http://img10.indafoto.hu/3/9/28459_afb10ddfce75e4a231f083365f04e08f/4705585_9f0a9da2f8afb5b6fb2771e2ab3cabfe_s.jpgCF (eagleeye1899.wordpress.com): Olvastam a blogodon a Fradis postot már régen, most visszatértem, megnéztem újra. Tudod, érdekel nagyon a dolog és azt kérdezném, hogy tudsz-e esetleg valami új infót ezügyben? Azért kérdezem, mert én keresgettem az önkormányzat oldalán, de nem találtam újat. Amikre hivatkozol, az egy bemutató vagy mi volt, nem tudod, történt az önkormányzatnál azóta újabb döntés, amihez esetleg tudnál linket (mint ezeket is, amikből szedted a képeket)? Nagyon szeretném, ha létrejönne ott valami, csak ezért kérdezem.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kérdések ix. ker xii. ker vi. ker

Az Urbanistán óhatatlanul is többet fikázzuk az ingatlanosokat, mint az egyszerű lakásvásárlókat/-eladókat, aminek egyetlen oka, hogy sokkal többünknek van róluk tapasztalata és sokkal könnyebb kiszúrni az ő hibáikat a hirdetésekben. Persze ők is mesélhetnének ezt-azt, mint ahogy Nico67_ meg is tette:

A közvetítő szolgáltat azaz szolgáltatást nyújt. Természetesen azt lehet vitatni mi mennyit ér. De ha lehet ne szakmán kívüliek határozzák meg a szolgáltatás díját. Ha valaki nincs megelégedve a szolgáltatás szinvonalával az más kérdés. Bíróság, per, ...stb. Mindennek megvan a maga fóruma.

1. Nincs nagyobb pofára esés, amikor egy túlárazott ingatlant úgy vesz meg valaki a tulajdonostól, természetesen a reális ár fölött min. 10%-al, hogy abban a hiszemben van, hogy kikerülve az ingatlanost jó sok pénzt spórolt.
:-DDD
2. Esetleges hitelfelvétel esetén a banki értékbecslő a 11 millióért megvásárolt és 1 millióval lefoglalózott lakást 9 millióra értékeli. :-)) A Bank az igényelt 6 Millió helyett csak 4 Milliót ad. Na ilyenkor van nagy futkosás, segítségkérés! :-)))
3. Imádom amikor péntek délután 2-kor felhívnak hogy segítsek eladni a lakást, mert a hitelező hétfőn reggel nyolckor él a opciós vásárlási jogával. :-)))

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kommentek ingatlanos

6640

 

Valamikor az Urbanista hajnalán még tervben volt sok egyéb mellett, hogy izgalmas munkahelyeket fogunk bemutatni, természetesen úgy hogy majd szépen elmegyünk oda és lefényképezzük, meg vicces beszámolókat írunk az egészről. Na ebből nem sok lett, mindössze két céges irodába kukkantottunk be: a Grey-ébe, akik az Egeraat tervezte épület két felső szintjét fazonírozták a maguk képére, meg az Avantgarde-éba, ahol meg egy különös asztal volt a téma. Aztán itt el is akadt a dolog.

Ami miatt érdekes az egész, hogy a Kreatív most az Octogonnal karöltve csinált egy tíz izgalmas ügynökségi irodát bemutató válogatást (itt egy mutatósabb változata pdf-ben). Ez vagy azt jelenti, hogy az elmúlt másfél évben megszaporodtak a klassz munkahelyek, vagy azt hogy a Kreatívnál nem olyan lusták a munkatársak, mint én. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy az Urbanistán bemutatott két cég is kommunikációs ügynökség volt, meg hogy úgy tűnik ezt a tízes listát sem verejtékes munkával hozták össze - volt miből válogatni.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest iroda belsőépítészet

fal

Nem kommentálnám tovább a képet, amit csatolok... - írta Szilárd, a fenti infógrafika beküldője. Én sem szaporítom a szót, aki még nem hallotta volna miről van szó, itt olvashat róla.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest híd felújítás margit híd dunapart rakpart v. ker xiii. ker ii. ker

Duna-parti telkek, műemlék kastélyok, rózsadombi és belbudai iskolák tulajdonjogát pályáztatja meg idén a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., amelyek értékesítésétől több mint ötmilliárd forintnyi árbevételt remélnek. - írja a mai Napi Gazdaság.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan kéthely szőlősgyörök flórián üzletközpont

Finta

 

Emlékeztek még a Hotel Volgára? Az Index néhány éve szavazós játékot indított, ahol Finta József tíz épületét, és ugyanennyi rendszerváltás óta emelt budapesti épületet lehetett pontozni 0-10-ig. A Hotel Ibis-szé nemesedett nevű szálló a legrosszabb helyen végzett. Íme az eredmény:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest építész váci út dózsa györgy út irodaház látványterv finta józsef xiii. ker közti vadász györgy fernezelyi gergely volga szálló mérték építész stúdió

Az év eleji döcögést egyelőre ingatlanhirdetésekkel, sőt ezekhez kapcsolódó kommentekkel szeretném kibekkelni, de ígérem lesz még Urbanista-tavasz. Mondjuk eszterencs sztorija bármikor megérne egy posztot:

a környékünkön másfél éve hirdetnek egy kivülről ronda, ám belülről kellemes lakást. ismerem a lakást, szerintem csak azért nem lehet eladni, mert kivülről tényleg nagyon kopott a társasház. anno rosszul vakolták be...
És mit csinál az ügyes ingatlanos? lefényképezte a mi házunkat... ami kivülről is szép, igaz, eladó lakás egy darab sincs benne. Ámde a fotó alapján elkezdtek hozzánk becsöngetni, hogy érdekelné őket az az olcsó lakás... hülye ingatlanos, aki ilyesféle átveréssel próbálkozik.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlan hirdetés ingatlanos

oszinte-kis.png

Ki meri állítani, hogy az ingatlanosok nem őszinték? Amire Irsai Olviér nevű olvasónk talált, az mindenesetre az ellenkezőjét bizonyítja. Vagy legalábbis azt, hogy kicsit szórakozott volt a lakáshirdetés feltöltője. Tévedésből bennfelejtett belső instrukcióra már volt példa korábban is, de az "árazás: túlárazott" idézet eddig a legszebb a műfajban. /A link már nem él, de egy kép itt van róla alant. Nagyításért katt rá!/

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés ingatlanos

süti beállítások módosítása