Kaptam egy levelet, ami elsőre annyira elrémített, hogy meg se nyitottam a benne szereplő linket. De mivel másodszor is megkaptam, klikkeltem és rájöttem, hogy a honlapon rengeteg remek fénykép van Budapestről. Mindenkinek jó böngészést tehát a hétfői posztokig!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest fénykép

Silverblog

2010.08.20. 10:31 Zubreczki Dávid

A tavalyi hatodik hely után idén második lett az Urbanista a Goldenblogon a helyi.érték kategóriában. Örök hála mindenkinek olvasóktól zsűriig, de főleg annak, aki jelölte a blogot, mert én persze most is elfelejtettem.

A kategóriába egyébként három téma fért: utazós, új életkezdős, meg a lakókörnyezetes. Városblog viszonylag kevés volt, az ötvenes listába a következők kerültek:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

http://img5.indafoto.hu/3/9/28459_afb10ddfce75e4a231f083365f04e08f/6876627_9475abd9a93439e9f877e2bbcf33e5c5_m.jpg

 

Ha valamiben, marketingben nagyon erős az V. kerület. Szó se róla, a Belváros új főutcája és az interaktív szökőkút tényleg jó lett. Még akkor is, ha ez utóbbiból egyelőre kispórolták a fenti látványterven is látható amorf szobrot, amit belülről szintén interaktívan villódzó fények színesítenek majd. A tervek szerint az csak szeptemberben kerül a helyére, így ugyanaz a létesítményt két választás előtt is át lehet majd adni.

Na ugye, hogy jók a marketingben.

Éppen ezért érthetetlen, hogy miért nem adtak egy ütős nevet a vízjátéknak. Az ugyanis már most is pompás dolog. Volt, aki azt mondta, olyan szimbóluma lehet Budapestnek, mint amilyen egy időben a Szabadság-szobor volt. És szerintem is igaza van épp csak egy név hiányzik hozzá.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szabadság tér szökőkút v. ker belváros főutcája interaktív szökőkút

RegnumMarianum templom - forrás: Wikipédia Regnum Marianum templom helye - forrás: hg.hu

 

Elkezdődött az őszi kampány, ami ráadásul jóval közvetlenebbül érinti majd az Urbanistát, mint a tavaszi. A legérdekesebb választási ígéreteket természetesen követni fogjuk, itt van máris az első: a Jobbiknak ugyanis

"célkitűzése, hogy az Országgyűlés, a kormánnyal a Magyar Katolikus Egyházzal, a Fővárosi Önkormányzattal, az érintett budapesti kerületi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel együttműködve a jelen országgyűlési ciklus végéig tárassa fel, és építtesse újjá a Rákosi Mátyás utasítására leromboltatott templomot."

Természetesen a Városliget szélén állt Regnum Marianumról van szó. Akit részletesebben érdekel a templom története, az ebből a remek cikkből tájékozódhat. Dióhéjban annyit érdemes tudni róla, hogy 1931-ben szentelték fel és bár a világháborút különösebben súlyos károk nélkül megúszta, húsz évvel később Rákosi porig romboltatta. (A vasbeton szerkezetet nem tudták egykönnyen hagyományos módon elbontani, így felrobbantották.) Helyére - közhiedelemmel ellentétben nem a Sztálin-szobor, hanem - az a lobogóval rohangáló tanács-köztársaságos figura került, amely most a Memento Parkban van. A szobor talapzatán most egy kereszt és egy felirat hirdeti a pusztítás emlékét.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest választás templom jobbik emlékmű töri bontás építés xiv. ker regnum marianum

Idén is kiosztják a Média Építészeti Díját, ahol lelkes, valamint lelketlen médiamunkások ítélik oda díjukat a legjobb építészeti tervnek és a legjobb megvalósult épületnek. Az egészet egy nagy közönségszavazás előzi meg, a zsűri a legtöbb szavazatot kapott 7-7 projekt közül választ azután. A döntőbírák közé idén tévedésből az Urbanista blogot is meghívták, úgy hogy novemberig kénytelen leszek megtanulni, mik azok a kubusok! A regisztráció már el is indult, részletek az alábbi közleményben:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: média verseny díj építészet

A héten lesz két éves az Urbanista, de videóposzt még nem készült rá egyszer sem. Na most pótlom a Fesztivál TV és a sziget.hu jóvoltából. Íme!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest videó sziget fesztivál iii. ker óbudai-sziget

süti beállítások módosítása