Ó pedig mennyire tetszett a Belváros új főutcájának burkolata a nem repedő, megfordítható, ragyogón világos, örökéletű mészkőlapokkal. András szerint ez azonban nem feltétlenül előnyös.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest belváros gyalogos v. ker díszburkolat belváros főutcája

Hölgyeim és Uraim mérföldkőhöz érkeztünk az Urbanista történetében. Íme az első angol nyelvű olvasói levél:

Hey Urbanista,

Sajnos, nem irom magyarul! English ok? I read your blog often (through Google translate and my poor Hungarian reading skills). Curious about one thing. There's a giant advertisement on the backside of the St. Rokus korhaz at Blaha, and they keep putting up new ones, but they are unbelievably ugly. Is it legal for them to leave the scaffolding up to hang advertisements all the time? Is there anyone to complain to? Thanks for everything. Keep up the great work.

Best regards,
Colin

 

Na most hiába vagyok rémesen hiú és hiába vagyok meggyőződve, hogy az Urbanista az aztán hiper-szuper blog, az azért még nekem is gyanús, hogy valaki olyan fan, hogy fordító programmal olvassa. Hogy mégis foglalkozom ezzel az erősen gerillamarketing-szagú levéllel (most épp valami biztosító hirdeti magát nagyban és tényleg rondán a szóban forgó helyen), az az, hogy már magam is akartam írni róla.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest blaha lujza tér palotanegyed viii. ker rákóczi út rókus kórház

Kőbánya, Mindenki Temploma

 

Kőbánya, Mindenki TemplomaNyilván az én hibám, hogy nem ismerem eléggé a városomat. Egyik nap Kőbányán jártunk (Kőbányai út - Kápolna u.), ahol már bizonyára többször is áthaladtunk autóval, jobbról tízemeletes panelházak sorakoznak. Mivel itt kellett keresni a megadott címet, bóklászni kezdtünk a házak között. És amikor a házak mögé kerültünk, akkor leesett az állunk, mert megpillantottuk ezt az épületet. Egyikünk azt mondta, zsinagóga, én, hogy nem valószínű, látva a keresztet. Aztán az interneten megnézve, kiderült, hogy mindkettőnknek igaza volt. (A dolog másik része, hogy ezen a téren, ahogy az internetes cikkből is kiderül, régi, alacsony házak is vannak, amelyeket a panelsor szintén eltakar.) Ez mindegy is, csak arra világít rá, hogy még a legszürkébb területeken is van egy-egy gyöngyszem, persze nem tudom, hogy elfeledve, vagy sem.

http://www.templom.hu/phpwcms/index.php?id=14,386,0,0,1,0

Üdvözlettel: Hári Edit

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: templom töri társasház zsinagóga x. ker cserkesz utca

süti beállítások módosítása