belvaros.blogspot.com

Budapest

 

Máshol

 

Bárhol

*A megoldást az Urbanista Facebook-oldalán adta meg Varga Illés Levente. Kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr63525014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Venyigeszu 2012.01.07. 00:24:15

Esetleg úgy, hogy egy kerékpáros ne megállás nélkül. lendületből menjen át egy kereszteződésen. ( Bár ez az úttesten haladva, tilos jelzésnél, nem nagyon okoz nekik gondot.)

Ilyen erővel akkor írhatnál hasonlóan értelmes posztot a vasúti átjáróknál található "gyalogos-lassító" korlátokról is.

Ráadásul, ha jól látom, a kereszteződés túloldalán nem is folytatódik a kerékpárút, így a háborgásod duplán értelmetlen.

Anonimama 2012.01.07. 18:51:56

@Venyigeszu: "Esetleg úgy, hogy egy kerékpáros ne megállás nélkül. lendületből menjen át egy kereszteződésen. ( Bár ez az úttesten haladva, tilos jelzésnél, nem nagyon okoz nekik gondot.)"

Én is imádom, amikor azt látom, hogy biciklisek úgy mennek ki az utcára, hogy halvány gőzük sincs a kresz-ről... Kedvencem, amikor a biciklin ülve ráhajtanak a zebrára... szóval a fenti talán nem is olyan rossz ötlet... :)))

emesz 2012.01.08. 00:01:21

A tér túloldalán, a Váci utca sarkán (Klotild palota mögött) is van egy ilyen szakasz...a terv szerint a Ferencieknél zebra lesz, a Márc. 15. térről fel lehet majd kanyarodni kocsival a hídra, úgyhogy logikus oda a bringaút...lehet, hogy Mo-n előre gondolkodtak egy fejlesztésnél??

Fricy · http://epitos.blog.hu 2012.01.09. 17:20:43

A Március 15-e térnek csak az első üteme készült el. A második ütemben, a Ferenciek terén lévő aluljáró betömésével egy időben itt pótolják a hiányzó kapcsolatot. Amikor az is kész lesz, akkor kap értelmet ez a kerékpárút kezdemény. Ami kapcsolatot teremt a Váci utcánál lévő másik kerékpárút kezdeménnyel.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2012.01.09. 22:41:17

@Fricy:
Ez szép és jó, de miért is van a mostani végén teljes szélességben kereszben egy vasrúd?

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2012.01.09. 22:45:48

@Fricy:

Már az előző morgás nem neked szólt személyesen.

Csak azt hittem, továbbléptünk ezen a fajta bicikliút-építésen. Aztán mit látok a belinkelt terveden: kb. fél méter sugarú 135 fokos kanyarokat...

A Fehér út mentén is sikerült egy gyönyörű kerékpárutat csinálni, ami először merőlegesen keresztezi az utat, aztán belevezet a villamosmegállóba/ karácsonyi vásárba...

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2012.01.21. 04:00:19

@Venyigeszu:

A nyársakat azok miatt a kedves autósok miatt rakják akik nem ismerik a KRESZ-t.
egypar.blog.hu/2010/05/13/igy_parkolunk_jardan
süti beállítások módosítása