18721613_e55b036f79f90e260470d63a8bdf569a_l.jpg_800x600

Le akartam fotózni az új BKK-s útbaigazító táblákat az Örs vezér tere aluljárójában, de nem sikerült. Valahogy mindig belógott a képbe az a roppant nagyságú "műkincsgyűjtemény", amit ezek a szimpatikus árusok tettek ki. Majdnem azt írtam, zugárusok, de hát ebben semmi "zugság" nincs. Nagyjábol ugyanolyan nyiltan folyik a kiskereskedelem, mint pár méterrel odébb az Árkádban. 

A jelenség nagyon mellbe vágott ma délután, pedig pár napja Bálint barátom már cseten írta, hogy mindez a rendőrök szeme láttára zajlik:

 

nemtom figyelted-e, de az Örsön állati zsibvásár van mostanság

és ami a legmegdöbbentőbb

a múltkor láttam 2 rendőrt, ahogy átmentek az aluljárón, ezek meg nyugodtan árulták tovább a paprikát

lomisok kínálták a régiségeket

plusz esernyőárus foglalta el félig az egyik kijáratot

a múltkor láttam két fenn posztoló rendőrt

megkérdeztem tőlük, hogy ez hogy lehet

eddig mindig összeszarták magukat az árusok, ha egy kilométeren belül rendőrszagot éreztek

aszongyák a rendőrök, h két hónapja jogszabályváltozás volt

most már nem az ő hatáskörük

hanem kizárólag a közterületeseké

szóval ők nem tehetnek semmit

döbbenet

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: aluljáró kiskereskedelem igénytelenség utastájékoztatás örs vezér tere x. ker xiv. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr245336586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotyogok 2013.05.30. 21:30:00

Ja, én is figyeltem, egyre kevesebb a hely az aluljárót rendeltetésszerűen használók számára...

Régebben se volt nagy rend, vagyis csak addig, amíg a rendőr urak ott tartózkodtak, 10 perccel távoztuk után már ugyanaz volt. De tény, hogy ez a standos kitelepülés a csúcs.

Egy facebookos hozzászólót nem zavarja, neki üzenem, hogy valószínűleg azért, mert nem jár gyakran az Örsön csúcsidőben. Nonszensz, hogy a metrónál a legnagyobb délutáni forgalomban illegális zöldségárusokat kell kerülgetni (ki tudja honnan szerzett és milyen minúőségű zöldségek), mert persze pont középre telepednek, az aluljáró tele van kéregetővel meg szórólapozóval, illetve most már a minizsibvásárral is. Arról nem is beszélve, hogy más vállalkozókat orrvérzésig szívat a nav meg az ántsz, meg a tűzoltóság, meg a munkavédelem, meg a többi hatóság, ezeket meg hagyják...

Régebben a közteresek harcoltak, igazán vicces jelenetek voltak, mert a közteresek kezében láthatóan semmi eszköz nem volt, egyedül a folyamatos rendőri jelenlét rendezte a sorokat.

Ezek szerint a használt kegytárgybiznisz jól pörög, esetleg szakmát váltok...

Olgicsq 2013.05.30. 21:43:28

illetve tiltsák be a hamisan utcazenélést is, mert álandóan megfájdul a fejem attól a furulyás fószertól

tena_lady 2013.05.30. 21:57:22

Én gyerekkorom óta hol rendszeresen, hol rendszertelenül járok arra, és nem nagyon emlékszem olyanra, amikor ne lettek volna abban az aluljáróban árusok. A metró bejárata előtt is virágzik a paprikabiznisz mióta az eszemet tudom. Elem mindig volt, - 4 tartós - ha esett, akkor esernyő, ha hideg volt, akkor kesztyű, szóval amit akarsz. :) Volt egy vak szintis is vagy másfél évtizeden át, de őt már rég láttam. Mondjuk zenélni nem tilos.

endre2714 2013.05.30. 21:57:28

Valahol volt róla szó (lehet pont itt más kapcsán), hogy az AB visszadobott valamilyen törvényt, ezért a közterületisek nem léphetnek fel az illegális árusok ellen az év eleje óta. Azóta nem változott semmi.

quadrocs 2013.05.30. 22:57:57

Hát ami ott folyik, az nagyon durva. Reggel felvágottat (!!!) és hasonló, remélhetően legalább frissen és nem hetekkel ezelőtt lopott ételt árulnak szatyorból, heteken át ki tudja honnan szedett medvehagymát(?) kínálgattak a tucatszámra kitelepült kisebbségiek - reggelente szerencsére csak néhányan. A délutáni csúcsban viszont szó szerint brutális a helyzet. Szlalomozni kell, hogy az ember találjon 10 centi helyet a homeless szemétárusok, a furulyázva kolduló kutyás, a nagybőgőn népzenét húzó band, a virágárusok, az esernyőárus, a sok asztallal kitelepült lomisok, szórólaposztók és az egyébként már megszokott, újságot áruló hajléktalanok tömegében. Ez egyszerűen hihetetlen és undorító. (A másik undorító dolog mondjuk a 4-es és a 6-os villamos vonala, amire nem lehet úgy felszállni, hogy az ember mellett ne állna legalább egy-két csöves és néhány narkós vagy alkoholista bliccelő). Én azért nem emlékszem arra, hogy volt-e valaha ilyen rossz a helyzet, de ami most van, az valami brutális.

0511 2013.05.30. 23:44:47

A közterületen árulókat kizárólag a NAV-osok ellenőrizhetnék, mondta nekem 2 ácsorgó rendőr egy ilyen zsibvásár közepén.Kérdem én miért nem lép a NAV. az ilyen árusok
1.számlát nem adnak
2.áruik eredete igazolatlan, így akár lopott vagy egészségre veszélyes is lehet
3.adót, TB-t nem fizetnek
4.sokuk külföldi állampolgár, akiknek se vállalkozási, se munkavállalási, tán még tartózkodási engdélye sincs.
5.magyarországi tartózkodásuka tkp illegális kereskedésükkel fedezik/ha fedezi
6.Ha a magyar kereskedőket már központilag ellenőrzik, mondván a fekete munka felszámolása miatt, akkor milyen alapon dolgaz feketén ezek a külföldi árusok ellepve a város frekventált pontjait????

0511 2013.05.31. 00:00:16

A mellékelt fotón látható gagyiárus nyugodtan mehet a PeCsába, ahol szabályosan árulhat. Jah, hogy ott kisebb forgalma lenne és még fizetnie is kéne az asztalért? No éppen ezért fizetnek a boltok megfelelően húzós bérleti díjat a frekventált helyeken. Ezek a kacatjaikkal pedig nem fizetnek semmit még a közterület elfoglalásáért sem.
Egyetlen megoldás az áruelkobzás ha nincs válalkozója, ha nem fizet a területfoglalásért, ha nem tudja igazolni az áruja eredetét és nem fizeti a kötelező adókat a kereskedéséért.De persze a NAV-osoknak könnyebb az irodában ülni, mint rendszeresen razziázni s Fővám téren, az Örsön, a Széll Kálmán téren és a többi fertőzött helyen.

marguerite.c 2013.05.31. 00:12:54

ha meg vegzálják őket, akkor azon lehet csárogni

Berkut 2013.05.31. 06:40:04

Szóval Te voltál az aluljáróba azzal a rakétavető méretű fényképezővel szerdán az aluljáróban :DDDD

Bird 2013.05.31. 08:29:01

Saját szememmel láttam egy négy évvel ezelőtti, adóhivatali jogi osztályi levelet, amit annak az állampolgárnak írtak, aki jelezte nekik, hogy az ország közepén, pár méterre az egyik állami méltóság hivatalától minden délelőtt szervezett brigád árul a turistáknak gyenge minőség kardigánt.

A hivatal válaszában az van, hogy ha a levélíró nem adja meg az illegális árusok adatait 15 napon belül, akkor nem tudnak foglalkozni az üggyel. Meg bizonyára cég csinálja – hiszen többen vannak –, akkor a cégadatokat is kérik...

Telefonon mondta a levelet fogalmazó jogásznak az ismerősöm, hogy a rendőrök ismerik az adataikat, kérjék el tőlük. A válasz: nekik nincs módjuk a rendőrségtől elkérni...

die nadel 2013.05.31. 09:34:40

Döbbenet igen, meg kell köszönni az AB-nek meg a Város mindenkié csoportnak. Én is úgy érzem, most már tényleg mindenkié a város, kivéve azoké, akik ember módra élni szeretnének benne. Nekik nincsenek jogaik illetve joguk van tűrni ezt az egész kelet-balkáni vircsaftot.

Prof. Dr. Simon Templar 2013.05.31. 10:01:11

Nagyon egyszerű. Rúgjátok fel a standot, aztán, ha balhé van, ott már köteles intézkedni a szerv. Szerintem erre várnak, hogy valakiben legyen elég spiritusz.

hot-spot (törölt) 2013.05.31. 10:58:44

Annyira kurvára utálom,hogy pont az ócskásokat üldözik minden létező helyen.Én szeretem őket,imádom nézegetni a sok kacatot és igazi kincseket is fel lehet lelni ilyen helyeken.
Az meg már külön a szánalomnak a csúcsa,hogy ebben az országban a használt cikkek után is adózni kell,ilyen sehol máshol a világon nincs.
És még mindig jobb ha az aluljárókban árulnak minden szart,mint ha leütnek az utcán fényes nappal,netán betörnek ide-oda.
Úgyhogy lehet őket békén hagyni!

hot-spot (törölt) 2013.05.31. 11:02:32

Ez a sok besavanyodott punnyadék fejű panellakó idióta,akik irtóznak mindentől ami él és pezseg.Ezek miatt az elemek miatt nincsenek az utcákon a kávézók teraszai,ezek miatt olyan ez a város mint egy hullaház,mert ők nem bírják a zajt, a zenét a tömeget és önmagukat sem.Hogy miért nem költöznek ezek a Holdra,az érthetetlen.
A többi embert pedig hagyják élni.Ez város és nem egy temető,bár sokan szeretnének utóbbit csinálni belőle!

hot-spot (törölt) 2013.05.31. 11:04:31

A lerohadt, kihalt, ember sehol, városok, két dologra emlékeztetnek éspedig az egyik a szocializmus a másik pedig É-Korea.

Rocko- 2013.05.31. 11:18:43

Borároson is rendszeres a kirakodósvásár.
köztereseket, rendőröket nem zavarja, a bliccelők nagyobb lyuk az államháztartáson és a renomén.

oleszt 2013.05.31. 11:27:21

Én is meglepődtem a leírtakon mikor a napokban arra jártam, de végülis nem balhézott senki, elég kúltúráltak voltak a kirakodók. Azért az zavaró mikor az út közepére állnak. Inkább az a baj, hogy nem fizetnek adót, helypénzt, stb. és nem lehet tudni az áru származási helyét, nem az hogy árulnak vmit.

belekotyogok 2013.05.31. 12:12:53

@hot-spot: De mindennek van megfelelő helye és ideje. (A már említett Pecsa pl...) Az emberek jelentős része dinamikus áthaladásra használná az aluljárót, ehelyett szlalomozni kell a mindenféle népek között, tényleg, kiváló. Mindez csomaggal, gyerekkel sokkal szórakoztatóbb, próbáld ki.
Ez nem él és pezseg, hanem rothad és bűzlik.

nem@quadrocs: a múltkor sajtot kínáltak, meg túrórudit. Biztos finom lehet.

OkoskaTo:rp 2013.05.31. 13:40:40

Én is megkérdeztem már a metrókijáratnál lézengő rendőrpárost. "Nem ezt az utasítást kaptuk" - volt a válasz. Namármost a Szolgálati Szabályzat 3. paragrafusa alapján azért igenis kötelességük lenne intézkedni. Az adócsalás például egyértelműen bűncselekmény, még ha a termékek származásánál nem is bizonyítható, hogy "a teherautóról estek le". Élelmiszert sem lehetne akármilyen körülmények között árusítani.

Másrészt pedig mi a francért van felszerelve 10 térfigyelő kamera ebben az egyetlen aluljáróban (és vajon nézi-e őket egyáltalán valaki), ha ekkora zsibvásár van?

- Rendi - 2013.05.31. 13:44:42

Ami mostanában van az Örsön, az döbbenet. Kb. 10 éve napi szinten járok arra, mindig volt valaki/valami, de ami most van, az elképesztő.

@hot-spot: Ismered a helyszínt? Gyakorlatilag egész nap hömpölyög az embertömeg, köszönhetően a környező szétszórt BKV-végállomásoknak. Ha lehetne tőlük közlekedni, akkor gondolom ez a poszt sem született volna meg.

Nyugat Ádám tanácselnök 2013.05.31. 14:01:40

Ezt a dolgot az tartja életben, aki képes pénzt adni ezekért a cuccokért. Mivel élnek és virágoznak, ez azt jelenti, hogy van erre fizetőképes kereslet és meg is éri nekik.
Engem pl. a sátras édességárusok lepnek meg folyton életbenmaradásukkal: Lada kombi csomagtartójában utaznak a medveszarcukrok télen-nyáron, darázs-légy köpi egész nap, Kolompárné tüsszög rá direktben és VESZIK vazze!

bioLarzen 2013.05.31. 14:06:59

"Rendőrök szeme láttára folyik a zsibvásár az Örs vezér terén?"

Az Örsön? Mindegyik téren. Mindenhol tudják a zugárusok, melyik rendőr van lekenve, vagy épp csak túl lusta, hogy intézkedjen (adatafelvétel, papírkitöltés, jelentésírás stb. kontra békésen sétálgatás a téren...)

Nem tudom, mostanában milyen a helyzet ott, de amikor még gyakrabban fordultam meg a Moszkva téren (úgy 8-10 éve), a végén már úgy elszaporodtak és elszemtelenedtek a metrólejáratnál a zugárusok, hogy gyakorlatilag úgy kellett utat törni közöttük, ha az ember le akart menni a metróhoz. De szó szerint, nem túlzok... És nem egyszer úgy, hogy pár méterre ott sétált/cigizett/kajált a két rendőr, full rálátással a dologra.

bio

JB242 2013.05.31. 14:32:20

Látom nem csak engem zavar a jelenlegi helyzet.

@hot-spot: gyakorlatilag az aluljáró felét elfoglalják az árusok, ez azért már nagyon nem oké!

@tena_lady: én sokáig nem jártam erre, de szerintem a felújítás óta egészen pár hónappal ezelőttig azért nagyságrenddel jobb volt a helyzet...

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.05.31. 14:37:42

Mindenhol ez van mostanában.
Jó időben a Hősök terén alig lehet feljönni a kisföldalattitól a képeslapárus miatt.
Mondjuk most jó, hogy pár napja esik, mert így elférni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.31. 14:48:17

@hot-spot: Nézegesd a hajléktalanok kukából előtúrt szemetét otthon, de ne közlekedési csomópontban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.05.31. 14:49:43

Nyomorultaknak valahol árulniuk kell a szaraikat, ha meg elzavarják őket akkor a lelkes kis jogvédők beárulják a rendőröket az ombucmannál, hogy fasizmus van. Ez van.

hekhekhekhekkinen 2013.05.31. 15:03:58

Ha senki sem vásárolna tőlük, nem mennének oda. Egyétek meg amit főztetek, prolik.
Engem a BMW-mben baromira nem zavarnak.

okyo 2013.05.31. 15:08:20

@die nadel:

Te, mekkora egy zsibbadt gyökér vagy!
tuti, hogy az alkotmánybíróság mozgatja a háttérből az illegális paprikaárusokat, pedig a NAV, meg a rendőrség éjt nappallá téve dolgozik a helyzet megoldásán (már 25 éve...)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.31. 15:11:43

Érdekes, hogy a naponta tízezrek által használt aluljáró eltorlaszolása nem fáj a tűzoltóságnak, miközben a bérházi körfolyosókról még a virágokat száműzni akarják.

redriot77 2013.05.31. 15:14:10

@hot-spot: az az érthetetlen hogy te miért nem költözöl Új-Delhibe.

Rick Carton 2013.05.31. 15:16:50

Ez rasszizmus. És közben valahol megint felsír egy gyerek.

redriot77 2013.05.31. 15:18:23

@hot-spot: ne keverjük össze a világvárosi pezsgést a balkáni anarchiával. Nincs bajom a tömeggel és a zenével de ha kukából előtúrt és/vagy lopott szirszarokon kell átbukdácsolni járdán vagy aluljáróban, ha tízméterenként szólítanak le tarhálók abban nem tudom mi olyan nagy flash.

Kakimaki0123456789 2013.05.31. 15:26:01

Az AB visszadobta a kozosseg-ellenes magatartas definialasat onkormanyzati hataskorbe helyezo torvenyt.
Persze az Orszaggyulesnek megan a hataskore erre, akar lephetne is, de massal vannak elfoglalva, szerintem szandekosan nem lepnek hogy az AB-t lehessen szidni.

2013.05.31. 15:33:29

@Kakimaki0123456789: Hajléktalan ügyben már volt alkotmánymódosítás. Akkor meg az volt a szöveg hogy diktatúra épül, és a kormány AB felé helyezi magát, nem hajtja végre a döntéseit.
Sehogy se jó? Vagy diktatúra van vagy anarchia?

kovacs55 2013.05.31. 15:53:10

fenykepeket csinalni, elkuldeni Zuglo önkorm. es megkerdezni hogy mit lepnek de elkuldeni a cuccot a NAV-nak es ujsagoknak meg TV-k nek is...par standot felrugni es igy a rendörseg is be lesz vonva...valaki a sok bena hivatal közul csak fog intezkedni...

humorpalanta 2013.05.31. 16:03:33

Múltkor az 1-es villamos Stadionok megállójában volt egy hasonló, csávó kiterítette a fehér lepedőt, rápakolta a cuccokat, az emberek pedig a villamos és aközött lévő 20 centi próbáltak átmászni. Teljesen el voltam képedve. Ilyen nincs...és mégis van. Egyébként Kökin lassan már csak hiphopp cirkusz nincs...

DeadBodiesEverywhere 2013.05.31. 16:10:45

A virágosok kb 2 hónapja vannak ott kb minden nap.
A kirakodóvásár régebben csak heti egyszer volt, a héten pedig átálltak a minden napi kipakolásra.
Komolyan át sem lehet már menni egyenesen, mert középen meg a szórólaposok vagy esernyőárusok vannak.

Pont tegnap beszéltük, hogy mi történik már itt..

valakiatömegből 2013.05.31. 16:13:03

@quadrocs: Igen, én is szoktam őket látni. Minden reggel más portékájuk van, hol csoki, hol felvágott. Tutira lopott holmi! De szokták sasolni a rendőröket. Legalább is valamit mindig figyelnek, mielőtt eladják az árut.

valakiatömegből 2013.05.31. 16:14:56

Egyébként a Keletinél is szörnyű a helyzet. A ház árkádja alatt komplett piac alakult ki. A megmaradó rohadt zöldséget meg bedobják az "épülő" metrót elzáró kordon alá. Aztán talán hetente egyszer az utcaseprők kitakarítják. Undorító!

vasgyuszi 2013.05.31. 16:19:12

@Prof. Dr. Simon Templar: "... Rúgjátok fel a standot, ..."
Hát az a csóka, amelyik az információs tábla elé pakolt ki, nagyon megérdemli, hogy fel legyen rúgva a terülj-terülj asztalkája! Mint valami bagdadi vásárban. Mondjuk színre-szagra simán hozza az emberanyag a szintet ;)

DeadBodiesEverywhere 2013.05.31. 16:20:24

@hot-spot: gyere az Örsre minden nap, vedd meg tőlük és akkor nem kell nekünk nézgeteni... :-P

Nem az ócskasággal van a baj, hanem hogy nem lehet átjönni az aluljáron ;-(

...0 .. 0... · http://wece.blog.hu/ 2013.05.31. 16:21:42

de legalább nem pisi és húgyszagú

vittore 2013.05.31. 16:50:33

@Prof. Dr. Simon Templar: felrúgnám és a standot hidd el, de kb 2 méterrel utána nyakonszúrva feküdnék a saját véremben.
Sokan felsőbbrendűnek tartják a Magyar embert a többi környező országban élőknél, pedíg ugyanolyan retkes balkániak vagyunk mint akiket lenézünk. Ékes példa erre a blogbejegyzés tartalma is, vonatkoztatva akár az árusokra, akár a hivatali eljárási "rend" re. :(

Kalv 2013.05.31. 17:00:48

@hot-spot: "Én szeretem őket,imádom nézegetni a sok kacatot és igazi kincseket is fel lehet lelni ilyen helyeken."
"És még mindig jobb ha az aluljárókban árulnak minden szart,mint ha leütnek az utcán fényes nappal,netán betörnek ide-oda."

Mit gondolsz honnan származnak azok az igazi kincsek, amiket néha fellelsz ilyen helyeken? Segítek: lomtalanításból, kukából, és bizony betörésből.

Jokerpofa 2013.05.31. 17:56:23

@Kalv: ne báncsóód szegényt, olyan szép ma a belváros a lomtalanítás miatt, imádok nézelődni, igazi kincseket látok, igaz járni nem lehet a rejtetterőforrásoktól, és a turisták is őrülten fotózzák a háborús állapotokat, de valamit valamiért.. :/

eprom 2013.05.31. 18:04:03

@hot-spot: Az aluljáró közlekedésre való, ha lomizni vagy zsibizni akarsz találsz pár helyet a városban sztyupid picsa.

rezsoatya (törölt) 2013.05.31. 18:23:40

hot-spotnak igaza van! Es egy varosban eletnek kell lennie. A nyugalomra ott a falu...
Hoztak torvenyt a hajlektalanokra, beirjak a takolmanyba majd az arusokat is, aztan ti jottok sorra "dolgozo emberek"... csak varjatok ki a veget...! Addig hoboregjetek csak (amig lehet!).

Amugy nezopont kerdese... az arusoknak, lehet azok vannak utban, akik nem nezelodnek, csak ugy atrohannak az aluljaron... :D

Rabbeleben 2013.05.31. 18:38:40

Nemrég voltam az Örsön, elég konkrét a rendőri jelenlét (20-30 egyenruhás).

Megkérdeztem az egyik vitéz urat, hogy a 81-es troli megállójában kipakolt skandináv paprikaárúsokkal mit tudna kezdeni.

Azt mondta, más dolguk van, mert éppen forró nyomon vannak, de ha intézkedik, akkor rásszistá, egyébként is a közteresek bulija.

Azok meg biztos nem érnek rá, mert a BKV/BKK ellenőreit pelenkázzák.

lionking 2013.05.31. 19:18:05

@Távmunka blog: itt a pont !!

a megoldás:
napi 10-20 telefon a 105-re miszerint a helyzet az aluljáróban-lépcsőn-környékén kimeríti a tömeges veszélyeztetés fogalmát, felidézni a west balkán tragédiát és ugye ezek a vonalak rögzítve azaz hangfelvéve vannak.
szerintem a második napon már lenne foganatja a telefonoknak.

lobster thermidor 2013.05.31. 21:17:06

A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolná bárki.
Az aluljárót mindkét oldalon rácsokkal le kell zárni, és meg kell szüntetni az átjárást. Néhány vödör fehér festék kell a zebrák felfestéséhet, mert az úttest közepén csak nem álldogálhatnak a paprikaárusok, és a lomisok, ezzel annyi is az illegális kereskedésnek, és a balkáni ízű zsibvásárnak...:)

Bérgyilkos Bohóc 2013.05.31. 21:50:32

@hot-spot: Jártál az ominózus helyen, vagy csak egy kép alapján, élettel teli pezsgő városról romantikázol? Mert az a helyzet, hogy nem csak az igénytelen ócskásokkal van teli az aluljáró, hanem kétes eredetű, joghurtot, csokit és divatos felsőt áruló cigányokkal, akik össze-vissza, random helyeken kipakolnak a szatyraikkal, fonyadt virágokat és zöldségeket áruló szintén kisebbségiekkel stb. (a hajléktalanokról és tarhálókról most nem is beszélve). Mindennek megvan a helye. Egy aluljáró, ahol több tíz ezer ember siet(-ne), határozottan nem az.

koalamackó 2013.05.31. 21:58:37

A zsibvásárosokról annyit, hogy ők ezt az egész dolgot szervezetten, kvázi maffia jelleggel csinálják, nem hiszem, hogy védeni kellene őket akár egy kicsit is. Aki ott él, látja ezt minden nap, hogy hozzák-viszik őket a fukszosok. Gátolják a zavartalan közlekedést, ha meg valaki pl. a nevezett aluljáró pénzváltójában akar esetleg pénzt váltani, egyből előkerül egy hajléktalan kinézetű, aki sokkal kedvezőbb rátát kínál. Mi van még ? Ja igen, Match előtt, sötétedés után dizájnerdrogokat áruló, kb 15-16 éves gyerekek, pár éve megjelent a prostitúció is ( a "gomba" mögötti nyílvános wc férfi lejáratánál ill. a vill. megállóban, utasnak álcázva magukat kínálják bájaikat ) tarháló műpunkok, csövesek hada. Sajnos rendkívül lezüllött az Örs, de ez csak évről-évre rosszabb lesz.

almosvandor · http://vilagvegeutan.blog.hu 2013.05.31. 21:59:02

@oleszt: Helypénz - Ha valaki elkezd az utcán árulni, zenélni, koldulni, akkor számítson rá, hogy valaki előbb-utóbb helypénzt fog kérni tőle. Ha nem tudja fizetni, akkor elzavarják.

Kihaennem00 2013.05.31. 22:40:42

A Corvin-negyed is megérne egy misét. Lassan a 4-6-hoz való feljutás külön napi kihívás lesz. A másik dolog meg a kereslet-kínálat dolog, ha senki nem vásárolna ezektől a trógerektől, akkor nem fetrengenének az aluljáróban egész nap. Ehhez képest elég gyakran látni pl. öregasszonyokat akik a kétszersültekkel seftelnek virág/zöldség ügyben.

Semper Fidelis 2013.06.01. 06:14:43

Elképesztő, hogy mi van az Örsön! Pont csütörtökön határoztam el, hogy felveszem videóra, hogy az egész aluljáró el van foglalva, miközben a rendőrök csak állnak, és néznek. Régen volt rohanás, de egy hónapja le se sz.rják a rendőröket az árusok. Nem tudom ezért ki a felelős, de rohadjon meg.

Semper Fidelis 2013.06.01. 06:15:30

Ja, és árulnak sajtot, csokit, JOGHURTOT, gyógyszert. Szégyen és gyalázat!

Semper Fidelis 2013.06.01. 06:19:47

@Bérgyilkos Bohóc: Arról meg ne is beszéljünk, hogy a tábla tiltás ellenére dohányoznak is ezerrel. Erre ugyanúgy tesznek a rendőrök.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.01. 22:09:43

Szánalmas. A Széll Kálmán tér dettó ugyanez. A tisztelt (??) árusoknak annyi eszük nincs, hogy ne a legforgalmasabb átjáró kellős közepébe rakják a standjaikat, csúcsforgalomban alig lehet átjutni a metrókijárat melletti átjárón. Már he ki tudsz jönni a metróból, mert sokszor ott is elzárják a kijárat nagy részét. De a tér többi része is tele van illegális árusokkal.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy így kell kinéznie egy ország fővárosának. Ha valaki igényt tart erre, akkor béreljenek ki valahol egy csarnokot, ne kelljen már az emberek 95%-ának elviselnie ezt a másik 5% miatt, akit mindez leköt. Az már csak külön hab a tortán, hogy sokszor a láthatóan nehezen mozgó nyugdíjasokat a határozott elutasítás ellenére is vegzálják, néha 20-25 métert is utánuk menve próbálják rájuk erőszakolni az árújukat.

Nem vagyok a drasztikus megoldások híve, de ha a hatóságok tényleg ennyire töketlenek, akkor bizony radikálisabb eszközök kellenek. Mert ami ilyen téren megy, az tűrhetetlen...

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.01. 22:18:34

@Wind Callman tér: "Nyomorultaknak valahol árulniuk kell a szaraikat, ha meg elzavarják őket akkor a lelkes kis jogvédők beárulják a rendőröket az ombucmannál, hogy fasizmus van. Ez van. "
A lelkes (liberális) jogvédők szabadították ránk ezt is, jó lenne, ha most csendben eloldalognának. Ha verni akarják a csalánt, akkor a sajátjukkal legyenek szívesek.

Ez nem nagyvárosi pezsgés, az ember ilyet civilizált európai ország fővárosában nem lát. Az aluljárókban is vannak üzlethelyiségek, ki lehet őket bérelni. Ha valaki ilyeneket akar árulni, akkor előtte is ott a lehetőség, hogy kulturált keretek között tegye mindezt. Igaz, akkor valahogy az eredetet is igazolni kellene...

jazzcool 2013.06.01. 22:32:37

helyi önkormányzat, közterület-felügyelet lehet illetékes.

v2peti 2013.06.02. 01:51:54

Fel kell venni videóra, és el kellene küldeni a Pintér Sándornak, a Bakondi Györgynek, a közterületfelügyeletnek, a Hír tv-nek, az ATV-nek, az MTV-nek, a Duna TV-nek, a tv2-nek, az RTL-klubnak, na meg Tarlósnak, a kerületi polgármestereknek és Vityának is! Ha mindenki megkapná, akkor már csak tennének valamit!

taecleau 2013.06.02. 16:03:03

A megoldás sokkal-sokkal egyszerűbb: NE VEGYETEK TŐLÜK SEMMIT!!!

Ha egy pár napig, hétig nincs üzlet, utána eltűnnek az árusok. Ez ilyen egyszerű. Ahol nincs kereslet, ott nem lesz kínálat se.

Ja, hogy olcsó náluk a paprika meg a papucs? Hát akkor meg...

P1sty 2013.06.02. 18:25:05

@Rocko-: Na ja.
Boráros, Körtér, Ferenciek tere...

És van olyan állat barom, aki tőlük vásárol.

A köztereseknek közben az a legfontosabb, hogy lukassz a BKV-n. Miközben éppen az Indexen jelent meg cikk, hogy az éjszakában milyen módon fosztják ki az elalvókat, az ott lévő semmirekellő orkok meg hirtelen nem vesznek észre semmit.

Nuuk 2013.07.03. 22:02:20

Mindenesetre örülök neki, hogy ez a konzervatív városvezetés is magáévá teszi néha a liberalizmus egyes értékeit. Minden elszánt jogvédő megnyalhatja a szája szélét, amikor elhalad az árusok mellett.

együttnemműködő 2013.12.19. 20:36:02

Annak kell inkább örülni, hogy a rendőrök válaszoltak valami értelmeset. Minden járőr mellénye alá be van építve egy gomb, amit az átlagpolgár kérdése közben feltűnés nélkül megnyom, és akkor a "magának ehhez semmi köze" szól belőle. Az újabb változatoknál a mondatot kissé módosították, így enyhe eltérések lehetnek.
süti beállítások módosítása