2012_warsaw[1].jpg

Van egy jópofa útikalauz, a Use-It. Ez városonként egyetlen lap, amit pdf-ben le lehet tölteni, vagy ki lehet nyomtatni. Helyi fiatalok mondják el benne, hogy mit érdemes megnézni náluk nem helyi fiataloknak (valamint hol találnak szállást, kaját, wifit, koncertet miegymást). Az egész nonprofit, nincsenek rajta hirdetések és a készítők is ingyen dolgoznak. Lőrincék elhatározták, hogy elkészítik a budapesti verziót és azzal kerestek meg, hogy segítsek nekik. Ez igazán megtisztelő, mert nem igazán esem a fiatal kategóriába, utoljára egy fehér lovas vidéki fószert igazítottam útba, hogy merre van a Gellért tér.

Ezért aztán csak az általam szeretve tisztelt R33-mal neveznék be a "játékba", hadd tudják meg messze földön, milyen kultúra virágzik ki a marhavér áztatta földből. Amúgy meg arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a nagy ifjítás közben ki ne hagyják azokat a látnivalókat, amiket esetleg már halálosan ununk a képeslapokról. A Vártól a Lánchídon át a Parlamentig érő közhelylista szereplői, sok pestinek szinte eszébe sem jutnak, miközben minden új látogató szívét megdobbantják függetlenül a korától. Szép példa erre az orosz sztárblogger, aki akármilyen nagy városkalandor, csak leragadt a jól megszokott témáknál. Egyszerűen beléjük szeretett.

Na szóval: Ti miket ajánlanátok az ide vetődő ifjaknak? (Illetve Lőrincéknek?)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: marketing budapest turizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr114801308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rátonyi Gábor Tamás · http://bpxv.blog.hu/ 2012.09.25. 11:08:49

Margitszigetet mindenképpen. Télen nyáron klassz. Talán, hogy legyen egy kis izgalom benne, azt ajánlanám, hogy keressék meg azt a budai oldalon álló zsinagógát, ami kizárólag a Margitszigetről látszik, a Frankel Leó utcából nem (kivéve persze, ha valaki bemegy a házba)

Rátonyi Gábor Tamás · http://bpxv.blog.hu/ 2012.09.25. 11:14:22

Sőt, tudjátok mit? Ajánlanám azt is, hogy menjenek ki az Örs vezér terére metróval. A Pillangó utcától kezdve a felszíni szakaszról kinézve már látszik, az Örstől pedig gyalog is bebarangolható Budapest legnagyobb klasszikus szocreál lakótelepe, a Kerepesi úti. Végülis egyrészt népszerű lakótelep (mármint ingatlanos szemmel), másrészt egész élhető, harmadrészt ez is a múltunk része, és ha már idejön valaki, csak érdekli mi termett itt a vasfüggöny mögötti időszakban.

Cekkeres 2012.09.25. 19:41:55

A Corvin teret a budai Vígadóval, ha a fővárosi építészeti stíluskatyvasz érdekli. Eklektikus, neobarokk, igazi barokk, romantikus, kortárs, minden van a környéken, aztán onnan fel lehet menni a Halászbástyáig.
A pesti oldalon a Károlyi kert, meg a Palotanegyed a Krúdy Gyula utcával és a Mikszáth térrel, ott el lehet lenni a kávézókban meg a boltokban.

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2012.09.25. 20:35:34

BKV hajójárat a Boráros tértől a Jászaiig. Most nyáron egy német haveromnak tartottam onnan városbemutatót, végig marha jó fotózóshelyek vannak, jó a levegő, és egy sört is be lehet dobni az alatt a cirka fél óra alatt amíg megteszi ezt a távot, és csak 400 HUF a jegy.

Bagameri_ 2012.11.08. 12:14:45

Ennek a projektnek van valami szervező oldala/fóruma, amihez lehet csatlakozni?

kk_11 2014.07.25. 13:51:33

Sziasztok!

A projekt sajnos a pénzszerzési fázisban elakadt, illetve azóta sok új hely is nyílt Budapesten. Ha esetleg valaki szeretne segíteni nekünk, akkor itt kereshet minket:
useit.budapest@gmail.com

Köszönjük!
USE-IT Budapest Crew
süti beállítások módosítása