Duna-parti telkek, műemlék kastélyok, rózsadombi és belbudai iskolák tulajdonjogát pályáztatja meg idén a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., amelyek értékesítésétől több mint ötmilliárd forintnyi árbevételt remélnek. - írja a mai Napi Gazdaság.

A "tulajdonjog megpályáztatása" magyarul eladást jelent természetesen. Persze azért nem olyan sokkoló a dolog, hiszen az ingatlanok többségét már egy ideje próbálják elsózni. Ilyen például a Flórián üzletközpont, amelyet eddig már háromszor kínáltak eladásra (és amelyről a fene sem gondolta volna korábban, hogy önkormányzati tulajdonban van). A Napi Gazdaság szerint

"Az idei portfólió különlegességei közé tartozik két iskola, a II. kerületi Jurányi utcai közgazdasági szakközépiskola és egy Szépvölgyi úti műszaki szakközépiskola, amelyekre 813, illetve 459 millió forinttól lehet majd pályázni. 2010-ben várhatóan vevőt keresnek több, közvetlen vízparti, Hajógyári-szigeti telekre is"

Ez utóbbiról már korábban is volt szó. Ám ami igazán meghökkentő, hogy Budapest két balatoni kastély eladását is tervezi: Szőlősgyörökön és Kéthelyen.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan kéthely szőlősgyörök flórián üzletközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr741653504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cook kapitány 2010.01.07. 10:32:23

Csak én érzek itt megint lopásszagot?

kispista 2010.01.07. 10:53:16

@Cook kapitány: Ahol lopás van, azt meg sem hírdetik nyilvánosan, hanem fű alatt elcserélik/elmutyizzák.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.01.07. 13:38:58

(gondolom) mindent meghirdetnek. valahol. törvény van rá. aztán vagy olvassa átlagpolgár, vagy nem. általában nem. felél mindent ez a szemét városvezetés is. pedig nyaralóba mehetnének a főpohi dolgozói, vagy azok kiskorú gyerekei - mint az átkosban (attól mert "komcsi szokás" volt, még nem biztos, hogy rossz volt.) iskoléát eladni pedig valahol azért felér a jövő eladásával - még akkor is, ha helyette máshol felépíttetnek egy (olcsóbb?) újat - pláne ha nem. persze nem látunk bele... lehet hogy ezek már olyan ramaty állapotú ingatlanok, hogy csak a gond lenne velük. jobb is ha egy millirdos kezébe jut. rögötn aranyat ér majd. SE!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.01.08. 11:17:12

@városjáró: A Jurányi utcait nem ismerem, de a Szépvölgyi úti a volt Erősáramú Szakközépiskola. Klasszikus szockocka a 70-es évekből. Viszont egy komplett háztömb, négy utca határolja. Itt van:
maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Budapest+Ferihegy,+Budapest,+XVIII.+ker%C3%BClet,+Magyarorsz%C3%A1g&ll=47.530265,19.021918&spn=0.001378,0.003484&t=h&z=19
süti beállítások módosítása