Nem szeretném ha életnagyságú, disznón lovagló, műanyag cowboyok német country-dalokat énekelnének a Blaha Lujza téren, de azért a Fertő-tó parti Märchenparkban (Ausztria legnagyobb mese-vidámparkjában) vannak városépítészeti ötletek, amelyeket szívesen látnék Budapesten is. A legjobban a vízi játszótér tetszett:  egy kicsit hepehupásra kikövezett térről van szó, ahol a mélyedésekben öt-tíz centi mély tavacskák, patakok vannak kialakítva. Ezeken pedig mindenféle "műtárgy" (vagy hogy mondják a vízművesek) van, amelyekkel a gyerekek irányíthatják a víz folyását, pl. zsilipek, vízemelők, vízkerék, dugó, szivattyú stb. Kívülálló szemével nézve az egész nem kerül többe (és nem is néz ki rosszabbul), mintha az adott teret kiköveznék és a közepére tennének egy szökőkutat, ráadásul ez még játszótérként is remekül funkcionál (a PR-értékéről nem is beszélve). Rengeteg rehabilitálásra váró fővárosi köztéren el tudnám képzelni. Kérdés persze, hogy a fém kütyük meddig maradnának a helyükön...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ausztria ruszt játszótér víz tér vidámpark szökőkút

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr17644375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smiló · http://hetibeton.blog.hu/ 2008.09.02. 11:53:17

Volt egy törekvés, október 6-a utca Erzsébet téri végén van egy játszótér, ott volt egy teljes egész darab gát, lehetett nyitogatni. talán még most is lehet, legutóbb oviban találkoztam vele.

hanna 2008.09.02. 15:35:33

Még mindig lehet, a Hild téri játszótéren van egy ilyen pici vízi rész. Egyébként a szülőknek horror lenne egy ilyen közvizező: aki engedi, annak azért, mert a többieknek nem szabad, és ő rossz példát mutat, aki nem engedi, annak azért, mert üvöltene a gyereke, hogy a vízistennek akar áldozni. Egy sima játszótéri csapnál is véres konfliktusok vannak, ha 35 fok alá süllyed a hőmérséklet. De szerintem király, én engedem:)
süti beállítások módosítása