nándorfeh.jpg

"Ha csak egy 7 perces animációs előzetest nézel meg ma középkori várostromról, akkor ez legyen az!" Írhatnám idézőjel nélkül, ha meg akarnám utáltatni magam az efféle beharangozókat unó olvasóinkkal. Ez viszont tényleg látványos.

A Történelmi Animációs Egyesület a Múlt-kor közreműködésével július 22-én mutatja be a Nándorfehérvár 1456-os ostromáról szóló, közel félórás animációs filmet.

A Total War számítógépes játékok programja képezi az animáció alapját. Az alkotók elkészítették a Duna-Száva torkolatvidék virtuális terepasztalát, rekonstruálták és történelmi hűséggel felépítették a várat, a török tábort, az ostromműveket, a török hajózárat a Dunán. További részletek a Múlt-kor-on és az Index tudomány rovatának szombati cikkében.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: animáció vár duna középkor töri belgrád

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr286294203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.06.11. 09:49:39

A cikkírónak köszönet az idézőjelért, mert az ilyen "Ha csak egy csataanimáció van amit megnéz ma, ez legyen az..." Meg "6+1 elképesztő dolog, amit sosem gondolt volna a nándorfehérvári csatáról" meg "Hihetetlen dolog derült ki a nándorfehérvári csatáról, a tudósok nem értik" jellegű kattintásvadász, ultramodoros panelektől már monitortörő állapotba kerülök.

Dobó Géza · http://urbanista.blog.hu 2014.06.11. 09:56:25

@ébrenjáró:
Egy magamfajta futottak még blogger is olykor Susan Sontag-i magaslatokra vágyik, miszerint:"Az író elsősorban olvasó." Nos, a blogger is elsősorban posztolvasó, így mélyen átérzem a "kattintásvadász, ultramodoros panelektől már monitortörő állapotba kerülő"-hangulatod máma:-)
süti beállítások módosítása