Nem csak néhány centis betoncseppkő-csodák vannak Budapesten, hanem jóval nagyobbak is. Igaz, azok mellett nem halad el karnyújtásnyira több ezer ember naponta, mint a Nyugatinál. Mnandy nem csak egy csomó fotót, hanem rövid ismertetőt is küldött kommentjeiben:

A betoncseppkő lényegesen gyorsabban nő, mint a természetes. Egyébként ugyanabból van, mint az "igazi".

A növekedés sebességét főként a környezet hőmérséklete és az oldat összetétele határozza meg. Pl. trópusokon, ahol az éves átlaghőmérséklet magas és a beszivárgó vízben oldott CO2-tartalom is magasabb, a cseppkő növekedési sebessége az itthon "megszokotthoz" képest többszörös is lehet.

További cseppkövek betonból - igaz ezek környezetében lényegesen kisebb a forgalom, mint a Nyugatinál, a metróban.

Ezek tegnapi (nov. 22.) képek, sok-sok érdekességgel. Szalmacseppkő, brutális hosszal, meg sztalagnit, feltehetően a huzat miatti kezdődő heliktitesedéssel stb.

Ja, ez Kőbánya, a sörgyár elhagyott pincerendszere, aminek az alsóbb szintjeire már beindult a nemzetközi extrémbúvár-turizmus...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest pince barlang x. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr943407855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.25. 07:11:53

Az igénytelenség jele teljesen. Pedig biztos van gazdája a területnek. Szerintem közterület.
De erre nincs idejük. Hamarosan jön a jeges járdák időszaka. Ettől nincs szörnyűbb.

kötözködő 2011.11.25. 19:44:54

@Lakásfelújító Feri: Feri, azt már megszokhattuk, hogy mindenhová ostobaságokat kommentelsz, de most még magadon is túlteszel. Nézd már meg, mi van odaírva: "Kőbánya, a sörgyár elhagyott pincerendszere". Ez bizony kőkeményen magánterület. És csak azért sem nézem meg a nyomorult honlapodat. :-)

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.25. 20:34:25

@kötözködő: Rászolgálsz a nevedre. Egy troll vagy. Tudod az ilyen arctalan senkikre nem adok sokat. :)) Az hogy mit nézel, és mit nem, az csak rajtad múlik megint. Ostobaságok? Ezen csak mosolygok ismét. :)) Szia.
süti beállítások módosítása