Komoly változásokat hozhat a nemrég módosított Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről (BATrT) szóló törvény. Az új törvény korlátozza az agglomerációba tartozó településeken az új lakóterületek kialakítását, azok elhelyezkedését és méreteit is, így az eddigiekhez képest igencsak megnehezedik a Budapest környéki településeken fejleszteni kívánó vállalkozások helyzete. A folyamat pedig nem titkoltan a jelenlegi belterületek felértékelődésével jár.

- írj a Portfolio.hu. Az összeállítás legizgalmasabb része az alábbi grafikon (még ha nem is túl frissek az adatai), illetve a szemelvények az új törvényből:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlanpiac agglomeráció agglomeráció dk agglomeráció dny agglomeráció ény agglomeráció ék

Terror Háza múzeum / House of Terror museum

 

Nem hivatalos díj persze, de azért sokkal többet ér, mint egy "interneten ki kattint többet" verseny első helye. A Weburbanist ugyanis tényleg a legérdekesebb, legkülönlegesebb cuccokat szokta összegyűjteni (ha valaki nem ismerné, nem egy kis blogocska, csak rss-en több mint félmillióan követik). A 13 épületfelirat-dizájnos posztja ugyan pár héttel ezelőtt jelent meg, de úgy tűnik egyelőre még senki sem lelkendezett idehaza a dolgon. Na most majd én: éljen!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest múzeum andrássy út terror háza vi. ker

800 96rbjf L01[1]

 

Hetvenezer négyzetméternyi irodafejlesztés akkor is ijesztően hangzik, ha csak 47.000 m2 területet foglal el. De nem kell megijedni. Mindez olyan helyen történik majd, ahol nem nagyon lehet tájképet rombolni: kinn Ferihegyen, a Liszt Ferenc Repülőtéren. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy oda bármi rondaságot le lehet pakolni, főleg hogy vannak azért egész klassz megoldások arrafelé.

Ott van mindjárt a csodaszép régi repülőtér (Ferihegy 1. vagy hogy hívják most? 1. zongoraverseny?), aztán a Sky Court se néz ki rosszul. De az irodafejlesztésekkel sem kell szégyenkezni: a három tömbösre tervezett, egyelőre egy épületes Quadrum is elég dögösen néz ki, mint arról átadásakor az Urbanista is beszámolt.

Most a reptérhez még közelebb terveznek egy új irodaparkot, nem is akármekkorát. Mint az építészfórumon írják:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest iroda repülőtér irodaház látványterv xviii. ker liszt ferenc repülőtér

Na már ilyenünk is van, megjelent a Fehér Könyv, benne az előző városvezetés 50 főbűne (innen lehet letölteni PDF-ben). Ahogy a bemutatón mondta Tarlós István:

 

"ugyan Az 50 legsúlyosabb probléma Budapest örökségéből a kiadvány címe, de lehetne jóval több is, csak a legfontosabbat emeltük ki.  (...) A könyvben adatok és tények vannak, amelyeket a hivatal munkatársai állítottak elő, akik már korábban is ott dolgoztak. (...) a kiadvány összeállításának az volt a célja, hogy legyünk tisztában azzal, milyen állapotban kellett átvenni a Városházát”

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest tarlós istván demszky gábor belváros műjégpálya városliget óbudai gázgyár cet tabán v. ker ix. ker i. ker xiv. ker iii. ker rácz fürdő budapest szíve program belső-ferencváros

Bár a dal címével ellentétben nem a fő galamblelőhelyek szerepelnek a klipben, azért van egy csomó klassz kép a városról.

Tényleg szerintetek hol van a legtöbb galamb Budapesten? Nekem a Blaha és a Moszkva/Széll ugrik be.

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest állat madár klip galamb

süti beállítások módosítása