A Kossuth téren már néhány napja áll egy 33 méter magas acéltű, ami nagyjából úgy néz ki, mintha a dublini Spire kicsinyített mása lenne, és klasszul tükröződik az előtte látható medencében. (Ja tényleg azt tudtátok, hogy egy medence is lesz az új téren?)

Viszont ez nem csak egy szimpla oszlop, hanem egy zászlótartó rúd, amin nem csak ünnepnapokon lesz látható a nemzeti zászló, hanem minden nap. Mégpedig egy 7x4 méteres - vagyis nagyjából akkora, mint egy kisebb lakás.

Tesztelni persze az ilyet is kell, kérdés, hogy mivel. Nemzeti zászlóval ugye nem bohóckodunk, még akkor sem, ha nem vagyunk olyan nagyon ráparázva a dologra, mint az amerikaiak. Fekete, fehér, vörös meg narancs ugye eleve kizárva, szóval maradt a képen látható, a rúd színéhez igazodó szürke.

A képeket készítő Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője szerint a héten még lesz pár próba vele, szóval ha valakinek szerencséje van, elcsípheti a soha vissza nem térő alkalmat, amikor szürke zászló leng az Országház előtt.

Még több kép az oszlopról, zászlóról, medencéről itt.

***

Szolgálati közlemény: mivel a kommentek 99 százaléka magyarok, zsidók, valamint etnikai hovatartozástól függetlenül a másik olvasó szidása volt, a posztnál letiltottam a hozzászólást. Elég szomorú, mert az Urbanista hatéves történetében ilyenre még nem volt példa, de sajnos nem győztem a moderációt. Holnapig előmoderálás van, aztán minden megy a régi kerékvágásban. Kösz a megértést, jó éjt mindenkinek!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest zászló építés oszlop lipótváros v. ker kossuth lajos tér

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr345851485
süti beállítások módosítása