Budapesti Parlament vs. bécsi Kirche Maria vom Siege Budapesti Parlament vs. bécsi Kirche Maria vom Siege

 

Lehet, hogy újszülött vagyok, de nekem is új volt az a párhuzam, amire Edit hívta fel a figyelmemet. Lássuk, miről is van szó:  

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest bécs templom építészet töri kupola országház v. ker steindl imre friedrich von schmid

Bár magam inkább sétapárti vagyok, de ez nem jelenti, azt, hogy ne érteném meg az autósok problémáit. Sőt, ha olykor mégsem értem meg, a hangjuknak még akkor is szívesen helyt adok. Hogy mennyire van igaza Péternek, és hogy mennyire megnyugtató az alpolgármester válasza, azt a Nyájas Olvasókra bízom. Mindenesetre a "további problémák" alatt szereplő észrevételekkel azt hiszem közlekedési módtól függetlenül mindenki egyetért, azokat tényleg orvosolni kellene. Íme a levél, és a levélváltás az önkormányzattal:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés parkolás újlipótváros sétálóutca xiii. ker pannónia utca

A tervek szerint még a választások, sőt ha lehet, még a kampányhajrá előtt megkeresem valamennyi főpolgármester-jelöltet indítós szervezetet, hogy egy szakpolitikusok vagy akár maga a jelölt beszéljen a terveiről. Nem lesz szó ideológiáról, pártokról, koalícióról, személyi kérdésekről és arról, hogy mit csinálnak rosszul mások. Kifejezetten arra vagyok kíváncsi, hogy az Urbanistás témákban milyen lépéseket terveznek.

Vagyis: közlekedés - és főleg tömegközlekedés - fejlesztése, úthálózat, városszerkezet, közigazgatás, kerületek és főváros viszonya, önkoris cégek hatáskörei, köztisztaság, ingatlanfejlesztések, nagyberuházások, városkép, közterek, arculat, miegymás.

Gondolom az Urbanista olvasói is ilyesmire kíváncsiak. Vagy nem? Itt a lehetőség, hogy mindenki idekommentelje vagy megírja nekem a kérdéseit és én felteszem azokat az interjúk során, hogy egy-egy jobb ötlet később ne vesszen el a kommentek özönében.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog politika választás

Ingatlanosirodalmi barangolásunkat a XIII. kerületben folytatjuk. A szerző, aki magát is beleköltötte a versbe, szép feszes rímekben dicséri portékáját, a végén enyhe szabadverseléssel. Mondjuk nem egy József Attila, legalábbis azt hiszem soha nem érdemli ki a munkásosztály költője címet...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés ingatlanos ingatlanosirodalom fura hirdetés

süti beállítások módosítása