Korántsem az első és koránt sem az utolsó siklóterv Novák Ferencz műépítészé, amit a Vasárnapi Ujság, 1892. március 20. számában talált a Budun archívum (nagyításért katt a képre).

A XIX. század közepétől kezdve sokan álmodoztak hasonlóról (az egyik elképzelésről nem is olyan rég posztolt a Falanszter). Na és az elmúlt években sem adták fel a terveket.

Elég csak beírni a Google-be, hogy "jövőre gellérthegyi sikló" és megnézni, hogy a rengeteg cikkből melyik mikor született, 2010, 2009, 2007 stb. Én például tavaly írtam utoljára róla - igaz, az libegő volt. Persze a Tarlós által beharangozott lanovka ötlete sem új, Balázs Attiláék már korábban terveztek ilyet. Macás látványtervüket és az elképzelés rövid leírását itt találjátok.

4[1].jpg
Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest duna libegő xi. ker i. ker gellért-hegy

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr694209079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.18. 08:28:25

A Budai Várhegy és a Gellérthegy között lehetne libegő, ha már akarunk.

kamarawood 2012.03.18. 09:49:18

@SontPent: Vagy az Erzsébet Kilátó és Hármashatár-hegy között:)
süti beállítások módosítása