http://easycaptures.com/fs/uploaded/346/4040103050.jpg

 

Aki nem ismeri Józsefvárost, annak tud nagy meglepetéseket okozni (meg aki ismeri, annak is). És nem csak fülemülefüttyös ligeteivel, hanem az ingatlanpiacával is. Míg sokan meg vannak győződve róla, hogy "nyolcker=gettó", az egyik végében luxuslakások, a másikban pedig kertes házak vannak. Sőt medencés kertes házak, mint az a Brigitta által felfedezett hirdetésben szerepel. Igaz nem tűnik túl nagynak a kert, de állítólag egy ugrás a Nagyvárad térről és (szintén állítólag) egy száz éves hársfa is van benne. A "rózsadombi minőség" talán enyhe túlzás, de azért medencés kertnek medencés kert - ez tagadhatatlan.

És a feketerigó is bíztató...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan hirdetés családi ház viii. ker

válaszút

 

Az ősi vár kicsiny kertes házának dolgozószobája valójában csak álca: a szekta szentélyének titkos bejáratát őrzi! Na persze csak az juthat be, aki ismeri az aranyozott gipszstukkó-címerek rejtélyét. Ha valaki a baloldali ajtót választja, azzal azonnal végeznek a téglák közül kipattanó mérgezett nyilak. Aki a jobboldali hatalmas ablakon próbál belépni, azt viszont menten agyonkaszabolják az üvegcserepek - mert az egy tükör. Csak az arany közép a helyes út, csak az vezet a megvilágosodáshoz, persze ha nem megyünk neki rögtön az ajtó mögötti oszlopnak. Igazából ide sem érdemes mindenkinek belépni, hisz az emberáldozatra sem mindegy, milyen minőségben érkezünk...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés lakás giccs i. ker fura ingatlan

aqunicumAzt már korábban is írtam, hogy szeretem az ismeretterjesztő ingatlanosokat. Mondjuk amit Duna House Amfiteátrum (nomen est omen)munkatársa alkotott, az már-már történelemtudományi publikáció. Ha van környékismertető ab ovo, akkor ez az. És hiába mondják, hogy historia est magistra vitae, ez a vicc kicsit hosszú a poénhoz képest:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés fura iii. ker fura ingatlan fura hirdetés vízimolnár utca

Ortodox süveg - fotó: venom6

 

Már a Petőfi téri ortodox templom toronyának helyreállítása is megosztotta a nagyérdeműt, de ráadásul jelen pillanatban így néz ki - mint az venom6 fotóján látható a Skyscrapercity-n. Van, aki szerint így kis kellene hagyni, jó kis kortárs izé lenne. (via: @varoskepp)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

süti beállítások módosítása