Szegény, szegény építészek! Nem elég, hogy lelkes amatőr bloggerek és lelketlen amatőr újságírók (vagy ami legrosszabb, ezek mutációi, khm-khm) össze-vissza kritizálják az alkotásaikat, de most már az elismerésükről is ők döntenek. Jön ugyanis kedden a Média Építészeti Díja az elmúlt év legjobb tervéről és megvalósult épületéről. Sőt! Vox populi, vox dei: a nép is megmondhatja mi a Jóistent gondol. Ma még csak az építészfórumon, de holnap és holnapután az indexen is. Nagyon tetszik az egész, csak az zavar, hogy egy ennyire vizuális dolognak nem igaz, hogy nem lehetett egy logót kitalálni. Jobb híján az egyik sokkoló pályamű képét tettük ide: a Clarl Ádám téri hotelét. Aki kíváncsi a zsűriző újságírók nevére, meg a díjátadó programjára, az kattantson tovább a sajtóközleményért.

A Média Építészeti Díja nyilvános zsűrizésére november 11-én este 6 órától a Trafóba várnak szeretettel mindenkit a szervezők, amikor is kiderül, mit gondolnak kulturális újságíróink és kritikusaink a kortárs építészetről. Az építészek pár perces prezentációja és a zsűri véleményezése után szót kap majd két szakmai zsűritag is. Ők a szavazás után veszik ki részüket a kritikából, így nemcsak az építészek kaphatnak képet arról, hogyan látjuk mi, laikusok, épített környezetünket, de a hozzá nem értők is szembesülhetnek azzal, hogyan vélekednek egymás munkáiról a tervező szakemberek.

Az est díszvendége Dr. Bitó János Ybl-díjas, Kotsis Iván érmes építész a BME Lakóépülettervezési Tanszékének egykori tanára és tanszékvezetője, lesz, aki nemrég töltötte be a 70. életévét.

Időpont: 2008. november 11. 18:00 - 23:00

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Program:

18:00 - 18:20 - Dr. Bitó János Ybl-díjas, Kotsis Iván érmes építész köszöntése 70. születésnapja alkalmából

18:30 - 21:45 - a pályázók pályaműveinek bemutatása, nyilvános zsűrizés

21:45 - 22:00 - eredményhirdetés, díjátadás

22:00 - 23:00 - állófogadás


A zsűri tagjai a médiumok nevében: Rózsa Péter (mtv, Kultúrház), Csontos Györgyi (Hír TV, Kő kövön), Földes András (index.hu), Jakus Ibolya (HVG), Sümegi Noémi és Devich Márton (Heti Válasz), Szalai Anna (Népszabadság), Dániel András (Figyelő) lesznek.

A szakmai bírálók Martinkó József (hg.hu) és Wesselényi Garay Andor (Átrium), akik a zsűritagok értékeléseit kiegészítve szakmai véleményt is mondanak minden pályázatról.

Az est házigazdája: Pásztor Erika Katalina (Építészfórum).

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: média verseny szavazás díj építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr29758673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása