Mivel dobhatjuk fel egy panelház látványát? Szigeteléskori színezéssel, változatos erkélybeépítésekkel, ipari robbanóanyaggal vagy cseréptetővel? Lássuk először az utóbbit. Kérdés persze, hogy szép-e a cseréptető panelházon, vagy olyan, mint majolika a Rendőrpalotán, napelem a Halászbástyán. A képen látható soroksári modellen ráadásul farácsos erkély is van. De szerintem egyáltalán nem rossz, sőt. Ha tényleg létezik luxuspanel, akkor biztos ilyenben van.

A cseréptetős panelház nem is olyan ritka. A legtöbbet a III. és a IV. kerületben találjuk, de a hirdetnek a IX.-ben, a XIII.-ban, a XIV.-ben és a XXIII.-ban is. Aki Kecskeméten, Szegeden, vagy Pécsett akar cseréptetős panelba költözni, az is találhat kedvére valót.

A sátortető persze nem csak városképi szempontból üdítő jelenség, de úgy mellékesen lakni is lehet benne. A legtöbb belső kétszintes panellakás-hirdetés legfelső szintet + tetőteret takar. (Mint például ez a ferencvárosi, itt a képen.)

Egyébként meg nincs minden paneltető beépítve. Lehet kapni oylan negyedik emeleti lakást, ahol csak lehetőség van a fölüttük levő padlástér megvásárlására. Ez egyrészt megnyugtató a jövő szempontjából, másrészt nyáron sem kell fürdőruhában ülniük a vasárnapi ebédnél, mint némely lapostetős legfelső szintjén.

Ami az árat illeti, nehéz felmérni, mennyit is dob rajta a tető. Mondjuk viszonylag kevéssel fizetnék többet azért, hogy tudjam két-három emelettel feljebb egy cseréptető van a fejem felett. Viszont ha a szomszéd házak is ilyenek, az már barátságos kinézetű környéket jelent, amiért szívesen fizet többet a vásárló. (Ez itt például kilátás egy Bőröndös utcai cseréptetősből.)

 

Bár nem tartozik szororsan a témához, de egy III. kerületi cseréptetős házban van a legszebb panellakás, amit mostanában hirdetésekben találtunk. Na persze lehet, hogy csak a legszebben fotózott (nevezzük mondjuk monitorszépnek), bár a paraméterei sem rosszak. Ha valaki tud klasszabbat, írja meg!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan hirdetés panel pécs szeged kecskemét lakás xiii. ker ix. ker xiv. ker iii. ker iv. ker xxiii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr1732138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droopy79 2008.10.26. 10:52:13

Ez szép?!?! Kék és halványszürke laminált parketta csikban lerakva, kék magasfényű konyhabútor, a fürdőcsempe a 90-es évek közepének balatoni panziódivatja, citromsárga bőr ülőgarnitura, irodai fotelek, üveg étkezőasztal... estig lehetne sorolni :-((

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2008.10.26. 11:07:58

Nem véletlenül van utána egy felszólító mondat ;)

Editor Bob 2008.10.26. 11:35:06

Szerintem nem olyan rossz ez a lakás, kb. 25-30 milliót meg is ér. De ki az az agyament, aki egy panelért 42 milliót ad?:)

scsaba1 2008.10.26. 11:59:06

A cseréptetőnek (ill. az utólagos tetőépítésnek) olyan praktikus okai is vannak, hogy a legfelső emeleten lakókat meg kíméli a beázástól, ami lapostetőnél gyakran megesik.

v.l 2008.10.26. 12:05:20

Nem az dob a lakas aran, hogy csereptetos a haz vagy a kornyek, hanem az, hogy a 80-as evek vege fele/90-es evek elejen keszult, es ennek aztan mindenfele muszaki "kovetkezmenyei" is vannak, nemcsak a cserepteto.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.10.26. 12:09:18

Káposztásmegyer jó kis lakótelep. Egyik része ilyen cseréptetős házakból áll, és elég sok a zöld terület közöttük is, meg körülöttük főleg. Még erdő is van a közelben, erdő-erdő-erdő, madár lakik abban, madár lakik, tizenkettő.

GergőÁron (törölt) 2008.10.26. 12:25:35

Meg az a jó a cseréptetőben, hogy mondjuk el lehet készíteni a alábbi üzleti modell szerint is:
A lakóközösség eladja a kivitelezőbácsinak a tetőt, és abból lesz péndz. Vagy akár elbarterolják egy az egybe egy homlokzati felújításra nyílászárócserére.

És arról nem is szólva, hogy nem ázik be a legfelső lakó.

Az külön kellemetlen, amikor ázik szegény felső lakás, a vízszigetelés cseréje/felújítása már belefájna gurigákba is, de a suttyó lakóközösségnek nem akaródzik állni a cehet, mondván, hogy az eső legyen leginkáb a 10. emeleti Juli néni problémája.
És az milyen kellemetlen már, amikor esetleg bírósági úton kell kipofozni a lakóközöségtől azt, ami jogos...

Tapló Terepjáró · http://taploterep.blog.hu/ 2008.10.26. 12:29:44

Veszprémben is ez volt a koncepció, sok színes panel tetővel. Annyiból logikus is volt,h a terepviszonyok elég komolyak, ha nem rakják rá a tetőket, olyan lenne az összkép, mint egy szürke börtön vagy erőd, így azonban a szemnek viszonyleg kellemes hatást tudtak elérni. Legalábbis az elkerülőről nézve.

Sík terepen, vagy sűrű beépítésnél nem hiszem,h sok értelme van a tetőnek.

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.23. 15:39:16

szerintem az ipari robbanóanyag.
pedig én is panelban élek jó ideje, viszont kertesben éltem első évtizedemet.
viszont a panelt rühellem, mint a... társadalmilag defektes konstrukció, a normális személyiségfejlődés és szociális érzékek kialakulásának gátja. a tulajdon tiszteletére nehezen, vagy egyáltalán nem nevelő környezet.

IngatlanosFigyelő · http://ingatlanosfigyelo.blog.hu/ 2008.11.23. 18:55:42

@Berci_JCHC: Ne felejtsd el, hogy amikor épültek a panel lakótelepek, akkor még teljesen más világ volt, másként éltek és gondolkodtak az emberek (Ugye milyen furcsa belegondolni, hogy nem is volt ez olyan régen?) Manapság valóban nincsenek sem szociális érzékek, sem tulajdon tisztelete, ám ez nem a paneloknak köszönhető, és nem is csak a panelokban érhető tetten.

Egyébként aki járt már a most divatos újépítésű társasházas lakóparkokban, mind azt mondja, hogy ezek a 21. század panelei, azok összes hibájával: egymás nyakára zsúfolva több száz család, szűk terek, élhetetlen környezet, a szomszéd minden pisszenését hallod... és a lakóközösség is szinte azonos: a szocializmus paneljaiból sokan átköltöznek a modern panelekbe.
süti beállítások módosítása