~dá~: Kép 015Vannak ezek a Gotham-hangulatú szobrok a Rákóczi út 14. tetején. A jobbszélsőnek egy zacskó van a fején. Némiképp oldja a furcsaságát, hogy a mellette állón meg egy bukósisakféle van. Le kell ugraniuk és az egyik nem mer lenézni, a másik pedig ebben a fejfedőben bízik? Vagy ezek képregényszuperhősök (ha már egyszer Gotham) és ez a jelmezük? Meg persze a valódi ok is érdekelne! Valaki csak hülyült vagy félő, hogy amúgy a gyalogosokra esnének a szemöldökei?

~dá~: Kép 015
~dá~: Kép 016
~dá~: Kép 017
~dá~: Kép 018
Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szobor tető zsidónegyed rákóczi út vii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr94862993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tél Miksa 2009.01.07. 11:51:20

Mitha az az egész emelet későbbi rá- vagy átépítés lenne, a szobrok viszont az eredeti állapotból lehetnek (persze zacsi nélkül).

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.01.08. 23:56:56

Jó lenne róla egy archív fotót látni!

Mivel a környéken lakunk gyerekkorom óta ('90-es évek eleje) látom ezeket a szobrokat. A házat valamikor a '90-es évek végén újították fel, akkor állították helyre a szobrokat, addig egyiknek nem volt feje, a másiknak hiányzott az arca, a harmadiknak meg a fél koponyája. Minderre rátettek még egy fémhálót is, ami összetartotta a szétesett fejet, agydarabokat, koponyacsontot, miegymást! :) Gyerekként elég félelmetes látvány volt.
süti beállítások módosítása