kit_659934S1.jpg

Mert egy kanadai halászfaluban így jártak. Egy hatszáz lakosú, Új-Fundlandon fekvő kis település, Trout River's tengerpartjára egy 25 méteres kék bálna tetemet vetett ki az Atlanti-óceán. A szerencsétlen állat a jég áldozatává vált néhány hete, viszont tetemének a bukéja az enyhébb időjárásnak köszönhetően immár facsargatja a helybéliek orrát. 

A falunak nincsennek forrásai a tetem eltávolítására. Ha azt egyszerűen bevontatnák az óceánba, akkor veszélyeztetné a hajóforgalmat.

kék bálna.jpgForrás: BBC

A test a benne képződő metángázoktól már az eredeti méretének a kétszeresére duzzadt. Annak a veszélye is fennáll, hogy egyszerűen szétrobban, mint történt hasonló eset nemrég a Feröer-szigeteken.

Ráadásul a település a Gros Morne nemzeti park vonzáskörzetéhez tartozik és már a katasztrófaturisták is megjelentek, hisz sokan szeretnék látni a néhai kék bálnát.

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr546099669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása