320° Kulturális Központ - Siófok

 

A két építészeti ütemben felépíthető, összesen mintegy 3-5 milliárd forintos beruházást igénylő, 12,5 ezer négyzetméter alapterületű multifunkcionális kulturális épület révén a régió egy olyan intézménnyel gazdagodik, amihez hazai viszonylatban csak a debreceni MODEM, vagy a pécsi EKF-program múzeumi fejlesztései mérhetőek.

 

- áll a sajtóközleményben, amit a siófoki 320° Művészeti, Oktatási és Technikai Központ, vagyis a hajdani Kenyérgyári épületegyüttes komplex kiépítésére és kulturális centrumként való hasznosításáról adtak ki. Mondjuk ez a "3-5 milliárd forintos beruházás" engem kicsit a Bada Dada féle "Hány éves vagy kisfiam?" "Hát olyan tíz-húsz" szövegre emlékeztet, na meg az EKF-fel sem biztos, hogy legjobb példálózni, de nem fanyalgok. Tényleg jó lenne ha az országban többfelé épülnének ki kulturális centrumok, a barnamezős beruházásoknak meg, főleg ha meg is őriznek valamit az ipari épületekből, mindig örülök. A nemzetközi tervpályázatot amúgy Tarnóczky Tamás Attila (Építészkohó Kft.) nyerte meg, az ő tervei láthatók alant. Részeletek: www.320fok.hu

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr1002197473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása