Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új? Jó nekünk a régi himnusz.” Ezzel az új himnusz témája lekerült a napirendről.

Elsőre ez jutott eszembe a hírről, hogy sok egyéb után a főváros zászlaját is megváltoztatják. Ám a párhuzam egyáltalán nem stimmel. Tarlós hála Istennek nem Rákosi, az új zászló tervezőjét Kodályhoz hasonlítani még nagyobb vétek, és lássuk be, a régi sem volt egy Himnusz-szintű alkotás.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: marketing budapest zászló

Flórián terve

Akár ilyen is lehet pár év múlva a Flórián tér látképe, ha megvalósul az RG Stúdió terve, amit az üzletközpont átalakítására dolgoztak ki. Mint a honlapjukon írják:

A jelenlegi Flórián téri áruház meglehetősen avult állapotban van. A felújítás során az épület funkcióbővítésére is lehetőség nyílik. A bővítés során a bevásárlóközpont átalakul, a jelenlegi tetőfelépítmények helyén nyitott terasz létesül, új közösségi házzal. Az új építésű felső emeleteken irodaház, szálloda, és parkolóház létesül.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szentendrei út átépítés flórián tér bevásárlóközpont vörösvári út iii. ker

vlm: A hetedik a mennyország (by Manóvezér)Hölgyeim és Uraim, elindultak az Indafotón a gyűjtemények! (Jó persze nem ma, csak a múlthéten elfelejtettem élesíteni a posztot.)

Ennek röviden az a lényege, hogy sokkal egyszerűbben csoportosíthatunk képeket tematika szerint, a bloggerek meg sokkal egyszerűbben szortírozhatják a beágyazott képeket.

Nincs ez másként az Urbanistával sem, melyre eddig címkével eddig 4721 (!) képet töltöttetek fel. Ezer köszönet érte! Ezek automatikusan átkerülnek most az Indafotó Urbanista gyűjteményébe.

Vagyis ha legközelebb ide szeretnétek kikerülni a jobboldali sávba, akkor nem címkéznetek kell a képeket, hanem hozzáadni a csoporthoz.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog fénykép

süti beállítások módosítása