Ha budapesti vagy akár magyarországi épületekből kellene összeszednie Gotham Cityt, elég nehéz helyzetben lenne a díszletező. Persze azért nálunk is vannak helyszínek, amelyek illenének a húszas-harmincas évek Chicagóját idéző, félelmetes szobrokkal súlyosbított városba. Én a magam részéről egy 2004-ben épült pesti irodaházzal nevezek be (fotót lásd alább). De gondolom nem ez az egyetlen használható ötlet...

A Róbert Károly körúton álló Laki Kereskedelmi Központ magán viseli a régi amerikai felhőkarcolók összes fontos tulajdonságát - leszámítva a magasságot. Így egy kicsit olyan, mint egy teleszkópos magasház összetolt állapotban, de ezt senki ne érezze negatív kritikának, mert kifejezetten jól néz ki. Épp most bővítik - igaz nem felfelé, hanem hátra. Ráadásul éjszakai megvilágításban tökéletes Batman-díszlet lenne. (Még több kép az Épülettárban.)

 

 

És természetesen, aki tud más Gotham City-s épületről a környéken az szóljon! (Fotó: Laki Kft.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest batman felhőkarcoló irodaház róbert károly körút xiii. ker külső körút

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr81622874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mch 2008.09.01. 11:57:36

Ez az egyik kedvenc budapesti épületem, szerintem nagyon szépre, stílusosra, igényesre sikerült.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.27. 18:39:00

Ide még esélyes a Dorottya Udvar nevű irodaház, ami a XI. kerületben a Bocskai út 134-146. alatt látható (bejárat az Ibrahim utca felől :))). Ha a Budaörsi úton jössz be a városba, akkor jobb oldalon lehet látni, alulról kivilágított régi gyárépület, óriási átriummal. A négy sarkán bástyaszerűen magasabbra emelkedik a tető, kicsit helikopter-leszálló szerű íves fémlappal (lapos kupolával), csak dizájn. Nem a legjobb kép, de ha arra jártok, meglátjátok benne a Gotham-esélyességet:
www.panoramio.com/photo/6165916
archivum.epiteszforum.hu/figyelo2002/site/epulet.php

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.28. 12:00:12

Tegnap éjszakai kóborlásom során közelről megcsodáltam az Elektrotechnikai Múzeumot a Kazinczy utcában, és az is ide sorolható. Kívülről két több emelet magas vasrácsos hosszú ablaka van, az alábbi oldal alján lévő galériában ezek a lépcsőház fotón láthatók, a többin sajnos nem annyira. Az a baj, hogy egy igazi Gothamben ilyen jellegű, de ezeknél jóval magasabb épületek vannak.

www.emuzeum.hu/hu/a-muzeum/az-epulet/

Néhány kép a belső udvarról:
forrasbp.freeblog.hu/archives/2008/07/25/Fenyreklam/

Tükörtojás 2015.04.20. 10:10:31

Kívülről lehet, hogy szép, de pocsék tervezésű, ami a belső tereket illeti.
Szellőzése gyakorlatilag nincs, az épület egyik felében meg lehet főni, a másikban pedig megfagynak az emberek. Friss levegő nincs, a belső udvarra nyíló irodákban a legnagyobb napsütésben is sötét van.
Dohányzó a lépcső alján, így a lépcsőházban állandó füst, ami az emeletekre is beszivárog.
süti beállítások módosítása