Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új? Jó nekünk a régi himnusz.” Ezzel az új himnusz témája lekerült a napirendről.

Elsőre ez jutott eszembe a hírről, hogy sok egyéb után a főváros zászlaját is megváltoztatják. Ám a párhuzam egyáltalán nem stimmel. Tarlós hála Istennek nem Rákosi, az új zászló tervezőjét Kodályhoz hasonlítani még nagyobb vétek, és lássuk be, a régi sem volt egy Himnusz-szintű alkotás.

Mi a baj a régivel?

Először is ronda volt. Baromi ronda. Tudom ennél szubjektívebb kifogás nincs, de én még nem találkoztam emberrel, akinek tetszett volna ez a trikolor.

Lássuk be az sem előnyös, hogy épp a román nemzeti lobogó színei ezek. Persze piros-fehér-zöldje is van másoknak is (ami egyébként szerintem objektíven is egy harmonikus színhármas), de Budapestet már így is simán keverik Bukaresttel, vagyis nem kéne tovább kutyulni a dolgot.

Végül - s talán ez a legfontosabb - egyáltalán nem azonosultam soha ezzel a zászlóval budapestiként. Nem volt olyan, hogy megdobbant volna a szívem, ha megláttam ezt valahol a világban, vagy egyáltalán csak beugrott volna az első száz fogalom között, ha Budapestre gondolok. Hát akkor meg...

Mi a baj az újjal?

http://kep.index.hu/1/0/217/2178/21787/2178702_45a874e1b9417fd6c0bda9a3ef79e9e3_wm.jpg

Először is az, hogy nem teljesen tölti be egy zászló funkcióját. Legalábbis abból a szempontból nem, hogy nem válhat igazán szimbólummá, nincsenek a városnak színei, amelyek megjelenhetnek mondjuk a tömegközlekedési eszközökön, városi cégek logóiban vagy a fejléces papírokon. Nincs semmi eleme, amire azt mondhatnánk, hogy na ez budapesti.

(Jó, persze a címer az ilyen önmagában is, de az nem ér ebből a szempontból. Igaz, az remek. A hatéves lányom szerint az oroszlán és a griff azon vitatkozik, kié legyen Budapest. Aki nyer, az költözhet Pestre. A kis lokálpatrióta)

De rendben, fogadjuk el, hogy egy egy 48-as utánérzésű zászlót szeretnénk.

Itt nem csak az a baj, hogy kissé furán vannak lezöldítve a sarkai (szemben a történelmi zászlóval), hanem hogy mégis mi a bánatnak kell a címer alá az a feje tetejére állított betonlépcső?

Meg voltam egyébként győződve, hogy az 1930-ban bevezetett és a szovjet megszállásig használt piros-sárga-zöld mintához térünk vissza, ami ugyan csak egy árnyalattal szebb a piros-sárga-kéknél, de a funkcióját jobban betöltené, mint ez.

Egyébként meg ugyanaz a véleményem az egészről, mint az utcaátnevezésekről. Kár túl nagy feneket keríteni a dolognak mindkét oldalról. Átnevezgetni a régóta használt utcákat épp oly fölösleges marhaság, mint halálosan felháborodni rajta. Nincs akkora jelentősége az egésznek.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: marketing budapest zászló

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr542991216

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszavazták Budapest új zászlóját 2011.06.22. 13:09:02

Elfogadta Budapest új zászlaját a Fővárosi Közgyűlés. Az új zászló fehér színű, nemzeti színekből összeálló háromszöges díszsorral szegélyezett, közepén a fővárosi címerrel.

Trackback: Le a zajjal! Abcúg utcai zenészek! 2011.06.17. 18:23:57

Péntektől már nem lehet zenélni a budapesti tereken, parkokban és aluljárókban. Közterület-használati engedélyhez köti ugyanis a főváros ezt a tevékenységet, és lejár a türelmi idő. Tehát ha valaki úgy zenél, hogy nincs engedélye, azt megbüntetik. A kö...

Trackback: Kedvenc zászlóim 3. – Magyarország 2011.06.17. 12:37:14

Természtesen ez is a kedvenceim között van.De néha elgondolkodom azon, hogy vajon Magyarországon hányan ismerik pontosan a magyar zászló(ka)t. Tartok tőle, hogy odahaza nincs igazán zászlókultúra, nem igazán közismertek a zászlóra vonatkozó szabályok.H...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nak · http://nakedeye.blog.hu 2011.06.17. 08:29:42

dávid, a felfordított lépcső benne van a hivatalos fővárosi címerben:
www.nemzetijelkepek.hu/megye-cimerek-budapest.shtml
ettől még persze jogos kérdés hogy minek :)

yowou 2011.06.17. 08:29:57

A régi nagyon ronda volt, főleg, mikor kint hagyták napokig és mattra koszolódva lengette a szél.
Az új sem igazán jó.
Használjanak piros/ezüst árpádsávost a város cimerével, az messziről is mutatós és nehezebben koszolódik.

Sadia · http://sadia-mintti.blog.hu/ 2011.06.17. 08:48:44

Kb. egy éve olvastam valamelyik közgyűlési anyagban, hogy ha jól emlékszem egy mszp-s hölgy kérte számon, azt hogy mennyibe került az arculat váltás Budapestnek, ez:

www.budapest.hu/SysRes/decor135.jpg

üdv.

Sadia · http://sadia-mintti.blog.hu/ 2011.06.17. 08:51:53

Egyébként amit Tarlós folytat szimpla politikai tér foglalás, kiteszi a három magyar zászlót, zászlót cserél, utca nevet cserél etc. Nem ismerős ez már valahonnan?

lolperec 2011.06.17. 09:06:18

poén, hogy mennek ezek a térképgyáras, zászlógyáras mutyik, csak közben rohad a főváros lefele kedves Tarolós elvtárs.

rest69 2011.06.17. 09:11:28

látod, pedig pont kimondtad a lényeget: a színek, amik megjelenhetnek tömegközlekedési eszközökön:
a piros, sárga, kék a BKV színei. csak a HÉV lóg ki a a sorból, de az normál esetben Bp. határain kívülre megy, szóval nem igazán budapesti.
Piros a troliért és fogaskerekűért
Sárga a millfavért és a villamosokért
Kék a metrókért és buszokért!

barli 2011.06.17. 09:13:25

mikor annak idején elöször megláttam a "Budapest zászlót", azt hittem román napok vannak Budapesten.
Nekem a régi csak Demszky zászlóként van a fejemben, nagyon jól teszik, hogy lecserélik.
Bár a koszolódáshoz visszatérve tényleg elégy rosszul fognak kinézni a zászlók egy pár nap alatt.

Schnaps, az ifjabb 2011.06.17. 09:14:03

A régi, ronda színösszeállítású zászlónál mindenképpen jobb lesz!
Egyébként ki és mikor javasolta a piros/sárga/kéket?

Sicc 2011.06.17. 09:14:47

Nekem nincs semmi gondom az új zászlóval. Felőlem lehetne akár köralakú, vagy hatszögletű is.
Azzal van a gondom, hogy ez a városvezetés már megint a látszattevékenységekben éli ki magát. Miért? Mert tehetetlen.

A magyar politikusok két dolgot tudnak tenni:
a.) Kopjafa állítás, utcanévtábla-csere, diszpolgári kitüntetés, utcabuli, beszédek elhadarása.
b.) Tiltás, megszorítás, megszigorítás, bezárás, megszüntetés, összevonás, kizárás, felmondás, lemondatás, beperelés, szankcionálás.

És itt vége is minden tudománynak. Miért?

Mert nem értenek hozzá
Mert nem a mi javunkat keresik
Mert csak a hatalmi érdekek diktálnak
Mert csak a politikai érdekek diktálnak

Mi meg itt állunk hülyén, és azt nézzük, hogy ez a felelősségre vonhatatlan politikai gárda hogyan teszi tönkre több mint húsz éve a hazánkat, és a fővárosunkat.

barli 2011.06.17. 09:15:44

egyébként meg minek egyéltalán Budapest zászló? Lehet hogy nem kéne lecserélni, csak elfelejteni. A nemzeti ünnepre meg tessék magyar zászlót kiakasztani!

mrasid (törölt) 2011.06.17. 09:22:30

Hozzátenném, hogy a posztban látható zászló kék színe nem helyes, eredetileg vörös-arany(sárga)-égszínkék volt. Persze nekem úgy sem tetszett, de talán kevésbé asszociált volna az ember Romániára, ha helyes színű zászlókkal rakták volna tele a várost.
Ez a tervezet teljesen jellegtelen.

ca2 2011.06.17. 09:26:04

@lolperec: Ja, igen, mert Demszky 1990-ben felvonta a román zászlót és attól fogva 2010-ig minden virágzott. Szuper állapotban adta át a fővárost: Jó közállapotok, szuper állapotban lévő tömegközlekedés, hibátlan utak...
Ez a rohadék Tarlós meg visszabontotta a 4-es metrót (gondolom azért nincs még kész), 1 év alatt 38 évet öregített a metrókocsikon meg a buszokon (azért 40 évesek) és kilyuggatta az összes utat...
És most még ez a felháborító javaslat, hogy a magyar főváros zászlójában a magyar nemzeti színek jelenjenek meg...
Felháborító! Vissza a román zászlót!

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2011.06.17. 09:26:32

Sajnálom, hogy ezt kell írjam, de a régi zászló elleni "érvek" nagyjából mind kamuk...
"Lássuk be az sem előnyös, hogy épp a román nemzeti lobogó színei ezek. ... Budapestet már így is simán keverik Bukaresttel, vagyis nem kéne tovább kutyulni a dolgot." — WTF? Ha egy külföldi ellátogat Budapestre, akkor a Bp-i zászlót mindig a magyar lobogó társaságában látja, tehát tudnia kell hol van... Arról már nem is beszélve, hogy Bukarest zászlója meg nyilván megint más en.wikipedia.org/wiki/File:Bucharest-Flag.png
"Nem volt olyan, hogy megdobbant volna a szívem, ha megláttam ezt valahol a világban,.." — heee??? HOL láttad te BÁRHOL a világban Budapest zászlóját? Miért tennék ki New Yorkban, Barcelonában vagy akár Nyíregyházán is?? Már bocs, de ez kamu... Egyáltalán, mi jelentősége van egy városi zászlónak az adott város határain KÍVÜL?? ismeri vki (google nélkül) a fent említett települések zászlóit az ott lakókon kívül??
Összefoglalva: az a bajom ezzel a poszttal, hogy a réig zászlót elmarasztaló részei túldimenzionáltak (mintha országzászlóról volna szó) és elég egyértelműen alá fekszenek annak a nacionalista/románellenes hőbörgésnek, amit ezen a téren (is) folyik.

OkoskaTo:rp 2011.06.17. 09:29:33

Az indoklásban szerepel, hogy a jelenlegi nagyon összekeverhető. Hát, legfeljebb a román zászlóval, és ez csípi Tarlós idegsejtjeit.

Az új viszont... (Már azon kívül, hogy jellegtelen.) Kismillió hadizászló néz ki így. De így néz ki pl. Zugló zászlója is, plusz még néhány egyéb magyartudatú településé is.

A betonalap gáz, a zöld sarkok szintén. Mintha egy irodista (vagy maga Tarlós) beült volna a Paint elé.

@barli: Nem vagy te egy vidéki taknyos? Ezek a színek több mint száz éve a főváros hivatalos színe. Már Kádár alatt is ilyenekkel voltak fellobogózva a hidak. Tudom, a jobbtudatúak szeretnek mindent Demszkyre és Gyurcsányra kenni, de ehhez speciel semmi közük.

Aradebil 2011.06.17. 09:30:20

az hagyján,Csepelnek teljesen új címert csináltattak,2 változatra szavazhtnak a helyik lakosok:
csepel.info/?p=14289

vtom 2011.06.17. 09:31:33

egyébként ha budapesti zászlót akarunk akkor nincs semmi gond, előttem írták, hogy bekoszolódik és ronda lesz, na látjátok kész is az igazi budapesti zászló.

óðinn 2011.06.17. 09:31:46

@barli: semmi küze Demszkyhez, kicsit régebbi.
@Schnaps, az ifjabb:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_zászlaja

Az új zászlóval meg az a baj - azon túl, hogy csúnya - hogy NEM zászló. Attól, hogy egy vászonra rátesszük a címert, attól még nem válik zászlóvá.

mrasid (törölt) 2011.06.17. 09:33:07

@Schnaps, az ifjabb: ha jól emlékszem úgy jött össze a három szín valamikor az egyesítés táján, hogy Buda zászlaja a vörös-arany árpádsávosra hajazó (ma ez az I. kerületé), Pesté meg a égszínkék-sárga volt (ma ez az V. kerületé), és a kettőt összekombinálták.

Balt 2011.06.17. 09:33:58

Demszkyék megmagyarázták, hogy ez a piros-sárga(arany)-kék a hagyományos budapesti trikolór - ezek szerint a '30-as évekből, tehát szép horthysta hagyomány :) -, de szerintem szimplán fricska volt, kb. "nesztek, nagymagyarok, felhúzzuk a román zászlót, mondjuk a '19-es román bevonulás emlékére!..."

Így tehát evidens, hogy ezt a trikolórt negligálni kell. Szerintem ennyi elég is, a piros-sárga-kéket nem kell kitűzni. Na jó, legfeljebb fehér (esetleg nemzeti cikkcakkos szegélyű...) alapon a város címerét. :)

A felfordított lépcsőt én sem értettem, de jó, hogy @nak: hozta a régi példákat. Talán valami oszlopfőt szimbolizál, de tényleg állati hülyén néz ki... Nem tudom, heraldikai szempontból van-e létjogosultsága.

global001 2011.06.17. 09:34:26

Még szerencse, hogy ilyen "zseniális" kormányunk és fővárosi vezetőink vannak. 1 év alatt megoldottak mindent, már csak az utcákat kell átnevezni, meg a zászlókat átcserélni.
Biztos a Köztársaság teret is azért kellett átnevezni, nehogy valaki elé írja a Banán - szót.

hu_neutrino 2011.06.17. 09:34:41

@Schnaps, az ifjabb:

www.budapest.hu/engine.aspx?page=jelkepek
1873-ban, Budapest megalakulásakor vezették be a mostani zászló színeit.
A zászló színei a szokásjog alapján a címer színeivel egyeznek meg.
A címer elemeit pedig Pest, Buda és Óbuda címereiből állították össze.
Amúgy az egyesítés előtti színek (és zászlószínek)
Buda: vörös-fehér-zöld
Pest: kék-sárga-piros

mrasid (törölt) 2011.06.17. 09:34:58

@OkoskaTo:rp: Kádár alatt fehér zászló volt, a közepén a megszocialistásított (korona nélküli és középen vörös csillagos) címerrel.

ca2 2011.06.17. 09:35:19

@OkoskaTo:rp: Én úgy tudom eredetileg a címer felső mezője volt piros az alsó meg kék, mindez arany keretben.
Ebből lett a piros-arany-kék színösszeállítás, de a román zászló (citromsárga középső mezővel)soha sem volt budapesti jelkép

Balt 2011.06.17. 09:35:33

@Sadia: Az jó, mert akkor még ők irányították a várost. :) (MDF külső támogatással.)

Earendil 2011.06.17. 09:35:51

@Schnaps, az ifjabb: Buda, Pest és Óbuda egyesülésekor találták ki, 1873-ban. Horthy alatt fintorogtak tőle, mert romános, ezért a kéket zöldre cserélték. A második világháború után visszaállították a történelmi zászlót.

standup 2011.06.17. 09:36:27

Annyira precíz a két állat (?) kidolgozása, hogy még az is látszik, mindkettő fiú....

Cr 2011.06.17. 09:36:59

Sok pénzünk van ilyen változásokra, átnevezésekre. Hiába, jól élünk.

mrasid (törölt) 2011.06.17. 09:37:10

@Balt: a 30-as években vörös-arany-zöld volt.

Titus Pullo Urbino 2011.06.17. 09:37:59

A ronda román zászló helyett végre lett egy szép 48-as érzésű zászló. Mi ezzel a bajotok?

Balt 2011.06.17. 09:39:04

@rest69: Jé, és tényleg! De nem hinném, hogy a város színei miatt ilyen a járművek festése. (Prolibusz vonal, bár volt a háború előtt is Óbudán, franc tudja milyen színű, ugye Sztálin 70. szülinapjára épült ki Bp.-en, ebből nyilvánvaló, miért vörös.)

magyar ember teli szájjal 2011.06.17. 09:41:28

Az új jobb mert egész délelőtt elbaszakodhatnak vele az ovisok, az óvónők meg beállhatnak egy spanglitól mint a gerely.

krampam 2011.06.17. 09:43:01

1.
www.budapest.hu/engine.aspx?page=jelkepek

2.
az új változat inkább hadi lobogóra emlékeztet, azokon szok lenni farkasfogazás.

3.
térjünk csak vissza az eredetihez, ne találjuk már fel a spanyolviaszt!

2011.06.17. 09:43:45

Ilyet a 6 éves unokaöcsém csinál Paintben 1 óra alatt...csak nem xxx millióért.

Netuddki. 2011.06.17. 09:44:58

@standup: Bezony, diszkriminálja a nőket...

Netuddki. 2011.06.17. 09:45:55

@KárászAti: Miből gondolod, hogy nem a tarló egyik rokonának a 6 éves unokaöccse csinálta?

Mad Mind 2011.06.17. 09:47:34

@Titus Pullo Urbino:
Talán az, hogy 1873-ban találták ki a mostanit. Legalább olvasd el a hozzászólásokat, mielőtt beírod ugyanazt a baromságot, amit a postoló.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.06.17. 09:49:12

@Titus Pullo Urbino: az a bajom, hogy aranytevesztett (masodikosok mar jobban kihasznaljak a feluletet), ertelmetlen a szimbolikaja (a betonlepcso bar regi darab, de randa, es lefele forditva a csokkenes, a toporodes, es nem a novekedes szimboluma), hanyag a megvalositas, nem praktikus a szinvalasztas (koszolodik), ergo se nem szep, se nem jo, se nem korhu...

veny 2011.06.17. 09:49:51

Szánalmas görcs az egész.

Olyan senkiháziak próbálnak beleírni a város történetébe, akik az olvasására se méltók, nem is tették meg soha.

csárli hárper 2011.06.17. 09:50:41

nagyobb gondunk sose legyem...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.06.17. 09:50:44

Vörös csillag = kereszt

Mi a pöcsnek ideológiai jelképek rá, amelyek idővel mind kikopnak.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2011.06.17. 09:51:27

Igazad van, nincs jelentősége. De ez 10 millióba került. Elég drága ahhoz képest, hogy nincs jelentősége.

banana republic 2011.06.17. 09:51:52

bocs a nyelvtani hibákért, smidth szótárt használok!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.06.17. 09:52:53

referencia alatt etrtem, ki kurta, ki kurja, kit kur....

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.06.17. 09:52:58

"... nincsenek a városnak színei, amelyek megjelenhetnek mondjuk a tömegközlekedési eszközökön,..."

A troli piros, a villamos sárga, a busz kék.

Azért örülök, hogy ilyen roppant fontos témán lehet rugózni...

Megjegyzem ezek a színek ott vannak az 1873-as címeren.

banana republic 2011.06.17. 09:53:47

15 milla csak az új zászló cseréje4 az hány orvosi segédeszközre elég egy kórháznak. Legalább sebtapaszt tudnának venni mert az sincs sok helyen!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.06.17. 09:53:56

@Maurice74: 10 milla? szerintem tobb is volt.
kell a csokosoknak a zseton, mint egy falat kenyer.

Anti Anyag (törölt) 2011.06.17. 09:53:56

A zászlócsere aktuális volt már régen. Tökmindegy milyen lesz, a régebbi ne legyen.

Az utcanév cserének talán csak a Moszkva tér esetében van jelentősége a többinek nincs.

Ezért sem értem, egyesek mit rugóznak azon, hogy megváltozott pár utcanév.

Vahakomb 2011.06.17. 09:54:48

@szürke_tapir: én mégis, amikor először megláttam az Árpád híd teljes hosszában kirakva ezeket a régi zászlókat, tényleg azt hittem, hogy a legmagasabb román küldöttség tartózkodik Bp-n.

banana republic 2011.06.17. 09:55:23

@Anti Anyag: a fentiekben megválaszoltam már a kérdésedet!

Krujs 2011.06.17. 09:55:41

Nem a városvezetés foglalkozik 'csak faszságokkal' hanem a média.... meg ti, bloggerek...

pure pozitívum alstrom kontra Budapest banklehívásra nem nagyon tudott szart taknyot folyatni az index, se a bloggerek, így le is került a hírfolyamról...

zászlócsere nyilván lófasz logisztikai probléma, többet foglalkoztok ti vele mint az aki a zászlót kitalálta...

Case · http://streetartbp.hu/ 2011.06.17. 09:56:46

A megoldás egyértelmû, ráadásul itt, az Urbanistán is volt már szó róla:

urbanista.blog.hu/2010/12/23/lehet_e_a_bkv_bajuszos_bacsija_budapest_szimboluma

BKV Bajszosbácsit a zászlóra!!! Akkor nekünk is lenne végre valami kabalafiguránk, mint Berlinnek vagy Bernnek a medvék.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2011.06.17. 09:57:10

@VUVUZELLANÉNI: Valahol olvastam, hogy ennyi..
Szerintem is több.
De a lényegtelen dolgokra hogy lehet elkölteni 10 millákat, az nagyon dúrva

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.06.17. 09:57:27

@Krujs: csak nem neked ment a honorarium kiscsako?
nyaladzol mi?

makk_ász 2011.06.17. 09:57:44

kicsit barkácsolhatnának még ezen az új verzión

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2011.06.17. 09:58:09

@Vahakomb: vagyis a ROMÁN NEMZETI zászlóval keverted, ugye?? Nem a bukarestivel.... most a címert már hagyjuk is...

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2011.06.17. 09:59:05

@Anti Anyag: Nem az a baj, hogy megváltozik, mert a cikk írója is mondja, nincs jelentősége. De akkor ne most költsünk már rá milliókat.

banana republic 2011.06.17. 10:00:58

@Krujs: gondolom hogy téged bíztak meg az új zászlók megvarrásával, ezért ez az optimizmus és lenéző stílusod. Nekünk, fizetésből élőknek már csak a blogok jutottak hogy kommunikáljunk egymással és tájékozódjunk, mert a kedves kis főnökeid már a médiát uralmuk alá hajtották. TV2 főnöke hír tévés volt stb.

OkoskaTo:rp 2011.06.17. 10:01:52

@mrasid: Elég sokat éltem Kádár alatt Budapesten, és mindig is a vörös-arany-kék zászlók voltak kint. Olyannyira, hogy akkoriban még a buszok, az UV villamosok tetején, és a Ganzok visszapillantóján is volt zászlózás, és az is vörös-arany-kék volt.

2011.06.17. 10:01:58

A régi randa, az új randa, nincs bajom ha változik de valami szépre, karakteresre.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.06.17. 10:04:05

@Maurice74: ha mar totalis csod a jobber kormany gazdasagpolitikaja, legalabb gumicsontot osztogatnak. Most lyot rejszolhatnak a jobberek, hogy mennyire megmutattak a koszos nemzetietlen hazaaruloknak, hogy atneveztek a moszkvateret, meg kanyarintottak uj zaszlot.
most ugye nekunk picsogni koll, mert meg vagyunk alazva, ok meg ugye orulhetnek.
Az mar sokadrendu kerdes, hogy szar, meg hulyeseg, meg erre nemigen van dozsoles-penz, de a kis lelkuknek ez koll.

banana republic 2011.06.17. 10:05:40

@randomgenerator: aki a változást ennyire nemzeti érdeknek tartja, az szálljon bele gempával is! nekem a kórházak lerobbant állapota jobban zavar. Saját vérnyomásmérőmet ott is hagytam, amikor apósomat kezelték, mert egy sem volt nekik, ami működne! szánalmas amit a fidesz csinál, takarodjanak!

gorcsev54 2011.06.17. 10:06:12

@Sicc: Egyetértek! Rövid és tömör vélemény!(Sajnos igaz is!)

Uva 2011.06.17. 10:06:36

ez az új nagyon láma. mondjuk az eredeti is. miért nem írnak ki netes pályázatot? :)

banana republic 2011.06.17. 10:07:58

@Uva: ja, minrt az elvisz térnél, mi? aztán úgy is az lesz amit Tarló szeretne.

Balt 2011.06.17. 10:08:15

@szürke_tapir: "Arról már nem is beszélve, hogy Bukarest zászlója meg nyilván megint más en.wikipedia.org/wiki/File:Bucharest-Flag.png"

Fú, hát ez tényleg jelentős különbség! :)
(Mindazonáltal fenntartom: egyszerűen nem kell kitűzni a piros-sárga-kéket, és a kérdés meg van oldva, átmenetileg...)

Titus Pullo Urbino 2011.06.17. 10:08:18

@VUVUZELLANÉNI: én kérek elnézést. Nyilván az 1848-as zászló később keletkezett, mint az 1873-as román.

paveway 2011.06.17. 10:09:31

De jó, hogy már minden gond megoldódott a Fővárosban, nem kell semmi mással foglalkozni, csak az utcanevekkel meg a zászlóval.
A régi engem is a román zászlóra emlékeztet, az új meg semmilyen... Ha már ennyire változtathatnékjuk van, nem lehetne valami szebbet, jobbat? Természetesen történelmi alapokon. Betonlépcső monnyon le!

staropramen 2011.06.17. 10:10:20

Félve bár ,de megkérdezem:
Nem kellene az utcaneveket rovásírással is kitáblázni?
Biztos találnának egy brancsbéli táblagyártót aki hajlandó visszaosztani.

2011.06.17. 10:10:26

Az direkt van, hogy a logó 10 pixellel el van csúszva balra?

Balt 2011.06.17. 10:10:32

@szürke_tapir: "... elég egyértelműen alá fekszenek annak a nacionalista/románellenes hőbörgésnek, amit ezen a téren (is) folyik."

:))) Na, ez volt a hónap vicce. Majd biztos jön megint a román külügy, mint a Moszk(ovit)a tér esetében, hogy "jaj-jaj, itt meggyalázzák a román nemzeti jelképeket!". :))

gorcsev54 2011.06.17. 10:10:51

@Krujs: Mi a fa..... foglalkozzunk ,mikor semmibe sincs beleszólásunk.A témát nem az emberek szolgáltatják, hanem a balga politikusok.

banana republic 2011.06.17. 10:10:56

FRISS: Az olasz parlament épp most dönt hogy megváltoztatják az ország nemzeti zászlaját, mert tűrhetetlen hogy a magyar zászlóra hajaz. Márpedig ez oltári ciki nekik!

Balt 2011.06.17. 10:12:07

@OkoskaTo:rp: "Már Kádár alatt is ilyenekkel voltak fellobogózva a hidak."

Erről egy hiteles képet, ha lehet! (Nem kell, hogy pontos exif adatai legyenek, elég a hozzávetőleges dátum.)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.06.17. 10:12:38

Látta amúgy valaki Debrercen zászlaját?
Az vajon szép?

Ja! És vessétek a követ bátran, de a nemzeti lobogónk vajon mitől "szép"?

Egy szimpla trikolór. Márpedig egy trikolór nem lehet szép.

barli 2011.06.17. 10:14:13

@Vahakomb:

Én annak idején a Kosztolányin láttam elöször a demszky zászlót.
Ha jól emlékszem, ott házak között kifeszített drótkötelekre akasztották, és a helykihasználás miatt nem vízszintesen volt csíkozva, hanem mint a román zászló, a címer meg el volt fordítva 90 fokkal, hogy vízszintesen legyen a lógó zászlón.
Nekem innen a román/demszky érzés.
Egyébként tényleg elég lenne egy zászló a polgármesteri hivatalra, és kész. Mindenhová máshová meg aggassák csak a magyart.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.06.17. 10:14:14

@Titus Pullo Urbino: MO-n el es dolgozik tobbezer grafikus, elismert muveszek, heraldikai szakemberek. Hozzak nyilvanossagra, ezt a szart ki kovette el!
Nyilvanbos palyazat volt?
Kik voltak a dontnokok?
Mi alapjan valogattak?
Mennyi penzt kapott az elkoveto?
Mennyibe kerul Budapest osszes zaszlajanak csereje, milyen hataridovel kell majd megtenni, es milyen forrasokbol finanszirozzak ezt?
ja vagy csak mutyi az egesz?

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2011.06.17. 10:14:17

@Balt: nem Balt, ez sajna több évtizedes/százados vicc... és egyesek szerint még mindig poénos...

Hipper 2011.06.17. 10:14:47

Legyen rózsaszíííín... és pöttyös mert az szép és legyenek animefigurák rajta... vagy valami animgif... és legyen szívalakú.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.06.17. 10:16:42

@Nathan D'Xantine: miutan nemzeti zaszlobol van egy rahedli, es nemigazan a szepseg, hanem a megkulonboztethetoseg a fo funkcioja, ezt nem is varjuk el tole.
De ez itt nem arrol szol ugyebar.

café 2011.06.17. 10:22:07

"szerintem objektíven is egy harmonikus színhármas"

szerintem objektíven - wow

barli 2011.06.17. 10:22:14

@Long R3 IGF-1:
ennyi erövel az anyád p*csája náci zászló az Árpád-sávos...

Wittorio1980 2011.06.17. 10:23:55

A régi zászló olyan mint a román nemzeti zászló. ki a tököm akar román zászlóhoz hasonlító budapest zászlót? egyébként is összekeverik folyton budapestet bukarestel. "where are u from? - Hungary! - Aaa bukarest..."

Lagavulin 2011.06.17. 10:25:22

Ez valami over gáz fos grafikai tákolmány....tarlós szeretőjeunokájakispajtása dobta össze szabad idejében... cdr-ben ? Viszont valaki tényleg kérje majd ki a polgitól, mit fizettek a grafikusnak/cégnek számlára, mert arra rohadt kíváncsi vagyok.

Commandante Jayasuriya 2011.06.17. 10:25:23

Ez is a gaz komenyista zászlókészítő lobbi műve.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.06.17. 10:27:18

@VUVUZELLANÉNI: Hm.
Biztos én olvastam rosszul...

"Először is ronda volt. Baromi ronda. Tudom ennél szubjektívebb kifogás nincs, de én még nem találkoztam emberrel, akinek tetszett volna ez a trikolor."

Jééé... Mégsem.

Egyébként meg lehet szép egy zászló.

A Brit, az USA lobogó és annak variánsai tetszetősek is. Az orosz flottalobogó is jól néz ki. (A szovjet elődje is.)
Egyedi a Portugál a Brazil. A skandinávokéi is jók.
Történelmiből klassz a Bourbon, vagy a Konföderációs. Szóval nem lehetelen "szép" zászlót kreálni...

Lagavulin 2011.06.17. 10:27:32

A kosz és az igénytelenség a lerohadt házaink és lakótelepeink miatt is simán összekeverhető BP-Bukaresttel. Miért nem ez fáj egyeseknek ?

radioenekes 2011.06.17. 10:27:36

Nagyon gáz ez az agonizáló harci zászló.

omni 2011.06.17. 10:30:05

Legyen az uj zaszlo kek, akkor legalabb a buszokat nem kell atfesteni, es tiszta budapest erzes lesz, a budapesti himnusz meg lehetne a Blue, a nemzetkozi kapcsolatok epitesenek jegyeben, es lehetne enekelni akkor, hogy I'm blue da ba dee da ba.
Vagy a villamosok es egyik-masik buszra valo tekintettel egy sarga szint is bele lehetne vinni a dologba, de csak egy arnyalatnyit, nehogy elnyomja.

2011.06.17. 10:30:30

@magyar ember teli szájjal: Eddig a tiéd a legjobb érv az új zászló mellett :)

Commandante Jayasuriya 2011.06.17. 10:31:04

@Wittorio1980:

Te, és a többi románozó fordítva ültök a lovon!

Eszedbe sem jut, hogy mit érez a román nép akkor, amikor a tájékozott turista megkérdezi Bukarestben, hogy mit keres a Parlamentjük tetején a Budapest-zászló...?

budai zöld 2011.06.17. 10:34:40

Az elgondolás nem rossz, de ennél alacsonyabb színvonalú nemigen lehetne a grafikai megvalósítás.

Amúgy a betonlépcső annak a viszonylag régi magyar heraldikai szokásnak az eredménye, hogy nem szeretjük a "lebegő" heraldikai alakzatokat. A kettőskereszt alá is így került a hármashalom.
Persze ettől én még kukáznám a betonlépcsőt, a címertan nem a statika segédtudománya.

barli 2011.06.17. 10:35:48

egyébként csodálom, hogy még senkinek nem tünt fel a zorbánkormány ´gesztusa a szélsöjobbnak :)

flagspot.net/images/h/hu%7Dmiep.gif

Lagavulin 2011.06.17. 10:37:37

Ez az egész olyan, mint amikor a szomszéd erősen lelakott és gaztól felvert családi házát megvették és az új tulajnak az első dolga az volt hogy egy baszott csincsi kovácsoltvas jellegű postaládát meg egy nagy fényes réztáblát kiklámerezzen az egyébként rohadó sablonvasból tákolt kerítésre. Ennek két éve már a ház és az udvar ugyanúgy retkes de legalább már a réz is hozzá mattult.

idiesel 2011.06.17. 10:39:13

nagyon helyes, cseréljék le, hányok a románoktól és a román zászlótól. De nem kell ekkora cirkusz, ez lesz az új, cseréljük csá. Jöhet a BKV reform, jöhet a többi dolog. Btw Elvis tér etc, akkor a kurva bukarest utcát is át lehetne nevezni, ha már nagy magyarság van...

Porcelán az elefántboltban 2011.06.17. 10:40:31

És miért is kell Budapestnek zászló? :D:D:D
Tudja valaki, hogy milyen Párizs vagy Stockholm zászlaja? [fejből] :D

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 10:41:00

"A balázsfalvi görög katolikus teológián ébredező román nemzeti szellem kezdettől fogva Erdély címerét választotta trikolórja példájának. 1848-ban, mikor a forradalmi magyar ifjúság tizenkettedik programpontjának - Erdély Magyarországgal való újraegyesülésének - megvalósítását tűzte ki, az erdélyi románság az ősi erdélyi címert mutatta fel ellenszegülésképpen.
1867-ben, mikor a kiegyezés nyomán végre megvalósult a 12 pont, Erdély visszatért az egységes magyar királyságba, az erős és szilárd székesfőváros fölveszi a dicső Erdély színeit, a PIROS-SÁRGA-KÉKET. Azóta is viseli becsülettel most már csak azért is, hogy örök mementó legyen: az ezeréves magyar Erdély színét viseli Budapest, nem a százötven éves román trikolórt!"

budapestcity.uw.hu/11-egyeb/jelkepek/index-hu.htm

2011.06.17. 10:41:05

Emlékeim szerint az új zászló szegélymintáját farkasfogazásnak hívják, és a magyar hadi zászlókon szerepelt. Igazán nyilatkozhatna valaki heraldikában jártas személy, hogy mit keres a hadi minta egy város zászlajában. Vagy lemaradtam a harcról?

mrasid (törölt) 2011.06.17. 10:41:24

@OkoskaTo:rp: Ünnepekre a tömegközlekedési járműveket nemzeti színű és vörös zászlócskákkal díszítették, ahogy amúgy az egész várost is. Az egyesítés centenáriumának évében a hidakon, főbb útvonalak fölött megjelentek a szocialista Budapest-címert ábrázoló fehér zászlók is, ezt aztán a következő években egyre több helyen lehetett látni. A régi, 1873-as vörös-arany-kék zászlót egy 1989-es fővárosi rendelet helyezte vissza, ahogy a régi címert is.

Hipper 2011.06.17. 10:41:45

@Commandante Jayasuriya: Egész nap ezen fogom törni a fejem

idiesel 2011.06.17. 10:42:02

@Commandante Jayasuriya: Aztakurva! :) Na erre nem is gondoltam, na ez lenne laza :)

vauvauvau 2011.06.17. 10:42:19

Szerintem legyen a zászlón:
Kátyú, por, hajléktalan, szar, húgy, ócska buszok, és minimálbérből tengődő tréningruhás panelproli.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.06.17. 10:44:46

az újat én megmutatnám 2 szakembernek

1) grafikusnak, mert ocsmány ronda és "eklektikus" (egymáshoz totál nem passzoló stíluselemeket kever ízléstelenül)
2) valami levéltárosnak amelyik ért a vexillológiához hogy mit szabad meg mit nem egy zászlóban. pl., a háromszöges cakkozás eddig kizárólag a hadizászlóinkon szerepelt -- értem én hogy permanens harcban állunk mindenkivel (IMF, Alstom, EU, Nagymagyarország ellenségei, stb.) de szerintem a budapesti polgárok túlnyomó többsége inkább pacifista.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.06.17. 10:46:04

@Ranx: na ugye én is ezt mondtam itt fent. pacsi!

unionista 2011.06.17. 10:46:24

egy zászló akkor szép, ha van benne valamennyi fehér. ehhez leginkább az elsődleges színek passzolnak. tehát a piros, a zöld, és a kék. a másodlagos színek közül leginkább a sárga használható. az árnyalatok közül pedig a világoskék. lehet sávokat rajzolni széltében, hosszában, keresztbe.

na most ebből olyan nagyon sokféle alakzatot nem lehet kreálni. eleve hülyeség szerintem, hogy a városoknak legyen saját zászlaja. pláne nem értem azt, hogy legyen a városnak saját színe. van több tízezer város a világban. nagyon soknak a színe a "piros". london színe is, meg bécsé is, és még nagyon sok városé. szóval az úgysem lesz egyedi. szerintem a városnak zászlót kreálni is hülyeség. a városnak, a régiónak legyen pecsétje, és címere.

az országnak meg eleve nem kellene címer. mert abból megint csak a vita van.

itt van például az olasz:
en.wikipedia.org/wiki/File:Italy-Emblem.svg
fogaskerék, ötágú csillag. majdnem önkényuralmi jelkép.

vagy az osztrák:
en.wikipedia.org/wiki/File:Austria_Bundesadler.svg
sarló és kalapács. ezt se nagyon szeretjük. de az ilyesmi teljesen jó a régiónak, és a városnak. nota bene az uniónak sincs címere. nem is kell. önkormányzatoknak meg zászló nem kell. szerintem.

2011.06.17. 10:47:44

@Ranx: Hol laktál eddig? Egy éve megy a háború a zsidók, a liberális, a szocialisták, az IMF, az EU, Oroszország (gyűjtőnéven: judeobolsik) ellen.

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 10:48:03

"Az ezeréves magyar Erdély színeit viseli Budapest, nem a százötven éves román trikolórt!"

Olvassatok már gyepagyúak!
budapestcity.uw.hu/11-egyeb/jelkepek/index-hu.htm

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.06.17. 10:48:14

@Porcelán az elefántboltban: aki viszont volt Amszterdamban, az tuti ismeri az ottanit mert mindehol használják, még a kikötői acélbakokra is bele van öntve (három 'x' egymás alatt)

barli 2011.06.17. 10:48:40

Valami ilyesmire emlékeztem:

static.orszagalbum.hu/kozepes/1238708054.jpg

ha ez nem román zászló akkor semmi sem...

Gallion 2011.06.17. 10:49:20

@Porcelán az elefántboltban: Minden városnak van zászlója. A falvak közül is van egy csomónak. Függetlenül attól, hogy ismerjük-e vagy sem.

Budapest zászlója egyébként régebbi, mint a román zászló.

G1 2011.06.17. 10:50:00

@hu_neutrino:
"www.budapest.hu/engine.aspx?page=jelkepek
1873-ban, Budapest megalakulásakor vezették be a mostani zászló színeit.
A zászló színei a szokásjog alapján a címer színeivel egyeznek meg.
A címer elemeit pedig Pest, Buda és Óbuda címereiből állították össze.
Amúgy az egyesítés előtti színek (és zászlószínek)
Buda: vörös-fehér-zöld
Pest: kék-sárga-piros "

Köszi.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.06.17. 10:50:36

@VUVUZELLANÉNI: A zászlókat amúgy is cserélik a nyomdának mindegy milyen színösszeállításúra.

Max a tervezési díj lehet kérdéses egy ilyen ollózásra ('48-as keretbe a jelenlegi címer).

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.06.17. 10:51:54

@staropramen: zugló határán állítólag már kint van a "Zugló" felirat rovásírással is. lehet hogy csak urban legend ...

Kodomo 2011.06.17. 10:52:27

@nak: dávid, a felfordított lépcső benne van a hivatalos fővárosi címerben:
www.nemzetijelkepek.hu/megye-cimerek-budapest.shtml
ettől még persze jogos kérdés hogy minek :)
---------
A linken: "A címerpajzsot jobb oldalról egy arany (sárga) színű oroszlán, a bal oldaláról egy arany (sárga) színű griffmadár tartja."

Rendezői jobb?

unionista 2011.06.17. 10:52:33

@Porcelán az elefántboltban:
ez az. régiónak, városnak címer és pecsét kell alapvetően. zászló alapján államokat, és uniókat szokás beazonosítani.

Fedup Sári 2011.06.17. 11:01:21

@barli: Biztos nem hallottál még róla, de a csíkoknak mindig azonos helyzetben kell lenniük a zászló/lobogó azon oldalához képest, amelyiknél rögzítve van. Nem a "helykihasználás miatt" van egyszer vízszintesen, másszor függőlegesen.

Az meg végképp ne zavarjon, hogy Demszky előtt több mint száz évvel már a jelenlegi zászlaja volt Bp-nek, ahogy sokan itt is leírták, hívd csak nyugodtan továbbra is "demszky zászlónak".

mréveiller 2011.06.17. 11:02:14

en.wikipedia.org/wiki/File:Romanian_Army_Flag_-_1872_official_model.svg

ez egy egykori román zászló. két oroszlán piros sárga kék színek. ráadásul egy külföldinek nagyon hasonlóan hangzanak a Bukarest-Budapest szavak. szóval indokolt. asszem Clinton is összekeverte anno.

pfekete101 2011.06.17. 11:02:50

Nekem egyik zaszlo se tetszik (bar igazabol ez a tema annyira nem erint).
A regi tul roman (pontositok, nem magyar).
Az uj meg tul regi/tortenelmi.

:pFaza 2011.06.17. 11:04:41

Amikor először láttam felvonva pesten a románhoz hasonló zászlót azt hittem, hogy valami román ünnepel konszolidálunk azért vannak felhúzva... aztán a villamoson világosított fel egy bácsi, hogy az Bp zászlaja.

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 11:10:28

@mréveiller: A román zászló Erdély címeréből vette a mintát! Pont azért választották 1873-ban ezeket a színeket a főros zászlójához, hogy emlékeztessenek rá: Erdély magyar!

barli 2011.06.17. 11:12:19

@Fedup Sári: ha a többséget zavarja hogy hasonlít a román zászlóra, akkor le lehet cserélni. Ez meg akkor is demszky zászló, mert a rendszerváltás elött nem vagy nem így használták.
Ha egy méretes f*sz lenne a történelmi Budapest zászlón akkor is le kéne cserélni.

ayatollah 2011.06.17. 11:13:05

Ez bazzeg katonai zászlónak való nem városinak.

A régi így monitoron át csúnya mint állat de igazi szövetben szép volt szerintem, egyszer loptam is valamelyik ünnepen az egyik felüljáróról magamnak...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.06.17. 11:13:07

Elég "vicces", hogy többen azt kérik számon T.I.-n egy évi regnálás után amit D.G. 20 év alatt elmulasztott.

A zászló témához: a korábbi színkombináció valóban elég szerencsétlen, de az új tervezet úgy néz ki mint valami nem hivatalos, címeres magyar lobogó.

Szerencsésebb valami nem fehér alapra helyezni az egészet, hogy egyértelműbb legyen.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2011.06.17. 11:13:28

A közterületek kapkodós átnevezgetése, meg ez a zászló lenne a legfontosabb dolog? Ha nagyon finoman akarok fogalmazni, akkor bazira fel vagyok háborodva, hogy ilyenekkel ütik el az időt. A Moszkva tér még legalább 30 évig Moszkva tér lesz a többségnek (Milánóban nagyon jól elvan még ma is egy Moszkva tér, ott senkinek nem szúrja a szemét), a reptér meg Ferihegy, a zászlótervrhez meg a jóízlés határain belül nem tudok hozzászólni. Azt lehet tudni, hogy a rokon kisfia, a Pistike ezt mennyiért rajzolta? Inkább csak annyit tennék hozzá, hogy amatőr. Néha azt hiszem, hogy ovisok vannak odafönt.

röntgenszeműlány 2011.06.17. 11:15:33

Bizonyára tök véletlenül van pont 64 darab háromszög a szegélyen.

*azta* 2011.06.17. 11:16:21

a piros-sárga-zöld az eléggé dél-amerikais. olyan kokainbárós hangulatot áraszt. arról nem is beszélve, hogy egy jobb hangulatú melegfelvonuláson is megállná a helyét ;)

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 11:19:35

@Gee Halen: A szerencsétlen színkombinációért a székelyeket okold, minek találtak ki pont olyant vagy ezer éve, ami a későbbi románoknak is tetszeni fog, neked viszont nem!? :D

KürtiT (Tromb74) 2011.06.17. 11:19:57

Sajnos a címer sem krült középre, de remélhetőleg ezt a hibát még a gyártás előtt korigálják.

www.flickr.com/photos/64145639@N05/5841390521/

Legfőbb hiányosságok:
1. jellegtelenség
2. aránytalanság
3. pontatlanság

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2011.06.17. 11:20:57

Ez a Báró Vitéz(y) K. Tar(há)lós se csinált még lóf...aszt sem amióta megválasztódott, csak átnevezett és zászlót rajzolt (mint az 5 éves unokahúgom)! Ez a legfontosabb és legsürgősebb tennivaló a főváros élén?

Ki a tökömet érdekli, hogy milyen zászlaja van a városnak?! Attól jobb lesz itt élni, ha más zászló lesz? Attól több híd lesz? Jobb lesz a tömegközlekedés? Kevesebb autó és "piréz" lesz?

Lassacskán el köllene má' kezdeni dógozni, he, Tarlós koma! Ha én ennyi ideig nem dolgoztam volna a munkahelyen, már régen kibasztak volna onnan! Lehet, hogy nekem is politikusnak kellett volna mennem...?!

popocatepetl 2011.06.17. 11:22:38

@IGe: Anyukád = Feleséged

Minek ide az a megkülönböztető korlátozás bármely tekintetben?

Roy 2011.06.17. 11:22:59

@Anti Anyag: Egyiknek sincs jelentősége amikor a főváros a legnagyobb sz@rban van. 15 millió a zászlócserére, 2 millió a BKV táblacseréjére, és az utcanévtáblák se kis pénz.
Ennyi pénzt másra is lehetne költeni. Korházi műszerek cseréjére, vagy egyébb hasznosabb dolgokra. Tarlós is teljes jogú Fidesz taggá vált. Szórja a pénzt f@szságokra, mint a főnökei.

handax 2011.06.17. 11:23:20

Szerintem trikolorból elég nehéz újat alkotni, hiszen a címerszínekből csak 7 van.
fémek: arany (sárga), ezüst (fehér)
nem fémek: zöld vörös (piros) kék fekete bíbor

Azt hittem maradnak a mostani színeknél (mindegy, hogy erdély színei-e ezek, vagy Pest és Buda összevont színei, és a trikolort dolgozzák át (mondjuk 5 sáv piros kék sárga kék piros, vagy valahogy kockás mint a horvát/bajor lobogók stb).

Belgium és Németország miért nem anyázza egymást ebben a kérdésben?

igényes 2011.06.17. 11:23:38

Az új zászló nagyon rosszul néz ki, de legalább a grafikai tervezése ingyenesnek, igénytelennek tünik. Gondolom Szíjjártó csinálhatta, vagy esetleg Tarlós. Lényeg Orbán tudása eddig nem terjed, hát legalább ő nem lehetett.

A nagy gondok most kezdődnek, mert a pogány nevek nem máltóak a keresztény Magyarországhoz.

Pest talán még maradhat pestnek, de Buda köztudottan nem volt megkeresztelve. Szíjjártó vélhetőleg javasolni fogja a változtatást. Orbánpestre, a Csepel-szigettel is bajok vannak, Schmitt szigetre voksolnak egyesek. Árpádot visszamenőlegesen elismeri az egyház keresztényként, Árpádföld így maradhat. Dunaújváros viszont biztosan Viktorváros lesz, Felcsút már ma is Orbánfalva.

popocatepetl 2011.06.17. 11:24:02

@personal grata: "Legalább sebtapaszt tudnának venni mert az sincs sok helyen! "

Például a szádra elkelne egy.

dunaparti 2011.06.17. 11:24:19

Piros-zöld fűrészfogat levágni a széléről és egy pompás világoskék hátteret adni a címernek. Lépcső minek oda?

barli 2011.06.17. 11:24:57

@Tromb74: az oroszlán volt az erösebb no :)

popocatepetl 2011.06.17. 11:25:53

@Maurice74: "De a lényegtelen dolgokra hogy lehet elkölteni 10 millákat, az nagyon dúrva "

És még ráadásul durva is. Jobb helye lett volna az általános iskoládban.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.06.17. 11:27:43

@Schnaps, az ifjabb: "Egyébként ki és mikor javasolta a piros/sárga/kéket?"

Ha azt mondom, hogy Szűz Mária, amikor Szent István Alcsút határában felajánlott neki az országot, akkor maradhat?

barli 2011.06.17. 11:29:12

egyébként az a lépcsö az nem oszlopfö? Csodálom hogy senki se tudja mi az és miért.
Annyit már mondott valaki, hogy ne lebegjenek a zállatok, de így meg az oszlopfö lebeg..

szigusievich 2011.06.17. 11:30:50

Ez mind szép és jó. A zászlót többnyire mindenki telibe f*ssa... a baj csak az, hogy az ember a taxit még 2 év múlva is a moszkvára és ferihegyre fogja kérni. :) Ekkora hülyeséget...

Ha legközelebb is szeretnének ennyi pénzt kidobni az ablakon, inkább szóljanak nekem hogy álljak az ablak alá, tudnám értelmes dologra költeni.

igényes 2011.06.17. 11:30:58

Ez a zászló Piave és Isonzó városában megtalálható.

Nem lehet eltéveszteni, hiszen a zöld, fehér piros az olaszok nemzeti színei. Akármelyik sarokból elindulunk lefelé, vagy felfelé mindig zöld, fehér, piros. Berlusconi tanítványa az Orbán öcsénk, de azért csak nem adtuk el a fővárost a maffiának.

popocatepetl 2011.06.17. 11:32:39

@VUVUZELLANÉNI: Igen, a kis lelkünknek már az is valami, hogy látjuk, majd szétrobban a sok izé a tehetetlenségtől.

Vincenzo90 2011.06.17. 11:34:01

Azt hittem szokásos baloldalo vagdalkozás lesz, de nem. Egyetértek az írással egy kivétellel: munkásmozgalmi harcosokról elnevezett utcák közt én sem szívesen élek.

igényes 2011.06.17. 11:34:05

Mennyire talányos:

zöld,fehér, piros majd fehér, piros, zöld, fehér, piros.

Tharlosch szerintem nem egy magyar ember.

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.06.17. 11:35:18

Szerintem Orbán képe (amin nyájason mosolyog) legyen a zászlón, felette egy glória. A felett szűz Mária képe. A felett az égbolt. A zássló szélét pedig a szijjártó ajkait stilizáló kis ikonok legyenek, mint pára jön ki belőlük.

ebedli 2011.06.17. 11:35:49

Nekem Magyarország zászlója sem tetszik, külföldön mindenki a bolgárral keveri.

Le kell cserélni azt is a fenébe, biztos lehet jobbat találni, ami jobban kifejezi a nemzeti érzést és összetartozást.

ebedli 2011.06.17. 11:37:37

Lehetne pl. narancssárga, olyan kevés országnak van egyelőre.

Napkutya 2011.06.17. 11:40:02

Azt tudjuk már. hogy melyik budapesti fideszesnek van térkép, utcanévtábla és zászlógyára?

Engem érdekelne.

Ugyanis, más okát nem látom ennek a rohadt nagy átnevezési, átcímkézési hullámnak.

Ha ezzel akarnak valami maradandót alkotni, nos, akkor nem ártana tudniuk, hogy nekünk már elég volt a nyugdíj lenyúlás és az alkotmány szétcseszése is.

barli 2011.06.17. 11:41:07

@ebedli: mondjuk ha a régi a bolgár vagy más zászlóra hajazna akkor jóval kevesebb problémánk lenne vele :)

Akvyr 2011.06.17. 11:42:42

Kérdés: minek is egyáltalán zászló? Mi célt szolgál? Gyülekezhetnek mögötte a budapestről érkező huszárszázadok a csata előtt? Esetleg kitűzhetik a meghódított várakra? Hasznos.

igényes 2011.06.17. 11:43:13

Hát nem tudni, de mintha Szigethi Orbán Mihályéknak is valami ilyesmi volt az igazi címerük. A Rohác, azért érdekes.

Szigethi Orbán Mihály 1699. augusztus 25., Bécs I. Lipót nemesség és címer általa: fogadott fia Orbán Márton megj.: a név hamisított, az eredeti feltehetően Rohácz

barli 2011.06.17. 11:44:47

@igényes: döntsétek már el hogy akkor most nemes vagy cigány , esetleg náczy vagy kommunista?

Napkutya 2011.06.17. 11:45:22

Abból mi igaz, hogy hamarosan átnevezik az Ormánságot Orbánságra? :)))

igényes 2011.06.17. 11:46:57

Szerintem egy a Himnuszhoz illő nagy fekete zászló lesz a mi jelképünk, erről Orbán gondoskodik.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.06.17. 11:47:26

@Long R3 IGF-1: Nem azt mondtam, hogy nem tetszik, hanem azt, hogy szerencsétlen választás, mert a legtöbb embernek a román zászló jut eszébe róla.

Ez most ugyanolyan, mint az Árpád-sávos lobogó kérdése: más, hogy ki használta először és amúgy egyébként kinek mi jut róla eszébe az embernek.

Sir Galahad 2011.06.17. 11:48:08

A régi "román" zászló ronda, az új meg idétlen és valóban nem tölti be a funkcióját. Az én városom zászlója vörös-kék, középen a történelmi címerrel; mind a két színnek megvan a jelentése. Ízléses, rokonszenves. Valami hasonlót kellett volna kitalálni Budapesten is: a címer rendben van, de legyen egy két- vagy három sávra osztott zászló, aminek a színei valami módon köthetők a fővároshoz. Egy negyvennyolcas honvédzászló másolása nem valami eredeti ötlet.

Gyáli úr 2011.06.17. 11:48:15

"Nincs akkora jelentősége az egésznek."

Már hogy ne lenne jelentősége annak, hogy hívják a köztereket? Ha valaminek, hát ennek van jelentősége. És mivel az ember igen nagy részben szimbolikusan "gondolkozó" lény, ezért az sem mindegy, milyen szimbólumok között él. Épp ezek a dolgok hatnak ránk, nagyon is fontos a forma.

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy neked teljesen mindegy, hogy műanyag kübliből iszod-e a bort, vagy borospohárból. Meg lehet kóstolni a sört is borospohárból, ízes-édes italnak fog tűnni. Nem mindegy, milyen külső valóság vesz bennünket körül, mivel igen nagy részben azzá válunk, amivel érintkezünk (pl. észleléssel).

popocatepetl 2011.06.17. 11:49:01

@nesze nektek két harmad...: "Ez a bohócforradalom volt a " petting"...a következő a nagy " odabaszás" lesz!!!!!
Véres is lehet:)...de hogy Székelyföldig zavarjuk a Nemzeti Szar Bandát az tuti!!!! "

Petting? Nálatok a kiabáló butafejű semmirekellő tróger sünöktől izgul az aszzony?

2011.06.17. 11:51:39

Ja. Az új zászló akár jó is lehetne, de:

-A fejreállított betonlépcsőt kidobni.
-A farkasfogak méretét kicsit megnövelni.

A jelenlegi terv infantilis módon ízléstelen. Mintha egy gyerek tervezte volna, pedig ezekből a komponensekből talán szépet is lehetett volna csinálni.

Akvyr 2011.06.17. 11:56:52

Amúgy a cikk-cakkok lehetnének mondjuk sokkal nagyobbak, úgy ki is nézne valahogy. Történelmin is 7 van egy oldalon, akkor itt minek kétszer annyi? Így kb olyan mintha valami óvodás körömollóval körbenyírta volna.

Giraffa 2011.06.17. 11:57:45

szerintem oroszlán és griff van rajta, nem sárkány és oroszlán... :D

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.06.17. 11:58:20

@Monsanto: nem olyan mintha, hanem az.
ezert lennek kivancsi az "alkoto" nevere

Giraffa 2011.06.17. 11:58:27

@Giraffa: jav: "nem sárkány és griff" :)

popocatepetl 2011.06.17. 11:59:16

@igényes: "Szerintem egy a Himnuszhoz illő nagy fekete zászló lesz a mi jelképünk,"

Ha a "mi" alatt a manócsapatodat érted, akkor legyen igazad!

Mad Mind 2011.06.17. 12:00:06

@Űrlény Lajos:
A régi zászló meg jó. Minek újat tervezni?

popocatepetl 2011.06.17. 12:01:58

@VUVUZELLANÉNI: "nekem anyaddal is jo volt, bar mosdhatna neha.... "

Megkérdeztem Anyámat és azt mondta, hogy 70-es IQ alattiakkal és susogós szabadidőruhás prolikkal nem csinálta, így biztos nem te vagy az apám.

Mad Mind 2011.06.17. 12:02:24

@barli:
Te vak vagy? Talán ha másik irányban állna lehetne román zászlószerű, de akkor meg a Budapest címer állna rosszul.

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 12:03:28

@Gee Halen: Az a baj, hogy az emberek nem ismerik a múltat, nem érdekli őket a történelem, viszont mindenfélét képzelnek ezekről. Aki egy rossz szót szólna a székelyekről, azt pofán vágnák ugyanazok, akiket az erdélyi színek a román zászlóra emlékeztetnek.

Mad Mind 2011.06.17. 12:04:40

@Long R3 IGF-1:
Sajnos ez az igazság. De mindig a buták vannak többségben.

proton1701 2011.06.17. 12:05:03

Nincs nagy baj igazán egyikkel sem csak az , hogy jellegtelenek. De nagyon....

barli 2011.06.17. 12:05:21

@Mad Mind: nem vagyok vak. Nekem a román zászló jut róla eszembe. Másnak is. Neked nem.

Mad Mind 2011.06.17. 12:06:31

@proton1701:
Jellegtelen? Hogyan mi legyen benne? 3d parlament, mozgó tűzijátékkal?

Mad Mind 2011.06.17. 12:08:22

@barli:
Sajna akkor vak és tudatlan is vagy. Olvasd már el a zászló történetét. Egy csomóan beírták már.

ámbátor 2011.06.17. 12:08:59

Inkább olyan kéne, ami a Budapestet olyannyira jellemző közlekedési eszközök markáns, hagyományos szineit mutatja fel. Nincs olyan, aki járt Budapesten és elsőre ne ugrana be a piros troli, a sárga villamos, kék buszok. Szóval lehetne mondjuk piros, sárga kék trikolór.

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 12:11:40

@barli: Könyörgöm, nézzél már utána, hogy honnan lett a román zászló! Ezen az alapon a magyar címerből is ki kell venni a hármashalmot, meg a kettős keresztet, mert a szlovák címerre emlékeztet...
budapestcity.uw.hu/11-egyeb/jelkepek/index-hu.htm

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2011.06.17. 12:19:25

@Long R3 IGF-1: Sőt az elfelejtetted mondani/ leírni, hogy Budapest színei nemcsak Erdély színei, tehát ősibb mint a román trikolor, hanem a románok Havasalföldet (Olténia és Munténia) jelképező korábban zöld falombon nyugvó fekete sast is átszínezték kék alapon balra néző sárga sasra, amelynek piros a karma és a csőre. Moldova esetében a bikafejjel ugyanezt csinálták, bár ott már a történelmietlen narancssárga alapon fekete állatfejet alkalmazzák. Tarlós ezért (is) hülye, mert ezt a történelmi tényt sem tudja. Magyarán Budapest színei már 1848-től a kék, sárga és piros volt.

banana republic 2011.06.17. 12:21:13

@don-kanyar: tarlót ez nem érdekli, a lényeg az ő teccési indexe. annak kell megfelelni. hogy a kórházak összedőlnek, na azt pont leszarja.

banana republic 2011.06.17. 12:23:10

@don-kanyar: tarhálóst ez cseppet sem érdekli, a lényeg hogy neki teccen. a kórházak meg összedőlnek lassan de ez kit érdekel? tarló leszar mindent, csak azok a zázlól legyenek meg már végre....

igényes 2011.06.17. 12:23:58

@barli: Nem tudjuk kicsoda, mert volt ez márminden. Nem hajlandó elmiondani honnan származik. Olsten, Orsós, Orbán, na meg az új név is. Nem magyarnak tünik, mert nem célja a magyarok jóléte. Valahogy az jön ki, hogy mindenkit szolga sorba akarnak tiporni.

igényes 2011.06.17. 12:27:00

@popocatepetl: Mennyit fizettél az alapba, amelybe Orbán sem akar befizetni.

gemini62 2011.06.17. 12:29:31

@Kilo166: ez a zászló a budapesti honvéd helyőrségi őrezred csapatzászlója!

gemini62 2011.06.17. 12:33:17

@vauvauvau: leegyszerűsítve: barnássárga mezőben kukában turkáló hajléktalan, egy használaton kívüli metróalagútban

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 12:34:38

@don-kanyar: Úgy van, ahogy mondod. Egyszerűen nem értem, hogy miért felejtik el és miért hagyják elfelejteni ezeket a tényeket azok akiknek az lenne a dolguk, hogy megmagyarázzák mi miért van úgy, ahogy.
Ebből a szempontból a blogolót sem értem. Miért nem nézett utána, mielőtt hülyeségeket ír?

ebedli 2011.06.17. 12:35:23

Najó, akkor most bemegyek a Nov7 térre a kisföldalattival, végigballagok a Népköztársaság útján a Nagymezőig, aztán a Majakovszkijon ki a Deákra. Találkozzunk 8-kor a Felszabon.

banana republic 2011.06.17. 12:37:01

@igényes: nem az a lényeg, honnan származik hanem hogy hová megy: Grátzba már készítik a gumiszobát, a visszatérő vendégnek. hogy rohadna meg ott.

sleepee 2011.06.17. 12:37:13

Már elnézést, de nekem egy elfuserált szalvéta jut erről a zászlóról eszembe, nem pedig Budapest.

gemini62 2011.06.17. 12:38:13

@popocatepetl: azért jó ez a névtelen kommentelés: mindenki kiönheti a lelkét, ami a szíveden az a szádon

Mr Garrison 2011.06.17. 12:40:15

félig vörös félig narancs színű zászló középen egy zöldes-kék lópénisz. szerintem ez az ideális budapest trikolor.

Kaszáspók 2011.06.17. 12:41:03

Akik azon puffognak hogy "mijafrancnak kő átkörösztőni a zuccaneveket" valószínűleg a Hitler Adolf teret is hagyták volna békében ugye?

Vagy az más?....

gemini62 2011.06.17. 12:42:36

@barli: Mórickának meg mindenről a b....s
jutott az eszébe. Ez egyébként egy pszichológiai viszgálati módszer, hogy ti. kinek miről mi jt az eszébe.

narancshéj 2011.06.17. 12:43:13

És tényleg ott a betonlécső, fejjel lefelé!

gyilkos fűegér 2011.06.17. 12:44:18

Legyen az a zászló, hogy fekete háttér előtt két Alien az ég felé emeli Orbán letépett, vértől csöpögő fejét.

banana republic 2011.06.17. 12:45:36

@Kaszáspók:
nem, nekem az a bajom, hogy a dél-pesti korházban nincs vérnyomásmérő! a sajátomat hagytam ott a hálálkodó orvosoknak, bazdmeg.
düledeznek, omladoznak, ez a strici meg erre kúr el 10-20-100 millákat. ez a baj.

Link Elek 2011.06.17. 12:45:49

az arpad savos zaszlot kellene budapest zaszlojanak kinevezni.
azt latni a legtobbet pesten az orszag zaszlo mellett

ebedli 2011.06.17. 12:50:43

@Mr Garrison: +1, gratulálok előre is a díszpolgársághoz.

OrrSir 2011.06.17. 12:51:31

Amúgy nem túl jó érzés román zászlókkal kirakott budapesti hidakon nyomulni.

nyehehe 2011.06.17. 12:52:30

A régi zászlónál én sem tudtam, hogy román-napok vannak, vagy mi a fene? Ezt amúgy Demszkynek is sokan mondták, de ő csakazértis teliszórta vele a várost, hogy dühítse az ellentábort. Ilyen egy vérbeli zs-kategóriás bunkó.

smokedoc 2011.06.17. 12:54:19

A politikusaink azért ilyen dolgokkal foglalkoznak, mert az érdemi dolgokat nem Ők hozzák. független attól épp melyik párt szájából jön. Ébresztő! a hatalomért cserébe bábként mozgatja Őket a névtelenségbe bujkálodzó tőke. A népbutítás szerepét meg a média játsza. A népnek kenyxér kell és cirkusz. Attól kuss van. És nem kérdezik meg hogy valójában miért lehetetlen visszafizetni az államadósságot bármennyire is szegénységbe hajtanak minket a dolgozz többet-többért demagógiával!

banana republic 2011.06.17. 12:54:19

@OrrSir: gondold el szegény olaszoknak milyen szar nekik, amikor kirakják a nemzeti lobogójukat. mindenki kivan hogy ciki a csöves magyar szinkombó

Nagyzee 2011.06.17. 12:58:16

Szerintem az amúgy egyszerű komplexusosság és frusztráltság, hogy csak azért lecserélik (méghozzá a konzervatívok, lol) Budapest hagyományos zászlóját, mert hasonlít a (fiatalabb) románra. Mert ez kb. az egyetlen bűne.

Ha a románok piros-fehér-zöldre váltanak, akkor majd azt a színkombinációt is megutáljuk, és kidobjuk a szemétbe a magyar trikolort? (Egyébként mások is használják ma is ezt a színösszeállítást, az mégsem zavaró, csak a román hasonlóság?) Ja, a kettőskeresztet és a hármashalmot nem akarja kukázni a Fidesz? Elvégre azokat meg a szlovákok "nyúlták le".:s

ebedli 2011.06.17. 12:58:31

@personal grata: Én Írországról, Indiáról és Mexikóról tudok, ahol sürgősséggel nyújtottak be törvényjavaslatot országzászlócserére az elmúlt két hónapban.

gemini62 2011.06.17. 12:59:52

@personal grata: ezt a kommentet olvasva olyan érzése van az embernek, mintha pöcegödörbe esett volna...

Karachar Nevian (törölt) 2011.06.17. 13:00:46

Az új zászló legyen a következő:
Fehér alapon a háttérben egy felszálló Malév gép halad át balról jobbra, elől rendezetten vonuló bohócokat a Lánchídon feltartóztató Matolcsy-Tarlós-Kósa hármas kézenfogva. Orbán mögöttük a fehérre festett Overdose-on, bal kezében egy másik Budapest zászló lengedezik a Széllbben.

Nagyzee 2011.06.17. 13:01:23

@don-kanyar: Na igen, a Fidesz-féle jobboldaliság nem a hagyományok tiszteletéről szól, úgy néz ki. Mondjuk a konzervatív úri közönségüknek ez még tetszik is. Képtelenek Budapest történelmi színeiről másra asszociálni, mint a román zászlóra. Szomorú.

nyehehe 2011.06.17. 13:03:40

@Nagyzee: a lényeg, hogy az embernek mi jut róla eszébe. A horogkeresztet sem illik az azzal magyarázni, hogy ezeréves indiai jelkép, mert ez ma már senkit nem érdekel. Ha meg akarjuk tartani a jelenlegi színösszeállítást, akkor valahogy jobban össze kéne kapcsolni Erdéllyel. (pl árpádsávos keretbe lehetne foglalni az egészet)

ebedli 2011.06.17. 13:06:35

@Karachar Nevian:

Meg lehet csinálni, a gyerekek majd kedvenc részleteiket rajzolhatják osztályfőnökin az új zászlóból zsírkrétával.

Később számítógépes és fényképészszakkörön pedig elsajátíthatják a Vezér kezében lobogó Lobogó elkészítésének fortélyait.

ebedli 2011.06.17. 13:09:11

@nyehehe: Kelet-Ázsiában legalább 1,5*10^9 (másfélmilliárd) embert érdekel ma is.

Nagyzee 2011.06.17. 13:10:22

@nyehehe: Ismered a viccet arról, hogy a teszten a páciensnek mindenről a pina jut az eszébe?

Mit tehet arról a zászló, hogy te csak a románokra tudsz gondolni? A magyar zászlóról ugye nem asszociálsz egyfolytában az olaszokra? Milyen meglepő.

banana republic 2011.06.17. 13:10:43

egy buszsávot azért ráfesthettek volna a köcsögök.

Balt 2011.06.17. 13:12:08

@standup: Őőő, biztos a sörényéből, mert a nőstény oroszlánynak nincsen olyan (sem). :))

Mad Mind 2011.06.17. 13:12:29

@nyehehe:
Nézz meg bármely ázsiai térképet, és tele lesz szvasztikával. Azért mert egyes tanulatlan bunkók még mindig Hitlerrel azonosítják(aki egyébként elforgatta és sarkára állította)és még le is írják, na az szomorú.

banana republic 2011.06.17. 13:12:59

vagy a régi zászlókat adják el romániába és a befolyó pénzből varjanak olyat amilyen teccik tarlós "úrnak".

ámbátor 2011.06.17. 13:13:17

Én nem tudom, akik itt románoznak láttak már belga zászlót német mellett? Hollandot franciával? Szlovákot orosszal? Magyart olasszal? Ezernyi példa van azonos színekből álló különböző zászlókra, mégsem váltanak zászlót a belgák.

barli 2011.06.17. 13:14:37

@Nagyzee: ezt a történelmi zászlót nem használták vagy negyven évig. A budapestiek többsége a demszkytöl látta elöször, és a román zászló jutott eszébe róla, esetleg a demszky. Nem a történelmi színek.
Amúgy meg a történelmi zászló is új volt valamikor. Mindig voltak változtatások címereken, zászlókon. Most is lesznek.

banana republic 2011.06.17. 13:15:07

@ámbátor: mert őnekik nincs annyi pénzük, mint nekünk.

esef 2011.06.17. 13:16:59

@ebedli:
ja. ha a líbiai teli zöld, a miénk meg lehetne teli narancs. kreatív zászló 2.0 :)

Nagyzee 2011.06.17. 13:17:37

@barli: A zászló csak 19. századi, de a piros-arany-kék azok Buda és Pest ősi színei.

Sebaj, látom, te is jó Fidesz-konzervatív vagy. A hagyományokat majd ti kreáljátok.:p

Balt 2011.06.17. 13:17:42

@IGe: Sajnos ez van, a koronán kereszt van, bár tudom, lehetne vörös szegfű, vagy sarkán álló négyzet, esetleg még egyéb vallási jelkép, amennyiben nem a pápa küldi.

banana republic 2011.06.17. 13:17:53

@barli: Amúgy meg a történelmi zászló is új volt valamikor. Mindig voltak változtatások címereken, zászlókon. Most is lesznek.

ja csak állítólag háborúban állunk, válság van meg ilyenek. nem inkább arra kéne költeni hogy legyen egészségügyi ellátás, kedves uram?

esef 2011.06.17. 13:18:06

amúgy nekem Csád zászlajára emlékeztet az budapesti. a csádiak tőlünk, a románok meg tőlük lopták :)

barli 2011.06.17. 13:18:34

Megmosolyogtat, amikor a ballibek hirtelen hagyománytisztelöek lesznek. Hál istennek lassan eltünnek a süllyesztöben.

Nagyzee 2011.06.17. 13:18:52

@ámbátor: De hát a románok, ez más, te ezt nem értheted!!!44!!négy!!

barli 2011.06.17. 13:19:28

@personal grata: új kezdethez új szimbólumok. Mindenki így kezdi.

Krujs 2011.06.17. 13:19:36

@personal grata: de egyszerű lebérkommentelőzni valakit, mert unja a folyamatos sírásrívásotokat a semmiért... annyira súlytalan dolgokra csaholtok amivel foglalkozni/véleményt formálni pont annak van ideje akinek marad semmittevésre...
hasonló igényszintet elégít ki a VV vagy Győzike, így olvasottság meg bólogatótábor nyilván nagy lesz... de blogolásnál meg bohócruhába menetelésnél többet nem értek el, mert a halkan szemlélődő tömeg nem a névváltoztatás költsége vagy a zászló színösszeállítás miatt vált le valakit Budapest éléről, hanem (eddigi egyetlen tapasztalat alapján) a vegetálás, rohadás, züllés, és milliárdos sikkasztások/elherdálások miatt... nem 15 millió forintos költségek miatt, amit 'ragtapaszra kéne költeni egy kórházban'...

amíg ilyen dolgok jelentik a legfőbb problémát és beszédtémát, addig nincs baj a Budapesti irányítással... csakhogy van, méghozzá hogy az előző kádert nem rúgták ki a kozmoszba, hanem a felsőbb vezetőket kivéve nem nagyon sikerült lecserélni a garnitúrát... na ez valódi probléma, hogy ezekkel kooperálnak, felvet rengetek kérdést, és megkérdőjelezi az új vezetés komolyságát, de ezt nyilván nem fogod indexen olvasni, meg nem fogja lobogtatni a mainstream média sehol, mert az olvasótábor legszívesebben kék-pirosra festené Budapest összes házát...

Demszky 20 év alatti Budapest vezetése egyenlő volt a 0-val, és nem azért mert belerakta a kéket a zászlóba mai árfolyamon ugyanennyiért....

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 13:21:38

Akkor leírom nyolcadszor is kedves OrrsSir és nyehehe kedvéért: NE A ROMÁN ZÁSZLÓ, BAZD MEG, HANEM ERDÉLY CÍMERE JUSSON AZ ESZEDBE (amiről a románok vették a zászlújuk színeit)
Ezt is olvassátok hülyegyerekek ne csak a Kretén Magazint! :D
budapestcity.uw.hu/11-egyeb/jelkepek/index-hu.htm

emem 2011.06.17. 13:22:19

Mi a szarért kell Budapestnek zászló? Hogy hevesebben dobogjon a szívünk? Félek, az enyém nem fog.

ZBR 2011.06.17. 13:24:03

Undorító, hogy egy zászlóból, a történelmi tények negligálása mellett románozással egybekötött politikai hercehurcának kell következnie egy várossal foglalkozó blogon. Mindehhez peresze a bloggazda posztja is támaszt nyújt.

A város mocska (az itt kommentelők nagy része - akinek nem inge) nem érdemli meg sem a régi, sem az új, sem semmilyen zászlót.

Krujs 2011.06.17. 13:24:09

@Krujs: javítva, nem Demszky csinálta a román lobogót, hanem Ferenc Jóska, ennek ellenére nem kap -1 a teljesítményére mert mint mondtam, súlytalan... marad a 0

fatia-negra 2011.06.17. 13:27:08

szakmailag zéró... primitív és káros

ez van ha hozzá nemértők GAGYIZNAK....

szégyenletes és ocsmány mindamellett

Nagyzee 2011.06.17. 13:29:09

@Krujs: Ha nem szóltál volna, okosabb maradtál volna. Talán nézz rá egyszer Buda és Pest címerére! Tudod, onnan származnak ezek a "román" színek...

Abban mondjuk igazad van, hogy nem egy kardinális kérdés ez, de a szimbolikus politizálásnak is van jelentősége. És egy jobboldali, elvileg hagyománytisztelő pártnál az ilyen húzásoknak nagyon rossz üzenete van. (Illetve kellene, hogy legyen.)

nyehehe 2011.06.17. 13:29:42

@Long R3 IGF-1: Már olvastam. Erre írtam a szvasztikát.
Amúgy raktam ide ki egy magyarosított Bp zászlót:
kepfeltoltes.hu/110617/bp_zaszlo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a színek is modernebbek.

fatia-negra 2011.06.17. 13:29:56

legyen fekete alapon fekete lovas aki a kardját az ég felé emeli ágaskodó lova felett...

fatia-negra 2011.06.17. 13:30:41

jaa. pont mint a zavatarom... csak fekete háttérrel...

valójábannemberci 2011.06.17. 13:31:02

Ezt a románzászlózást tényleg nem értem. Az emberek tényleg nem olvasnak, mielőtt baromságokat beszélnek? Vagy a városegesítésen már a románok lobbiztak? Vagy mi? Komolyan agyfasz, amit egyesek le bírnak írni. :D

Amúgy meg a Horthy-féle verzió a pán-afrikai színekből tevődik össze, és ezek a színek jellemzők a rasztafariánus mozgalomra is. Jamaikai füvesek szevasztok! ;]

@Aradebil: De Csepel miért zöld a harmadik verzión? Csepel az Vörös. Vagy most Pest lett kommmervörös, Buda meg libsikék? :D

Jakab Andor 2011.06.17. 13:31:04

Mindkét zászló - de különösen az új - design katasztrófa. Ilyen silány munkával ügynökségtől, márkától kereskedelmi megbízást nem lehet kapni.

Manapság a toalettpapír, felvágott, sör és minden egyéb termék tervezése nagyságrendekkel színvonalasabb. 10x, 100x komolyabb, igényesebb, több munka van benne.

Az új zászlóval azt rövidebb felsorolni, hogy mi nem baj: semmi. Úgy is fogalmazhatom, hogy minden baj, azaz az új zászló a bajokból rosszul összetákolt rongydarab.

Szimbólumnak éppen ezért tökéletesen alkalmatlan is, Budapestet, ahogy az előző, ez sem fogja soha jelképezni, jelenteni.

Még a zászlóbolond népség sem veszi majd be a kollekciójába, ők is maradnak a régi, jól megcsinált darabjaiknál.

barli 2011.06.17. 13:31:32

@nyehehe: hol a farka a griffnek? :) gyönyörü a kompozíció! Mint amikor összekeverem a tejbegrízt a kakaóval

nyehehe 2011.06.17. 13:32:50

@barli: nem szép, de finom. Az ötlet meg ingyé volt... :-)

nyehehe 2011.06.17. 13:36:30

@barli: a griff farka meg sajnos beleesett a "tolerance: 50"-es tartományba. (PSP 8)
Érdekes, hogy a többi része nem.

Csődör Johnny 2011.06.17. 13:37:19

a régi románnál kb bármi jobb

barli 2011.06.17. 13:38:53

@valójábannemberci:
Márpedig ha az átlagembernek a román zászló jut róla eszébe és ez még zavarja is, akkor lehet bármilyen történelmi az a zászló, nem jó, meg kell változtatni.
Ha Árpád apánk frissen nyúzott dromedárbundát vagy levédiai szüzhártyát lengetett volna akkor most az lenne a történelmi zászlónk amit az idök végezetéig nem lehet lecserélni?

barli 2011.06.17. 13:40:36

@nyehehe: egyáltalán mióta van farka egy griffnek?

Krujs 2011.06.17. 13:40:37

@Nagyzee: nyilván nem nekem ment aki üdvözli a zászló színeinek nemzetire cserélését...

Krujs 2011.06.17. 13:42:09

@personal grata: ha tudnátok hogy az ilyen izzadt kötekedéssel csak a másikat igazoljátok...:D sebaj, mondom, amíg csak erre futja nincs baj a vezetéssel:)

valójábannemberci 2011.06.17. 13:42:56

@barli: Akkor Budapestet is át kell nevezni, nincs mese. Legyen mondjuk Orbánia. Vagy Tarlósfalva.

Krujs 2011.06.17. 13:43:49

@personal grata: amúgy ízlelgesd amit írtam, mert az az átlagember véleménye, nem egy 50%ban lmp/mszp(lol)-s véleményvezér szavazás eredményé....

pollio 2011.06.17. 13:43:58

Hehe, egy piros-sárga-zöld egy bazi nagy gandzsalevéllel a közepén címer helyett, na az lenne még a fasza! Jaaaah, Rastafarai! :D

2011.06.17. 13:44:53

miért nem lehetett volna odaadni egy profi grafikai stúdiónak?

miért kell ezzel is égni?

miért kell ennyire szart csinálni?

de komolyan, ezt egy titkárnő tervezte?

Krujs 2011.06.17. 13:45:08

@personal grata: az eü szint felemlegetése meg egy nagy öngól egy szadesz fikázásra érzékenyen reagáló embertől:D

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 13:45:35

@nyehehe: Jó, van benne valami, de egyszerűbb (és talán olcsóbb is) lenne megértetni a zemberekkel, hogy a piros-sárga-kék igenis a mi színünk. És akkor nem kellene semmit változtatni.
(Amúgy egyes korabeli terveken még volt a sárgában egy keskenyebb piros-fehér-zöld sáv is)

barli 2011.06.17. 13:46:22

@valójábannemberci: Demszkygrádnál csak jobb lehet...
Egyébként felölem megint szétválhatna Pest és Buda. Pestre menjen át az összes szoci (aki még nincs ott :) ), probléma megoldva.

Nagyzee 2011.06.17. 13:47:46

@Krujs: De pont neked ment. Te írtad először, hogy Demszky tette bele a kéket, majd arra javítottál, hogy Ferenc Jóska kreálta ezt a "román" lobogót. Megsüvegelendő a történelmi tudásod.
Budapest történelmi színei nem egyenlő nemzeti színek, ilyen egyszerű. Képzeld, Debrecen színei meg a kék-sárga pl., mégsem cseréli le Kósa az ukránok miatt.

Spanish VVax 2011.06.17. 13:48:02

Ugyanaz "tervezhette" ezt a zászlót is, mint aki a cociális konc-ultációban lévő kopirozott-satirozott ovódás mórickarajzot. Ugyanis totálisan egy szinvonalon mozog a kettő. Eredendően úgy fogalmazhatnánk : vizuális bűntény, grafikus szemmel tekintve szakmailag pedig egy értékelhetetlen, pontatlan, ronda,"nondesign", összecsapott, igénytelen és ronda, tehnikailag is kezdetleges fércmű. Ha az én emeberem lenne a tervező azonnal kirúgnám.

valójábannemberci 2011.06.17. 13:49:06

@Long R3 IGF-1: Olcsóbb lenne megértetni? Gondolj bele, hogy hány oktatóanyagot kellene kinyomtatni, időt szánni az emberek tanítására, hát hova süllyed úgy majd az ország? A tanulás Lenin óta bolsevik ideológia!

pollio 2011.06.17. 13:51:11

Egyébként engem sem zavar, hogy néz ki a zászló, annak tényleg nincs jelentősége. Nyilván jobban tetszik ez a '48-as lobogó utánérzés, mint az a valószínűtlen színkombináció, amibe egyrészt kitörik a szemem, másrészt összekeverhető egy szomszéd ország nemzeti lobogójával, harmadrészt nem tudom, mi köze volt hagyományilag mihozzánk.

Annak sokkal inkább lenne jelentősége, hogy vajon ki csinálta az új dizájnt, és mennyit kapott érte? Vajon volt-e rá szabályos közbeszerzési eljárás? Vajon kell-e, sőt, szabad-e adóforintokat ilyen szimbolikus dolgokra költeni?

Mert ha már szimbolikus dolog, akkor szerintem végeztessék el társadalmi munkában, ingyen, önkéntes alapon, pusztán hazafiúi és hazaleányi lelkesedéstől fűttetve, esetleg patriótaérzelmű magántőkés adakozásából finanszírozva, de ne költsenek rá el egyetlen fillért sem közpénzből!

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 13:53:34

@valójábannemberci: Az már igaz, hogy ezekben a vészterhes időkben nagy luxus lenne épp, egészséges emberek energiáját tanulásra fecsérelni, ahelyett, hogy a közmunka frontján masíroznának seprűvel, meg lapáttal...

Nagyzee 2011.06.17. 13:53:59

@pollio: "harmadrészt nem tudom, mi köze volt hagyományilag mihozzánk"

Persze, hogy utánaolvass ennek, az fel sem merült, gondolom.

Jakab Andor 2011.06.17. 13:55:28

@Spanish VVax: Igen, ez kontármunka.

Akkor is kirúgás járna a grafikusnak, ha a koncepciót készen kapta (nem budapesti, hanem nemzeti színű sorminta körbe, fehér háttéren középen a cím). Ezt is meg lehetett volna csinálni legalább közepesen, persze normális ember nem vállalta volna el, hogy Budapestnek nemzeti zászlót készítsen.

barli 2011.06.17. 13:55:43

@valójábannemberci:
el tudom képzelni azt az óriásplakátot, amin ez áll:

"Ez nem román zászló, ez nem demszky zászló, értsd már meg, hogy ezek történelmi színek"

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 13:57:54

@pollio: Te elolvasod a hozzászólásokat is, vagy csak saját véleményed van??? kb. ötvenszer leíródott már itt, hogy mi köze van hagyományilag mihozzánk...

OrrSir 2011.06.17. 13:58:17

Addig a napig szeretnék még élni amikor egy turistának is az ugrik be, ja bassz ez Edrély színe.

A románok szörős taplú tolvaj banda.
(vélemény szabadság!)
Az olaszokról meg annyit, hogy nálunk már Mátyás óta van a trikolor, ezek még városállamokba városállamokba laktak pár évszázadot. Boztos tetszett nekik.

Nekem az Árpád sávos tetszik, USAnak is jól áll.

valójábannemberci 2011.06.17. 13:59:49

Amúgy meg.
Budapest zászlajának színsorrendje: piros-sárga-kék.
Románia zászlajának színsorrendje: kék-sárga-piros.
Magyarország zászlajának színsorrendje: piros-fehér-zöld.
Olaszország zászlajának színsorrendje: zöld-fehér-piros.
Ezen az alapon a magyar zászló is összekeverhető az olasszal, függetlenül az eltérő színsorrendtől.
De elhetett volna a hagyományos budapesti színeket felcserélni is. Lehetőleg ne sárga-kék-pirosra, mert az Kolumbia (drogbárók), Venezuela (drogbárók) és Ecuador (szintén drogbárók) színsorrendje. Lehetett volna sárga-piros-kék. Olyan egy országnak sincs, még fordított sorrendben sem. :)
A magyart meg fehér-piros-zöldre mert olyan sincs egy országnak se, fordított sorrendben sem!

A tiszteletdíjamért keressenek meg személyesen! ;P

barli 2011.06.17. 14:03:48

@valójábannemberci: nem érted, hogy a románokkal több problémánk volt történelmileg mint az olaszokkal?

is 2011.06.17. 14:05:27

most még azt, ha eddig nem volt: az hogy van, hogy az egesz zaszlo 2D szembol, a lepcso meg 3D ferden felulnezetbol? bekoltozott Picasso vagy Vasarely? ez egy 5 eves gyerek zaszloja, mindenki rajtunk fog rohogni, aki barmit is ert a zaszlokhoz.

barli 2011.06.17. 14:06:15

@personal grata:
"hol vannak az igéretek,vagy kolbászból van a kerítés már nálatok?"
azt eddig is csak ti hallottátok. Senki sem gondolta hogy abból a trágyadombból, amit nyolc év alatt összehoztatok (demszky 20-ból) egy év alatt amerika lesz. Három év múlva tessék szavazni.

valójábannemberci 2011.06.17. 14:06:43

@OrrSir: Nem-nem, a piros-fehér-zöld trikolór már Sumeria-Magaria idejében is a miénk volt, ez lobogott a Szíriuszról érkezett mennyei lovasaink kezében is, ezért lehetséges az, hogy az ősi terület szomszédságában létesült Irán és a zsidó-bolsevik-homoszexuális-román-liberális ármány által szétszabdalt Kurdisztán is ezeket a színeket használja. Világos, mint az utóbbi zászló közepén aranyló Nap!

barli 2011.06.17. 14:08:09

@barli: ha meg mindannyian megsz*pjuk akkor meg miattatok sz*ptuk meg

valójábannemberci 2011.06.17. 14:09:19

@barli: Szóval úgy összességében a piros, a sárga és a kék, bármilyen sorrendben, az román.
A kolumbiaiak is románok. Meg az andorraiak és a csádiak is. :D
Te alapállásból vagy ilyen hülye, vagy nekifutásból? :D

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2011.06.17. 14:10:19

@nak: kösz, igazad van de az a címer - az lehet bonyolított :) egy zászlónál sztem lehetne stilizáltabb a dolog...

barli 2011.06.17. 14:13:11

@valójábannemberci: nem. de így román. és nem nekem egyedül. Azért mert te nem látod még nem biztos hogy én vagyok a hülye. Amúgy neked az Árpádsávos és a Gárdaegyenruha az náci jelkép?

banana republic 2011.06.17. 14:15:16

@barli: persze, akkor te biztos külföldön voltál offshore-ozni, meg szlovák rendszámért amikor kampányoltak.

Nem kell itt elmúltnyolcévezni, öcsém, főleg hogy 1 év abból a fideszé volt. Inkább olvasgass:http:

//www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100312-a-fidesz-2010es-valasztasi-programja.html

Nagyzee 2011.06.17. 14:19:46

@barli: Igen, sajnos elég sok frusztrált, komplexusos ember van. Műveletlenből sincs kevesebb. Nem vagy egyedül.

parttalan 2011.06.17. 14:20:05

Na vajon mért lett piros-sárga-kék Budapest zászlaja? Csak nem azért mert a régi városi címer színei is ezek? Még hogy román! A magyar nemzeti lobogó miért is lett piros-fehér-zöld? Csak nem azért mert a magyar címer színei is ezek?

A város zászlajának színei nagyon is rendben vannak. Én még nem láttam olyan embert, akit zavart volna. És ha olyan hülye a pesti nép, hogy fogalma sincs, mkiért ezek a színek, magára vessen.

A jelenlegi zászló visszaállítása máris gazdagítja azon átkeresztelt fővárosi intézmények, terek, utcák egyre bővülő gyűjteményét, amik a fideszes ámokfutás után vissza lesznek állítva eredeti nevükre: Ferihegy, Roosevelt és Moszkva tér, stb.

banana republic 2011.06.17. 14:20:39

@barli: nem szeretnék 3 évet várni a szavazásra, mert ez a komlexusos törpe annyi kárt okozott már eddig is hogy tényleg 80 év kell hogy kilábaljunk ebből a nemzetszocialista téveszméből.Persze ő meg akarja kötni a köv.40 évre is a kormányok kezét is. Az fel sem merül benne hogy ő valamit elkúr? Nehogymár 1 /idióta/ ember ilyeneket ugasson, menjen vissza grátzba, már készítik a gumiszobáját valószínű.

valójábannemberci 2011.06.17. 14:21:39

@barli: NEM román.
Mondom a sorrendet. Lassan. Hogy megértsed.
A román zászló: Kék, azaz kék. Sárga, azaz sárga. Piros, azaz piros.
a budapesti zászló: Piros, azaz piros. Sárga, azaz sárga. Kék, azaz kék.
Nem ugyanaz a sorrend. Érted? Felfogod?

Ráadásul ha olyan nettó ökörségeket beszélsz, hogy az USÁnak is jól áll az Árpádsáv, hát ne haragudj... :D
Egyébként nem szeretném kivenni a magyar címerből az Árpádsávot, és mondjuk Lenin arcképpel, Dávid-csillaggal, vagy táncoló Gyurcsánnyal helyettesíteni.

kyanzes (törölt) 2011.06.17. 14:21:55

Ugyan mennyibe kerülhetett az új dizájn? 100 milla? Csak reménykedni merek, hogy 650 forintból megvolt.

banana republic 2011.06.17. 14:23:11

@barli: Amúgy neked az Árpádsávos és a Gárdaegyenruha az náci jelkép?

Amúgy aki hordja, azt kérdezgesd szerintem. ÉN SZÓBA SEM ÁLLNÉK A SÖPREDÉKKEL.

banana republic 2011.06.17. 14:25:56

ne dobják ki a lecserélt táblákat, zászlókat mert szeretném saját kezűleg visszaszerelni legkésőbb 2014 tavaszán.

Kandabula 2011.06.17. 14:26:10

Nem értitek az egészet. A lényeg, hogy az új vezetés belerondítson olyan dolgokba, amiről azt hiszi, hogy a nevét fogja hordozni az örökkévalóságig. (Lelki szemeik már látják, hogy az emberek évek múlva is összesúgnak: - Figyeld! Ottan leng a Tarlós zászlaja! Meg még eztet az uccát Ő nevezte át! Fantasztikus egy ember volt! Egy ötletgyár! A város pénzét se nem kímélte!)

Más: az USA-nak nem Árpád-sávos, hanem sávos lobogója van, amin van még (anyám!) egy csomó ötágú csillag is.

Megint más: felhívom a figyelmet az osztrák címerben található sarló-kalapácsra.

Megmégmás: SP, amikor ő volt a jelölt, beígérte, hogy kitisztul a Duna és a Rómain megint lehet a folyóban fürdeni. Na, ezt csinálja Tarlós utána!

valójábannemberci 2011.06.17. 14:28:03

@kyanzes: Ha Made in China lesz, akkor kijön óccón. És ünnepélyes keretek között veszik majd át a 李斯特·费伦茨 reptéren. ;)

pollio 2011.06.17. 14:28:40

@Long R3 IGF-1, Nagyzee: Gratulálok, sikerült a hozzászólásom leglényegtelenebb részén fennakadnotok. (Asszem ez a trollkodás?) A "nem tudom, mi köze van hagyományilag mihozzánk" egy tényközlés. Tényleg nem tudom. Ennek egyik oka nyilván az, hogy valóban, nem olvastam el a hozzászólásokat.

Aki tényközlésen kívül mást is belelát ebbe, annak legyen az ő baja. Nyilván Budapestnek olyan zászlóra van egyébként szüksége, aminek eredetét csak a magatok fajta rendkívül okos, kivételes, hiperművelt és extraolvasott emberek ismerik, és csak ök tudnak vele azonosulni, a magamfajta, többségi, átlagos, egyszerű polgár pedig nem.

Ezenkívül még két okot felsoroltam, amiért nem tetszett a piros-sárga-kék. De mondanivalóm lényeges részét mindazonáltal a második és a harmadik bekezdések alkotják.

Ha már itt tartunk: mi az eredete a piros-sárga-kék zászlónak, és hagyományilag mi köze van hozzánk? Én, mint mondtam, nem tudom. Írjátok már ide nekem lécci, mert viszont annyira nem érdekel, hogy végigolvassak érte többszáz kommentet. Ugyanis tényleg csak saját véleményem van, leírom, aztán mindenki azt kezd vele, amit akar. Nem kötelező hazavinni.

barli 2011.06.17. 14:29:56

@Nagyzee: ok, müveletlen vagyok, szégyenlem is. De mit tegyek ha nekem erröl csak a román zászló meg a demszky jut eszembe?

valójábannemberci 2011.06.17. 14:31:15

@pollio: "Ha már itt tartunk: mi az eredete a piros-sárga-kék zászlónak, és hagyományilag mi köze van hozzánk?"

Buda és Pest 1873-as egyesítésekor született Buda zászlajának és Pest címerének színeiből. Röviden és tömören.

barli 2011.06.17. 14:31:32

@personal grata: a választási programot tessék négy év múlva számonkérni. Ha nem tetszk az eredmény, tessék máshogy szavazni. Bár te tavaly se oda szavaztál.

valójábannemberci 2011.06.17. 14:32:12

@barli: Maradj műveletlen. Mert tanulni bolsevik dolog.

barli 2011.06.17. 14:33:25

@valójábannemberci: az usás hülyeség az nem én voltam, bocs

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 14:34:06

@valójábannemberci: Ja, na azon mennyit tökölődhetnek az idetévedt turisták, hogy a magyarok vajon miért vágják ki az amerikai zászlóból a csillagokat? :)

banana republic 2011.06.17. 14:36:30

pontleszarom van-e pestnek új zászlaja, vagy sem. de azt a pénzt nem tarlósnak kéne adni, aki azt továbbítja az urambátyja haver utcatáblagyár-zászlóvarró kft.-nek

valójábannemberci 2011.06.17. 14:38:15

@barli: Valóban. Elnézést.
De mint mondtam, nekem semmi bajom az Árpádsávval, ha a helyén használják. A magyar címerben ott a helye, nem gondolom fasisztanácihungaristasoviniszta jelképnek, nem szeretném kitörölni belőle, hogy valami számomra kevesebb frusztrációt okozó jelképpel helyettesítsem.
Szóval bennem nincs ugyanaz a gyomorgörcsös, tudatlanságból fakadó jelképhelyettesítő frusztráció, mint benned.
:)

barli 2011.06.17. 14:38:39

@valójábannemberci: lehet hogy te baromira müvelt vagy, de abból, hogy nem tetszik a demszky zászlója nem vonnék le messzemenö következtetéseket.
Fordítva is igaz. Azért mert ismered budapest történelmi zászlóit még lehetsz síkhülye.

FPéter 2011.06.17. 14:39:27

@global001: két tál sósmogyoróba, hogy a Köztársaság teret azért nevezték át, mert ott az mszp székháza és borsot akartak törni az orruk alá :)

banana republic 2011.06.17. 14:40:06

@barli: Bár te tavaly se oda szavaztál.

amíg a fűrered ott van, ne is küldjön levélszemetet, mert azt hiszi hogy attól lesz jogalapja. mond meg neki ha találkoztok /semjénnél, vadászgatás közben, vagy BL. döntő nézése közben/ hogy írjon ki népszavazást. menjen, vagy maradjon. Ha maradni akar, kérjük vissza amit ellopott.

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 14:40:51

@pollio: Látod pont erre céloztam. Saját véleményed az van, baromi nagy arcod is van hozzá, ahelyett, hogy szégyellnéd magad, még büszke is vagy rá, ha valamit nem tudsz. Írjad be öcsém a gugliba a megfelelő szót és mindenről mindent megtudhatsz. Ilyen egyszerű, még iskolába se kell járnod... És ez is egy tényközlés volt.

barli 2011.06.17. 14:41:40

@valójábannemberci: mielött mindenki lenácizna én is hányok a gárdistáktól (jó, azoktól is, akik gerjesztik a mübalhét), szerintem is a nácikra hajaz az Árpádsávos zászló és az egyenruha.
Én arról beszélek, hogy semmi értelme sincs megtartani egy olyan zászlót amihez majd mindenki nemodavaló dolgot kapcsol hozzá a fejecskéjében.

banana republic 2011.06.17. 14:46:45

@barli: vagy olcsóbb lenne elmagyarázni egy kampány keretében 1millából, a csökkent agykapacitású embereknek hogy ez NEM ROMÁN zászló? a maradék pénzből meg fél évig működhetne egy kórház.

parttalan 2011.06.17. 14:46:48

@FPéter: Vesztettél két tál sósmogyorót. Az MSZP már elköltözött a Köztársaság térről.

De valami valóban zavarhatta a tér elnevezésével kapcsolatban a hatalmat: a köztársaság...

valójábannemberci 2011.06.17. 14:48:00

@barli: A gárdistáktól én is hányok, meg az összes olyan majomtól, akik politikai célokra használják fel az Árpádsávos zászlót, ami ugyanúgy minden állampolgárhoz tartozik, mint Budapest egyesítésének történelmi zászlaja a budapestiekhez. Hülye frusztrációk miatt ugyanúgy nem kell lecserélni se az előbbit, se az utóbbit semmilyen olyan környezetben, ahol az értelemmel ápolt hagyománytiszteletből szerepel.

valójábannemberci 2011.06.17. 14:49:48

@parttalan: az ország alkotmányos neve sem Magyar Köztársaság már. A köztársasági eszme már csak egy félmondat erejéig szerepel benne, mint az ország államformája. Azt is bármikor átírhatják - de akkor már legyen vicces az illető és legyen rántotthús.

banana republic 2011.06.17. 14:50:02

a@barli: választási programot tessék négy év múlva számonkérni. Ha nem tetszk az eredmény, tessék máshogy szavazni.

"KÉT HÉT ALATT RENDBE TESSZÜK AZ ORSZÁGOT"

muhahahahahahahahahahahaha

parttalan 2011.06.17. 14:57:03

@pollio: "Ha már itt tartunk: mi az eredete a piros-sárga-kék zászlónak, és hagyományilag mi köze van hozzánk? Én, mint mondtam, nem tudom. Írjátok már ide nekem lécci"

A történelmi eredetét nem tudom, fogalmam sincs, mikor alkották meg a piros-sárga-kék zászlót, de a színkombináció egyértelmű: a város címerében is ezek a színek vannak jelen. Leellenőrizhető itt a weboldalon is. Asszem kézenfekvő a dolog. 100%, hogy ezért olyan színű a Bp. zászló, amilyen. A színek kombinációjának pedig azt választották, ami lett, de ez teljesen mindegy.

P.s: a nemzeti lobogó színei szerinted miért iros-fehér-zöld? Elárulom, ha nem tudnád: a magyar címer színei is ezek, innen jött a kézenfekvő megoldás, amikor valamikor a 18- v. 19.században megalkották a magyar trikolórt. Szóval ebből következően, akik Bp. zászlaját a jelenlegi színekkel megalkották, jó úton jártak.

barli 2011.06.17. 14:57:25

@valójábannemberci: mondjuk külföldön eddig is csak hungarynak írtak minket (míg pl a cseheket Chech republicnak hívják). Az ország neve tényleg Magyarország, az államformája pedig Köztársaság. Hogy eddig miért hívták máshogy azt nem értem. Hogy hiányolod a köztársaság leírását azt is megértem. De hogy így hívják az tiszta sor.
Budapestnek is Budapest a neve, nem Budapest Város. Jó, hogy van mondjuk az NSZK meg az Egyesült Királyság is, de azok speciális esetek.

barli 2011.06.17. 14:57:56

@personal grata: az mondjuk tényleg baromság volt barmoknak

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 15:00:53

@barli: de akkor a Magyar Királyság elnevezést kik találták ki? A libsik?

banana republic 2011.06.17. 15:02:20

@barli: a barmok alatt a fideszes agymosott szavazókat érted?

barli 2011.06.17. 15:02:35

@Long R3 IGF-1: ne köss bele mindenbe :) Én csak azt mondm, hogy az országot szerintem Magyarországnak kell hogy hívják, mainek az államformája köztársaság. Hol itt a baj?

popocatepetl 2011.06.17. 15:03:16

@personal grata: "Azt /is/ igérték hogy milyen jó lesz nekem, mint vállalkozónak."

Azt nem ígérték, hogy minden buta tehetségtelen senkiből sikeres vállalkozó lesz. Valakinek árkot is kell ásnia. Ja, ahhoz pedig akadály a lustaság. Akkor nem marad más, mint bohócforradalmaskodni.

vauvauvau 2011.06.17. 15:03:26

Legyen a színe: fehér-sárga-szürke-kék-zöld
mint a szelektív-szigetek.

barli 2011.06.17. 15:03:40

@personal grata: a barmok alatt azokat értem akik nyolc éve a tizenkilencezer forint miatt azokra, most meg ezért ezekre szavaztak.

banana republic 2011.06.17. 15:03:49

@barli: és olyanról sem hallottam hogy "hungary counry" vagy hungaryland. Te?

popocatepetl 2011.06.17. 15:05:22

@barli: "personal grata! gratulálok! :) döntsd már el hogy udvarias vagy, vagy egy primitív f*sz"

Amikor udvariaskodik az olyan, mint a cigány tyúktolvaj öltönyben.

valójábannemberci 2011.06.17. 15:07:19

@barli: A korábbi alkotmányban az ország neve "Magyar Köztársaság" volt. Az angol nyelvű hivatalos neve is "Republic of Hungary" volt. Mostantól marad Magyarország és Hungary. A cseheket nem tudom miért kevered ide, őket mi Csehországnak hívjuk, de a hivatalos neve magyarul Cseh Köztársaság, angolul viszont mind a köznyelv, mind a hivatalos nyelvezet Czech Republicnak mondja, mert más variáció eléggé nehéz lenne szegényeknek. Csehül amúgy a köznyelv Česko néven emlegeti, de a hivatalos neve Česká republika.
De ebbe ne menjünk bele, ez egy mellékszál, ami megint csak túl sok információt tartalmaz, aminek utána kell járni. :)

popocatepetl 2011.06.17. 15:07:56

@personal grata: "ALAPVETŐ felszerelésre mint géz, fecsi stb, akkor talán nem ferde szemmel néznénk a lázár s8-as audiját, amibe 300 ezer csak a benzin havonta, seggarc"

A népes családodra költött havi sok százezer forint segíly meg minket zavar.

banana republic 2011.06.17. 15:10:42

@popocatepetl:

hát itt vagy fűrercsicska? azt hittük már varrod az új zászlót. Tájékoztatlak hogy 10 éve vállalkozom, még mindig jól megy a bolt de nem annyira mert a zembereknek nincs pénzük semmire.butának is csak te neveztél eddig, de ez biztos azért van mert te annyira ismersz.
Tiszta mazó lehetsz hogy idejársz a kurucról pofánköpetni magad, de ha neked ez kell....

Azt kívánom hogy az első rendőrt bohócozforradalározd le aki igazoltat, a többit majd meglátod seggarcú.

popocatepetl 2011.06.17. 15:11:11

@personal grata: "pontleszarom van-e pestnek új zászlaja, vagy sem. de azt a pénzt nem tarlósnak kéne adni, aki azt továbbítja az urambátyja haver utcatáblagyár-zászlóvarró kft.-nek "

ja, adjuk inkább hunvald bácsinak!

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 15:11:51

@barli: És abban hol a baj, hogy a mindennapi nyelvben Magyarország, hivatalosan Magyar Köztársaság? :)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2011.06.17. 15:14:54

@Giraffa: jáj, szegény Janka lányom, rossz hírét keltem :) természetesen tudja, hogy oroszlán és griff, azt is mondta :) kösz, h szóltál, javítottam!

popocatepetl 2011.06.17. 15:19:08

@personal grata: "Próbálom követni az észjárásod, de közben az csak a homo sapiensek sajátossága,"

Mármint követni?

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:19:36

@parttalan: Nu, jeszcze raz, ahogy a művelt szlovák mondja, hogy ne kelljen "több száz" kommentet végigolvasni:
1873-ban a város egyesítésekor eldöntötték, hogy Buda vörös-arany sávos, és Pest arany-ÉGSZÍNkék lobogójának színeiből alkotják meg Budapest zászlójának színeit, így lett három egyenlő vízszintes sávból álló vörös-arany-ÉGSZÍNKÉK.
Ezt a a zászlót 1931-ig (?) használták, utána a kéket zöldre változtatták, a szovjet városparancsnokság eltörölte, Kádár alatt nem rendelkeztek zászlóról, csak címerről, az 5/1990. (IX. 30.) Főv. Tan. rendelet ismét az 1873-as zászlót hozta vissza, azzal a különbséggel, hogy a régi-új címert is belerajzoltatta:
(2) A főváros zászlója vörös, arany (sárga) és égszínkék színű, téglalap alakú. Az oldalak egymáshoz viszonyított aránya 2:3. A zászló közepén - középpontosan - a főváros címere helyezkedik el. A címer magassága a zászló magasságának fele.

parttalan 2011.06.17. 15:22:06

@valójábannemberci: " angolul viszont mind a köznyelv, mind a hivatalos nyelvezet Czech Republicnak mondja, mert más variáció eléggé nehéz lenne szegényeknek"

Bohemia. Angolul is, de tény, hogy az angolban mindig Czech Republikot mondanak. Mint ország, Csehország számukra nem létezik. Lehetne Czechia pl., de nem. :)

valójábannemberci 2011.06.17. 15:22:53

@barli: Amúgy ez nem lenne rossz. Ilyen sincs senkinek, és a hagyományos színeket is megtartja.

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:24:49

@mrasid: az egy más kérdés, hogy a Demszky-zászló kékje sokkal inkább iskolaköpeny-kék, mint égszínkék volt, és valóban erősen emlékeztetett a román nemzeti színekre. Ha lett volna a pökhendiségen kívül csöppnyi nemzeti érzés is abban az alakban, akkor erre nyilván odafigyelt volna. meggyőződésem, látva a kiegyezés utáni zászló színét, hogy az messze nem adott volna okot a román zászlóval való asszociációra. A posztban szereplő zászló színe sem egyezik azzal, ami a rendelet leírásában szerepel.

parttalan 2011.06.17. 15:25:06

@mrasid: No, közönjük! És ez a monarchia-korabeli zászló nem kell a Fidesznek?

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:27:20

@parttalan: fogalmam sincs, nem foglalkozom politikai pártok nyavalyáival :-)

barli 2011.06.17. 15:30:44

@mrasid: vagy szdsz kék :)

a 3:2 helyett javaslom a 16:9 et, az sokkal modernebb

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:31:51

@barli: ez meg olyan "csehes" :-)
Ha van időd rajzolgatni, szerkeszd meg a "demszky-zászlót" egy világoskék színnel, meglátod, egészen más lesz a hatása, nem lesz "romános". Még egy ötlet: az 1990-es rendelet kitért arra is, hogy a címert lehet a mellékalakok sőt a Szent korona nélkül is használni, mivel zászlóban nem mutatnak jól (nem felelnek meg a szabályoknak) a lebegő alakok ha címert teszünk bele, ezért akár csak a címerpajzsot is lehetne szerepeltetni benne.

barli 2011.06.17. 15:32:11

@personal grata:
"Sajnállak,próbálj olvasgatni-művelődni az általában segít"
neked is sokat segített...

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:33:29

@Long R3 IGF-1: ezzel semmi baj nem volt, hacsak az nem, hogy ezt max. egy-két kiemelt helyen láthattad. A várost a "románkékkel" szórták tele.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.06.17. 15:34:10

@personal grata: LOL? "Valószínűleg így fogsz megöregedni, sötéten, bután és szánakozó de tekintetek kiséretében." -- Ez már tény vagy csak szeretnéd ezt? Béke, tesó. Igyál egy sört és nézd a naplementét, jót tesz a lelkivilágnak. =)

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:35:23

@barli: Jajmár, hát nincs olyan kék, ami jó? .-))
Ez a farkasfogas nekem idétlen, nem zászló.. Nem voltam oda a piros-sárga-kékert sem különösebben, de annak az volt az oka, hogy nem tartották be a szabályokat.

suhanyc 2011.06.17. 15:35:38

@Krujs: aha, tehát a főváros színei, a szimbolizmus, konkrétabban a hely identitása ahol élünk nem fontos? akkor szerintem legyen mondjuk rózsaszín zászló középen egy pinával, mert itt jó csajok vannak és amúgymeg úgyis mindenki kúrogat mindenkit. na de komolyan, nekem a a piros fehér zöld színkombó annyira nem jön be, túlságosan eltérő színek, vagy akkor már legyen r-g-b és akkor tényleg minden benne van. végülis ha ilyesmi nem számít akkor akár hetente is lehetne váltogatni, az aktuális trendeknek megfelelően.
amúgy meg egy ilyenről miért nem lehet szavazni pl? nem papíron, elektronikusan, ne kerüljön egy fillérbe se, de azért ennek bele kellene férnie szvsz.

valójábannemberci 2011.06.17. 15:40:06

@Long R3 IGF-1: Ez meg napszítta, azé' nem jó. :D

Btw most olvasgatom, hogy az eredendően Pestet jelképező kék helyére a Horthy-féle cserében került zöld már Budát jelképezte - ugyanis egy heraldikai javaslatban az amúgy a pajzs alján már akkor is piros alapon szereplő budai címerrész zöld hátteret kapott volna! Tehát Pest színe egyszerűen eltűnt a zászlóból.

joszip 2011.06.17. 15:42:27

Sztem jó a román színű BP-zászló éppen azért, mert alázó. Szar kis városzászlóvá silányítja a román testvérek nemzeti színeit. Lehetne (lehetett volna) fokozni, Székelyföld zászlajával együtt használni a rendezvényeken. Hadd tépjék a hajukat a bocskorosok. Sajnos már nem lesz ilyen.

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 15:44:29

@mrasid: Mondjuk az igaz, hogy a piros-fehér-zöldnek is egészen érdekes árnyalati láthatóak. Néha a holland zászlónak jobban elmenne, mint magyarnak :)
A vicces az, hogy már az 1873-as tervezéskor is össze kevergették a sötétet a világossal. Sőt még az erdélyi címert is hol így, hol úgy ábrázolják.

valójábannemberci 2011.06.17. 15:45:16

Amúgy ha netán andorrai küldöttség jár majd Budapesten, és kikerül az andorrai zászló, akkor is megy majd a fanyalgás, hogy "mi má' megin ez a román zászló"? Az andorrai zászlóban még a színsorrend is azonos, és ugyanúgy függőlegesen vannak a sávok! :D

valójábannemberci 2011.06.17. 15:46:42

@Long R3 IGF-1: Mert még nem létezett hexa kód a színekre. :D

barli 2011.06.17. 15:46:57

@suhanyc: ez az új info, miszerint a tradícionális kék az égszínkék azért egészen új megvilágításba helyezi az ügyet. Érdekes, hogy a sok nagyonmüvelt ezt eddig egy szóval sem említette, hogy a demszkáj csak sz*rul használta a zászlót.
A hidakon tényleg románnak nézett ki a zászló. Égszínkékkel már elmenne szerintem.

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:48:09

@Long R3 IGF-1: Igen, így van, pedig hol volt 1873-ban még Románia :-)

Long R3 IGF-1 2011.06.17. 15:48:27

Amúgy meg fel kéne szólítani a románokat, hogy változtassák meg a zászlajuk színét, mert ezt a mostanit különben is tőlünk lopták, ellenkező esetben lerohanjuk őket tankkal.
Még ez lenne a legolcsóbb megoldás :D

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:48:49

@valójábannemberci: No de 1990 után már volt színkód, csak épp nem elektronikus.

kubatov_kommunista 2011.06.17. 15:48:51

Ritka szar így a fehér közepén egy kisebb ábra a szélén meg kis fogazás... kiég a szemem tőle.
Ha csak zázlónak használnák letojnám, de félek, hogy ugyanezt a használnák máshol is. Mindegy a történészek majd megmagyarázzák - miért jó nekem, mert nekem ez a jó csak én nem tudok róla...

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:49:33

@Long R3 IGF-1: És akkor mindjárt üzenjünk hadat Andorrának és Csádnak is :-)

barli 2011.06.17. 15:55:01

@Long R3 IGF-1:
amúgy a románoknak tényleg volt/van is problémájuk a zászlójukkal. Asszem kidobták a komcsi címert középröl, csakhogy Csádnak már akkor az volt a zászlója. Úgy tudom egymást fúrják/fúrták az enszben

nyehehe 2011.06.17. 15:55:59

az indexnek lehet küldeni zászlóterveket: index.hu/belfold/budapest/2011/06/17/tarlos_tervezte_az_uj_fovarosi_zaszlot

amúgy ők egy picivel másabb zászlót mutattak. Nincs zöld sarok, és nincs fordított lépcső.

mrasid (törölt) 2011.06.17. 15:56:22

@barli: Így van, és azt hiszem a vége az lett, hogy Csádnak kellett változtatni a kék árnyalatán.

valójábannemberci 2011.06.17. 15:56:37

@mrasid: Amikor a nemzetállamok létrejöttek, akkor viszont csak a heraldikának volt színstandardja (bár árnyalatbeli eltérések ott is előfordultak), a vexillológiának nem igazán, ezért lehetséges az, hogy például az amerikai függetlenségi háborúban használt zászlókon is mindenféle kék előfordul. Olyan kékkel festettek, ami épp kéznél volt.
Ma már vannak bevett színstandardok, sok esetben a hivatalos heraldikai és vexillológiai leírások is ezeket használják.

suhanyc 2011.06.17. 16:00:40

@barli: nemcsak demszáj mindenki mondjuk, konzekvensen régóta. a már fentebb linkelt www.budapest.hu/engine.aspx?page=jelkepek oldalon is sárga van, igaz a kék égszínkékebb.

"A fővárosi közgyűlés az eléje terjesztett tervekről meglehetősen autonóm módon döntött: a pajzs felső mezőjébe Pest város címerét helyezte el, s a főváros lobogója - mellőzve a budai színeket - a pesti lobogó lett. (8-9. kép) A szakértői bizottság véleményén alapuló albizottsági javaslatok félretételének az oka a Pest városi képviselők számbeli túlsúlya mind a közgyűlésben, mind a harmincnégyes bizottságban, s az ő számukra a dinamikusabban fejlődő Pest előbbre való volt a csendes Budánál."

mondjuk akkor lehetet volna ezt is korrigálni, a vörös-fehér-zöld és kék-sárga-piros keveréséből valamit, amúgy én ezt a hármas osztatú dolgot se teljesen értem, miért kell hozzá ragaszkodni. ennyi erővel a kettes osztás már sokkal jobban megállná a helyét, mint pest-buda, vagy vörös (buda) - kék (duna) - sárga (pest), vagy több csíkót és átmenet szerűen, vörös-sárga-kék-sárga-zöld, és akkor minden egyenrangúan van benne... meg amúgy vannak variációk, szerintem sokkal jobbak mint ez a 48-as lobogó...

valójábannemberci 2011.06.17. 16:08:21

@suhanyc: A sokszínűből kimaradt a fehér. ;)
Akkor már kék-sárga-piros-fehér-zöld. Bár az meg 1996 óta a Seychelle-szigetek zászlaja, igaz nem horizontálisan. :)

valójábannemberci 2011.06.17. 16:09:07

@valójábannemberci: Bár amennyi magyar offshore ott be van jegyezve, még logikus kapcsolat is lenne... :D

Bloberf 2011.06.17. 16:10:32

Az újjal az a bajom, hogy az alapszin vakitóan fehér a körbemenö piros-zöld háromszögek meg nem valami szépek. Talán az a funkciójuk, hogy megkülönböztessék a magyar Budapestet az amerikaitól. De akkor is. Ami nem szép az nem szép. Igaz egy hajdani kereszteslovag kezében elég jól mutatott volna. Ha már a régi nem jó akkor inkább lett volna az úgy egyszinü (nem fehér) alap nagyobb cimerrel anélkül a piros-zöld kriksz-krakszok nélkül.

suhanyc 2011.06.17. 16:19:15

@valójábannemberci: igaz, nem teljesen igazságos, akkor marad a közös halmaz a piros/vörös, és mindkettőből egyegy színt bevonni, szóval vörös-sárga-zöld pl nem is teljesen hülyeség. politikailag is korrekt, a két oldal klasszikus színei közte a megosztott szennyvízelvezetővel.

Bloberf 2011.06.17. 16:19:33

és még valami. A zászlón a cimer el lenne forditva 90 fokkal. Ahogy a zászlók általában hosszantian lógnak és ezért sokkal logikusabb a cimert úgy elhelyezni.

Bloberf 2011.06.17. 16:22:10

A zászlóban feleslegesek a külön szinek a cimerben minden benne van. Buda, Duna, Pest.

valójábannemberci 2011.06.17. 16:23:27

@Bloberf: Amerikában kettő darab Budapest nevű "unincorporated community" (ez mit jelent, tanya?) van, ezek annyira picikék, hogy még az interneten is csak a Wikipédián van róluk valami kevéske. Te tudsz valamit a zászlajukról?

valójábannemberci 2011.06.17. 16:28:13

@Bloberf: Oka van annak, hogy a zászlók nem annyiból állnak, hogy fehér alapon a címer. Ezért is két külön tudomány a heraldika és a vexillológia - bár vannak benne átfedések.

Szerintem a hagyományos Budapest-zászló teljesen rendben van, esetleg még a fentebb linkelt "fogas" verzió is szóba jöhet. De minden más, ami megfosztja Budapestet a hagyományos színeitől, az fércmunka.

Thrasher 2011.06.17. 16:28:21

a piros-fehér-zold objektíven nézve pont a harmonikus ellentéte, ha már...

valójábannemberci 2011.06.17. 16:30:48

@suhanyc: A zöld nem klasszikus színe Pestnek, úgyhogy akkor már zöldes-szürkés, habos fosbarna a budai sárga-piros és a pesti kék között. :D
Be szép is vón'!

Kavix 2011.06.17. 16:31:49

Ezzel a zászlóval végre a nemzeti ünnepeken, vidám hangulatú lesz a város! A március 15-i ünnepeknek is mindig ez a zászló adja meg az alaphangulatát. És nem kötődik hozzá a XX. század egyetlen diktatúrája sem. Úgyhogy nagyon jó választás.

Talán lehetett volna kicsit nagyobbra venni a háromszögeket és a címer is nyugodtan lehetne nagyobb. De alapvetően rendben van. Olvasva a kommenteket látom a hiszterizálódott frusztrált bal/lib-en kívül mindenki örül az új zászlónak és ez jó! Végre nem román zászlózzák tele ünnepeinket a bal/lib fővárosi vezetők! :)

Kavix 2011.06.17. 16:37:49

@valójábannemberci: Mire gondolsz? Nem ugrik be semmi.

valójábannemberci 2011.06.17. 16:40:50

@Kavix: Gimnáziumi történelemanyag...

kúrórudi 2011.06.17. 16:41:45

Vicces ez a posztíró:

"Átnevezgetni a régóta használt utcákat épp oly fölösleges marhaság, mint halálosan felháborodni rajta."

Te most épp felháborodtál rajta, nem tűnt fel?

Amúgy igazad van: a régi is szar volt, ez is szar. Ráadásul nem értem, minek ez az archaizálás. Én simán a piros-fehér-zöld nemzeti zászlót használnám középen a Budapest címerrel, az mindent kifejezne: magyar és Budapest. Erről szól a főváros, nem? Más színei nincsenek...

katog 2011.06.17. 16:43:52

Megjegyzem, hogy Budapestet is keverik Bukaresttel, az jó ok lenne, hogy a város neve is változzon. Azon mekkorát kaszálnának már a csókos táblagyártók...

Kavix 2011.06.17. 16:45:02

@valójábannemberci: Nem árulod el mire gondolsz és hogy jön ide? Vagy csak büszke vagy hogy megvan a gimid. :)

valójábannemberci 2011.06.17. 16:47:41

@kúrórudi: Szerintem meg fehér alapon fekete Arial betűvel, hogy Budapest. Kell ennél több? Az országzászló dettó, csak a felirat más. Kell ennél több?
Ráadásul legyártani is könnyű, bármilyen anyagból.

valójábannemberci 2011.06.17. 16:48:59

@Kavix: Budapest zászlaja Buda és Pest 1873-as egyesítésekor született Buda zászlajának és Pest címerének színeiből. Röviden és tömören.

suhanyc 2011.06.17. 16:53:22

@valójábannemberci: hja, bár ebben az összeállításban ugye a sárga jelképezné a pestet, a zöld budát és a piros a közös halmaz de az sem jó szimbólikailag nem stimmel a dolog, hajjaj nehéz munka ez. szerintem ők is így gondolkoztak, aztán úgy voltak vele inkább nem is gondolkoznak... végülis a színek stimmelnek, csak felcserélődnek, mert annyira kart karba öltve vagyunk mi így egymással, mint egy szép boldog család...

valójábannemberci 2011.06.17. 16:56:15

@Kavix: Hagyománytisztelet, mint polgári erény?
Azért az igazán ironikus, amikor alapvetően balközép érzelmű, vidéki emberek kampányolnak a hagyománytisztelet mellett. :D

valójábannemberci 2011.06.17. 16:57:26

@suhanyc: Igen!!!!
A román-bolsevik-zsidó-liberális-mithagytamki világuralom elen! Előre szíriuszi szittya szentek!

SPYD3RM4N 2011.06.17. 16:58:28

@parttalan: Nekem azt mondta pár hónappal ezelőtt egy nagyon szittya bácsi, mikor nézegettem a turulos árpádsávos zászlóját az udvarán, hogy a mostani magyar zászló, a trikolóros, az azért lett olyan, amilyen, mert a korábban használt árpádsávos színeiben egy az egyben az akkori aktuális gyarmatosítóink, az osztrákok zászlajának színeiből "van összerakva" (=ugyanazon színeket tartalmazza), és ezt akarta még jelképesen is leváltani '48.

A témához: Budapesti vagyok, és totál leszarom, mi a város zászlója. :) Ha megkérdeztek volna ma reggel, én nem tudtam volna sorrendben elmondani a színek sorrendjét a jelenlegin, mert annyira leszarom. Számomra csak az a kérdés, hogy a változtatás mennyibe kerül cakkumpakk (tehát pl. új zászlók varratása a nemzeti ünnepekre fellobogózni a várost, stb), és hogy ebből az összegből nem kellene-e inkább szegény családok életét segíteni.

Kavix 2011.06.17. 16:59:05

@suhanyc: Szerinted nem szebb, mint a mostani román zászló?

valójábannemberci 2011.06.17. 17:01:39

@SPYD3RM4N: A szegény családok sorsáról majd nemzeti konzultálnak.

suhanyc 2011.06.17. 17:01:55

@valójábannemberci: hja, mi mindig háborúban állunk, ha nem másokkal akkor magunkkal. nem tudunk megülni a seggünkön, no. szíriuszi szittya szentek ezt felírom priceless! isten választott méme!

Kavix 2011.06.17. 17:04:30

@valójábannemberci: Nevetséges csak. A ballib soha nem értette mi az a hagyomány. Hol eltörölni akarja, hol pedig eszetlenül őrizni. A kettő között van a polgári hagyomány mint megtartó és fejlődéshez segítő fogalom. Úgyhogy az idézett példád nem ül. Mivel egy kiüresedett/ellenszenves/nokiásdobozos zászlót nem volt értelme őrizgetni.

suhanyc 2011.06.17. 17:05:52

@Kavix: akkor a mostani magyar zászló az igazából horizontálisan olasz? ne már, digókkal azonosulunk? csak mert a román zászló (nem, nem fejből tudtam, rákerestem) vertikális osztatú kék sárga piros.
nem szerintem nem szebb, és abszolút teljes mértékben és tökéletesen illogikus. lehetett volna az eredeti színekből kihozni egyéb variációkat, fentebb írtam rá példákat.

valójábannemberci 2011.06.17. 17:07:25

@Kavix: Óóóóóóbazmeg, óóóóbazmeg.
Mennyit kapsz a pártközpontból?
Betűre, vagy sorra fizetnek?

Kavix 2011.06.17. 17:10:23

@valójábannemberci: Nem az a kérdés, hogy mi volt annó, hanem hogy most mit jelent. Tudod mint a horogkereszt. Hiába több ezer éves, hiába használták más értelemben a történelemben ez felülíródott. Ugyan így. Megszállták a románok Budapestet, mindenütt ez lobogott. Mellesleg román zászlók lengnek mindenfelé Erdélyben is.. Innentől kezdve a magyar embernek már végképp nem jutott eszébe erről a zászlóról, hogy ez fővárosunk zászlaja.

ökörpöröly 2011.06.17. 17:10:26

@SPYD3RM4N: Valahol érthető a hozzáállásod. De... Mindig így kezdődik a bolsevikoknál. Ez az egész csak egy "hadművelet" része. Ilyenkor tesztelik azt, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak szimbolikus dolgokhoz. Ha megnézed a történelmet, a bolsevik csürhe mindig így kezdi. Először levágja a körmeid, utána a karod, aztán meg a fejed.
Az elmebeteg Cigány Rákosi minden kis lépése a totális diktatúra, a történelem és a hagyományok átírása felé halad.
Nem csodálkoznék, ha a következő időkben elkezdenek kiretusálni a képeket, meghamisítani és átírni a történelmet.
Eddig is ezt tették. A szélsőségesen ultraliberális, antiklerikális, a szociáldemokráciával kokettáló Cigány Rákosiból szépen lassan lett szűzmáriaországának bölcsvezére.
Ki emlékszik már arra, amikor megtámadták Antallt azért, mert Trianon Emlékülést tartottak? Ki emlékszik arra, hogy megtámadták Antallt, mert 15 magyar miniszterelnökének mondta magát? Ki emlékszik arra, hogy a FIDESZ minden állami támogatást meg akart vonni az egyházaktól? Kik emlékszik arra, hogy kórusban üvöltözték a KDNP képviselőinek, hogy "térdre csuhások"? Ki emlékszik arra, hogy a FIDESZ kétszer indult az SZDSZ-szel közös pártszövetségben a választásokon? Ki emlékszik arra, hogy 2000-ig a Liberális Internacionálé tagja volt a FIDESZ, illetve Rákosi Viktor 1992-től a Liberális Internacionálé alelnöke volt?
Ez egy ilyen sötét ország, a Balkán legalja.

Peripetia 2011.06.17. 17:10:29

Én ragaszkodnék a teljesen fehérhez. Amikor jönnek a kínai csapatok, vagy az arab hordák, akkor nem kéne fehér lepedőt lengetni. Kitűznénk a zászlót.
Ámbár sohasem a zászlókkal van a baj, hanem azokkal, akik megterveztetik, majd azokkal, akik fegyverként használják és jól fejbe vágnak a nyelével.

valójábannemberci 2011.06.17. 17:11:59

@Kavix: Budapest nevét mire cserélnéd?

Kavix 2011.06.17. 17:14:01

@suhanyc: Lehetett volna? Mondjuk én piros-sárga-zöld háromszögeket raktam volna körbe. :) De nem tragédia ez sem. Kár, hogy nem írtak ki pályázatot rá, mondjuk értem Tarlós hogy a ballib hisztit ahol tudja kikerüli.

ökörpöröly 2011.06.17. 17:17:08

@valójábannemberci: Alcsútdoboz-Felsőre! :D
Hogy legyen a Cigány Rákosinak még egy kis öröme! Továbbá cseréljék le a város zászlaját Videotonéra, ezzel is fejet hajtva Cigány Rákosi bölcsessége és sportszeretete előtt!

Kavix 2011.06.17. 17:18:07

@valójábannemberci: Pestbuda :) De ez is maradhat, a név nem zavaró annyira. Amit nagyon "lecserélnék" még az a megszállók szobra a Gellért-hegyen. :)

valójábannemberci 2011.06.17. 17:18:47

@Kavix: Miután bemutattad, hogy halványnarancssárga segédfingod sincs Budapest történelméről, hogy a cifraszűrös fehérlófaszába' hivatkozol hagyománytiszteletre?

SPYD3RM4N 2011.06.17. 17:18:59

@Kavix: Szerintem a nemzeti hagyomány, mint olyan, egy totál kiüresedett fogalom. És nem azért, mert én ballib vagyok vagy sem, hanem azért, mert azok az emberek, csoportok, akik ezen a fogalmon lovagolnak folyamatosan, ez képezi identitásuk egyik alapján, na azoknál a csoportoknál én most már 20 éve figyelem, hogy mennyire kiüresedett semmitmondás van emögött a dolog mögött. Valamit helyettesíteni szeretnének ezzel a nemzeti hagyomány-fogalommal, de ők sem tudják, mit. És hogy mi is az, amivel helyettesíteni akarják a valamit. A nemzeti hagyomány az csak egy szókapcsolat, valós tartalma, mögöttes jelentése nincs az én megfigyelésem alapján.

Funkciója szokott inkább lenni ennek a fogalomnak, a kirekesztés. A mások megkülönböztetése, a mások mondvacsinált hovatartozási alapon történő megkülönböztetése, jelképes kizárása. "Te nem vagy nemzeti, te akkor nem is vagy velünk." Illetve szokott lenni olyan funkciója is (az előzőt kiegészítve), hogy a felkent, fennkölt, erkölcsös valaminek van beállítva egy ilyen romantikus felhanggal ez a nemzeti hagyományos izé, és ezzel érik el ezek az emberek/csoportok, hogy ők magukat az erkölcsi magasságok urának tüntessék fel, az erkölcsiség mércéjeként, a magyarság megtestesítőjeként, meg ilyesmi. Ezek azért funkcionálisként leírható dolgok, mert ezeknek a jelképes kirekesztéseknek, jelképes "én vagyok az erkölcsiség mércéje" dolgoknak nagyon kézzelfogható politikai következményei vannak: az üres semmitmondásból, ha sokan üvöltözik nagyon erőszakosan, akkor egy erő, egy csoportkohézió keletkezik. Nincs másik olyan semmitmondó és olyan agresszív csoport ma hazánkban - és a rendszerváltás óta sem volt soha még ilyen -, amely ennyire agresszív módon nyilvánulna meg, mint az ún. nemzeti hagyományon alapuló identitásúak csoportja (nagyon tág értelemben értve). És ugye ezt tetőzi, hogy magának a fogalomnak nincs valódi mögöttes tartalma. Példát mutatni lehet a nagy semmire, és ellenségképeket lehet kreálni a nagy semmiből, és ezekből hatalmat lehet kovácsolni a buta emberek szemében, amiből pedig már nagy tömeg esetén valós hatalmat lehet kovácsolni.

Ez a valódi funkciója. A MIÉP elbukott ezzel a szereppel, most van egy nemzethy köntösbe bújt Fideszünk meg Jobbikunk. Az előbbi rendkívül jó köpönyegforgató banda, úgyhogy tőlük majd még látjuk ennek ellentettjét is; az utóbbi reméljük ugyanarra a sorsra jut, mint elődje, a MIÉP.

Mindez persze nem kapcsolódik a témához, csak úgy eszembe jutott a hozzászólásod kapcsán, hogy leírom.

Kavix 2011.06.17. 17:23:27

@valójábannemberci: Már azt a szót sem érted, hogy hagyomány. Azt meg végképp, hogy mit jelent a magyar embernek egy piros-sárga-kék zászló bBudapesten lobogni nem érted? Ne hisztizz kérlek.

Jolka40 2011.06.17. 17:28:01

Minek Budapestnek külön zászló? Mért nem jó a nemzeti színű? Kisvaszarnak sincs külön zászlója.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.17. 17:29:53

a regi is ronda, de az uj is ezzel a korbefuto baromsaggal
nem lehetne egy hozzaertot megbizni?
nem ismerost, rokont, valakit aki ert az ilyen dolgokhoz
bazmeg ilyen zaszlot altalanos alsoban rajzoltam

valójábannemberci 2011.06.17. 17:30:08

@Kavix: Magyar ember vagyok, nekem azt jelenti, hogy 1873-ban, a Kiegyezés után, az Osztrák-Magyar Monarchia gazdaságának felívelése kezdetén Buda és Pest fővárosként egyesült, s ennek emlékére a két városrész jelképeiből egységes zászlót és címert kapott.
Nincs bennem semmi frusztráció, hogy "jaj, román zászló".
Ahogy az Árpádsáv kapcsán Magyarország címerében szintén nincs bennem frusztráció, hogy "jaj nyilasnáci címer".
Az ésszel helyén használt jelképek nem okoznak frusztrációt.
Ez csak a jobboldali, populista érzelempolitika sajátja.

Bloberf 2011.06.17. 17:31:50

@valójábannemberci: elismerem, hogy fogalmam sincs van e zászlójuk vagy nincs. Ezért szégyenlem is magam! De mivel a nevük Budapest igy lehet, hogy a tanya is két részböl áll az egyik fele a Buda a patakon túli meg a Pest. Stb, stb. (ez csak gyenge humorizálás)
Az, hogy új zászlót csinálnak talán még nem lenne baj önmagában bár, hogy mi az értelme azon már lehet gondolkozni jócskán. Itt egy másik cikkben az áll, hogy a fehér alapszin a semlegességet szimbolizálja. Semlegességet? Milyen indoklás ez? Ha egyszinü zöld szin lenne akkor Budapest iszlám város lenne? Ha piros akkor kommunista? A sárga meg az irigység szine. Na ja. Az, hogy 48-ban olyanra csinálták a zászlót amilyen az miért lenne a mai világban egy követendö valami. Azért mert a mostani uralkodó elit egyféle nacionalista és vallásos húrokat penget. Populizmus.

suhanyc 2011.06.17. 17:31:59

@Kavix: nem érted. egy arculat nem csak arról szól, hogy milyen zászlót raksz ki a hídra, hanem egy megkülönböztetés, ami megjelenhet bármilyen anyagon, a hivatali papíroktól a külföldi hirdetésekig. ha egy városnak van mondjuk egy jól felismerhető arculata ami megjelenik a világban mindenhol, az felismerhető, rögzül az emberek tudatában. turisztikai szempontból szükséges, pénzben kifejezhető értéke van. másodsorban én speciel mint pösti is külön örülnék neki ha lenne egy szép, mindenki által elfogadott és jól kinéző arculata a városnak. na ez nem az.

nyehehe 2011.06.17. 17:32:26

@Long R3 IGF-1: a linkjeiden Erdély címere Kék-Piros-Sárga

Kavix 2011.06.17. 17:32:33

@SPYD3RM4N: Az elejével egyet értk amit írtál, ne haragudj, a második bekezdésedtől másképp látom. Ugyan ilyen agresszív csoport volt a "liberálisok" csoportja, akik most hogy a szocik bedőltek, láthatóan mindenre ugyanazt fújják. Vagy ők, vagy nincs demokrácia. De a demokráciában mindig az agresszív kisebbségek érvényesülnek. A libsi példát is csak leíró jelleggel írtam, nem érdemes ezen a csoportok létén háborogni. És ha vannak csoportok akkor vannak jelképeik, ellenségeik...

A végső óhajoddal egyetértek. Remélem ezt a nemzeti túlfűtöttséget a fidesz jól kezeli majd és ahogy a miépet eltüntette, uganúgy a jobbikot is okosan leépíti.

Napkutya 2011.06.17. 17:38:56

Ez a zászló téma, megint egy gumicsont!

Közben összevonják a kerületeket, lenyúlják a ki nem osztott parkolóterületeket, eladogatják a kerületi ingatlanokat a cimboráknak.

Passzolják le az építési megbízásokat, adják ki a bontási és hasznosítási engedélyeket. Építik közpénzből a zárt területeket, és csorgatják kifelé a bolt, étterem és egyéb pénzszerzési forrásokat a komáknak. Évekre.

Ez üzlet! A zászló, a Lóbaszó Adorján utca átnevezése csak a majmócáknak való, hogy ne is gondoljanak arra közben KI keresi szénné magát.

Néha a kerületi, néha országos, néha EU pénzből...

??!

ComLo 2011.06.17. 18:03:39

Sokan felvetik hogy mi értelme van a zászlónak hisz nem ismerjük x y város zászlaját sem.
nos én egy vidéki kisvárosból származom ahol már elég korán megtanították nekünk hogy mit jelképez a címer, miért azok a színek vannak a zászlóban stb stb. A zászló nem egy idegeneknek mutogatandó felvágós dolog szerintem hanem egy olyan dolog ami az adott közösséget összetartja. És igen ebben nagyon nagy szerepe van a hagyományoknak. épp ezért tartom ezt a legelhibázottabb döntésnek, mi több erős tippem van rá hogy max 10 év és újra a régi zászló lesz.
csak a főváros vezetését pedig az utóbbi idők manőverei elég fényesen jellemzik. Átgondolatlanság, koncepciótlanság, kapkodás. Már nem csak azzal van bajom hogy semmi értelmeset nem csinálnak, hanem ha valamibe belekezdenek (ZP bezárás, buszsáv, 56-os emlékmű elbontása stb) amiről 2 nap alatt laikusok (!!) tucatjai bebizonyítják hogy hülyeség, elállnak tőle. LOL. Tényleg ezeket úgy találják ki hogy nem kérdeznek meg szakértőket? Tényleg lerobbanó kigyulladó metrók UTÁN jönnek rá hogy öregek?

nyehehe 2011.06.17. 18:09:08

@ComLo: azért ez korábban úgy működött, hogy kitaláltak valami baromságot, és azt tűzön-vízen át keresztülvitték. Ehhez képest már fejlődés, hogy vissza tudnak csinálni dolgokat.

valójábannemberci 2011.06.17. 18:26:18

@nyehehe: A zászló kapcsán milyen visszacsinálási folyamat zajlik? :)

valójábannemberci 2011.06.17. 18:39:06

Szerintem támadjuk meg Brémát. Ellopták az Árpádsávot.
en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Bremen

valójábannemberci 2011.06.17. 18:42:40

Észak-Rajna–Vesztfália pedig a Szent Magyar Zászló felfordításával meggyalázza a Szent Magyarországot!
en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_North_Rhine-Westphalia

Nem Máté 2011.06.17. 19:07:36

Szerintem ha nem telik képzett grafikusra a megszorítások közepette, az rendben van. De akkor nem sürgős a zászlócsere annyira, hogy valakinek a már ügyesen számítógépező 10 éves Zsoltikája tervezze a főváros zászlaját. És akkor még nem vagyok ám biztos benne, hogy tényleg ingyen volt.

xenosz 2011.06.17. 19:26:37

Nekem se nőtt a szívemhez a romános,de ennek az újnak sincs értelme. Nincs színe se.
De ha jobban belegondolok nincs is olyan alkalom,ahol értelmet nyerne,hogy milyen a budapesti zászló színei...
Ahhoz túl sokszínű a város. A budaiak például általában nem ézik maguknak Pestet ,és fordítva. Komplett budapesti érzés sztem nem annyira jellemző.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.17. 20:45:47

"nincsenek a városnak színei, amelyek megjelenhetnek mondjuk a tömegközlekedési eszközökön"

Eddig voltak. Vagy gondolod, hogy véletlen, hogy a troli piros, a villamos sárga, a busz meg kék?

Pink Olifant 2011.06.17. 21:02:20

Szerintem a magyar zászlót is cseréljük le: mindig összekeverik az olasszal.

Kavix 2011.06.17. 21:57:52

@suhanyc: Jaj de jó ilyen maximalista lózungokra hivatkozva leszólni bármit. Athénnek, Rómának, Párizsnak, Prágának beugrik a zászlója? :) Arculatra tényleg szükség lenne, az eddigi szánalmas útvesztés után. Ennek első eleme lehet a címer után a zászló. Szerintem ebben a témában nagyon sok van, csak nyugodtan ki kell bontani. Az alap lerakásánál nem túl okos dolog az építmény designját hiányolni.

Kandabula 2011.06.17. 22:26:10

@katog: legyen a neve New York, tekintettel arra, hogy az USA-ban is van Budapest nevű helység.
@Kavix: "Arculatra tényleg szükség lenne, az eddigi szánalmas útvesztés után." Tényleg. Budapest egy szánalmas útvesztő. Se címer, se zászló, csak az idétlen lakosai, meg az a hülye Duna a partjaival, az út vesztett útjaival, a kilátástalan körútjaival, a kerületekkel, azzal a piti Gellértheggyel, az elfuserált Parlamenttel, stb, stb. LEGYEN ENNEK MÁR VÉGRE VÉGE! Új zászló, új élet! Rakjuk le végre Budapest alapjait! Ehhez persze előbb bontani kell. A világháború már megtette, egy nemzedék már felépítette, most jössz Te. Figyelek. Nyugodtan bontsd ki. Nélkülem.

Kavix 2011.06.17. 23:00:46

@Kandabula: Tudom nehéz felfogni hogy mi történik, ha súlyos amnéziában szenvedsz. Tehát nokiásdobozok, hunvaldok, mesterházyernők és hasonlók iparszerű, köztörvényes lopása. A libsi főpolgármester, helyettesei, főtanácsadója köztörvényes maffiája irányította a várost. Most megpróbálják újraszervezni a várost. Természetesen az adósságok még sokáig nyomni fogják a várost, ahogy a lerohadt bkv, közterületek, parkolás átszervezése sem megy gyorsan. A városfejlesztési politika helyetti városrombolásról ne is beszéljünk. Nem baj ha ezt te nem érted, a főváros többsége megválasztott egy új vezetést, akik az ígért programjukat hajtják végre. Lehet hogy te ahhoz a törpe kisebbséghez tartoztál akik elégedettek voltak, de mivel demokrata vagy (gondolom :) fogadd el hogy a város megújítására, ahogy Tarlós mondja az alapok lerakásával fog ez a négy év eltelni. :)

Kandabula 2011.06.17. 23:24:55

@Kavix: tudom, hogy nehezen fogom fel, én vagyok a törpe kisebbség, meg amnéziás is vagyok. Viszont nagyon nem voltam elégedett a korábbi városvezetéssel. Viszont a mostanival sem. Felületi, felesleges, sok pénzbe kerülő intézkedéseket látok, amikre talán két év múlva kerülhetne sor, amikor már az élhető város dolgait finomítaná a vezetés. Ezek az intézkedések nem szolgálják a népjólétet, csak felesleges kiadásokat generálnak. Korábban már írtam, SP beígérte, hogy kitisztul a Duna. Ehhez képest TI intézkedései bakfitty. Még annyit, hogy új zászló mennyiben jelenti a város megújítását?

voodude01 2011.06.18. 00:29:23

A városképet figyelembe véve az új zászlón inkább legyen egy sor Demszky-karó és Demszky-csöcs.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.06.18. 02:06:32

Ostoba fideszesek. Egyfelől újabb és újabb jelképeket akar(nokoskod)nak maguknak, másfelől a régieket se képesek megfelelően használni.
a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/255011_178541282203800_157499570974638_475001_5331981_n.jpg

vakuljmagyar 2011.06.18. 06:35:48

az már volt, hogy mindez csak pótcselekvés? Egyáltalán semmi köze a város érdekéhez. Viszont a csókos nyomdászok, zászlókészítők stb. igencsak sok megbizást kapnak majd állami pénzből.

popocatepetl 2011.06.18. 08:52:46

@vakuljmagyar: "Viszont a csókos nyomdászok, zászlókészítők stb. igencsak sok megbizást kapnak majd állami pénzből."

Ki mint él, úgy ítél.

mrasid (törölt) 2011.06.18. 08:57:16

@kúrórudi:
"Én simán a piros-fehér-zöld nemzeti zászlót használnám középen a Budapest címerrel"

És ezzel pontosan lemásolnád a románokat, ugyanis Bukarest zászlója egy román nemzeti zászló, a közepén egy Bukarest-címerrel.

mrasid (törölt) 2011.06.18. 09:00:16

@Jolka40: Kisvaszarnak talán nincs, (gondolom, ha van rá igényük, akkor rajzoltatnak egyet), de nincs olyan főváros, amelyiknek ne lenne, és soknak a zászlójuk a címerrel együtt az odalátogatók, turisták számára is megjegyzett, ismert jelkép. Csak pár példa, Berlin, München, Bécs, Párizs stb.

mrasid (törölt) 2011.06.18. 09:09:11

@Fedor: Semmi köze a zászlóhoz. Teljesen különböző korokban, más okokból alakultak ki a színek. A villamosok pedig amúgy sem csak sárgák voltak, ahogy a buszok sem csak kékek, a villamosoknál annak egy évszázados története van, hogy melyik vállalat színéből került bele a sárga, a barna, a szürke és a fehér.

mrasid (törölt) 2011.06.18. 09:11:25

@városjáró: Itt mit nem használnak jól? A kihízott inget valóban nem jó használni :-)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.06.18. 10:01:06

@mrasid: Mi? Hát a címer a nemzeti trikolórban!

mrasid (törölt) 2011.06.18. 11:37:16

@városjáró:

1995/LXXXIII törvény

(4) A zászlón elhelyezett címer használata azokban az esetekben és feltételekkel megengedett, ahol e törvény a címer használatát megengedi.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.06.18. 12:08:14

@mrasid: látom, nem érted. pedig eccerű. attól mert a zászlót élére állították (lásd pokornyikos kép), a címernek még az eredeti pozicióban kellene maradnia. csúnya vagy nem, de úgy szabályos. úgy hivatalos. vagy lehet anélkül is kirakni - és nincs gond.

mrasid (törölt) 2011.06.18. 12:16:41

@városjáró: Most, hogy beégtél, új kifogást keresel? Nos most sincs igazad. Ugyanis a címer állása attól függ, hogy zászlóra teszik, vagy lobogóra.

Kavix 2011.06.18. 15:37:10

@Kandabula: Olyan unalmas demagógia ez, hogy "sok pénzbe kerül", hogy ezzel nincs kedvem vitatkozni. A másik, amit írsz, hogy nem történnek lényegi változások, hát annyit javasolnék, hogy olvasgasd egy kicsit a fővárosi határozatokat. Az egész gazdálkodást átszervezik. A felelősségi köröket rendezik. A város közlekedés szervezése is teljesen átalakult. Nem sorolom tovább. Ja még annyi, hogy készítik elő Bp közigazgatási átszervezését. Elég sokat vitatkoznak rajta. Csak szólok előre, hogy tudd min lehet majd felháborodni ősszel. Ja és a fontos, hogy nehogy tájékozódj mielőtt felháborodsz! :)

Gáz Géza 2011.06.18. 16:54:43

www.budapest.hu/engine.aspx?page=jelkepek

T. hozzá szóló kollégák ajánlom a fenti lapot szíves figyelmükbe, nagyon érdekes.
A Budapesti lobogó színei:
piros-nem vörös-
arany-nem sárga-
közép/világos kék -nem sötét kék
Bocsánatot kérek a rideg határozottságomért, de remélem nem félre érthető. :)

mrasid (törölt) 2011.06.19. 07:18:55

@városjáró: Nos kérlek szépen, utána néztem a kedvedért a szabályoknak. Ha a zászló része a címer (alkalmasint ezzel különböztetik meg más, azonos színeket használó ország zászlajától), akkor függőleges felhúzáskor, elhelyezéskor a címer NEM fordul el. Példa Horvátország, ahol ezt a zászlóval kapcsolatos törvény elő is írja. Ott, ahol a hivatalos zászló egyébként címer nélküli, de címerrel használják, abban az esetben függőleges elhelyezéskor a címer ELFORDUL a sávokhoz képest. Példa Ausztria, ahol ezt szintén törvényben szabályozzák. Ennek alapján az általad mutatott képen a címer használata jogos (önkormányzat használhatja a nemzeti címert, sőt kötelessége), és helyes (mert a magyar címer nem része a hivatalos zászlónak).

suhanyc 2011.06.19. 16:45:28

@Kavix: szorri ha maximalista vagyok, nekem speciel ez a munkám hogy ilyenekkel (is) foglalkozzak, arculat identitás következetesség és ilyen hülyeségek, majd megpróbálom kicsit lazábban felfogni csak aztán nehogy beszóljanak a megrendelők én meg éhkoppon maradjak.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.06.19. 21:53:23

@mrasid: igen, ezt a szövegezést magam is olvatsam a jelzett blogban. de én máshogyan értelmeztem. ezekszerint tévesen. ez esetben mea culpa!

Yumurdzsak 2011.06.21. 09:17:56

a sok románozónak mondom,h Budapest zászlaja a EERDÉLYI ZÁSZLÓBÓL ered. a román zászlót később találták ki. sőt olyannyira későn,h Csád pereli Romániát, mert Csádhamarabb lett független, mint a román közt.

mrasid (törölt) 2011.06.23. 07:39:31

@városjáró: Örülök, hogy ez tisztázódott, ettől még nyugodtan kritizálhatod Pokornit is meg a Fideszt is :-)

mrasid (törölt) 2011.06.23. 07:46:51

@Yumurdzsak: A Csád és Románia közti vita abból adódott, hogy a Ceausescu-időben hivatalos zászlóból 1990-ben kivették a címert, és így az azonos lett Csád zászlajával. Mivel Románia jóval régebb óta használta a trikolórt, mint ahogy Csád független lett (1960), ezért a kompromisszum alapján Csádnak kellett megváltoztatnia a zászló színét, pontosabban a kéket, mégpedig egy alig észrevehető árnyalatnyival. (A pantone-színskála szerint egy kóddal odébb.)

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2011.06.24. 20:42:44

teljesen felesleges az uj zaszlo. Pont.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 08:50:35

Egyáltalán: fontos ez a zászlómizéria? Ilyen gazdag a főváros, hogy zászlókat cserélgessen?
Szerintem nagyon ráért volna.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 08:51:50

Jaj meg a másik. A három betonlap az elmutyizott építkezéseket jelzi ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 08:56:29

@Kavix: Igen, látod, inkább ezt kommunikálnák, mint egy zászlócserét. Utóbbi ugyanis csak kirakat, illetve nem hiszem, hogy sokakat érdekel, viszont ha esetleg megszüntetnének némi pazarlást, az sokkal pozitívabb visszhanggal járna.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 08:58:02

@popocatepetl: Nyilván hasonló eset még sosem fordult elő itthon...

popocatepetl 2011.06.26. 12:00:48

@ColT: Nyilván előfordult már, s nyilván az ellenkezőj eis előfordult már. Az pedig rosszindulat és előítélet kérdése, hogy ki melyiket prejudikálja olyannak akiről még nem derült ki mutyi.

fedkvas 2011.07.02. 20:02:28

@Kavix: jaja, Kocsis elvtárs van, volt, lesz, úgy átszervezték, mint a csuhaj.

fedkvas 2011.07.02. 20:20:27

@Kavix: Óbudán is eltelt 12 év az alapok lerakásával, várjon erre a vén csinovnyikra az öreg ördög.

ha nem vennéd észre, azt csinálják, hogy folyamatban lévő projekteket állítanak le, majd újraindítják és belengetik újnak. Budapest Szíve program - meg kell változtatni a tartalmat, koszos Demszky - tartalom változatlan, határidő kitolódik két évvel. 4-es metró - az építkezés leáll, koszos Demszky, a további szakaszokról semmi hír, a hivatalos oldalt egyszer frissítik egy év alatt - figyeld meg 2014-re elkészül, kampányígéret a következő szakasz.
(mondjuk még mindig jobb, mint hogy ahogy még ellenzékből addig fúrták a Kormányzati Negyedet, amíg felborult, majd jött az államkárosító demagógia, mert az állam fizetett pár milliárdot a MÁV-nak, azaz jobb kéz a balnak. Tarlós hatalomra jutva pedig egyből elkaszálta a kész tervekkel, lebonyolított nemzetközi tervpályázattal bíró Városháza Fórumot, nehogy ott konkuráljon Csipaknak.)

ugyanazt játsszák, mint a kormány az Új Széchényi Tervvel, buszok oldalán meg óriásplakátokon hirdetik, hogy megújult a Szent Imre kórház, közben csak BEFEJEZŐDÖTT a felújítása, aminek 99%-a az Új Magyarország (azaz előző) fejlesztési terv keretében készült el.

dolgozik a bűvész, te meg tapsikolsz.

a pozitívumok meg kimerülnek a BKK felállításában. ami persze eddig csak kb. annyit csinált, hogy folytatta a sokszor elszidott használtjármű-beszerzési programot (nagyon helyesen), meg piktogramokat rajzolt a HÉV-nek, wow. 1 év alatt úgy sem történt meg a garázsprivatizáció, hogy Széles az emberük, és rajtra készen áll a VT Transmannal. akkor mégiscsak balfékek ezek nem? a Margit-híd felújítás üteme sem nyúlt meg a váltás után, mi?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.06. 22:52:17

a korona nem tetszik az újon. miért szürke a belseje?!
miért ilyen nyomott?!

a régiről vegyék le a szabályos aranykoronát, és rakják át az újra!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.06. 23:03:49

Átnevezgetni a régóta használt utcákat épp oly fölösleges marhaság"

ó, a kis értéktelen, bölcs aranyközépútnak beállított butaság.
lakjál akkor rendőrgyilkos ságvári endre utcában, meg lukács utcában.

Case · http://streetartbp.hu/ 2011.07.07. 00:09:20

@tesz-vesz: Meg a Köztársaság téren, ugye? Az is mennyire ciki dolog már. :D Annyira, hogy annál még ez a rohadt vén korrupt pedofil-barát is sokkal jobb választás, akiről az új nevét kapta a tér.

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2011.07.12. 18:02:54

Én erre azt mondom hogy 1:0 a románok javára.

Szerintem semmi szükség nem lenne arra hogy ne látsszunk románnak, mert úgy sem vagyunk azok.
Budapest nem a románok miatt kapott anno olyan színeket, amilyeneket, és Erdély címere sem azért olyan színű.

Szerintem nem volt csúnya a régi sem selyemből, ha nem volt még nagyon elkoszolódva.

Egyébként a címerben lévő talapzat azért van, mert a heraldika nem kedveli a lebegő ábrázolásokat. Ezért került valószínűleg az ország címerébe is domb a kereszt alá.

hogylehet 2012.01.01. 13:52:03

@SPYD3RM4N: Egyetlen mondattal sem értek egyet. Ha már hagyomány, a krumplileves legyen krumplileves.

royslade 2012.02.26. 22:11:32

Hát igen. A románok 1920-ban megkapták Erdélyt, most hát a színeit is odaadtuk önként, ajándékba.

Dicsőség.

royslade 2012.02.26. 22:17:37

Talán itt az ideje kivenni a magyar címerből a szlovák kettős keresztet és hármas halmot is.

Az utolsó pedig csukja be az ajtót!

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2012.03.08. 23:07:31

Meg a koronát is le kell venni a címerről, mert az a demokrácia előtti időkre emlékezteti az embereket, amikor nagyon rossz volt. És azt mondom hogy a pajzs forma sem jó, mert arról meg a középkor, meg a keresztes háborúk jutnak szegény emberek eszébe.

Áh, tulajdonképpen hülyeség az egész címer, minek nekünk olyan?!
süti beállítások módosítása