse lehet zavaró

Don Quixote de la Ferko 2013.05.07. 11:34:20

@Terézágyú:

Aha. Van valami kifogásod ellene?
Meglepődnék, amekkora tahó vagy, a nyomodba nem érhetek.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:34:35

@Don Quixote de la Ferko: nálunk nem a tanács szokta, hanem valamelyik cég, de ezen nem veszünk össze.
Hogy neked ennyire rossz a füled, arról meg nem én tehetek.
Továbbra is azt mondom, hogy a fűnyíró lehet zavaró, méghozzá nagyon zavaró.
Nem mondtam egy szóval sem, hogy tiltsák be, mert sok esetben valóban szükség van rá.
De amit írsz az fasság.
Miért kellene elköltözni bárkinek, ha mások zavarják a nyugalmát?
Ez kb. olyan, hogy ha a szomszédod egész nap max. hangerőn, max.-ra tekert basszussal hallgat valami tuc-tuc izét, azt köteles vagy eltűrni, mert hozzátartozik a városhoz. (mielőtt még helyeselnél, egy nagy lófaszt tartozik hozzá! Rendőr akár napközben is kijön és ha nem hagyja abba a kedves lakótárs, még meg is büntetik - infó forrása a kerületi kapitányság)

vitaygeorgina 2013.05.07. 11:35:08

A rendeletről még valami: szüleim panelban laknak, és a szomszéd kérdés nélkül bepolcoztatta a folyosót, gyakorlatilag megnövelte a lakását egy folyosónyival, ott tartotta a gyerekei kabátját, cipőit, kismotort, stb. Természetesen a szemetet is mindig kirakta a folyosóra, hogy majd leviszi, ha megy valahová.
Aztán egyszer jött egy értesítés a tűzoltóktól, hogy a folyosókról mindent el kell tüntetni, két hét múlva ellenőrzés, akinek ott marad cókmókja, 50.000 forintot fizethet büntetésnek.
Ő a kabátokat, cipőket, stb. bevitte, de a polcot nem szedte le, hanem egyezkedett a tűzoltókkal, hogy milyen módon, mennyiért tekintenének el attól, hogy ő azt leszedje. A tűzoltók azt mondták, hogy mire a többi emelettel végeznek, addig tüntesse el a cuccait. Le is szedett mindent, de a szemetet azért a mai napig minden napra kirakja a folyosóra büdösödni, és a gyerekek is a folyosón veszik le a cipőiket, és ott is hagyják a szüleim ajtaja előtt.
Én mondtam, hogy a cipőket beleteszem a szemeteszsákba, de a szüleim nem akarnak rossz viszont, így inkább nem szólnak, csak magukban morognak. Mondtam, én szívesen leszek a rossz fej, de lebeszélnek róla, mondván, nem nekem kell ott élni.

Terézágyú 2013.05.07. 11:35:17

@ProhiOtti:
"Szóval, a fűnyírást bárki bármikor köteles elviselni, mert valakit biztos zavarnék vele..."

ja, ez egy jó indok...

"Mellesleg nálunk nem is zavar senkit sem. Egész hétvégén hallani innen onnan, de szerintem nem zavaró."

Ja, ha SZERINTED nem zavaró, akkor biztosan nem is zavar senkit...

Egyébként igen: valóban sokkal zavaróbb dolgok is vannak a világon, nem ez a legfontosabb.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:35:22

@polly graph: Nem lehet, hogy én vagyok a túlsó szomszéd? Nálunk is van egy ilyen. Konkrétan ilyen.

Don Quixote de la Ferko 2013.05.07. 11:35:29

@ProhiOtti:

Ne csodálkozz. Ezeknek semmi sem jó. Ha ők zajonganak, ahhoz istenadta joguk van, de mindenki másnak kuss.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.05.07. 11:35:58

A Nickelback jó!

www.youtube.com/watch?v=DmeUuoxyt_E

.

Nekem a szomszédságomban lakatosműhely van. Mikor nagyon nagy a zaj, csúzlival szoktam lövöldözni a melósokat az udvaron.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:36:35

@ProhiOtti: azért ennek nézz utána, mert talán a homáron is téma volt, hogy valakit megbüntettek a fűnyírás miatt, mikor a hétvégi telkét próbálta karbantartani. Ha meg nem nyírja, akkor meg azért büntetik...
Több, kisebb faluban van ilyen szabályozás egyébként. Most konkrét helységeket nem tudnék felsorolni, nem archiválom az ilyen jellegű híreket.

Don Quixote de la Ferko 2013.05.07. 11:36:42

@álfirkász:

Te sem vagy teljesen százas? Miért zavarjon a fűnyírás: Öt perc alatt végez, aztán két hónap múlva jön újra.
Ha nem bírod a zajokat, irány a tanya.

Don Quixote de la Ferko 2013.05.07. 11:38:42

Na pááá agyatlanok. További jó őrjöngést.

Csak csendben tegyétek, még rátok hívják a rendőrséget.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:38:52

@kovi1970: Nem az én lakásom volt, cimborámé. A szomszédban ötvenes alkoholista lakott az anyjával, minden este meg akarta ölni. Az elején komolyan vették, de a háromszázhatvanadik napon már azt várták, hogy időre kezdi-e, ahogy szokta. Precíz ember volt, részegen is.

A lépcsőházban kiírva: "Kérjük a lakókat, a hangos munkákat csendben végezzék."

Újpest, Rózsa u. 8.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:39:26

@Don Quixote de la Ferko: öt perc? Akkor te valami betondzsungelben laksz.
Itt mifelénk, ha rákezdik reggel kilenckor, akkor nagyjából délután egyig-kettőig hallgatom.
És sokszor a ház túloldalán dolgoznak, onnan is áthallatszik.
De persze én vagyok a hülye, mert már megint egy trollt etetek.

2013.05.07. 11:39:28

@Starlark: több ponton hibádzik, amit írsz. A csendrendelet egy általános szabály, de településenként, sőt házanként változik, benne vannak az egyéni szabályok a társasház házirendjében. És időkorlát is van, azt hiszem reggel nyolc és este kilenc között lehet például felújítani (hangosan dolgozni), utána kéne nézni, de az biztos, hogy vannak szabad időszakok. A kihívott rendőrök első esetben mindig figyelmeztetnek, büntetés jellemzően csak a harmadik esemény után van. Kevesen tudják, hogy létezik bejelentett rendezvény magánháznál is, ilyenkor, ha például szülinapod lesz, bemész előtte a yardra, bejelented a rendezvényedet, ők tudomásul veszik, és ha 16 hangfallal ezer decibellel nyomod a Kadlott Karcsit, akkor se jön ki a rendőr. Asszem évente csak 2-3 szor lehet ezt eljátszani.

lyken 2013.05.07. 11:39:33

A sok frusztrált hozzászólást olvasva meg kell jegyeznem, hogy Budapest környékén igen olcsón vannak jó állapotú tanyák. Nincs hülye szomszéd, nincs probléma. Csend, nyugi, sunshine, grillezés minden hétvégén. Nálunk csomó kolléga egyszerűen eladta a budapesti lakását, felújított egy tanyát és a bp-i lakás árából még vett egy alap négykerekes kocsit is(niva, kis cherokee, subaru). Jobb bejárni, mint azon agonizálni hétvégén, hogy mit művel már megint a szomszéd.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:40:15

@Don Quixote de la Ferko: mindenesetre neked egy metró alagútban lenne az igazi helyed. Van is benned valami patkányszerű. :D

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 11:42:02

@koncerttahó:
Az előttünk álló házban van hasonló autóbuzi, aki vasárnap délben áll neki zajolni, porszívózni és estére be is fejezi a buzulást.
Nagyon kellemes hallgatni a vasárnap déli pihenőidőben.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.07. 11:42:18

@Andie: nálunk is korlátozva van az égetés, de a szomszédaimat a legkevésbé se szokta érdekelni az ilyesmi.
Nyugodt szívvel se szellőztetni, se ruhát szárítani nem lehet hétvégenként, mert valaki biztos éget valamit. A múltkor a kertszomszédunk egy akkora kibaszott nagy kupac lomot halmozott az udvarára, hogy azt hittem konténerezni fogja.
Nem hittem a szememnek, amikor megláttam a felszálló füstöt. Lángja is volt jó nagy, de csak rövid ideig, viszont mivel tele volt régi, festett, lakkozott ajtó- és ablakkeretekkel, két napig füstölt a halom.
De a többi szomszédot se érdekli különösebben ez a tiltás, simán meggyújtják a gazt.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:42:51

@Grafithuszar: Barbara. Alattunk lakott, minden hajnalban kettő-három között ért haza és csumára tekerte Máté Péter "Elmegyek" című számát. Pedig épp megjött. (De tényleg, soha, semmi mást.)

Egyszer elcsíptem hamarabb, kinéztem az utcára, mert hallottam, ahogy klaffog a cipőjében. Hátat fordított és letolta a gatyáját. :-) Jó segge volt amúgy, igazából jobban örültem volna, ha a didkókat mutatja.

_wood_ 2013.05.07. 11:43:09

azért vicces, hogy itt az a troll, aki szerint több türelem és tolerancia kellene az ilyen feszkók kezeléséhez.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:43:40

@shitgun: este kilenc kissé neccesnek tűnik. Én hétre vagy nyolcra emlékszem. De kb. ez van.
Arra a magánháznál bejelentett rendezvényre adnál valami hitelesnek mondható linket? (úgy értem, a wikinél hitelesebbet)
Mert OK, hogy napközben, mondjuk este tízig (ex has mondtam egy időpontot) ez működik, de azt nehezen hiszem, hogy hajnali kettőkor nem foglalkoznak vele. (illetve azt, hogy nem foglalkoznak,azt elhiszem, csak azt nem, hogy nem is kellene foglalkozniuk)

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:44:35

@Ne érdekeljen!: Ez nálunk szintén megvan a fent említett gépmániásnál. Gondoltam feljelentem, mert a vizsla kb. másfél méteres láncon(!) van.
De sajna nem vagyok az a feljelentős.
A minap átugrottam megsimogatni, amikor nem voltak otthon. Felállt a farka és lepisilte a nadrágomat, ahogy kell.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:45:23

@_wood_: hát igen. Mivel nem teheti meg mindenki, hogy egész nap a tökét lógassa otthon, vannak akiknek a napi 8-10-12 óra munka után pihenésre lenne szükségük és nem tolerálják a zajos szomszédokat. Most mondd, meg, micsoda egy élősködő csürhe!

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.07. 11:46:31

@lyken: ó igen, meg a spanyol viaszkot is feltalálták már.
Mi 4 év után fáradtunk bele abba, hogy minden nap órákat töltöttünk a városba (Bp) bejutással (araszolás mindenfelé), majd ugyanígy a hazajutással.
És ezen bizony, a négykerékhajtás se segített.
Meg azon se, hogy ha valami véletlenül el- vagy kifogyott, ismét csak kocsiba kellett ülni, nemám csak úgy leugrani a kisboltba.

Köcsögöm Széken 2013.05.07. 11:47:02

Többnyire elég heti egyszer lenyírni a füvet akkor is, ha minden nap megy az öntöző. Megfigyeltem, hogy a legtöbb szomszéd szombat délelőtt túrja le, ezért én is alkalmazkodtam és akkor csinálom. Csak ennyit kéne tenni, hogy ne zavard a másikat vele... Pff!

Egy hardcore fűbuzi van, aki hetente kétszer tolja benzinessel, többnyire hétköznap este hat után, illetve 2 nyomi az ikerházból, akik akkor, mikor kedvük van.

zsoci 2013.05.07. 11:47:11

@die nadel:
És szerintem a zöldövezetben mivel nyírja le a füvet, kecskével ?

Én az okoskodó, őket minden zavaró szomszédoktól kapok frászt. Ha valaki annyira nem bírja a társas együttlétet, hogy zavarja ha a másik wc-re megy, porszívózik, tv-t néz, az ne költözzön tárasasházba, különsen ne panelbe, mert ezek bizony a mindennapos élet részei. És ugen egy gyerek is lehet hangos, ez az alaptulajdonsága. Tessék szépen toleránsan elviselni.

_wood_ 2013.05.07. 11:47:44

@álfirkász: rögtön elsírom magam. eddig ebbe bele sem gondoltam, hisz nyilván én munkanélküli vagyok...

2013.05.07. 11:47:46

A hozzászólások egy része baromság: ahol van 2-3 gyerek, azok biza nem kizárólag képeskönyveket nézegetnek csendesen a lakásban, de szaladgálnak, kiabálnak, stb. Ha ezt nagyjából este 8-9-ig befejezik, nem olyan nagy ügy.
A másik oldalon ott az idióta, aki feljön, mert "sír a gyerek". Nyilván azt képzeli, hogy a szülőknek ez direkt szórakozás, ha tudnák, sem hallgattatnák el.

Az én kedvencem a kutyás proli, ami vidéken gyakori. Összegyűjt utcáról, menhelyről legalább 3, de akár több ocsmány korcsot (ezek közül minimum kettőnek állandóan gennyedzik a szeme, kifordul a végbele, folyik a füle vagy valami hasonló undort keltő és feltehetően veszélyes betegségben szenved), amelyek azután éjt nappallá téve, nonstop csaholnak, kaffognak, vonyítanak, marakodnak. Természetesen a szart még a saját udvarán sem szedi össze, jó azt ott, hadd bűzölögjön naphosszat.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.05.07. 11:47:55

A nonplusultra: egyik szomszédban kocsma, péntek-szombat esténként ajtó előtt ordítozó részegek, legtöbbször egy kis MIAKURVAANYÁD felvezetésű össznépi hiriggel. A másik szomszéd egy szeszfőzde mélymagyar-neonáci tulajjal, nem ritka hogy hétvégéken SIEG HEIL! SZEBB MAGYAR JÖVŐT! CSAK A DIÓSGYŐR! ordítozásra ébredek mert reggel kilenckor már saturészeg. Ja, és imád flexelni. Valaki jobbat...?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:48:33

@_wood_: inkább egy túlpörgetett laborpatkány, akiben túl sok az adrenalin... :D

_wood_ 2013.05.07. 11:49:58

@álfirkász: és milyen jogon trollozol le te bárkit...?

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:50:19

@kitiltott kennimekkormikk: Ezen meglepődtem, hogy ilyen sokára jött elő.
Volt cigány szomszédom, visszasírom.
Komolyan. Nem volt felhőtlen a viszony, mert rengeteg állatot tartott és az a kupi, szag és legyek, de... Olvass vissza. :-)

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:51:38

@d.hardman: Mindannyian jó szomszédok vagyunk. Én pl. dobolok a hangszigeteletlen pincémben hetente legalább kétszer két órát. :-)

Ne érdekeljen! 2013.05.07. 11:51:48

@shitgun: na igen... csak az a szitu, hogy nem az enyém a ház ahol lakom, ott lakik a rokon tulaj is, családostul, gyerekestül, kutyástól.

Ha én elkezdem feljelentgetni az ő szomszédjukat, akkor az más f*szával verni a csalánt tipikus esete. Én elköltözhetek ha már nagyon áll a bál, ők viszont maradnak.

Ha enyém lenne a ház már rég feljelentettem volna, vagy szimplán kilopom a kutyát.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.07. 11:51:51

@_wood_: ehhez jog kell? Azt hittem, elég, ha felismerlek benneteket.

braue 2013.05.07. 11:54:14

@shitgun: Tévedsz. Soha, ismétlem soha nem zavarhatod a szomszédodat! Délelőtt tízkor sem. Napláne magánrendezvénnyel nem. Az egy dolog, hogy ilyenkor a többiek inkább tűrnek egy darabig. De nem zavarhatsz senkit hangoskodással. Soha! Bérel arra egy megfelelő helyet!

Nem fog a rendőr szarozni, ha kihívod, hogy üvölt a szomszédban a zene és nem halkítják le. Az is tévedés, hogy nem egyből büntetnek. Ha még szemtelen is a kis bugris senkiházi(mikor kijönnek), aki egy egész házat zavar, akkor bizony azonnal büntetnek.

Melchi Zadok 2013.05.07. 11:54:17

a hülye szomszéd az éjjal-nappal üvöltő kutyájával, plusz
kibaszott tűzoltólaktanya, ahol minden áldott reggel 6:45-kor inkluzíve hétvége és ünnepnapok, beindítják a az összes kibaszott szirénájukat, hogy működik-e.
hogy az isten rohasztaná el azt a barmot aki ezt kitalálta és megköveteli.

Terézágyú 2013.05.07. 11:54:48

@_wood_:
"azért vicces, hogy itt az a troll, aki szerint több türelem és tolerancia kellene az ilyen feszkók kezeléséhez. "

Nem, itt az a troll, aki lesz*rja, hogy valakit valami zavar, és amellé áll, aki éppenséggel zavar valaki mást.

Nyilván az ilyeneket semmi sem zavarja...
Ha ez így van, akkor legyen BENNE annyi türelem és tolerancia, hogy elfogadja azt, hogy mást meg zavarnak dolgok; illetve számíthat arra, hogy amikor majd őt zavarja valami, akkor senki áll majd mellé...

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:55:38

@gyugyó: Én egyszer laktam egy templom 50 méteres körzetében, lakótelepen. Minden vasárnap 8.00-12-00-ig nem lehetett beszélgetni, tévét nézni, semmit. Gyakorlatilag folyamatos kolompolás. Ráadásul volt egy hajnal 5-kor, s amikor levelet írtunk az egyháznak, hogy miért is épp hajnal 5-kor csörömpölnek, megmagyarázták. Bár ez a harangozás liturgia vagy mi szerint bárhová áthelyezhető a nap bármely szakára, de évszázadokkal ezelőtti hagyományok miatt, hajnal 5-kor nyomatják, mert régen akkor indultak a pusztába a parasztok.

Amúgy még ma is akkor harangoznak, csak most már kilométerekkel arréb lakom. (Azért elhallatszik! Jól ki van ez találva.)

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:57:56

@koncerttahó: Nem kell ehhez szomszédnak lenni.
Lemegyünk a Dunára. Fekszenek az emberek a parton, csávó odatolat a szakadt kocsijával a plédek közé, ajtó ki, hang ki, oszt senki sem akad, aki szóljon, mert ő a boss (fideszes, kisváros). :-)

2013.05.07. 11:58:07

@Terézágyú: értsd jól -
a környékünkön nem hallottam olyanról, hogy valaha is valaki felrótta volna a fűnyírást a szomszédnak. Pedig rendelkezem nagymamával, aki alaposan utánajár a környékbeli pletykáknak.
Szóval szerintem nem zavaró, mert engem nem zavar, és a környezetben sem senkit. Ezt meg már reprezentatív mintának tekintem :P

Bretschneider detektív 2013.05.07. 11:59:28

@vitaygeorgina: Én kipucoltam volna nekik minden reggelre. :-) Hátha észreveszik magukat. (Persze, nem.)

Hozzászóló 2013.05.07. 11:59:38

Az én problémám az, hogy túl csöndes vagyok. Ezzel az a baj, hogy a szomszédaim gyakorlatilag állandóan bekopogtatnak ellenőrizni engem, hogy "élek-e még". Nincs olyan nap, hogy valaki ne kopogna be az ajtón, telefonálna (neadjisten, "megcsörget"), átküld a kislányával egy kis sütit (trükkös ellenőrzés!), "véletlenül" fel-le kapcsolja az áramot a főkapcsolónál, de már a vizemet is elzárták egyszer, csak hogy kinézzek a folyosóra.

Én tulajdonképpen értékelem az igyekezetet, mert rendes tőlük, hogy aggódnak értem (nem tudom miért, mondjuk), de igazán békén hagyhatnának.

Szoktam hallani a szomszédot este 11-kor mosni, ugyanez a(z egyébként igen dekoratív) szőke hölgy reggel fél 6-kor készíti a gyümölcsturmixot, a barátja gyakorlatilag szünet nélkül főz, süt, vagy főz, néha süt. A kettővel arrébb lakó srác füvezik, aminek illata belengi az egész lépcsőházat. Az egyik férjezetlen nő takarításkényszerben szenved és mindig suvickol valamit, a lépcsőházban rendszeresen porszívózik (véletlenszerű időpontokban). Én azért is szoktam óvatosan lépdelni, hogy ne hordjam fel a sarat, mert akkor két percen belül tuti porszívózni fog. A minap pedig három napos lagzit nézhettem végig az ablakomból, mivel a sátrat az erkély alatt állították fel (kb. 10m-re). Szeretlek, szeretlek, el ne mondjad senkinek, senkineeeeEEEeek.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 12:01:15

@ProhiOtti:
Mer' a nagymamák süketek és egész nap csak a mások magánéletéről pletyóznak, a fűnyírás pedig nem elég intim téma nekik.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:01:34

@Salemi boszorkány: Nem, nem volt. Viszont mi az akkori barátnőmmel simán átjártunk dugni a templomkertbe, meg még ahová bejutottunk. :-) Bosszúból. Édes bosszú volt, kivéve, amikor a gesztenyefák alatt én voltam alul és beleállt a hátamba a száraz, szúrós gesztenyekéreg. :-D

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:02:58

@Don Quixote de la Ferko: Hol laksz, ahol csak kéthavonta nyírják a füvet? A Szaharában?

lesson · http://csudalany.blog.hu 2013.05.07. 12:03:38

A közös falon lévő, egymás melletti, konnektorokból tőlem áramot lopó.

Terézágyú 2013.05.07. 12:03:57

@ProhiOtti:
Én se hallottam még soha a buszon/villamoson, hogy bárki kifogásolta volna azt, hogy valaki elszellentette magát.

Ebből én arra következtetek és ugyebár teljesen jogosan!), hogy
1. senki nem szellent a buszon/villamoson
2. ha mégis, akkor csak jószagút
3. ha mégis büdöset, akkor az embereket ez nem zavarja, tehát nyugodtan lehet csinálni.

2013.05.07. 12:04:35

@álfirkász: konkrétan linkelni nem tudom, de rendőrtől is hallottam már, meg egy ismerősöm is bejátszotta, igaz, az kb 2005-ben volt, azóta lehet, hogy már nincs, mindenesetre ha valaki orbitális házibulit tervez, érdemes betelefonálni a yardra utánakérdezni, hogy létezik-e (még) ilyesmi.

_wood_ 2013.05.07. 12:04:37

@Terézágyú: amikor a szomszédom nemrég hétvégén konténert rendelt és harminc-ötvenkilós termésköveket kezdett óriási robajjal beledobálni, én átmentem segíteni. nem vagyunk egyformák. szégyeljem magam, ugye...?

2013.05.07. 12:04:38

Társasházi korszakomból emlékszem még a közös udvart fokozatosan megszálló prolicsaládra. Először egy autó, majd a második, utána a "kislányuké" (kislányuk: alaktalanra hízott, tuskólábú, durva arcvonású, lenőtt hajú, de műkörmös, folyton cigarettázó, bunkó trampli). Amikor elköltöztünk, már a "kislány" barátjáé is bent állt és gondolom, jön hamarosan a másik kölök autója is.
Bármiféle kifogásra a vén marha: "Nem kell veszekedni, békében kell élni." fordulattal reagált, míg a hülye kurva felesége a "Mééér, kit zavar?"-al tett pontot az akadékoskodások végére. Ha megemlítettem, hogy pl. engem, azt elegánsan nem vette tudomásul.
Egyébként a nótórius rossz, vagy illetéktelen helyen parkolók elriasztására javasolom az acélgolyós airsoft pisztolyt. Egy lövés az oldalsó ablakra és az szétrobban, az apró golyó elpattan a p***ba, a marha azt hiszi, hogy ki akarták rabolni és a második alkalom után más helyet keres.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:06:02

@_wood_: Erre írtam én, hogy mindannyian valakinek a szomszédai vagyunk. :-)
Még hogy az ember társas lény.

Mondjuk az durva, amikor a sógornőm, menekülve a családverő férjétől a segítségünkkel keresett albérletet magának és két tíz év alatti vegyes nemű gyerekének, azzal találkozott, hogy aláírást gyűjtöttek a közös képviselőnek, hogy abba a lépcsőházba ne költözzenek már gyerekek. (Tehát nem konkrétan személy szerint, hanem úgy általában.)

Terézágyú 2013.05.07. 12:06:49

@_wood_:
"szégyeljem magam, ugye...? "

Amiatt, hogy segítettél valakinek természetesen nem.
De esetleg amiatt, hogy süket vagy a más emberek panaszaira...???

_wood_ 2013.05.07. 12:07:59

@Terézágyú: van, aki folyton panaszkodik. az a beszélgetés alapfonala. sok ilyen embert ismertek, elfogadom ezt is. megfeleni nem akarok nekik.

2013.05.07. 12:09:30

@Terézágyú: oké, ez lehet furcsa lesz:
a szomszédaink odajönnek szólni, ha valami zavarja őket: pl amikor meghibásodott a riasztónk
Sőt továbbmegyek, ha kell felajánlják a segítségüket, és nem szégyellnek szívességet kérni.
De lehet, hogy annyira burokban élek, hogy nekem ami normálisnak tűnik, az igazából kirívó különlegesség...

Terézágyú 2013.05.07. 12:10:53

@_wood_:
"van, aki folyton panaszkodik. az a beszélgetés alapfonala. sok ilyen embert ismertek, elfogadom ezt is."

Akkor talán nem kellene zavarni a beszélgetésüket :P

" megfeleni nem akarok nekik."

Stimmt. Akkor a 'panaszkodók' sem akarnak megfelelni neked: vagyis nem hagyják abba a zúgolódást a hangoskodók ellen.

Andie 2013.05.07. 12:13:12

@Bretschneider detektív: Fotó?? :)
Viszont asszem ez akkor egyértelmű felkérés volt keringőre. Lementél volna látod, jól elláttad volna a baját, elment volna (Máté Péter nélkül), azt 1 hétig nyugi van... Áh, mit hagytál ki :P

Terézágyú 2013.05.07. 12:13:40

@ProhiOtti:
"a szomszédaink odajönnek szólni, ha valami zavarja őket: pl amikor meghibásodott a riasztónk
...
De lehet, hogy annyira burokban élek, hogy nekem ami normálisnak tűnik, az igazából kirívó különlegesség... "

Igen. Vagy szerencséd van.

És nyilván te nem úgy reagálsz a szóló szomszédnak, hogy "szól a riasztóm, na és? törődj a saját dolgoddal"...

Merthogy - ahogy fentebb már írták - általában ilyen reakciókat kap az ember, ha szól.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:14:22

@_wood_: Ilyen nekem is volt, hogy átmentem segíteni, olyan hálás volt, söröztünk is utána, amikor kissé kapatosan elárultam, hogy csak azért csináltam, hogy hamarabb végezzen. :-)

Hozzászóló 2013.05.07. 12:14:41

@Sonka Neri: Régebben én is tűzoltók mellett laktam, nálunk annyi könnyítés volt, hogy hétvégén nem indították be a szirénákat, csak később, napközben csekkolták le.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 12:15:21

@ProhiOtti:
5-6 tökrészeg, beszélni alig tudó, artikulátlan hangon röhögő, ordibáló, füstölő szomszédnak milyen segítség kell?
Talán a detoxba kell vitetni őket.....

A szomszéd egész hétvégén dübörgő és unatkozó gyermekét meg vigyem le én sétálni?

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:17:07

@Andie: Kapcsolatban éltem akkoriban (is). :-)
De jó kis csaj volt, sokan mesélik még ma is. :-D

herpesz 2013.05.07. 12:17:09

A "pénzért bizonyos szolgáltatásokat nyújtó" lányok megvannak mint szomszéd? Velünk szemben laktak albérletben, reggel hétkor találkoztam egyszer az egyikkel elég furcsa ruhában volt... Kezdők lehettek mert elég lecsúszott alakok járkáltak hozzájuk, ellopkodták a cserepes növényeket a lépcsőházból, a rongyszőnyeget, a csajok persze profik akartak lenni ezért üvöltöttek meg hörögtek, a lehető leglehetetlenebb időpontokban. Aztán valaki szólt a tulajnak és elmentek máshová, pedig minden nap volt show.

braue 2013.05.07. 12:17:36

@shitgun: Értsd már meg, hogy nincs ilyen! Tiltott, a törvény nem engedi, hogy zavard a szomszédod. Ezért a rendőrség sem engedélyezheti.

Kár ezzel erőlködnöd, ide nem csupa gyerek jár, akit meghülyíthetsz, hogy szabad éjjel üvöltözni, csak a rendőrnek előre szólni kell!

Köcsögöm Széken 2013.05.07. 12:17:46

Akkor kiegyezhetünk, hogy a tökéletes szomszédok 20-30 év közötti, törekvő, biszexuális, szexi csajok, akik 24/6 dolgoznak, hírből sem ismerik a flex fogalmát, időhiány miatt nincs gyerekük, kutyájuk, kertjükben műfű van és azon az egy szabadnapjukon csak arra várnak, hogy szomszédjuk kielégítse őket, lehetőleg hármasban. :)))

2013.05.07. 12:18:51

@braue: sajnos továbbra sincs igazd. Ha szerdán délután felhívod a rendőrt, hogy a szomszédod porszívózik, flexel, üvölteti a brazil szappanoperát, elhajtanak. A rendőr elsőre sose büntet hangoskodásért, tapasztaltam, nem egyszer, sokszor. Még pár éve egy éjszaka kétszer hívták ránk a rendőröket, másodszor mondták azt, hogy ha még egyszer találkozunk napfelkeltéig, akkor az már pénzbe kerül. Tavalyelőtt ötfős beszélgetős szülinapi bulim volt, valamelyik satrafa beszólt a rendőrségre, kijöttek látták, hogy két srác meg három lány sörözik nyitott ablaknál halk jazzre, boldog szülinapot kívántak, közölték, hogy a vén satrafák igazán aludhatnának már ilyenkor, és elmentek. Sokféle rendelet szabályozhatja a hangos rendezvényeket, de olyan nincs, hogy nem lehet hangoskodni, ha ez lenne, nem lehetne például lakást felújítani, vagy nagytakarítani. Más eset persze a hajnali üvöltő mulatós, vagy a feleség lábossal dobálása, de olyan, hogy nem lehet zavaró hangokat kiadni, nincsen.

Terézágyú 2013.05.07. 12:20:28

@shitgun:
Minő véletlen, hogy éppen RÁD hívták ki a rendőröket... Vajon melyik oldalon állhatsz ebben a vitában? :-O

2013.05.07. 12:22:20

@braue: ne húzd fel magad, menj be a rendőrségre, ha nem hiszel nekem, és kérdezd meg, hogy a lakóhelyeden milyen szabályok vonatkoznak a hangos tevékenységekre, és akkor majd nekik talán elhiszed. Te akarsz dezinformálni, hogy minden tiltott, holott rengeteg mindent, ami hanggal jár, teljesen szabályosan végezhetsz, a megfelelő korlátok között. De részemről lezártam, mondom, menj be a zsarukhoz, és kérdezz.

braue 2013.05.07. 12:22:42

@shitgun: Törvény van, nem igazam. Akárhogy is mi kéne.

braue 2013.05.07. 12:24:48

@shitgun: Nem kell bemennem. Ismerem. Mondom, nem gyerek vagyok, aki idiótaságokkal próbál elriasztani másokat, hogy őt feljelentsék, ha üvöltözni támad kedve éjszakánként.

Tanulj még sokat ecsém!

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:24:59

Sokat szoktam elmélkedni, hogy mi milyen szomszédok vagyunk, nekünk is megvannak a szokásaink. Panelban kezdtük, sorházban folytattuk, most egy liget szélén, családi, kertvárosi környezetben rongáljuk a szomszédok idegeit.

Van gyerek, fűnyíró (flex nincs), cserébe dobos vagyok. A próbateremben élem ki magam, de azért itthon a pincében is van egy cucc, hogy ne kelljen bumlizni, ha rámjön.

Iszom is rendesen, mint minden rockzenész, kiabálni is szoktunk egymással. A csendes részt sosem hallja senki. A feleségem hangosan élvez. Kaptam is már gratulációkat (nem most, még a panelkorszakban, Újpesten).

Egyik szomszéd a nagy telkén fűnyírós (akkora a telek, hogy inkább kistraktor, felülős tulajdonképpen és alkalmazott hajtja), szembeszomszédnak kecskéi és birkái vannak, + traktor, amivel minden hajnalban hozza a szénát, mellette a vizslás-motoros-lovas lakik.

De tök jól elvagyunk. Mindenkinek megvan a sara, nem piszkáljuk ok nélkül egymás.

SIMS city.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 12:25:14

@shitgun:
Érdekes, nálunk a készenléti rendőrség indult ki, amikor az alattunk lakó 13 éves kiscsajra és társaira kihívta a rendőrséget az egyik lakó.
Anyuka otthagyta az egész lakást a bulizó tinikre.

2013.05.07. 12:25:45

@Terézágyú: egyiken se. Életemben nem hívtam rendőröket senkire, pedig száz meg egy cifra helyzet volt a közelemben. Rám az utóbbi tíz évben a fent mesélt két esetben hívtak rendőrt, az egyik egy paranoiás öreg néni volt, aki azt terjesztett a házban, hogy meg akarjuk ölni (a köszönésen kívül egy büdös szót nem beszéltünk vele), a másik a szülinapos eset volt, ami annyira volt hangos, mint a sablonzene a pláza liftjében. A sok hangoskodó mellett ugyanis gyakori a világgal harcban álló nénikék serege, akik egy termetes fing után is írják a feljelentést.

2013.05.07. 12:28:12

@braue: ecséd az anyád. Egyet tégy meg kérlek. Üsd be a gugliba, hogy komplex jogtár, keresd ki, és linkeld ide a vonatkozó törvényt. Csak ennyi. Köszönöm. Szevasz.

Terézágyú 2013.05.07. 12:28:13

@shitgun:
"egyiken se."

De. Kifejezetten az egyik oldalon állsz.
Ismerd meg önmagad :)

2013.05.07. 12:29:22

@Salemi boszorkány:
nyilván nagy a szám a kertesházas övezetből, mert minden távolabb van, ezért nem zavaró.
A fűnyírónál azért kapcsolódtam be, hogy szerintem az sem. Egy normális közösség ezt megoldja/tolerálja.
Amíg panelben laktam (még gyerekként) az unatkozó szomszéd gyerekek becsöngettek, és elhívtak focizni. ÉS voltak apukák akik jöttek felügyelni / játszani velünk. Szóval igen, opció hogy "elviszed sétálni" a szomszéd gyerekét.
De valószínűleg tényleg velem lehet a baj, mert a háttérzaj nem zavar. Laktam villamosvégállomáson, buszvégállomáson, vonat mellett, részeges üvöltöző szomszéd mellett. És bevallom nem zavart, mert a háttérben maradt.

braue 2013.05.07. 12:30:18

@shitgun: Az biztos, hogy nem vagy harminc szépecsém. Ha mégis az csak rád nézve kellemtelen.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:31:26

@shitgun: Ezen kár vitatkozni, mert ezt már rég helyi rendeletekkel szabályozzák. Nincs ilyen pl. hogy csendrendelet 10-től. Bármely napszakban lehet zavaró, amit csinálsz

Mi pl. egyszer csináltunk egy tisztességes bulit, be is jelentettük, engedélyt kértünk rá, így hiába hívták ki a szomszédok (akiknek előtte a beleegyezésüket kértük, sőt meghívtuk őket, ha van kedvük, csatlakozzanak) a rendőröket, nem lehetett belénk kötni. Annyi volt, hogy emiatt a társaság direkt kicsit hangosabb lett, és elsősorban a szomszédoknak szóló üzenetekkel lett tele az éter.

2013.05.07. 12:34:50

@braue: oké, ez egy kétéves ingatlanmagazinos cikk. Ha komolyan veszed, akkor a fűnyírás és a lakásfelújítás is tiltott, mindig. Így van ez szerinted? Vonatkozó törvényi passzus?

2013.05.07. 12:36:31

@Terézágyú: oké, azon az oldalon állok, sőt mindegyiken, és a sarkokon is. Ha leírnám, hogy hol dolgozom, kiderülne, hol állok. Nem teszem, oldalazz nyugodtan.

braue 2013.05.07. 12:37:36

@Bretschneider detektív: Neked is ajánlom, hogy olvasd el amit belinkeltem. A rendőr akkor is közteles kijönni, ha te bejelentetted, de hangos vagy. És akkor is megbüntethet. A bejelentés arra nem vonatkozik (arra nézve nem adhat engedélyt), hogy te hangosabb lehetsz, mint az az adott napszakban elvárt.

Egyébként nem is kell bejelenteni a rendőrségre (nem is foglalkoznak vele), ha nem közterületen van legalább részben a rendzevény.

Terézágyú 2013.05.07. 12:40:06

@ProhiOtti:
"De valószínűleg tényleg velem lehet a baj, mert a háttérzaj nem zavar. Laktam villamosvégállomáson, buszvégállomáson, vonat mellett, részeges üvöltöző szomszéd mellett. És bevallom nem zavart, mert a háttérben maradt. "

Igen. Mármint nem "baj" van veled, sőt irigylésreméltó.
De ez a lényeg, hogy van, akit meg zavar a háttérzaj.

És szögezzük le, hogy ezek nem egyediségükben zavarók. Nem arról van szó, hogy valaki nyírja a füvet és engem zavar; hanem arról, hogy tulajdonképpen FOLYAMATOSAN nyírja valamelyik szomszéd a füvet ÉS FOLYAMATOSAN szól valamelyik szomszédtól a rádió.
Az, hogy évente egyszer bulit tart valaki az egy dolog.
Nem az a baj, hogy a szomszédhoz raklapokat hoztak, mert azzal tüzel, hanem az, hogy mindezt napokig fűrészelni fogja. De UGYANEZ a szomszéd nyírja mindig a füvet, és UGYANENNEK bömböl a hangfala stb. stb.

És az a baj, hogy soha, egyetlen szomszédnak sem jut eszébe pl. hogy fűnyíróvásárláskor egy csendesebb fajtát vegyen, inkább direkt benzinmotorost, amelyet még bőgetni is lehet... Soha nem jut eszébe, hogy "ej, lejjebb veszem már az ezerwattos erősítőmet"

Szóval próbáljuk megérteni egymást.

2013.05.07. 12:40:43

@braue: megvan, te a Lencsés István vagy!!

gyugyó 2013.05.07. 12:41:05

@Bretschneider detektív: szerencsére 5-kor nem nyomják, bár már hallottam másik távoli harangot olyankor is, sajnálom az ott élőket.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:43:36

@braue: Én elolvashatom, amit belinkeltél, ezerszer, a gyakorlat meg más. Mifelénk.
Az öcsém a körzeti megbízott. :-D

braue 2013.05.07. 12:45:08

@Terézágyú: Engem sem zavar a háttérzaj. Az első lakásom az akkori Zalka Máté téren volt. Ma is egy csomó busznak van végállomása ott, meg jár néhány villamos is. Ettől még tizenegykor úgy elaludtam mint a bunda. A megszokott zajok (persze nem a füle mellett közvetlenül), nem zavarják az embert.

Bogláron is volt nyaralónk, amim mellett közvetlenül a vonat járt. Az sem zavart.

Az egyedi zajkeltés az más kategória.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:45:32

@braue: És ezzel még soha, soha nem éltünk. Vissza pláne nem. Ő annál sokkal többet ad magára, minthogy ilyen támadásoknak kitegye magát, tehát mifelénk úm. rend van. Miközben ő a zenekar basszere.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 12:46:20

@ProhiOtti:
Engem meg zavar, mert a zöldövezeti társasház nem kocsma és szórakoztatóközpont és a mellette található terület, nem autószerelő műhely és nem mezőgazdasági terület.
Hétvégén pedig pihenni szeretne az ember, csendben olvasgatni.
Ha valaki éjjel/nappal bulizni akar, arra is vannak megfelelő helyek.
A gyermekek rohangálását sem kötelező eltűrni, mert rá lehet szólni arra a büdös kölökre, hogy ne szaladgáljon a lakásban, ha meg nem mozogta ki magát, akkor vigyék el szegényt játszótérre.Egyes kutyatartók az ebüket sűrűbben/hosszabb időre hordják el sétálni, mint a mi szomszédunk a saját gyermekét, este 10-kor meg főleg nem kellene már dübörögni egy ovisnak.

Sétálni sohasem fogom levinni a kölköt, mert éppen csak köszönőviszonyban is alig vagyunk az egykori állandó tivornyázós bulijaik miatt és a mostani több gyerekkel kibővített 48 órás "családi hétvégéjük" miatt.

Lehet, hogy nekik nincs szükségük alvásra, de nekem és a családomnak meg igen.

braue 2013.05.07. 12:46:49

@Bretschneider detektív: Ja, hogy a törvénytől eltérő a gyakorlat? Az más.

freddiffi 2013.05.07. 12:47:20

@Terézágyú: rólad jut eszembe a számomra legidegesítőbb szomszédtípus: a kötekedő, kákán is csomót kereső banya, aki egész nap az erkélyen ül és azt nézi, hogy mások mit csinálnak, mire szólhat be éppen. bár nem szomszéd volt, de ő is a házban lakott, kibaszott idegesítő volt. már rég óta tervbe van véve, hogy visszamegyek és összekenem kutyaszarral az ajtaját a retkes kurvának, bár a fentebb olvasott lábtörlőre szarás se rossz.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:48:06

@Terézágyú: A megértés, az kulcsszó.
Még az előző szomszédunk: minden szart eltüzelt (ilyenekel fűtött), lett légyen szó autógumiról, kozáksapkáról. Olyan büdös volt az egész környéken (+füst). Kiraktam a karácsonyfát, fél óra múlva már benn volt a kazánjában.

Terézágyú 2013.05.07. 12:48:40

@braue:

Na jó, de akkor az egyedi kopácsolás az zavaró, de ha folyamatosan kopácsolnak, akkor az már háttérzaj, azt tessék megszokni és kész? :)

Ha a szomszéd néha égeti a szemetét az udvaron, az zavarhat, de ha folyamatosan füstölög ott valami, az már a "normál állapot" tessék megszokni?...

braue 2013.05.07. 12:49:04

@shitgun: Kár erőlködnöd szépecsém! Egy gyerek a te eszeddel, nem nagyon tud megvezetni egy csak gyengén értelmes felnőttet sem. Nem vetted észre eddig? Vagy most vannak az első komolyabb próbálkozásaid?

Szánalmas.

braue 2013.05.07. 12:50:20

@Terézágyú: Én csak azt mondtam el, amit átéltem. Az éjjel mosó luvnya zavart, a buszvégállomás nem.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 12:51:40

@braue: A törvénynek nem csak szövege, szelleme is van. Ha ismernéd a jogot, tudnád.

2013.05.07. 12:52:03

@braue: jól nyomod, szórakoztató. Amint az általad huszonkétszer leírt "törvényt" idézed régi cikkek helyett, máris komolyan veszlek. Addig csak cimbalmos majom vagy. Üssed!

Terézágyú 2013.05.07. 12:53:12

@freddiffi:
"rólad jut eszembe a számomra legidegesítőbb szomszédtípus: a kötekedő, kákán is csomót kereső banya, aki egész nap az erkélyen ül"

Sajnos az a helyzet, hogy a szobámban ülök, be van csukva a duplarétegű ablak, le van eresztve a rendes, vastag fa-redőny, be van kapcsolva a tévé, ahol valamilyen zenei műsor megy - és mégis azt hallom, hogy a szomszédom - vagyis inkább az eggyel arrébb lévő(!) fűrészel, füvet nyír, vagy bömböl a hangfala...

Szó nincs erkélyről.
(Ámbár persze ezek a szemetek arra akarják használni az erkélyüket, hogy oda kiüljenek, ugye?)

ezu 2013.05.07. 12:58:30

Jó nagydarabank kell születni, és nem okoskodnak a szomszédok, hogy joguk van e zajt kelteni vagy sem.

qwertzu 2013.05.07. 12:58:41

A fűnyírás miatt háborgók mit szeretnének, méteres parlagfüvet?

@Andie: szombat 10-12 fűnyírásra? Zseniális vagy. Nálam 3 óra míg lenyírom, pont nem fér bele. Amúgy mi van ha kétszer egymás után esik szombaton az eső? Akkor mindenkinél 1 hónapos fű van, vagy mi?
@álfirkász:
"De nem véletlenül tiltották meg egyes helyeken a hétvégi fűnyírást."

Ez komoly? Csak mert sokan hétköznap dolgoznak például.

Andie 2013.05.07. 12:58:54

@Terézágyú: Itt a pont. Ez volna a lényeg: mások nyugalmát nem megzavarni - vagy legalábbis nem tartós ideig.
A raklapfűrészelős faszi 1:1-ben megvan nekem is, a lomis tulaj mögötti házban lakott, és ősszel is meg tavasszal is kapott - tán valami szabadtéri színházból - faanyagot, amit aztán szórakozásból(!) apró darabokra fűrészelt az udvaron, kb 1-2 héten keresztül. Álló nap, reggel 6-tól este sötétedésig búgatta a cirkulát, de úgy, hogy bekapcsolta, áttolt rajta egy fát, kikapcsolta. Bekapcsolta, zümm, kikapcs. Be, zümm, ki... Gondolom áramspórolásból csinálta, az nemjutott el a tudatáig, hogy bekapcsoláskor a felvett áram kb soxorosa annak, amit azalatt a 2 mp alatt fogyasztana, amig lehajol a következő fáért.

De a lényeg a lényeg: sajnos vannak olyanok, akiket vagy nem érdekel, hogy másokat zavarnak, vagy - és ezt feltételezni sem merem - direkt csinálják. Én pl rosszul érzem magam, ha zavarom valamivel a szomszédokat. Öcsém ott volt a múltkor, megnézte a kis fiatomat, valami az alapjárattal volt. pár másodpercig bőgette a motort, engem meg kivert a viz, hogy baszki, mit szólnak a szomszédok?... Ha anyósomékhoz megyünk fel a panelba, a lépcsőházban, csendre intem a gyereket, mert ENGEM zavar, hogy visszahangzik a lépcsőházban a hangja.
Apropó.
El nem tudom képzelni, hogy képesek emberek úgy élni, mint pl ők (apósék). Havi 1-2 órát töltünk náluk, de nekem a vérnyomásom 200nál van végig. Felettük 2 kisgyerek szaladgál : dübb dübb dübb dübb... vissza dübb dübb dübb dübb tarapp tarapp.
A jobb szomszéd ementáli sajtot csinál épp (már hónapok óta folyamatosan) a falból - fogalmam sincs, miért van embereknek ingerenciájuk betonfalat fúrni egyfolytában. A másik szomszéd szolíd metallicát hallgat, hogy még a felharmónikusokat is hallom.
Itt élni? Éveken át? Kb 1 hónap alatt a zártosztályon lennék.

Visszatérve a lényegre: mi lenne, ha egy kicsit mindenki magába szállna, és elgondolkodna: tudna-e úgy élni, hogy nem zavarja, bosszantja, basztatja a szomszédját, környéken élőket? Ilyen apróságok, mint hogy nem bömböltetem a kocsirádiót mosás közben, nem éjfélkor mosok (kizárt, hogy mindig csak éjfélkor tud), nem üvöltetem a tv-t meg az ezerwattos hifit (eleve nem is veszek társasházba!!), stb.
És kiváncsi lennék, hogy ugyanezek az emberek nem bosszankodnak, mikor őket zavarják (akár ugyanazzal, akár más dologgal) ? Vagy ők süketek? Vagy mint apósék is: egyszerüen nem hallják ahogy a gyerek a sarkán végigdübörög 150x a fejük fölött??...

freddiffi 2013.05.07. 12:59:42

@Terézágyú: oké, ha a szomszéd egész nap/állandóan valami hangos dologgal baszakszik az kurva idegesítő, aláírom. én most konkrétan arra gondoltam, hogy a fűnyíróra panaszkodtál, amit nem tudok hova tenni. az zavaró, ha 14-16 óra között megy, mert pihi van. az zavaró, ha 12-14 között megy, mert ebéd van. az zavaró, ha 8-12 között van, mert az emberek ki akarják pihenni magukat rendesen egy fárasztó hét után. estefelé értelemszerűen megint nem jó. akkor mikor kéne füvet nyírni??? ha meg nincs lenyírva, akkor meg 'azabaj', mert igénytelen dzsumbuj.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:01:41

@ezu: Születni nem születsz jó nagy darabnak, azt fel is kell hízlalni. :-)

braue 2013.05.07. 13:02:36

@Bretschneider detektív: Inkább az ELTE közelébe kéne költözni, meg egy faluba a körzeti meghízott testvére mellé, ha a jogról szeretné hallani.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:02:47

Van még olyan idegesítő nőtípus, aki arra vár, hogy mikor jövök hazafelé, és akkor akar velem társalogni. Mindegy, hogy este 5-6-7 óra van már ő figyel.
Az illető nem nyugdíjas, mégis egész nap ráér figyelni.
Leépítésre került, megmondtam, hogy barátkozzon a szomszédommal, azzal összeillenek, na azóta együtt iszik a párja a szomszéddal, de legalább nem a mi emeletünkön böfögnek.

ezu 2013.05.07. 13:03:52

@braue: Elvan a gyerek, ha játszik. Hagyd rá!

Bobby Newmark 2013.05.07. 13:05:02

Elmebeteg szemétgyűjtögetős volt már? Az utcában van egy kertes ház, ahová oldalazva lehet csak bemenni, mert sok-sok köbméter szemét borítja az egész udvart, két méter magasra felhalmozva... Festékesvödörtől törött raklapig, "jó lesz az még valamire" felkiáltással.

Vagy a szomszédom, aki miatt egyszer kb másfél hétig egyre erősödő dögszag volt az egész lépcsőházban, mert a nyári harminc fokokban folyosón tárolt bazinagy bőrönd tele volt HÚSSAL.
Nem mertem szólni, mert féltem, hogy én is a bőröndben végzem.
De állítólag csak kaja volt, mint végül kiderült.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:06:43

@qwertzu: A régi lakásunk előtt játszótér volt, s mivel sem a lakók, sem a város nem tudott megegyezni, így nyakig érő gaz állt benne. Amint odaköltöztünk, lekaszáltam, majd lenyírtam, saját költségen elhordtam.

Utána én tartottam rendben egy 10.000 Ft-os egyszer használatos fűnyíróval, 60 méter hosszabbítóval. Egy kb. 5x5x5-ös háromszög mindig kimaradt, addig ért a drót. Azt lekaszáltam. Hónapok után odajött hozzám az egyik szomszéd, hogy tudna segíteni. Ad még 5 méter kábelt. :-(

Ugyanő volt, amikor az elszáradt faszom tujákat saját pénzen kivágattam, feldaraboltam és összekötöztem, ahogy a kommunális intézmény megkívánja (épp, csak nem komposztáltam le), mire épp végeztem volna, a fasz odaállít egy fél süldő nyírfát húzva maga után: ha már úgyis így benne vagyok az aprításba, ezt találta négy utcával arrébb, nem dolgoznám fel ?

reccs 2013.05.07. 13:06:45

@qwertzu: A fűnyírás miatt háborgók mit szeretnének, méteres parlagfüvet?

A füvet jobb helyeken azért vágják, hogy szép legyen. Az a szép ződ gyep...

Parlagfüvet, gyomot kapálni is lehet.

ezu 2013.05.07. 13:06:59

@Bretschneider detektív: Nem hizlalni kell, hanem gyúrni. 205 cm, plusz százhúsz kiló színizom, az azért elég komoly érv annak, akinek okoskodni támad kedve, ha nehezményez valamit az ember.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:08:49

@braue: Én csak felajánlottam. Annyi kretén szomszédunk volt már, elférnél. :-)
Csak égetett olajszagod ne legyen.
Bár szerintem van, mert magad égeted.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:09:33

@ezu:

"Jó nagydarabank kell születni, és nem okoskodnak a szomszédok, hogy joguk van e zajt kelteni vagy sem."

Mondjuk én magasabb vagyok, mint az idióta szomszédom, de ő meg törpe létére súlyosabb(rendesen Napóleon szindrómás is a kis kopcsó).
Egyébként is hogyan nézne az ki, ha jól pofán baxnám nő létemre.

braue 2013.05.07. 13:10:56

@Bretschneider detektív: Nem lehet, hogy te vagy a kretén, nem a szomszédok? (Aki a jogban ilyen járatos mint te, annak erre is gondolni kéne!) Minden hülye szembejön az autópályán ugye?

afazekas 2013.05.07. 13:12:32

1. Volt olyan kutyatartó aki miatt literálisan az ajtóm előtt végezte a dolgát a blöki... Persze rendre fel lett takarítva rendre egy fél nappal később...

1. Figyelős és be is szólós szomszédok.
Aki kb még mindig a szocializmusban érzi magát csak már nincs kinek jelentenie, és nincs kinek elküldenie a hangulatjelentést.

Ide tartoznak még volt portások, vagyonőrök, olyan házmesterek akik alól megszűnt a házmesteri poszt, de még annak érzik magukat!

ezu 2013.05.07. 13:12:51

@Salemi boszorkány: Lehet, az hatna. Ha egy nő lever valakit, azzal nem szokott az illető dicsekedni.

Herbert_West 2013.05.07. 13:13:09

@Cook kapitány:

Ebben speciel nem ertem, mi a problema, az irigysegen es a tipikus NIMBY magyarkodason kivul.

egyittlakó (törölt) 2013.05.07. 13:13:58

Megdöbbentő, hogy mennyire lepusztult a társadalom értelmi szintje. Az eddig olvasott és tapasztalt dolgok mind ezt erősítik meg bennem. Ebben az országban sokkal több hülye él, mint normális ember, amiről egy szó jut eszembe, általában az állatvilágot boncolgató filmekben hallani: beltenyészet.
Az, hogy sokakban meg sem fordul az a gondolat, hogy másokat zavarhatnak a viselkedésükkel, mély idiotizmusra vall.
Valahol érthető is, mert ezer év kevés volt ahhoz, hogy Európa szintjére szocializálódjunk. Megmaradtak, sőt kiújultak a pusztai beütések, az ázsiai sztyeppéken megszokott életvitel, ahol a jurták jó messzire álltak egymástól. Nyilván akkor senkit nem zavart, ha valaki a puszta közepén szart, illetve hangosan és hosszasan fingott, mint ahogy azt senki nem látta, hogy a háziúr verte vagy dugta az asszonyt, rugdosta a gyerekét, gyilkolta a rabszolgáját, taperolta a lányát vagy meghágta a kecskét. Tulajdonképpen mindent ugyanúgy csinálnak, annyi a különbség, hogy most a sátrak egymás mellett vannak.

ezu 2013.05.07. 13:14:39

@braue: Gondolom te se mondtad komolyan, hogy a falusi fiú jártas a jogban, nem csak álmodozik róla, a ganézás helyett.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:16:18

@Bretschneider detektív: Ugyane helyre, amikor költöztünk: a lakás évek óta lakatlan (sorház, Kertváros), előtte a bukszusok tuják kilógnak, az udvar tele mások szemetével. Odaálltunk a teherautóval, a szomszéd épp újította fel a lakását. A flexelést (csempék) természetesen a mi területünkön végezték, a füvön (nekik le volt már térkövezve). Csak annyit kértem, hogy pakolják már arrébb az állványokat, mert lepakolnánk, megtették.
Amíg fordultunk egyet a teherautóval, addig simán visszapakolták az egészet és ugyanúgy az akkor már mi füvünkre flexelték azt a kurva port, amit hat év alatt nem tudtunk eltüntetni. És még négyszer fordultunk és mindannyiszor visszarakták azt a szar bakot.

Úgyhogy megalapozták a jószomszédságot. Sose voltak amúgy otthon, csak a felújításig, mert a csaj Olaszországban dolgozott, a faterja tüsténkedett, ha kellett, ha nem. Annyi szöget, amennyit abba a szomszéd falba bevertek két hét alatt, egy fakír nem használ el egy élet alatt.

Aztán miután végre "kész" lett a lakás, a további négy évben hatszor volt otthon a "tulaj", onnan tudtam, mert ő is mindig hajnal kettő környékén engedte csurig a kádat.

braue 2013.05.07. 13:17:09

@Salemi boszorkány: Ezt tettem be az előbb. Vitatják, a "jogászok".:))

2013.05.07. 13:17:14

@reccs: Igen, ezt a kertvárosi részen fűnyírás miatt háborgást én sem értem igazán. Muszáj megcsinálni, ha nem hajnali 4-kor kezdi, akkor ez hozzátartozik a környékhez.
A szomszédunknak van egy kakasa, akkora, mint egy tűzhely és olyan hangja van, mint a Velociraptornak a Jurrasic parkban, ráadásul késő délutánig üvölt - de hát ez ilyen övezet, evvan. A másik szomszédnak 4 db kis fehér szar kutyája van, ha összevesznek, meg lehet süketülni a sikítozástól. Ugyanakkor rájöttem egy megoldásra: ha megvadulnak, egy játékvezetői sípot kell megfújni, jó hosszan és akkor elkussolnak. A fene se tudja miért, de működik.

Bobby Newmark 2013.05.07. 13:17:32

@egyittlakó: Jól van, barátom, vezesd le, hogy ez genetika, nem pedig az elmaradt két büdöskurvanagy pofon* hiánya, hogy az emberek leszarják a másikat...

*a, anyjától, még időben, hogy emberré váljon
b, tőled, mikor már neki mindegy, de neked azért jól esik

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.07. 13:19:26

Hajnalban fejhangon veszekedős szomszédom nekem is volt. Anyuka alkoholista, apuka börtöntöltelék, és egyik reggel véres gézeken átvágva vittem a gyereket oviba, mert a depressziós kamaszfiú ép öngyilkosságot kísérelt meg, és a mentősök nyitott ajtónál élesztették újra.

Már nem lakunk ott.

Amúgy a fentebbi kommentekben felsoroltak egy része valóban átvészelhető némi empátiával. Nálunk is zúg a harang a szemben lévő templomban, de legalább nem kell ránéznem az órára, tudom, hogy mennyi az idő :-) Nálunk is vannak szexelő szomszédok, de én nem vagyok irigy típus, had legyen meg az örömük :-) Amikor régen kijártunk apósomék telkére, a fűnyíró hangja szinte állandó háttérzaj volt, valahonnan szinte mindig jött. Meg lehetett szokni.

Amit nem szeretek, az a fúró. Már csak azért is, mert a falak furcsán viszik a hangot nálunk, és sose lehet tudni, hogy honnan jött. Volt olyan, hogy az egyik két emelettel alattunk lakó kikelve csöngetett be hozzánk, hogy hagyjam má abba, hogy képzelem, hogy vasárnap délben is. Mondom nem én fúrok. Azt mondja, hogy ne hazudjak neki. Mondom jöjjön be, nyugodtan nézzen körül, ahány fúrót talál a lakásban, azt mind elviheti. Nem jött be, de szerintem a mai napig meg van győződve arról, hogy hazudtam...

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:20:15

@braue: Olvasd már vissza (feltéve, de meg nem engedve, hogy tudsz olvasni), miket írtam!

Mindannyian szomszédok vagyunk.
Te meg hülye is.

mirx 2013.05.07. 13:20:56

Számomra az olyan teljes rejtély, amikor egy 40-60 négyzetméteres lakásban valaki magassarkúban vagy kopogós cipőben 60-120 percet JÁRKÁL. Olyankor mit csinálhat?

Benzoylmethylecgonine 2013.05.07. 13:21:53

Az itt kommentelőkről az az exszomszédom jut eszembe, aki csúzlival lőtte a rigókat, mert "kib.szott idegesítően hívja a fiókáit".

Üdv, egy flexelő és barkácsoló, füvet hetente nyíró, kocsimosás közben zenét hallgató szomszéd

Nem, még nem vágattak análba a rendőrökkel a sakálmódjára ordító szomszédok. Ők is flexelnek. És füvet nyírnak.

Starlark 2013.05.07. 13:21:57

@shitgun: A rendőrség honnan tudná feljelentéskor hogy pl nálunk a ház saját rendeletében este 10-ig engedi az üzletek köztük a kocsma nyitvatartását /akik persze erre magasról tesznek mert míg van szippancs nyitva vannak/?
A házi rendeletre max az önkoris feljelentésnél hivatkozhatok, és csatolhatom hozzá mert maguktól ők sem tudják.

És a rendőrség bizony büntet ha a helyszínen elismerik a zajongást, ha nem eljárást indít és lehet tanúkat felhajtani. A mi esetünkben elég egyértelmű volt a csendháborítás. Mondom azóta kuss van, ha csak ejnye-bejnyét kapott volna az a tahó tuti csak olaj lett volna a tűzre.

Ha vki előre bejelenti a yardon hogy bulizni kíván, legyen már annyira normális hogy azt a környezetében élőkkel is tudatja. Könnyebb elviselni ha tudod egyszeri alkalom volt mintha arra kell számítanod hogy eztán ez rendszeres lesz. No meg megadod a lehetőséget pl egy kisgyerekesnek hogy aznapra leparkolja a gyereket a nagymamánál.

Azt is erősen kétlem hogy akár mekkora dcibellel nyomathatod, ezt még olyan rendezvényen sem, tehetik meg mint a Sziget fesztivál.

Terézágyú 2013.05.07. 13:22:50

@freddiffi:
"én most konkrétan arra gondoltam, hogy a fűnyíróra panaszkodtál, amit nem tudok hova tenni."

Nem, nem én panaszkodtam a fűnyírásra hanem egy másik kommentelő. Viszont amikor valaki beírta neki, hogy "vazze, mé zavar az?", akkor én válaszoltam, hogy "mer hangos"... :)

Még később meg leszögeztem, hogy valóban nem a fűnyírás a legkellemetlenebbb, ennél sokkal rosszabbak is vannak - csak nagyon megakadtunk ennél.

Még még később azt is próbáltam elmagyarázni, hogy az állandó zajcsinálás mellett éppen a fűnyírás zaja is idegesítővé válik, amit pedig észre se vennénk, ha egyébként csend volna...

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:22:57

@braue:
Úgy tudom a mi városunkban sem lehet vasárnap füvet nyírni.

Trejo 2013.05.07. 13:23:24

A múltkor pihenési időben kezdete el a szomszéd nyírni a füvet:
imgflip.com/i/1e9gs

Mad Mind 2013.05.07. 13:23:46

@Andie:
Ja és ha dolgozom, és nem tudom lenyírni ebben a minimál időben, akkor megbüntetnek az elhanyagolt kertért.

Trejo 2013.05.07. 13:24:38

@Trejo: Te fasz, a hülye szomszéd akkor az avart égette!!!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.05.07. 13:29:26

@1,3,7-trimethylxanthine:
"Üdv, egy flexelő és barkácsoló, füvet hetente nyíró, kocsimosás közben zenét hallgató szomszéd"

Én meg az a szomszédod vagyok, aki le fogja szarni, ha betörőket lát a házadban, amikor éppen nem vagy otthon, merthogy te mondtad neki, hogy "foglalkozz a saját portáddal, és ne azzal, hogy én mit csinálok"...

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:29:27

Azok a házban lakók is "kedvesek" nekem, akiknél a a lakás megvétele után 9-12 hónapig tart a felújítás.
Alattunk tavaly fejeződött be, mellettünk utána kezdődött.
Kellemes hétvégenként reggel 6-kor a csiszoló hangjára ébredni.Szólni meg kinek lehet, ha a tulaj otthon sincs, csak a szakember lébecol, a folyosó meg tiszta cement hónapokon keresztül.
Ha nemsokára elköltözöm ebből a házból, akkor min. 1 évig a felújítás hangját fogják hallgatni a "kedves" szomszédok.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:29:37

@braue: Csak úgy a szádba rágnám: ha elolvastad volna a jogszabályt: helyi rendeletekkel módosítható.

Ha elolvastad volna a hosszászólásaimat:
a törvényeket betartva tartottunk életünkben egyszer bulit (amúgy ez tizenöt éve volt, akkor még nem ez volt a törvény).

Rockzenekar tagjaként, aki rendszeresen máshol és máshol kelt zavart, hidd el, hogy tisztában vagyunk a lehetőségekkel és senkit nem áll szándékunkban zavarni.

Még az otthon dobolással is úgy vagyok, hogy körbejártam a szomszédokat és megkérdeztem őket (mindig, mindenhol), hogy zavarná-e őket és ha igen, mikor nem.

Olyan is volt, aki később gondolta meg magát, abban a pillanatban, amikor rámszólt, abbahagytam.

A mostani szomszédaimig meg el sem hallik a birkabőgéstől.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:30:40

@mirx: Megfejtetted: járkál.
Ismerek nőket (mármint képernyőről), akik az ágyban sem vetik le.

2013.05.07. 13:31:58

@Salemi boszorkány: ebben a cikkben pongyola általánosságok vannak. Egyetlen paragrafus nélkül. A cikk alapján a fűnyírás és a lakásfelújítás minden időben tiltott tevékenység. Mégse ér derékig a gyep a kertekben országszerte. A hangos tevékenységeket döntően helyi rendeletek szabályozzák, és a társasházi szabályzat is tartalmazhat ilyen passzusokat. Bármilyen rendeletről van szó, nehéz betartatni, mert ha üvölt a zene a szomszédban, és felcsenget a rendőr, azonnal lehalkítják, és a rendőr nem tehet semmit. Az viszont nem létezik, hogy _soha_, _semmilyen_ hangos dolgot nem lehet művelni, ez egyszerűen életszerűtlen, nem is szokott történni. Próbáld ki, ha legközelebb fúr, farag a szomszédod (nem éjjel egykor, napközben) hívd fel a rendőrséget, mondd el mi zajlik, és figyeld mit válaszolnak. Ezzel nem azt mondom, hogy ez jó így, hanem hogy a gyakorlatban így zajlik.

Llychllyn 2013.05.07. 13:32:44

Egész nap üvöltő kutya, mert a gazdája úgy gondolja, hogy a spániel magában is megvan otthon egész nap. Ha reggel mégis elviszi sétálni, végig ordítja a nevét, nehogy fél méternél messzebbre menjen tőle.

A néni, aki minden szart kiszór az erkélyről.

Máshol - hálistennek nem ott lakom - a néni, aki a gangon pisáltatja a kutyáját, a húgy pedig szépen lecsorog az alsóbb emeletekre.

Kertes háznál a nő, aki mindent eléget (szerencsére elköltözött), sőt, mindent meglocsol benzinnel, és csak azután gyújt meg.

A Fúró. Nem tudom, mit lehet annyit fúrni egy panellakásban, de ez egy külön programnak tűnik.

A wannabe paraszt, aki teljesen szakszerűtlenül tart háziállatokat, ganajozni meg már nem akar.

Ami nem zavart: az öreg sváb két telekkel arrébb, aki vasárnap délután mindig harmonikázott egy-két órát:)

És engem a fűnyírás sem zavar, valamikor azt is le kell nyírni. Néhány szerencsétlenebb kivételtől eltekintve mi figyelünk egymásra a szomszédokkal, segítünk, ha kell, no meg megy a cserebere is: ha valakinél bőven termett valami, ad a többieknek, ha óriáspöfeteget találtunk az erdőben, elosztogatjuk, amit nem készítünk el, ha van valami olyan holmink, ami már nem kell (gyerekbicikli, ilyesmik), megkapja valamelyik kölök a szomszédságból.

Feszültség nincs, ha valaki fűrészel vagy füvet nyír, hát tegye csak, akkor én is nekiállok csiszolni vagy fát hasogatni, aztán ha mindenki végzett, maximum iszunk egy sört. :)

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:35:37

@Brother Love: Én a úgy szoktam (volt, fiatalabb szertelen koromban) bosszút állni a hülye kutyás szomszédokon, hogy megyek haza a kocsmából és végigvonyítom. Elég az első tíz méter.

Ennyi kijár a sok rendszeres kutyaszarért, kerítés mellett elgyalogolva kutyanyállal lefröcskölésért, kvázi szívinfakrtusért a lapuló geci dög felugrálásáért.

Szeretni valamit valamiért.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:35:45

@mirx:

"Számomra az olyan teljes rejtély, amikor egy 40-60 négyzetméteres lakásban valaki magassarkúban vagy kopogós cipőben 60-120 percet JÁRKÁL. Olyankor mit csinálhat?"

Traveszti és olyankor nem látja senki(edgar hoover)?.

Orszag 2013.05.07. 13:37:34

@Sákif za morro?: Csákány a motorháztetőbe?

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:38:52

@Fedor: Látod, szerintem Te vagy a faszagyerek (is). De tényleg! Az én véleményem is ez: odafigyelés, empátia, elfogadás. Ha ő este tízkor ér rá mosni, mert akkor jött haza a délutáni műszakból és felettünk centrifugáz? Hát persze!

Ha meg a gyereke elmegy koszosan, akkor meg a szülők pennyognak.

Ugyanakkor biztos, hogy nekünk is vannak zajaink, szagunk stb.

amtra 2013.05.07. 13:39:23

Az én szomszédom tipikus "Kacatgyűjtögető". A lakása (egyszer voltam bent)az udvara a közös udvarunk, úgy néz ki, mint egy gondozatlan szeméttelep. Ez nem túlzás. BETEG, gyógyíthatatlan. TV-ben lehet ilyet látni. Próbáltam szép szóval, morcosan, durván hatni rá, de semmi. Sosem jelentettem fel, valaki viszont megtette. Eredmény?? Hihetetlen. 50E forintos büntetés, amit befizetett. Ezek után azt mondta, most össze kell szednie 50E db. műanyag flakont, aminek darabját 1 Ft-ért beváltja és máris nullán van. Még egy kedvencem: összeszedi a levágott füvet (mindenhonnan) és elégeti a kandallóban, hiszen az energia fű gazdaságos, akkor az árokparti is az. Jááájjj Sajnos már a kukába is csak akkor pakolunk amikor éjszakás a munkahelyén, mert abból is kiszedi a "hasznot". Tehetetlenek vagyunk.

2013.05.07. 13:40:02

@Starlark: a törvény nyilván erősebb, mint egy házi szabályzat, utóbbi nem írhatja felül az előzőt, ezért ha egy társasházi alapszabályba hiába lenne beleírva, hogy hajnali egyig lehet dorbézolni, az akkor sem lenne szabályos. Nem vonom kétségbe, hogy az esetetekben a rendőrség azonnal bírságolt, de ott ha jól értem kocsmáról volt szó, ami más ügy, mint egy otthoni zajongás. Én magam láttam legalább 7-8 esetben, hogy a hangoskodás miatt kihívott rendőr figyelmeztetett, és távozott, mindenféle büntetés nélkül. Nyilván rendőrtől, helyi rendelettől, meg a delikvens hozzáállásától is függ, hogy mi kerekedik ki a történetből. Flegma beszólogatós nagyarcoknak röpül a csekk, normális "bocsánatlehalkítom" egyedeknek meg az ejnyebejnye. Nyilván az ezer decibel túlzás volt, de régebben legalábbis, tényleg volt lehetőség bejelentett rendezvényra magánháznál, ilyenkor hiába hívták a szomszédok a rendőrséget, bent ránéztek a címre, és közölték, hogy ez van. Az is igaz, hogy illik ilyenkor kiplakátolni az egyedi eseményt.

Orszag 2013.05.07. 13:40:06

@Don Quixote de la Ferko: Kaszáljon más, is, látod, rám nem panaszkodnak a szomszédok. :D

Benzoylmethylecgonine 2013.05.07. 13:41:25

@Hoppácska: ugyan már, szerintem tiszta jó arc vagyok azzal, hogy hétvégén a tűző napon nyírom a füvet, nem pedig reggel fél ötkor, ami nekem kényelmesebb lenne. Tiszta tolerancia.

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 13:41:43

@shitgun:
Mondjuk a szomszédunk egy éve ezt csinálja, fúr/farag.
Csak nincs szíve ez embernek az ilyen idiótákat ilyen retorziónak kitenni.

afazekas 2013.05.07. 13:43:06

+1:
Élő Maunika show-s szomszéd.
11-éjféltől üvöltözés ordenáré stílusban telefonon h merre vagy, biztos a k***-dnál vagy, utána hazaérkezéskor még egy óra üvöltözés h merre jártál aztán 2-3-kor lassan elcsendesül a szomszéd.

Starlark 2013.05.07. 13:44:38

@shitgun: Lrhjalkítják nem tehet semmit?
Ne szórakozzunk már, ennyire nem bölcsis a rendőrség.
Ha a zajongó /magánember/ elismeri hogy ő volt a hunyó alaphangon 5K helyszíni bírság. Ha nem ismeri el, a rendőrség eljárást indít ahol a feljelentő akár tanúkkal bizonyíthatja hogy bizony az illető döngette a mélynyomót.

Sőt hangoskodással bosszút állni sem érdemes mert visszanyalhat a fagyi. Volt hogy a yard az otthagyott bekapcsolt magnóért behatolt a lakásba és lekapcsolta majd eljárást indított. Pedig az illető csak az előző napi bulit gondolta így megbosszúlni...

Ilyen esetben ki kell hívni a rendőröket, nem magunkban dunnyogni, vagy piti bosszúkon törni a fejünket.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:46:02

Beszéljünk anyámékról (gondolom braue már felszólítás nélkül is megtette ezt).

A szomszédaik Pestlőrincről leköltözött "szar szomszédok", mert mániájuk a szárnyas. Papagájokról a struccig minden van náluk.

A csávó szívinfartust kapott decemberben, disznóvágás előtt. Fater átment, feldolgozta szinte egymaga a cuccot. Ő tanította meg őket (már aki nem volt épp a kórházban) sózni, füstölni stb.

És ez még sokáig így lesz, mert a fickó nagyon lerobbant. Gyakorlatilag két házrartást visznek szüleim.

Nem is tudok mit kezdeni a hűtőmben lévő
fürjekkel, kacsákkal és nyulakkal, fürjtojással, stb. amelyeket a szomszédjuk tenyészt.

2013.05.07. 13:47:42

@Salemi boszorkány: az alattunk lévő lakást megvették pár hete, múlt héten elkezdték felújítani, gondoltam, na, pár hétig lesz zúzás, erre tegnap látom a kapunál a cetlit, hogy kedves lakók, felújítunk, tartama 60 nap. Hogy mit lehet barkácsolni egy negyven négyzetméteres lukban két hónapig, azt nem tudom, de a melósok precízek, mert 7-kor, mire felkelek, már mennek a gépek.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:48:17

@1,3,7-trimethylxanthine: Reggel fél ötkor ne nyírj füvet, mert harmatos, elfekszik + a fűnyírót is tönkrebassza.

Bretschneider detektív 2013.05.07. 13:52:41

Két alaptípus van Magyaroszágon.
A fideszes meg az emeszpés.

Starlark 2013.05.07. 13:53:13

Amúgy 4 éve lakunk a lakásban a kocsma 3 éve üzemel. Az első üzemeltető is bulizott kb évente 3-4 alkalommal, semmi bajunk nem volt vele előreszólt. 2 szer mentünk szólni hogy csituljanak az 1. az első buli volt, onnantól szóltak a 2. alkalom mikor a srác haverjai vasárnap fél7-kor verték a portál üveget hogy a bent alvó enyhén illuminált gyereket felébresszék. Minket sikerült a srácot nem, de végül rájöttek hogy van kulcsuk...

Jah mellettünk pedig egy CBA van. A minden nap 6-kor jövő kenyereskocsi és az onnantól konstans árupakolás már nem zavar :)

2013.05.07. 14:06:34

@Starlark: a kihívott rendőr csendháborításért indíthat szabálysértési eljárást, de ha a felszólításra lehalkítják a zenét (befejezik az üvöltözést), akkor nem fog elsőre büntetni. Ez a gyakorlat, és a saját tapasztalatom is. Ha ismételten kihívják, akkor a már lehalkított zene ellenére is kiróhat bírságot, ha mondjuk többen a házból tanusítják, hogy mi volt. Sok múlik a rendőrön is, meg az együttműködésen is. Ha a dolog rendszeres, és bizonyíthatóan szándékosan zavaró célzatú, akkor esetleg zaklatásért lehet feljelentést tenni (ha mondjuk valaki a hangos rádiót otthon hagyja, és elmegy dolgozni).

csunyadiszno 2013.05.07. 14:06:46

@Ne érdekeljen!: Nyugodtan jelentsd fel, Egy menhelyen is jobb dolga lesz a kutyának, sőt esélye egy normális életre. A jegyző hivatalból köteles eljárni de van pl. állatvédőrség is.

mirx 2013.05.07. 14:07:06

@Bretschneider detektív: jó, de mit lehet egy lakásban járkálni 2 órát? elmegyek az ágytól a szekrényig, oké, egyenként bepakolom a ruhákat, legyen mondjuk 10 perc, és utána a maradék két órában? elmegyek a tévétől a konyháig meg vissza 200x? nemértem. ennyi cucca embernek nincs, amit 2 órán át jobbról balra lehet pakolni.
ennek dacára a fölső szomszédaim minden áldott nap 13:00-15:00 és 21:00-23:00 ezt csinálták. már nem lakom ott.

Alaister Grand 2013.05.07. 14:11:59

A hajnali ötkor rendszeresen "súlyzódobálós", aki a hangosan döngő edzés után szombatonként(!) fél hétkor nekiáll kiporszívózni (lakása csupa kő, mert kutyás, tehát hangosan nyikorog mindenhol a takarítógépe), miközben hosszasan toszogatja fel-alá a bútorokat, melyek csikorgása mintha ideget ölne az ember fogában?

tataugebu 2013.05.07. 14:17:17

@Kovácsné: :D Egy fél lábas lencsét!????? Ezen behaltam! Látom magam előtt: egyetek bogárkáim!!!! :DDDDDDDDD

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 14:18:31

@shitgun:

"szándékosan zavaró célzatú, akkor esetleg zaklatásért lehet feljelentést tenni (ha mondjuk valaki a hangos rádiót otthon hagyja, és elmegy dolgozni)."

Pedig sok mulatós szomszéd megérdemelné ezt a büntetést, délelőtt nem tudná kialudni magát a hülye tivornyázó.

Nekem volt olyan ismerősöm, akit a szomszédja a gyámügyön jelentett fel amiatt, hogy a gyermek este 10-11 órakor még rohangált a lakásban.
A gyámügy rendesen rá is szállt a családra. Úgy látszik ezt könnyebb elintézni, mint részeg/kábszeres disznókra rendőrt hívni.

Fantomász 2013.05.07. 14:20:45

Nekem van egy klasszikus szomszédom ám: otthon unatkozó nyugdíjas.

Pár havonta megjelenő rokonok (este kilencig panelban labdázó unokák, ha épp nem labdáznak, akkor a székeket huzigálják a konyhában)

Ha nincsenek itt az onokák, akkor nagyritkán skype. Ezt biztosan tudom, mert frankón hallom ha kicseng a jellegzetes skype hangon, pedig tudomásom szerint nem is süket.

Szombat reggel fixen kilenc órakor áll neki takarítani (könyörgöm: MIÉRT NEM HÉTKÖZNAP?) aminek kötelező lépései: a seprű a fűtéscsövekhez és radiátorhoz csapkodása, a szerintem görgő nélküli porszívó húzogatása a lakásban (nem valami kis gagyi, szerintem egy az egyben egy MIG21 hajtómű van benne, tisztán hallani ha bekapcsolja), és szintén fűtéscsőhöz csapkodása.

A takarítás eltart általában délután egy-kettőig.

Ha ezzel elfáradt, akkor délután hatkor fürdik (másfél órán át sípol a vízcső a feltételezem igen jó minőségű csapja miatt). Néha még pluszban este is.

Emellett havi váltásban kell mifelénk kihúzni a kukákat, ha ő hónapja következik, sunyiban továbbadja a következő (első) lakónak. Eleinte nem is értettem miért csúszik mindig egy hónapot a rend, de múlt héten valaki megsúgta. De semmi gond, ezután erre oda fogok figyelni.

De hogy összefoglaljam: a fűnyírás nem zavar, flexelés nem jellemző, a fúrást túlélem, buli sosincs.

Bár most hogy így végre kiírhatom magamból, ott van a másik kretén szomszéd, aki mindig rohan a lépcsőházban (szombat reggel ötkor végigdübörög), majd ha leér vagy felér iránytól függően, akkor meg akar fulladni, úgy köhög, szolidan láncdohányos.

Vagy a harmadik, akinek tizenéves lánya van, és langymeleg nyári estéken a zsenge legények, mint a kandúrok vernyognak az ablak alatt. Mondjuk a hölgy se kispályás párválasztás tekintetében, meg a szocializációs képességei sem fejlettek eléggé - előző embere pl. reggel autót ablak alatt járatta, de előtte még végigdohányozta a lépcsőházat. A mostani embere meg fixen a ház elé parkolt szép nagy ezüst színű járművel, de egyik lakótárs által írt névtelen levél nyomán leszokott erről. De legalább a közös költséget nem fizeti :)

Palkovics Ede 2013.05.07. 14:25:39

Jó, jó, de próbáltátok már Univerrel?

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 14:29:06

Valaki árulja már el, hogy egy postás (sima mezei) mit ólálkodik hajnali 5 óra tájban a lépcsőházban?
Talán reggel vár levelet?
A valakim nem tud úgy elmenni reggel, hogy az ne álljon egy szál hmmm háziköntösben a folyosón elbújva.

Bambano 2013.05.07. 14:35:37

Anno voltak idős, süket néni szomszédaim. szerettem őket, semmiért se szóltak. nem is hallottak semmit, valószínűleg.

tataugebu 2013.05.07. 14:38:06

@Ne érdekeljen!: A vizslával kapcsolatban kérlek írj az Állatvédőrség-nek, és jelezd az info@vizslamentes.hu e-mail címen is. Az Állatvédőrség intézkedik, hogy a kutyust vegyék el a tulajtól, a Vizslametés pedig segít szocializálni az ebet ideiglenes befogadónál, és aztán, amikor orvosilag is rendben van, akkor keresnek gazdit neki.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 14:39:51

@mirx: Nálunk a felső szinten hajópadló van, nincs rendesen beöntve, nyikkan mindenre.

A feleségem heteket el tud gyalogolni egy nap.
Nem is szomszéd, szeretem is, de kurva idegesítő. :-)

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 14:43:58

Egyszer becsengetett hozzánk két Jehova tanúja.
Elkezdték nyomni a mantrát, hogy "...az Úr, aki felettünk lakozik..." Mondtam nekik, hogy felettem speciel egy elvált nő lakozik, akit, ha van Isten, amíg itt lakok még megdöntök.

Ők csukták rám az ajtót.

Kamu Szutra 2013.05.07. 14:45:43

index.hu/kulfold/2013/04/30/uvolto_heavy_metal_miatt_buntettek_a_nyugdijasokat/
Úgy látszik, a hidegvérű skandinávoknál is van, ami kiveri a biztosítékot...

Ilds. 2013.05.07. 14:47:20

Ez egy olyan poszt, ami nagyon is aktuális, mert ami megy újabban a nem békés egymás mellett élés terén, az valami borzasztó!
Először is nem minden esetben tudható az, hogy ha beköltözünk valahova, milyenek lesznek a szomszédok. Más egy településen, faluban, és más egy városban a betonrengetegben, vagy régebbi házakban...
Vagy ha lakunk valahol, és folyamatosan cserélődnek a lakók, albérlők (!!!), eszük ágában sincs csendesebben élni!!! Pedig főleg egy albérlőnek még jobban kellene betartania azt, amit világ életben be kellett régen tartani. És rend volt. És csend. És élni lehetett az embernek a saját lakásában nyugodtan.
Csendrendeletet sehol sem tartják be. Soha! Hiába minden, feljelentgetni meg senki nem szereti a másikat, mert még megbosszulja az illető... mert ez az elintézés formája manapság.
Vannak a városban az erkélyek, jó időben kint ülnek, bulit tartanak, hajnalig... mikor a lakások ablaka nyitva van éjjelre (világos-hogy)... én is sorolhatnám az élményeket...
Felháborító, hogy SENKI nem tarja be, és őrületbe kergeti a másikat!
Évek óta örökös probléma a csendháborítás.
Ha feljelentik a zajongót, fizet valamennyi büntetést, és még ő neki áll fenn, bosszút forral...

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 14:49:39

Másik szomszéd. (Lakótelep, ajtónktól jobbra szomszéd. Nextdoor.)

Úgy hívtuk, hogy Jégcsákány, a Magnum c. tévésorozat azonos nevű szereplőjével való hasonlósága okán. (Fizimiskailag.)

Hajnalban, fél ötkor becsöngetett hozzám, láthatón részegen, hogy nem ugornék-e le a sarki kettes kocsmába két deci körtéért. Neki.

Annyira imponáló volt a pofátlansága, hogy felöltöztem, lementem és kivártam öt óráig azt a tíz percet, ami még maradt és hoztam neki két deci körtét. Becsöngettem, odaadtam, elszámoltunk.

Hat nap múlva láttam viszont, fél arca lezúzva, ki se látott a var mögül. Lehet, hogy később mégis lement egyedül. :-)

Aztán egyszer csak a postaládánkba betuszkolva találtunk szétázott Sport-szeleteket (az a kocka csoki), mellé kézírással egy cetli, hogy "Köszönöm."

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 14:54:17

És még nincs vége. Szobabérlők voltunk a mostani feleségemmel, Újpest, Dugonics utca, tízemeletesek a 12-es végállomásánál.

Karácsony előtt kibontjuk a postánkat.
Ügyvédi pecsét. Mi a fasz lehet ez?
És tényleg az volt. A házban lakó ügyvéd volt rajta látható, pucéran feküdt az ágyon, álló faszát szorongatva és alá volt írva, hogy "Kellemes karácsonyt kívánok minden kedves lakótársamnak". Aláírás, ügyvédi pecsét.

Valahová elkallódott az évek alatt, annyira beszkennelném!

mildi 2013.05.07. 15:00:31

gyertek le falura az alföldre. a körülöttünk lévő 5 házból 2 üres, kettőben öregek laknak, az egy szembeszomszéd meg jófej.
itt a legnagyobb gondot a fődszomszédok jelentik (értsd: minden házhoz kb 300-500 négyszögöl kert tartozik, a fődszomszéd háza sokszor már a másik utca, de a kertek összeérnek, szomszédosak), akik okés, hogy nem művelik, de baszki, nem is kaszálják, irtják, így a gaz jön szépen át a mi kertünkbe. aki próbált már taracktól megszabadulni, az átérzi a gondom.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 15:03:45

Jégcsákány reload.
Gázpalackot kellett vón cserélni (még nem volt a városban vezetékes, 1993-4 környéke). Felbátorodva az előzőkön, már én is mertem kérni.

Átcsengettem hozzájuk, egy nagyon idős nő nyitott ajtót, gondoltam a felesége, hiszen Jégcsákányon is meglátszott az idő(?). Kaptam is kölcsön tőlük egy gázkulcsot.

Amikor visszavittem, már maga Jégcsákány nyitott ajtót, megköszöntem, mondva, hogy a felesége volt oly kedves és kölcsönadta.

"Be is baszna, ha ő lenne a feleségem." - mondta és rámcsapta az ajtót. Akkor jöttem rá, hogy az a nő az anyja.

Ilds. 2013.05.07. 15:14:07

Most, jelen pillanatban ordítottam fel a hülye k... albérlő csajnak, hogy nem Fitnes teremben vagyunk, hanem lakóházban, és feljelentem! Minden nap tornázik különféle szerekkel, ha evvel a súlyzóval, amit ledob, kong a plafon, és frászt kap az ember!!! Évek óta ez van felettünk! Ugyanúgy este is, hétvégén is, reggel, korán már, este, nappal, nyaranta meg a futópadján fut, egy órán keresztül. Tavaly kivitte az erkélyére és ott kapcsolta be a futógépét!!! Van seggformázó elektromos valami is, és rohadt hangos hajszárítója is, amit ki-be kapcsol 40 percen keresztül este 11 óra után. Éjfélkor is. Minden nap késő este is, futkos mezítláb, és döng a plafon.
És ez csak az egyik zajongó nálunk... :(

Ilds. 2013.05.07. 15:15:29

És hiába lett szólva udvariasan évekkel ezelőtt (is), mi vagyunk a hülye szomszédok stb. ...

Reggie 2013.05.07. 15:15:44

A legjobb buntetes tarsashazban: Ha a folyoson vannak a villanyorak, akkor le kell csipni a plombat es feltenni egy kamut. Az eves ellenorzeskor lebukik es kap egy szep szamlat ugy fel milla korul.

Elijah_Baley 2013.05.07. 15:19:14

nem is tom, panelban lakom, de vagy jó a zajszgetelés vagy csak nem vok frusztrált, mert van mindeféle élettevékenység, oszt valahogy nem basz fel se a flexes fúrós, diszkós, se cigis bulizós erkélyrőlhányós...
ja, most jut eszembe, az én vok :)

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 15:22:23

@Reggie: Akkor te vagy a bunkó szomszéd.

Más: járt egyszer nálunk a villanyszerelő, megkért, hogy csapjam le az összes órát, mielőtt nekilátna. Kimentem az óraszekrényhez és gondosan lekapcsoltam a 11-es lakáshoz tartozó összes órát.

A fickó fogta a kombinált fogóját és odanyúlt a konnektorból kilógó kábelekhez, majd egy szempillantás alatt elejtette az akkorra már kormos fogót és leesett a létráról.

Akkor jutott eszembe, hogy mi a 10-esben lakunk.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.07. 15:29:31

@Rendíthetetlen Álamkatona: Ééés utána nem is kellett már lekapcsolnom a biztosítékokat.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.07. 15:34:53

@Rendíthetetlen Álamkatona: hát baszki... te egészen biztosan valami ufó vagy.
Elképesztő dolgok történnek veled. :D

Herbert_West 2013.05.07. 15:35:33

@Ilds.:

Vissza a hazmestereket! Vissza a Blockleitert! Csendben kussolva jatszodjatok! Mocskos fiatalok! Bezzeg az en idomben.

Doktorur, emelje a dozisom!

bigmac 2013.05.07. 15:38:12

Melettünk egY kissebbségi anyuka veszekszik a lányával non stop...egyszer rájuk szoltunk de reménytelen...nem veszik észre magukat...hálistennek mostanába csak heti 1 2 napot vannak otthon mivel összejött nekik az egy guriga sár a közösköltségböl réadásul az
éves leolvasokat sem engedték be fényképezni ugyhogy most menekülnek...de azért kocsira legalább fussa nekik...mindegy is tök yo lenne a szitu ha nem jönnének haza egy két napot telefonálni:(

Állítsuk meg a ......... 2013.05.07. 15:41:14

@Ilds.:

Nem véletlenül a lószügyű Rubint Réka egyik megátalkodott követője lekik feletted?

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.05.07. 15:44:35

az összes szomszédom szinte mind kibaszott macskás öreglány, összeszedem egyszer azokat a kurva dögöket és elviszem őket a kárpátokon túlra

fidesz 6 tagkönyv 2013.05.07. 15:46:23

Üdv Mindenkinek.Végre nem politikusokkal van teli a blog.Mindenkitől kérek tanácsot!!!!!A szomszédom mindenféle kisgépeket javít,alkalmazottakkal,autógumizik nincs engedélye mindennap reggeltől estig 2-3 idegen dolgozik 2 méterre a házamtól,tehát azt is hallom amit nem kellene nagyon hangosak,próbálják a gépeket,ablaknyítás nem lehetséges.Egy garázs félében amit megemelt úgy hogy az ablakig,teljesen zavaró,ha csak ő dolgozna,de másokat hallgatni egésznap nem jó.Voltak nála az önkormányzattól azt mondta ingyen dolgozik a barátainak,hónapok óta többen ebből élni meglehet,nevetséges és azóta sem történik semmi.Ha van igazi hozzá értő itt a blogban kérem adjon jó tanácsot mit csináljak??????előre is köszi.üdv mindenkinek.

Reggie 2013.05.07. 15:50:06

@fidesz 6 tagkönyv: Probald meg a NAV-ot. Lehet azert nehany felvetel sem artana, hogy bizonyitani tudjad, ha arra kerul a sor.

2013.05.07. 15:54:05

@fidesz 6 tagkönyv: szerintem is NAV. magyarázd el mi a helyzet, persze ne úgy, hogy téged zavar, hanem hogy számlaadás nélküli nagyüzem folyik a szomszédban. Ha van szervezet az országban, ami nem lacafacázik, az a NAV.

fidesz 6 tagkönyv 2013.05.07. 16:22:44

Köszi az ötletet,lehet megfogom próbálni,csak nagy bajt nem akarok neki csak maradna csendben akkor nem zavarna.még1-szer köszi

Tiborfalvi Tibor 2013.05.08. 08:47:29

@fidesz 6 tagkönyv: Azért az tök jó, hogy ezzel a nickkel nem tetszik a politika :D vagy csak nekem ironikus?

T mint T 2013.05.09. 12:46:34

Nekem van pár "szívós" szomszédom. A legutolsó alfaj esetében szeretnék valóban hasznos tanácsokat is kérni.
1. a velünk szemben lakó néni szinte teljesen süket. Amint plusz 10 fok fölött van a hőmérséklet, szélesre tárja az ablakait és kb 1000 decibellel hallgatja a TV-t reggel 5 és este 10 között a hét minden napján. Ezáltal az arra nyíló hálószoba gyakorlatilag használhatatlan. Azt a szobát szántuk gyerekszobának, de a helyzet miatt a gyerek alszik a mi hálószobánkban, mi meg a nappaliban alszunk :-( Várhatóan addig, míg a néni végelgyengülésben kimúlik...
2. a gangon a fölöttünk lakó másik néni kifeszített egy madzagot és egész nyáron ott tereget. Mivel állandóan mossa a függyönyeit és a lepedőit (talán inkontinenciája miatt?), ezért ez a cucc belóg a konyhaablakom elé, s mintegy sötétítőfüggönyként funkcionál. Van olyan, hogy a déli fekvésű konyhámban, június közepén, verőfényes napsütésben lámpát kell gyújtanom, mert tök sötét van.
3. De aki miatt mégis tanácsot kérek, az egy primitív, bunkó, agresszív nőszemély. Az osztatlan közös tulajdonban lévő udvaron kialakított a ház egy parkolóterületet. Aki beszállt az aszfaltozás és a távirányítós kapu költségébe (sajnos a bunkó is), az kapott lakásonként 1 beállót. Minden rendben is ment, mígnem ennek az illetőnek meghalt az édesanyja, s "ez" megörökölte a lakást. Ekkor fogta magát, és felfestett magának egy kb másfél kocsinyi beállót a bejárathoz legközelebb, majd ezt egy kulccsal nyitható háromszöggel el is zárta arra az esetre, amikor épp használja a kocsit. Hangsúlyozom: osztatlan közös tulajdonú udvarról van szó. Mivel így a többiek összeszorultak, elindult egy kisebb háború a "ki hova állhat és kinek melyik a területe" címszó alatt. Egy páran elhatároztuk, hogy teszünk az önkényesen felfestett csíkra, és "csupán" egy autónyi területet hagyunk a bunkónak is. Mire fogta magát és összetörte a mellé parkoló 2 autót. Belenyitogatta az ajtajait a kocsikba (neki egy szakadt Skodája van), kiszúrkálta a kerekeket. A rendőrség meg csak kijön, még jegyzőkönyvet sem vesz fel és elküld minket a biztosítóhoz, aki persze nem fizet, mert "szándékos rongálás miatt nem fizet". A közös képviselő "tehetetlen" (vagy inkább csak baszik tenni valamit), már senki nem mer melléállni, mindenki félti a kocsiját, aki pedig szólni mer neki, azt minősíthetetlen hangnemben, gyerekek szeme láttára fenyegeti meg (és ez egy nő!). Már többeket feljelentett (pont ő) a NAV-nál meg egyéb helyeken, ki is jöttek egyesek ellen vizsgálódni, s még ha nem is találtak semmit, több munkanapot veszített el az illető az adminisztráció miatt.

Tudnátok hasznos, használható, nem túl drága, lehetőleg legális módszert javasolni agresszív kurva ellen?!
Köszi eőre is!
T

fidesz 6 tagkönyv 2013.05.09. 12:52:40

@Tiborfalvi Tibor: Kedves Tibor.Hát ahogy kiérezted ezzel a névvel tudom,jól felhúzni a sok hülyét,látom te kiérezted belőle,hogy az én nézetem nem eggyezik ezzel majom névvel.üdv Feri

T mint T 2013.05.09. 13:52:04

@Ne érdekeljen!: Bocs, de most látom a kommentedet. Nem szeretnéd egy állatvédelmis menhellyel "elvitetni" ezt a kutyát? Ez tényleg gáz szerencsétlennek és szerintem jobb sorsra érdemes. Ha őszinte akarok lenni, hatóságilag várhatsz egy évtizedig, mire megoldódik, de szerintem egy menhely vagy egy alapítvány hamarabb "megoldaná" a dolgot, s mind neked, mind a kutyának kellemesebb lenne...
Privátban javasolhatok szervezetet is.
süti beállítások módosítása