terkep arany[1]Remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmem a Rádió Q-s Ránki Juli: idén százéves budapesti házakat gyűjtöttek össze egy honlapon és azt szeretnék, ha "2011. április 9-10-én - az év századik napján - a legtöbbjük nyíljon meg a látogatók előtt, és az ott lakók akár jelképesen, akár tevőlegesen, ünnepeljék meg a centenáriumot".

Bármi is lesz belőle, a honlap már most roppant érdekes: van egy csomó nagy és híres, meg teljesen elfeledett építész, egy rakás ismert épület, amely mellett naponta elmegyünk és olyanok, amelyeket soha nem láttunk, meg persze vannak szép épületek és bizony csúnyácskák is - hogy az állapotukról ne is beszéljünk.

Mindenesetre az adatbázis lenyűgöző és tervezők vagy épp kerületek szerint is böngészhető - mindenki keresse meg a kedvencét!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest töri budapest100

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr832655636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilds. 2011.02.12. 12:38:43

Ez komolyan érdekel!!! Köszi! :)
süti beállítások módosítása