Anyák napja

 

"Szia Dá, Kicsit elkéstem ezzel, de talán ma délután még érdemes felrakni, ha gondolod..." - írta Attila az imént. Naná! Olyan remek ötlet, hogy nem is nagyon fűznék hozzá semmi, legfeljebb annyit, hogy csatlakozom hozzá én is: csáó minden anyukának!

 

Anyu, mama, nagyi, Isten éltessen benneteket!

A mai napot azokkal a budapesti szobrokkal köszöntöm, amelyek anyát és gyermekét/gyermekeit ábrázolják. Van közöttük olyan, amely mellett naponta elmegyünk, mint a Kossuth téri metrófeljáró mellett álló mű, mást csak azok látnak, akik épp arra laknak vagy dolgoznak (Török utcai könyvtár előtt, Vérhalom téri park, Gazdagréti utca), megint más szobrok pedig ritkán kerülnek elénk, mert elhanyagolt parkban (Goldmann György tér, a kolesszal szemben) vagy magánkertben (Andrássy út) állnak.

Keressük, nézzük meg ezeket - ne csak anyák apján! A fotókat a nagyszerű www.szoborlap.hu honlapról mentettem le, mindenkinek ajánlom, aki szereti a köztéri alkotásokat akár kerület szerint szemlézni.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest attila szobor

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr462868833

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Judit - KRITIKUS TÖMEG 2011.05.01. 14:41:49

„Ha a radioaktív anyagok hasadása során önfenntartó láncreakció jön létre, akkor nevezik a reaktor tömegét kritikus tömegnek.”Tömegben lenni rossz: tülekedés, gorombaság, hónaljszag. Egy leküzdhetetlen, láthatatlan erő szardíniadobozba töm,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2011.05.01. 12:46:56

Tiltsák be a zsánerszobrokat! Kizárólag döglött politikusokat (és megosztó, ideológiai alapú "művészeket") a közterekre!

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.05.01. 13:37:15

az megvan, hogy anyák napja jövő vasárnap lesz?

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2011.05.01. 13:40:29

@mcs: Magyarországon nem :) tudom, mert egy hete ezen vitatkozunk. Nálunk most van, a legtöbb országban 8-án - vö: hu.wikipedia.org/wiki/Any%C3%A1k_napja

gyermekeim 2011.05.01. 15:22:10

Anyák napja nálunk mindig május első vasárnapja.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.05.01. 16:13:37

@~dá~: én úgy tudom, hogy május 1-et követő vasárnap, ami szinte mindig az első vasárnap.

de utánanéztem és kb. 50-50% a mai és a jövő vasárnap aránya.

túl sok az infó.

mecséri 2011.05.02. 08:31:11

@Konyvtaroslany: szia, ott van a listán a kossuth téri szobor, ha jobban megnézed, még a metró-felirat is látszik a háttérben a mozgőlépcső lejárattal.
süti beállítások módosítása