Bartók-program - sajtófotóDrága Olvasók! Olyan mennyiségű sajtóhír, sajtómeghívó és felkérés záporozik az Urbanista postaládájába, hogy azt a legderekabb control-c-conrol-v vitéz, sajtóközlemény-újrahasznosító újságíró sem tudná feldolgozni, nemhogy egy lusta blogger. Úgy döntöttem hát, hogy időnként beletúrok a beérkező üzenetekbe és a nem túl rég lejártak közül szemezgetek az új rovatban, melyet először az Utca Hírmondójára akartam keresztelni, de aztán rájöttem, hogy jobban cseng a szinonimája: Lópici Gáspár.

- Elsőnek mindenképp Dzsilla hírével kezdem, hisz ő a Fekete Pákó utca felfedezésével már elévülhetetlen érdemeket szerzett a városblogászatban. Most épp a Duna Főutca Programot szervezi "egyetemisták, ráérős, kreatív, városfejlesztés iránt érdeklődő emberek" számára. Aki szeretne Duna-fejleszős hajókázáson részt venni 28-án, az itt találja a részleteket.

- Aztán itt van a REevolutio konferenciája 29-én, ahol a lecsúszott területek újraélesztésről lesz szó és elhangzik a számomra eddig ismeretlen "társadalmasítás" kifejezés is. Az érdekesebb előadók szerintem itt kerületi polgármesterek, főépítészek és egyéb bennfentesek lesznek (VIII., IX., XI., XVII.). A dolog ingyenes és a végén lesz egy kis séta a Graphisoft Parkban.

- "Újbuda önkormányzata kortárs művészeti negyed létrehozását tervezi a következő években a Bartók Béla úton. A Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közé eső útszakasz „Buda Andrássy útjává” válhat kortárs művészeti galériák, kávéházak, teraszok létrejöttével, homlokzat felújítások révén, design cégérek megjelenésével, valamint portál-kialakításokkal, járda- és térburkolatok kiépítésével. A BARTÓK program központi helyszíne, a kulturális negyed szíve a Gárdonyi szobor környéke." Persze már ez ügyben is voltak rendezvények, amelyekről legközelebb majd időben szólok. És ha már nem mentem el, akkor pofátlanul innen üzenem, hogy a (szerintem) legnagyobb magyar festőt Csontváry Kosztka Tivadart is tessék belevenni a buliba, ha már egyszer pont ott lakott a negyed szívében, épp a Gárdonyi-szobor mellett. Na de félreértések elkerülése végett: szerintem szellemes kezdeményezés, remélem összejön, hajrá! (A kép a sajtótájékoztatón készült)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hírek konferencia duna xi. ker bartók program

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr581401021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maestro1 2009.09.23. 09:28:20

A BARTók rendezvényen lehetett szavazni a tér elnevezésére, és az egyik lehetőség a négy közül Csontváry volt (a másik 3: Gárdonyi, Hadik, Latinovits), úgyhogy van rá esély, hogy róla nevezzék el (bár szinte mindenki Gárdonyi térnek hívja, pedig ilyen itt nincs is :) )
Jó kezdeményezésnek tartom ezt a fejlesztést, és drukkolok, hogy összejöjjön, már csak magam miatt is, mivel ezen a területen lakom :)
A rendezvény maga kicsit halovány volt, a Hadik ház bemutatása c. vezetés pl. abból állt, hogy benéztünk az udvarra, meg a leendő kávéház ablakán belestünk.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2009.09.23. 10:16:33

egyrészt köszi a hírt, másrészt meg a bartókoshoz hasonlóan a rákóczi úton is lesz majd ilyen vezetés, október 17-én, reméljük, az jobban sikerül.
ha összeáll a program, majd elküldöm dávidnak :)

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.09.23. 11:00:43

@dzsilla: Azt majd nekem is elküdhetnéd, hamár Rákóczi
@~dá~: konferencia konferencia hátán!

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.09.23. 22:58:03

Lehet,hogy a kultúrálódást a hajléktalan-probléma megoldásával kellene kezdeni.
Mert mit ér a művészet, ha a kép mellett egy csövi tarhál?
süti beállítások módosítása