Magunktól is szívesen írunk rosszat, de ha még provokálnak is bennünket! A Homáron is többször vendégeskedő Hermina Bau így hirdeti Happy Land-jét:

Valami Amerika... a képek NEM illusztrációk, ez tényleg ilyen szuper lesz, sőt, még ennél is jobb!

Abba már bele sem kötünk, hogy ha a számítógépes grafika nem illusztráció, akkor mi? Viszont azt hogy értelmezzük, hogy minden harmadik látványterv egy virág makrofotója? Méhecskéknek is árulnak kecót 5 Ft/négyzetmilliméter áron? A baj azonban nem is ez a látványtervekkel, hanem amit Okoska To:rp írt az Urbanistának:

A Hermina Baut úgyis szokás manapság utálni a rohadt szpemmelésük miatt (hu.spam.wikia.com/wiki/Hermina_Bau). Ott van a Hermina Happy Land (www.ezt.hu/happyland/index.php?id=1), ahol a képek tanúsága szerint egy erdőbe telepített virágkertészet közepén áll az épület, és mindenki a teraszán napozik (illetve nem napozik, mert napernyő alá bújt).

A valóság természetesen az, hogy a ház messze környék legnagyobb épülete a zuglói oldalon, egyik felén a Csömöri út - Drégelyvár utcai felüljáróval (itt jár pl. a 73-as buszcsalád), másik oldalon a körvasúttal, annak túloldalán az Országos Villamostávvezeték ZRt., némileg ipari kinézettel. A harmadik irányból egy autókereskedés panorámájában gyönyörködhetnek a lakók. A negyedik irány már zöldebb, de természetesen az sem erdő, csak Zugló régi, kertvárosi része.

Mit tehetnénk még hozzá? Talán csak annyit, hogy a pipacsok is színezettek, vagyis még azok sem felelnek meg a valóságnak. Szegény méhecskék!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan hirdetés társasház lakótelep lakópark lakóház xiv. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr27756321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.11.08. 10:25:43

Ez a céget - hála a "Zuglóiak ide" c. indexes topiknak - már jól ismerem. Régi harc dúl ellenük. Alapvetően joggal. Nagyok a házaik, közük sincs sem a természethez, sem Zuglóhoz. És ráadásul még a telkeikhez is fura nagy szerencsével jutottak...
Mondom, hogy büntetőjogi kategória kellene legyen a "szándékos látványtervi megtévesztés" minősített esete!
Mindazonáltal az se normális, aki látványterv alapján vesz ingatlant. (A nyóckerből szoktam néha olvasgatni sirámokatt, hogy nem azt a feelinget kapták a pénzükért, amit vártak. Csodálkoznak?!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.11.08. 15:36:05

Viszont az egyik értékesítő hölgyemény felettébb tehetséges topográfiai szinten.

Shopping 2008.11.08. 15:59:17

Aki úgy vesz lakást hogy a helyszínt élőben nem tekinti meg, az megérdemli.

Ezen az alapon mindenki csal, mert az összes látványtervben, ami a lakások belsejét mutatja, az odarajzolt bútorok nem méretarányosak!!

A vásárló csak azt nézi hogy a látványterven a kisszobába oda lett rajzolva egy franciaágy és egy íróasztal.
Amikor meg beköltözik, csodálkozik ,hogy a franciaágy is csak úgy fér be hogy az ajtót már nem lehet kinyitni...

Perillustris 2008.11.09. 14:31:16

"A lakások jóárasításában a csajozunk.hu / pasizunk.hu oldalaknak komoly szerepe van!"

Höhöhőőőőő!

Erika Sarus 2017.12.16. 16:19:54

Nagyon nem mai a bejegyzés, de ilyen az élet, csak utólag találtam rá, ahogyan a HVG cikkre is. Így azután igencsak pórul jártam.
Remélem nem gond, hogy mások okulására a cikk hivatkozását beemelem a Facebook oldalra, melyen majd - terveim szerint - nem csak az én esetem lesz olvasható. Köszönet a Reklám-ígéretek nevében
süti beállítások módosítása