ildikoo: fellobogózva

Azt fogadtam meg legutóbb: idén többet nem fordul elő, hogy hétfő reggelre csúsznak a hét kommentjei. Ígéretemhez híven, most hétfő estig halogattam az összeállítást. Milyen a szex egy nadrágszíjlakásban? Mennyiért kapott volna Eötvös báró Nobel-díjat? Milyen az asztali "üsdvágdnemapád"? Mikor ír hülyeséget az Urbanista? Olvasóink minderre tudják a válaszokat! 

 

A hetet rögtön egy rekordszámú hozzászólást generáló poszttal kezdtük az M0-ásról. Mivel úgy tűnik, nagyon sokan nem értették meg, pontosan miről is volt szó a civilek idézett levelében, szerintem még visszatérünk a témára – annál is inkább, mert e-mailen is küldtetek hozzá anyagokat. Volt aki felhívta a figyelmet arra, hogy nem elszigetelt jelenségről van szó mert Mogyoródtól Budapestig sokan szenvednek hasonló problémáktól, egyesek megerősítették, mások viszont cáfolták a csömöriek panaszait. Szóval érdemes végiggörgetni a kommenteket, mert rengeteg elgondolkoztató hozzászólás született pro és kontra – meg sajnos jó pár anyázós is. Ez utóbbiakra csak egy reagálást idéznék: 

Chupa Amikor valaki nagy hangon óberkodik, akkor azért legalább 15 - 20 komment el szokott telni, mire önmagával ellentmondásba kerül. Mercis neked ehhez elég volt 6

Nadrágszíjlakásos bejegyzésünkről Los Alamosnak egy nadrágszíjtelkes élménye ugrott be (melyről külön post íródott), a B-oldalról ismert nosferatónak pedig egy hm... nadrágszíjoldós: 

Én egyszer szexeltem egy hasonló lakásban, két csaj bérelte. A belsőben lakott az, aki hajnalban - amúgy beleegyezésemmel - odarángatott. Az utolsó előttiben lakott a lakótársnő. Befelé ugyan nem volt otthon, reggel viszont nem teljesen éreztem, hogy a kimenetelt miként lehetne arányos diszkrécióval megoldani...

Nomen est omen, a nadrágszíjtelkeknél is előkerült a szex:

Los Alamos: Igen, én érdi vagyok, itt is nagyon sok a volt gyümölcsös, amit most árulnak "nagy" telekként. 17-19m széles 70-80 méter hosszú telkek, amiknek az alapterülete valóban remek. Csak épp el tudom képzelni, hogy a két ház olyannyira egymás mellett épül, hogy a két hálószobából (ha balszerencsés tervezés estén egymásra nyílnak) kekcuális tanácsadást lehet rendezni a szomszédok közt: "Józsikám, nyomd még, mert innen hallom, nem jó még Gizikének"  vagy "Bélám, ne izélj, a héten már harmadjára kapnád el Irénét???"

 

Annyira elbűvölt, hogy egy ingatlanos beleveszi a hirdetésbe a honfoglalást és báró Eötvös Lóránt ingakísérleteit, hogy észre sem vettem az angol fordításban megbúvó gyöngyszemeket. Szerencsére sandorn figyelmeztetett, aztán a többiek szétcincálták: 

Maniakus: "In other living-rooms tasteful járólapok."
Ettol lefordultam a szekrol...  :))))

Cramy: Nálam a 'travelling'-ben szétdobált tasteful papucsok és cipők verték ki a biztosítékot...
Amúgy cuki a megszemélyesítés az angol leírásban, csak tudnám miért nem lány akkor már.
'His heating happens to gas'
Vagy ez visszautalás lenne a successor-ra??!

gyz: "Bramac is a tile on the roof." :-)))))

de legalább azt megtudja az angol vásárlójelölt, hogy a ház fiú

Igaz, maga a hirdetés is váltott ki reakciókat:

Ronald: Hát már bocsánatot kérek, de 52 milláért én elvárnám, hogy báró Eötvös a Nobel-dijat is megkapta volna az ingadologért.

efes (asanisimasa.blog.hu): Kifejezetten ízléses a nappali törökbőrdzseki redőzetű monumentális ülőgarnitúrája, a régi lakók kifinomult életstílusára jellemző asztali "üsdvágdnemapád" és e belógó gyaloglógép. Hál'stennek könyvespolcokkal nem zsúfolta tele a szobát.

A múlt heti ingatlansalátában szerepelt egy kégli, amelynél a szép kockás parketta elvakított és nem tűnt föl nekem, ami commetnéni, cicatulajdonosnak (cicatanya.blog.hu) igen: 

HA van vízóra, akkor a közös ktsgben miért szerepel a korlátlan vízhasználat? :o

 

A múlt hét egyik legérdekesebb lakása ez a tetőkertbe épített dizájnos házikó volt, mely elég sokak fantáziáját megindította

 

99765: Nézem a kert végében a hintaágyat:
-Apa, lökjél még!
-..
-Jobban!
-..
-Még! Méééééééééééééééééééé......

Pista Bácsi: Csak akkor van gond, ha az új tulaj - sokallván a locsolás miatt a vízdíjat - kutat akar fúrni a kert végében ...

vzl: biztos minden nap kilovagolnék a birtokra...

kata63: Én is évek óta nézem a vonatból...nekem tetszik, és a szomszéd sem dobja be a kertbe a használt gumi óvszereket, mint itthon...ja, és a vakondok meg a sündisznó sem túrja szét az ágyásokat...

krajc: Ez majdnem olyan mint a stockholmi debenhams áruház tetején kialakított családi házas utcácskák. http://www.architectureweek.com/2004/0317/design_1-2.html

Puruttyairtó: az ciki, hogy nem tudod a bömcidet odaparkolni a kertbe. Mert amikor grillparti van haverokkal, akkor az menő, odaparkolni, kinyitni az ajtót és kűdeni a zenét :)

 

Úgy tűnt, a belső kialakítást leszámítva mindenki ki volt békülve vele. Ahogy Horváth Oszkár fogalmazott:

Szinte már figyelmes ez a középvonalasság, hiszen ki tudja, hogy padlóakváriumos gömbölyű fehér kavicsos minimálkodós halálcsillagos, vagy minden felületet faliszőnyeggel eltakarós, kerámiakutyás, lemezjátszó-hallgatós, kedvenc fotelt bármi áron beerőltetős típus vagy.

Holnap azt is megtudhatják a Nyájas Olvasók, miért is lett ilyen, ugyanis a tulaj bejelentkezett mailben.

 

Jött pár pontosítás a régebbi posztokhoz is. Édes Anna a fedettuszoda-listánkat egészítette ki, MsTaurus pedig megválaszolta hónapokkal ezelőtt feltett kérdésünket: az őrült budai tudóst felfaló növényt ólomvirágnak hívják (Plumbago auriculata), más néven capensis.

 

A tegnapi elvarázsolt kastélyos postomban írtak a kommentezők egybehangzó véleménye szerint egy nagy hülyeség. Rövid gondolkodás után beismertem, hogy bár a nagy látószögű optika tényleg nagyítja a lakást, talán mégsem ördögtől való dolog ilyen képekkel hirdetni az ingatlanokat. Vezeklésül egyrészt idelinkelem egy hasonlóan fotózott szép lakás hirdetését, másrészt ruháimat megszaggatom, pénzemet szétosztom a szegények között és amint megépül a Kormányzati Negyed, a tetejéről a mélybe vetem magam.

Addig is kérem maradjanak hűséges olvasóink!

(Ja és a képnek (ildikoo:fellobogózva), mint megszokhattátok semmi köze a kommentekhez. Pusztán kiválasztottunk egy remek képet az urbanista-cimkés indafotók közül. Bővebben.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr18847316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása