Na vajon merre forgatták a fenti klip városos részeit? A hangmás frontembere, Minda Endre elárulja a hajtás után:

Olyan klipet akartunk, ami visszaadja az élő fellépések energiáját, de közben a dal hangulata is benne van. Áronék följöttek a színpadra kézikamerákkal, olyan közel engedtük őket, amennyire lehetett - mintha egy láthatatlan szellem nézné a koncertet. Felvettek mindent, ami a színpadon történt, ebből válogatták ki aztán a képeket. A klipben szereplő többi kép/jelenet is félig-meddig spontán alakult, Áron ötleteiből. Tettünk egy sétát a városban aznap amikor a koncert volt - szerencsére az első tavaszi napsütést pont elkaptuk. Megmutatták nekem a műtermüket, és az ahhoz tartozó háztetőre is kimásztunk, ahonnan rálátni az egész városra, utána pedig mentünk autóval pár kört a kedvenc budapesti útvonalamon (a 2-es villamos nyomvonala).

Az egyetlen dolog, ami nem spontán módon került bele az a madár, a videó végéről. Egy ideje felfedeztem magamnak a ragadozómadarakat, félelmetes az ősi vadságuk. Nem olyanok, mint a többi állat, van bennük valami misztikus. A klipben is emiatt szerepel a héja - nekem valahogy ellentéte annak, amit felépítettünk magunk köré mi emberek. Képviseli a vadságot, amivel a hétköznapokban nem nagyon lehet találkozni - vagyis csak nagy ritkán, amikor kivetkőzünk magunkból. Az is megfordult a fejünkben, hogy mi lenne ha elengednénk koncert közben repkedni mindenfelé, de abból nagy baj lett volna, és az állattal sem tettünk volna jót. Ezért fölvittük a tetőre a koncert utáni napokban, Áronék pedig fölvették. A gazdája még meg is etette a kedvünkért darabolt hússal. 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest klip

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr972758215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása