Hölgyeim és Uraim, folytatjuk az "olvasó kérdez és aztán meg is válaszoltatjuk vele a kérdést" rovatunkat. Vagyis lássuk mivel fordultatok az Urbanistához, amelyre sajnos nem volt időm/erőm/intelligenciám válaszolni. Úgyhogy most Titeket kérlek, ha tudjátok a megfejtést, kommenteljétek ide.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kérdések

Miközben mindenki az Erzsébet híd díszkivilágításával van elfoglalva joggal, egy másik építmény is új fényeket kapott a közelmúltban. A Róbert Károly körúton, nagyjából szemben kedvenc törpe-felhőkarcolómmal és a furán ablakozott Domus-szal épült fel az Uniqa új székháza. Elsőre semmi különös nincs, az irodaháznak arra járó ismerőseim legfeljebb foszöld színét és "szocreál mintázatú" burkolatát említették. Hanem Nak felfedezte, hogy éjszaka egész különös arcát mutatja és átmegy színváltósba - és csinált róla pár fotót.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

retekblog: Mátrix a pilléren

Akinek az Indexen vagy az Indafotó blogjában nem jött volna szembe az Erzsébet híd, az most kapja a gépét és rohanjon fotózni! Az új díszkivilágítást kapott Bözsinél nincs is jobb fotótéma per pillanat a városban, ennek ellenére úgy tűnik még csak Retek ismerte fel (újra) a benne rejlő lehetőségeket. Szóval irány fényképezni, feltölteni és a fotókra tegyetek erzsébet_híd, díszkivilágítás és urbanista címkét is! Péntek reggel válogatnak az Indafotósok, úgy hogy még másfél éjszakátok van, hajrá!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: pályázat fénykép díszkivilágítás erzsébet híd

telepmarIdén november 18-án negyedik alkalommal rendezik meg a Településmarketing Konferenciát. Az első két évben Szentendre, tavaly (Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével közösen szervezve, az önkormányzati miniszter védnöksége alatt) Budapest adott otthont a szakmai fórumnak. Idén Budaörs látja vendégül a városok képviselőit – polgármestereket, kommunikációs, turisztikai és kulturális szakembereket. A rendezvény részletes programja innen letölthető.

Sajnos tök kiment a fejemből, ezért csak most szólok. Ez azért is szomorú, mert én is előadok, és most rohamtempóban ki kell találjam, hogy miről és össze kell ütnöm egy prezit is hozzá. Hajrá! Majd elmesélem milyen volt.

Frissítés: na megvan, elindultam, közvetítem - www.twitter.com/urbanistablog

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: reklám konferencia város

Lincoln konyhája

 

A konyhabútor 2008. év legszebb konyhája. - hirdeti az ingatlanos erről a Markusovszky téri luxuslakásról. Hogy ki adta a címet, azt nem tudni, de végül is lényegtelen - anélkül is elég érdekes lenne a kecó. Én ugyanis még ilyen fafaragással díszített, sütőlapos konyhaszigetet életemben nem láttam. Próbáltam eltalálni, hogy milyen stílusú lehet: ófelnémet vagy neobarokk? Szerencsére az ingatlanos ebben is támaszt nyújt: a lakás autentikus stílusban lett felújítva.

Hogy mennyire autentikus egy nagypolgári amerikai konyha, abba most ne menjünk bele (talán Lincolnék vagy Washingtonék háztartása lebeghetett a lakberendező szeme előtt?). De ha már ezt a beépített órás, faragott fabútoros, historizáló vonalat viszi, akkor miért nem bírták valahogy jobbak elrejteni azt a bazi nagy hűtőt, ahogy azt ilyen esetekben szokás? [Tipp: Anette Laboux, kösz! A hirdetés szövege alant, még több kép a linken.]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés konyha lakás lakberendezés mókás ix. ker fura ingatlan belső-ferencváros

100 7815 2Van néhány nagy üres placc Budapesten, amelyeket a legnagyobb jóindulattal sem lehet térnek hívni. Jobb híján ezért közlekedési csomópontoknak nevezzük őket, bár annak sem felelnek meg igazán (némelyiküknél egyáltalán nem oylan könnyű elevickélni egyik járműtől a másikig, főleg nem kerekeken). Na most négy ilyen nagy kereszteződést megpróbálnak "kitalálni" és ötletpályázatot írnak ki az Örs vezér tér, a Flórián tér, Újpest városkapu és a Határ út városközponttá fejlesztésére.

Mint a Napi Gazdaság írja, több fordulós ötletpályázatot szeretne kiírni a főváros a négy csomópont fejlesztésére, amelyeken naponta félmillió ember fordul meg. Mondjuk ez a mondat nem túl biztató:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest flórián tér köki várostervezés örs vezér tere határ út x. ker xiv. ker iii. ker iv. ker xxi. ker újpest városkapu belső-óbuda

süti beállítások módosítása