Mihez kezdjen, akinek van 850 millió forintja és ebből szeretne valami központ helyen fekvő műemlékbe költözni, viszont annyira smucig, hogy sajnálna ennyiért egy 120 négyzetméteres lakást venni. (Majdnem azt írtam, hogy "annyira a fogához veri a garast", de aztán magam elé képzeltem, ahogy valaki 850 misit garasonként a fogához ver és módosítottam.) Nos, a megoldást sadia küldte el nekünk. Ez a Ferenciek tere közeli ház pont ilyen, ráadásul nem 120, hanem 1437 négyzetméteres. Sőt, ha valakit nem zavar, hogy olcsóbb, akkor akár 3140 négyzetméteresnek is megveheti. A megoldás pedig a hirdetésben olvasható:

Műemlék ház, jelenleg irodák bérlik az épületet, az udvarban 20 autó számára parkoló. Építési engedély van az épület 7 szintesre , 3140 nm-re való bővítésére.Az épűletben egyaránt vannak szép klasszikus stílusú irodák és modern jó állapotú illetve felújítandó helyiségek. A pincében raktárak és páncélterem is van. Bejáratnál portaszolgálat. 

- írja a MARLIN az 1437-es házról, amit a PR Médiaműhely - nevéhez méltón - már a duplájának hm... kommunikál. Igaz, ők viszont feltettek a egy csomó látványtervet. Ez alapján azért elég komoly "tisztasági festésről" van szó. Ha valaki tudja a pontos címet esetleg némi infót a projektről, írja meg, mert úgy tűnik ezzel azért elég jól belenyúlnak az épületbe.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés belváros ferenciek tere irodaház látványterv v. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr81801394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norvalent 2008.12.07. 19:00:52

A sárga lépcsőház ablakán, ha kinézel láthatod az volt "Úttörő Áruház" mellett épülő új irodaház vasbetonszerkezetét.
Ez a Szép utca 4. számú ház:
Déry könyve szerint: 1871-ben építtette gróf Győry László, Baumgarten Alajos tervezte.
Műemlék!
Gondolom össze akarják majd nyitni az irodaházzal, és minipasszázst csinálni, csak ne olyat mint a Király utcában a Central P.
süti beállítások módosítása