Office Garden

 

Bár nem állt szándékomban tematikus Újbuda-hétvégét tartani, de a Napi Gazdaság mai cikke áthúzta a számításomat. "Csaknem százezer négyzetméternyi irodapark építését tervezi Újbudán, a Hengermalom és a Szerémi út sarkán 2016-ig a GRT Group. Az Office Garden névre keresztelt komplexum beruházási költsége 40 milliárd forint." - írja a napi.hu a két évente új épülettel bővülő fejlesztésről, amely épp két sarokra van a tervezett gyalogoshídtól.  Rövid kivonatok a cikkből alant:

"Az Új Buda Center szomszédságában megvalósuló irodapark első épülete 15 ezer négyzetméter, a 2010 elejére elkészülő második ütem 17 ezer négyzetméterrel bővíti a térség irodapotenciálját. A kétévente gyarapodó parkban létrejövő csaknem 100 ezer négyzetméterrel a dél-budai irodaparkok élmezőnyéhez csatlakozik az Office Garden." 

A projekt első ütemét még befejezés előtt vásárolta meg a 19,6 milliárd dolláros portfólióval rendelkező nemzetközi ingatlanalap-kezelő Heitman. Jelenleg 60 százaléka foglalt."

"Az irodákban 25 százalékkal olcsóbb a nagyfeszültségű áram, amelyet helyben, a parkban saját transzformátorállomásokkal alakítanak át. A hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmazott légtechnika is a takarékosságot szolgálja. Ezzel a hő akár 80 százalékát is visszanyerhetik. Gáz csak az éttermekben lesz elérhető, mivel az egyes vizes helyiségek melegvíz-igényét sokkal hatékonyabban tudják lokális elektromos, vízmelegítő egységek kiszolgálni, mint egy nagy, központi vízmelegítő rendszer."

 


Urbanista nagyobb térképen való megjelenítése

 

Elnézve az itt és a honlapon látható látványterveket, esztétikai vonalon nem nagyon fogja megszorongatni a Váci utat, pedig azért ott sem minden iroda Palladio-villa.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest iroda ingatlanfejlesztés xi. ker szerémi út hengermalom út office garden

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr361125315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goumba 2009.05.18. 14:56:23

phúúúú, hogy mi lesz itt pár évtized múlva, amikor ezeket a mocsadék olcsójános tákolmányokat majd végre lebontják...

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2009.05.22. 12:12:20

kövezzetek meg de az első ütemben felépült épület szerintem az egyik legjobb átadott irodaház budapesten. esztétikailag.

remek lett volna oda költözni :)
süti beállítások módosítása