Bár szeptember közepéig lehet szavazni a szebbnél szebb szelektív hulladékgyűjtő-modellekre, akár már most is találni szép típusokat. Ezek a faborítású, emberléptékű tárolók egész jól néznek ki (főleg azokhoz az ormótlan monstrumokhoz képest, amelyekkel tele a város). A szokásos ötös felállás helyetti "színes üveg + fehér üveg + 2 műanyag palack" fedezetsor arra utal, hogy Belvárosba általában szórakozni járnak az emberek. A tető feliratával pedig kifejezetten a környezettudatos randalírozók széles tömegeit célozták meg.

 

Tudom én, hogy hangos az üvegcsörömpölés, nálunk a lakók már elzavartak egy komplett hulladékszigetet emiatt. De vajon ki az, aki este és reggel nyolc között szereti levinni a a vissza nem váltható üres üvegeit? Potenciálisan inkább az arra járó, zöld gondolkodású italozó polgárok jöhetnek számításban, akik már-már vadul beledobnák az üveget a gyűjtőbe, de a felirattól magukba szállva inkább szépen csendben hazamennek és reggel nyolckor visszajönnek az üres palackokkal.

Mindegy, a gyüjtő szép, a felirat meg tudom, hogy kell a lakók megnyugtatására.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest felirat belváros hulladékgyűjtő v. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr67647240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martin.. 2008.11.10. 14:24:13

én is a v.kerbe szoktam vinni a hulladékot, de bevallom azért előfordult, hogy este 9-10 kor vittem az üvegeket, de azért mostmár ügyelek erre is.
Ami viszont nagyon idegesítő, hogy nincs papír szelektív gyűjtés, holott szerintem abból lenne a legtöbb...
süti beállítások módosítása