Talán emlékeztek rá, egy több mint 40 ezer négyzetméter alapterületű (nagyjából egy Allee-nyi) bevásárlóközpontot terveztek a kisföldalatti Mexikói úti végállomásához, ám ebből úgy néz ki nem lesz semmi. A tervet a Központi Tervtanács meszelte el tegnap, mint a Napi Gazdaság írja. Olyan apróságok nem tetszettek nekik, hogy mondjuk a

 

"jelenlegi szabályozás szerint a tervezett tömegnek csak a fele építhető meg, vagyis módosítani kellene a kerületi szabályozást, megalkotni a kerületi parkolási rendeletet. Egyelőre nem született elfogadható műszaki megoldás egy alapvető problémára sem, a jelenlegi koncepció szerint ugyanis a leendő épület földszintjén fordulnának meg a földalatti vasút szerelvényei."

 

Hát nem fogok könnyeket hullatni érte, bár a plázába behajtó villamos ötlete régóta tetszik. Már az Árkádnál is elképzeltem, hogy a 13-as a földszinten fordul meg (persze kétségtelen, hogy az Örsön keresztülvezetett 3-as sokkal jobb ötlet volt), és a Köki Terminálnál sem bántam volna, ha a plázát ráépítik valahogy az állomásra.

Elhiszem, hogy nem a legpraktikusabb, de izgalmas, nem?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest bevásárlóközpont xiv. ker mexikói út herminamező

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr411946030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.04.23. 18:20:09

de jó, hogy nem lesz még 1 pláza

Cook kapitány 2010.04.23. 18:23:44

Bár már nem lakom Zuglóban, de ott nőttem fel, ezért örülök, ha minél lassabban épül be. Amikor kisgyerekként éltem ott még igazi nyugis zöldövezet volt, a családi házas részei nem voltak telepakolva új építésű házakkal és a forgalom is jóval kisebb volt. Ahogy egyre inkább körülveszik az ilyen plázák és csomópontok, úgy a mellette lévő csöndes utcák is egyre kevésbé lesznek csöndesek. Nyilván a motorizáció növekedése is okozza ezt, sőt talán nagyobb mértékben is, de én akkor is sajnálom azt a letűnt nyugis Zuglót, amit mostanság már csak a nagyon külvárosban és a XII. kerület jobb részein találni.
<siránkozás vége :-)>

A villamos jó a plázában, télen és esőben hálásak érte a várakozók. Külföldi tapasztalatok alapján egy probléma lehet vele: nehezebb megtalálni, még akkor is ha jól van kitáblázva.

PiBá 2010.04.23. 19:13:21

Jelenleg is zuglói lakosként csak annyit ehhez, hogy a családi házak társasházra cserélését nem követte pl. az utak megfelelő bővítése. Semmilyen összefogott terv nyomát nem látom, ha valahol építeni akartak egy társasházat, x. emeletig meg is kapták az engedélyt ...

Monorau Bukurea 2010.04.23. 20:09:55

A látványterv alapján nem is rossz. Ahhoz képest pláne, ahogyan az a rész most kinéz. Hogy plázából már van elég, az persze vitathatatlan.

lamed 2010.04.23. 20:10:10

Oda egy nagy, sok száz férőhelyes P+R parkoló kellene, egybeépítve a földalatti állomásával, közvetlen kapcsolattal az M3-as autópályához. Állandóan megy a rinyálás, hogy mekkora a forgalom a belvárosban, de P+R parkolók szinte sehol sincsenek. Keresve sem lehetne ideálisabb helyet találni ennél.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2010.04.23. 20:26:58

ez a diplomatémám, szóval ha egyszer kész lesz, megmutatom. ettől függetlenül a címet kijavíthatnád :)

Káposztakukac 2010.04.23. 20:27:30

őszinte gratulációm azoknak, akik szerint a jelenlegi állapot jobb egy bevásárlóközpontnál.
érdemes megnézni norc-on, hogy milyen lepratelep van most ott.

PiBá 2010.04.23. 20:42:02

@Káposztakukac: Bocs, másképpen nem nézhetne ki normálisan? Írta bárki, hogy most jó, ahogy kinéz? Ha nem vettem észre, hogy ezt írta ki valaki, légy szíves javíts ki! Köszi!

kaszakő 2010.04.23. 20:43:21

Kedves Káposztakukac!
Én Zuglóban élek. Magam is garatulálok annak, akinek a jelenlegi állapot megfelel. Annak meg egyenesen Kossuth-díjat adnék, akinek eszébe jutott ERRE a helyre plázát álmodni. A kisföldalatti reggel-este csúcsra jár. Kisámfázva. Több villamosjáratot ott fogadni nem lehet. Buszok? Ha beépítk a placcot, azokból sem fog tudni megfordulni több. Pláne, a parkolóház ki-be járó forgalma miatt. Persze, egy jó útkapcsolatokkal kiépített P+R önmagában nagyszerű lenne. De minek ehhez ráadásnak egy pláza?

nemeza 2010.04.23. 20:50:44

@Káposztakukac: Előbb-utóbb úgyis odaépítenek valamit. Csak nem mindegy hogyan.

kispista 2010.04.23. 21:18:52

@lamed:
"
Oda egy nagy, sok száz férőhelyes P+R parkoló kellene,"
El tudná szállítani a kisföldalatti ezeket az embereket?

Plázából is lehetne kisebbet építeni (olyat ami a szabályoknak is megfelel.)

Káposztakukac 2010.04.23. 21:37:29

@kaszakő: szerintem magad is leírtad, hogy minek oda pláza, anélkül, hogy észrevetted volna. épül oda egy intermodiális csomópont, villamossal, kismetróval, nagy-nagy p+r-rel. efölé meg egy pláza. na szerinted ez miért lehetne jó? megmondom: anyu reggel kocsival bejön, leparkol a p+r-ben, továbbmegy metróval/villamossal. este hazafelé jövet ugyanez, de jééé, de jó, hogy ott van az a pláza, hazafelé útközben még be is lehet vásárolni! teli kosarakkal bepattan a p+r-ben csücsülő kocsiba és megy haza.

jet set 2010.04.23. 21:41:41

Központi Tervtanács!
MSZMP KB már nincs?
Amúgy meg miért baj, hogy pláza épül oda? Elég ronda környék, egy pláza nem rondítaná el. Jó sok ingyenes parkolóhelyet kellene kivasalni inkább a beruházóból.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2010.04.23. 21:46:49

Úgy tudom, hogy az Origo Citynek is annyi. A Neo Center épül a Határ útnál?

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2010.04.23. 21:48:15

@kispista: Nem a földalatti szállítaná el ezeket, hanem a 25-ös, 5-ös busz, az 1-es, 3-as, 69-es villamosok és a földalatti EGYÜTT. Simán.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2010.04.23. 22:00:13

@Káposztakukac: Teljesen egyetértek.

Amúgy nem értem a nagy plázaellenességet. Fedett bevásárlóutca, ráadásul a környezetét is rendbetartják általában.

P+R + Pláza egyenesen zseniális ötlet, főleg, ha kötelezik az embereket, hogy tegyék ott le a kocsit.

Tévedések elkerülésével, nekem nincsenek adataim, hogy mikor hol mennyi pláza éri meg, de nem is én fizetem. Ha ők megélnek, és megéri nekik építeni, hajrá. Inkább azért kampányoljatok, hogy kötelező legyen a tetejére parkot csinálni(mint a westendnél) és kötelező legyen értelmes, fantáziadúsabb MAGYAR nevet adni neki, ne mindig szánalom angol szavakat.. Esetleg halk követelésem, hogy lehetne kevesebb ruha és több bármi más értelmes üzlet.. :) Kb ennyi.

Spiro 2010.04.23. 22:07:25

Nem tudom milyen hatóköre van a Központi Tervtanács, nakde véleményem szerint az Építéshatóságot nem feltétlenül köti a tervtanács állásfoglalása, így az engedély kiadható.

Másrészről a tervtanács, miért foglalkozik a jogszabályi környezettel, amikor neki az esztétikai illeszkedés, stb. a feladatköre.

Legyen már ennek vége, hogy objektív szabélyok mellett, szubjektív vélemények is befojásolhatják egy magán tulajdon beépítését (ki tud ennek megfelelni?).
Hányszor, de hányszor fordult már elő, hogy rossz lábbal kellt fel a tevtanács néhány tagja (vagy szakmai irigység miatt), és elkaszáltak egy az előírásoknak mindenben megfelelő tervet.

A csatolt látványterv fényévekkel jobb mint a most itt található fos.

Nyers Fa 2010.04.23. 22:42:38

A p+r parkoló önmagában nagyon szép és jó, de nincs rá pénz, ezért kell a plaza, hogy a beruházó cserébe ingyen megcsinálja a parkolót.

Rákospalotán lakom, amikor a belvárosba visz az utam, elméletileg mindig a mexikói útig megyek kocsival, gyakorlatilag kénytelen vagyok a Kolombusz utca, Erzsébet Királyné magasságában parkolni, mert közelebb nincs hely. A plaza szerintem is hülyeség, néhány igényesebben megcsinált kisebb üzlet viszont elférne.

Nyers Fa 2010.04.23. 22:44:09

@Nyers Fa: Mexikói, nagybetűvel, bocs.

daimjo 2010.04.23. 22:46:07

Azért ez is egyfajta provincionalizmus... ha megfigyeltétek kis hazánkban semmilyen komplex projekt nem épült. Tudom, más világ, de ha Japánban nem jelent gondot, hogy a metro az áruház írószerosztályára fut be, akkor nálunk ez miért annyira szentségtörés? Miért ne lehetne a villamosforduló az alagsorban? Ugyanolyan baromság, mint amikor a korményzati negyed most a funkció lémyegtelen) ill. a Westend bővítése kapcsán arra hivatkoztak, hogy kockázatot jelent, hogy a vasútállomás/pályaudvar alatta van... könyörgöm, Nyugat-Európában, Japánban mindenki hülye, és mi vagyunk az okosak?
Amúgy mennyivel lesz jobb az a lepra, ami most van a Mexikóin??? Vagy a Bosnyákon?Egyébként az Aréna is pont azért van rossz helyen, mert nincs tömegközlekedési kapcsolata - őersze egy olyan épülettel, aminek kulturáltabb országokban a város szélén van a helye, tekintve h csak autóval lehet megközelíteni, nem volt baja a tervtanácsnak...
Ez a magyar mocsár...

Stiel 2010.04.23. 22:48:00

@Nyers Fa: Bécs, Schottentor ugrott be. Ott több szintben van villamosmegálló, kis üzletekkel. Szerintem tök jó, olyasmi simán jöhetne.

NAR 2010.04.23. 22:54:31

@daimjo: Nekem is ez jutott eszembe, a kiotói vasútállomás is egy plázában van, az alagsori folyosók meg átmennek a vasútállomás előtti tér alatt aluljáróként. Persze az állomás mellett ott van a buszpályaudvar is.

magyarfutball.hu 2010.04.23. 23:02:48

Azt már hozzá sem teszem, hogy itt régen focipálya volt:
www.magyarfutball.hu/hu/stadion/794

fonichts 2010.04.23. 23:04:39

Nem tudom, ezek a plázaimádók jártak-e a helyszínen? A Columbus utcában például, ahonan ezt a borzadályt feltöltenék? Szerintetek mi lenne a környező kis utcákból? Legyen már elég!
Szerintem nem kell pláza. És nem kellene a Bosnyákra sem. Én a piacot szeretem, így ahogy van. Az egész csak arra jó, hogy mindenféle jött-ment ingatlanbefektetők megszedjék magukat.

Pecccca 2010.04.23. 23:05:14

Bp-en az elmúlt 20 évben a köv. P+R helyeket semmisítették meg:

XIV. ker. Örs vezér tér (Árkád). A metró itt 4 kerület + Gödöllőig az összes falu forgalmát itt vezeti el.

Déli pu. A helyére épült legalább 2 irodaház, P+R parkoló egy sem.

West End és környéke: Itt több száz autó parkolhatott.

Újpest: A régi parkoló helyén most szupermarket.

Kispest: A metró végállomáson éppen most szüntetik meg a kb. 200 autóparkolót.

Mind eközben nem épültek ennél külsőbb P+R parkolók és onnan beszállító tömegközlekedési kapacitások. Így hogyan utazzon be az élhető kertvárosban lakó Budapestre?

Combat Gear Admin · http://combatgear.blog.hu 2010.04.24. 00:01:25

Hm. Örülök, hogy nem épül fel. Így is mintha tele lennénk már plázával.

Übermayer 2010.04.24. 00:05:48

pár kiegészítés: Budapesten az 1000 főre jutó modern kiskereskedelmi terület 425m2, míg Prágában 656m2, Varsóban 529m2, Bécsben 705m2, úgyhogy érdemes hozzá szokni a plázaépítésekhez.

a bevásárló központokon belül az egyes üzlet profilok arányát a helyi fogyasztói kosár összetétele határozza meg, így mindig lesz benne hipermarket, és kb 50% ruhabolt.

a végállomásra biztos épülni fog majd valami, nagyon frekventált hely, a lényeg az, hogy az önkormányzatnak legyen ereje visszafogni a méreteket (ne árnyékolja le fél Zuglót) és kötelezze a fejlesztőt P+R parkoló építésére.

cybergreg · http://www.cybergreg.hu 2010.04.24. 01:43:21

Londonban rengeteg metróállomás köré építettek bevásárlóközpontot úgy, hogy az utasok a pláza belsejébe érkeznek.
A legnagyobb, a Westfield London pedig egyenesen ráépült a Central Line kocsiszínére.

prosztóék 2010.04.24. 06:45:48

Sziasztok!

én követtem a pláza ügyet az elejétől fogva, elképesztő légszennyezést és forgalomterhelést jelentett volna a közvetlen környezetében élőknek! a jelenlegi lepratelep mellett még ez egy tökéletesen élhető környék, de a pláza melletti zaj és forgalom mellett csak menekülni lehet innen. Kapjatok már a fejetekhez, aki szerint jó lett volna, fix hogy nem a környéken értsd, környező utcában él!

kicsibuta 2010.04.24. 07:03:12

Ha legalább a BKV kisháza melletti bódésort (kocsmástul) a földdel tennék egyenlővé, az is jelentene pár parkolóhelyet. De nem, basszus: oda költöztették át a földalatti-lejáró melletti gagyiboltokat. Azoknak a helyét is le kéne dózerolni: Relay, Burger King, gyógyszertár, zöldséges és cukrászda van a közelben máshol is - DM ugyan nincs, de azt meg kibírnánk valahogy. Leprateleppé a hajlékonyak teszik, akiket folyton kerülgetni kell. Az ismerőseim csodálkoznak, amiért 74-essel járok haza a belvárosból, amikor a földalatti sokkal gyorsabb...

csendesbob 2010.04.24. 08:37:05

"vagyis módosítani kellene a kerületi szabályozást, megalkotni a kerületi parkolási rendeletet."

tökmindegy, hogy mit akarnak oda, előtte valakiknek dolgoznia, sőt alkotnia kellene, az pedig ezek szerint nem nagyon megy...

lüke 2010.04.24. 08:47:06

kár, kár´
ilyenböl nem lehet elég!
Központi Tervtanács
ez már maga az ötvenes éveket idézi:)

lüke 2010.04.24. 08:48:51

Londonban hej`
Utrechtben a föpályudvaron, Birmigham föpályaudvar is így épült,
mikor Londonban még alig volt ilyen

tlantos 2010.04.24. 09:52:47

@sanche: ld. mammut (kivalo kozlekedes, probaltad mar?)

Káposztakukac 2010.04.24. 17:01:15

@daimjo: jaja. 2800 ingyenes parkoló az arénában, de nincs metrómegálló... itt kéne összefogni a tulajdonosnak meg a városnak. építeni egy egyszerű metrómegállót, ezzel nőne az árkád forgalma is, cserébe rögzíteni, hogy megmaradnak az ingyenes parkolóhelyek.

@fonichts: akkor költözz le bivalybasznádra, ott van neked piac.

@prosztóék: te figyelj már, te tudod, hogy hol van ez a környék? az M3 városi szakaszának meg a hungária körút kereszteződésénél. szerinted milyen plusz forgalom lenne még ott? a parkolóba ki meg beálló autók? na ne viccelj már...

Johnny Smith 2010.04.24. 22:02:25

Na végre, itt az ideje a plázástopnak.Amúgy lesz a Bosnyákon,de még a X.Liget tér melletti Mázsa téren is, ennél sokkal nagyobb (kb.10 éve épitik!!!)egyszer csak kész lesz. Miért nem sportcentrum,modern műv.ház,közösségi tér épül valahol? Inkább ilyen kellene, a sok agysórvasztó plázaőrült ellen. Ez már büntetendő gondolat egyesek szemében.:((((

Káposztakukac 2010.04.25. 00:07:05

@Johnny Smith: egy pláza lehet közösségi tér. sőt, elsősorban ház. sportcentrum? bármelyik önkormányzat építhetne, ha akarna. művelődési ház? hát tudod, azt is, de ha nagyon nem megy jól az önk. szekere, akkor megteszi talán valami trendi művészkávézó is egy plázában.

nagyon szomorú ez az általános plázaellenesség, amire a hozzászólásokban objektív magyarázatot nem találok. az az érzésem, hogy nem is az építészeti megoldásokkal van baj sokaknál, hanem egyszerűen zavarja őket a konzum-kultúra. tudom, szocializmus minden jobb volt, de azért lassan rá kellene jönni végre, hogy azoknak az időknek vége.

Johnny Smith 2010.04.25. 01:08:59

Nem azt mondtam hogy nem megyek plázába egyáltalán.Engem az zavar ha a fiatalok céltalanul,akár pénz nélkül egész napokra betelepednek oda. A Westendet kerülöm leginkább,bár központi helyen van,1-2 órán belül légszomj vesz körül,ezt az Árkádban bár kisebb nem érzem,az Alléban is van tér belül ez jó,kint park kávézó. Igen itt lehet mozi,ruha,étterem stb., de ha ez trend általánosan hogy csak ez van, egy teraszos kisvendéglő,kávézó kuriózum és elpusztitandó akkor nem kell.Miért kell mindent majmolni kintről? Nézz körül a nagyvárosokban, a retro utcai üzletek,kávéházak kellenek újra nem a zárt tér.A szülők sokszor magukon spórólnak ha tudnak,hogy csemeték trendi cuccba járjanak.Egy kiránduláson meghal,légkondit követel a gyereke. Így világos??

Johnny Smith 2010.04.25. 01:47:14

@Káposztakukac: Egyébként ha akarsz egy eltolt helyre rakott plázát, gondolj a Lurdyra itt sose lesz telt ház.(se a kinyitott üzletek,se vásárlók miatt.
A Mexikóin lehetne részben fedett tér,üzletsorral de miért rögtön gigapláza lassan egymásba érnek.Nekem egy Lidl sokszor szimpibb egy bevásárlásnál mint a tesco és tsai. ez miért baj? Sokszor elrugaszkodnak a tervezők sokszor a kisebb,emberközelibb és ezáltal jobb is.Na igen abban nincs annyi szakítható lóvé.

Káposztakukac 2010.04.25. 12:00:04

@Johnny Smith: szóval magad se tagadod le, hogy téged a konzum-társadalom zavar, és nem a plázák. ez szerintem egyéni szociális probléma, jelen esetben a tied. szerintem is szebb egy forgalomkorlátozott, kávézókkal, parkokkal, kis üzletekkel telerakott üzletsor, de basszus, itt az m3/hungária körút kereszteződésében álló szemétdombról van szó. ha van hely, ahova csak plaza elképzelhető, akkor ez az.

Johnny Smith 2010.04.25. 13:31:22

A te felfogásod szerint,ha nyaralni mész akkor is csak plázákat látogatsz meg úgye? Mit neked tengerpart,hangulatus kis uzletek? Még a tengerparti disco se jó,mert szabadtéri? Gratula hozzá, Te jövő embere!

Johnny Smith 2010.04.25. 13:41:28

@Káposztakukac: Szerintem az lenne az igazi csoda,ha megfordulna ez a mentalitás ha nagy a forgalom ne csillapítsuk le,pihenő szigetekkel akár a városban is inkább gerjesszűk fel ezerszer jobban.Nekem ez a fő problémám neked 1 falu közepére is plázát raknék a Hortobágy közepén,élvezd bameg!

Káposztakukac 2010.04.25. 14:40:07

@Johnny Smith: milyen forgalmat csökkentenél le a hungária/m3 kereszteződésében? egy pláza szerinted milyen PLUSZ-forgalmat generálna oda?ha van egy nagy p+r-je, akkor pont, hogy segíthet csökkenteni a forgalmat.

Johnny Smith 2010.04.25. 15:13:50

@Káposztakukac: Én nem a parkoló ellen ágálok,de azt kéne felfogni h ingyen max.vásárlóknak lesz,a többinek fizetnie kell.A vásárlók annál többen jönnek adott helyre, minél több funkciót raksz a plázádba,ezzel máris földuzzasztod a környék forgalmát,konszenzust kell kialakítani nem gócokat mindenhol.Ja a városba talán nem jönnek be kocsival annyian,eddig jó lenne.

Quick_6 2010.04.25. 15:40:37

Hála égnek! Építsék tele Bécs városát a sok idióta plázával! Ott persze nem építenek, mert nem kapnak engedélyt. Nálunk minden megoldható!

newC 2010.04.25. 16:39:58

@Káposztakukac: Jelzem neked amit @Johnny Smith említ Kőbányán igaz. Itt már állnia kellene a Mázsa Pláza nevű (giga)csodának,lakásokkal együtt erről több cikk is született, ez tényleg csomópont Kőbányán ez fellendíthetné a környéket is. A gyárbezárások sokkal jobban érintették,munkahelyek lennének egyben,talán félnek hogy a Sugár és az Árkád forgalmából is nagy részt kivenne ezért akadályozzák meg.Ez több busznak vá.+62A vilinek is vá.,a 3-as vilid átmegy rajta ez baj?+vonat áll. közvetlenül,miért nem ezért rinyálsz? Oda épüljön ahol szükség is lehet rá,ne csak mutogatni lehessen igazi funkció nélkül.Zuglónak azon a részén egy mini csomópont van,igaz lepukkant, de átalakítása nem ekkora terveket igényelne.Gondolkozz reálisan.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2010.04.27. 12:59:21

A Mexikói út környékének tömegközlekedését kicsit nagyobb területet bevonva kéne rendezni, az Hungáriától Rákosrendezőig. Egy plázába behajtó villamos csak ugyanaz a régi xar,pántlikával.

Ebben a formában örülök, hogy nem lett semmi a tervből.

mestska · http://cities.blog.hu 2010.04.28. 13:10:11

Montpellierben ténylegesen a pláza földszintjén fut a villamos:

cities.blog.hu/2009/12/18/rovidhirek_091017

Amúgy meg a korábban írottakkal értek egyet, a térség sokkal komplexebb annál, minthogy eg ykis területet fejlesztgessünk, a környező problémák módosításának mellőzésével. Ez bizony a Nagy Lajostól a Hungáriág egségesen kezelendő.

Károlynils 2010.05.01. 22:24:04

Érdekes, miközben mindenki utálja a plázákat, sőt "be sem teszi a lábát", mégis dugig vannak emberekkel. A századik is, meg az egymás mellett állók is. Ez kb. olyan, mint az, hogy senki sem nézi a TV-k legnépszerűbb gagyi műsorait.

GergoV 2010.05.05. 11:59:17

Jézus f*szát! Én még ezt a látványtervet nem láttam, de döbbenetes, ezt semmiképp nem szabad megengedni!

A környéken lakom, és igaz, ritkán járok át a mexikóin lévő terminálon, de az egyértelmű, hogy semmi szükség oda egy ekkora monstrumra. Aki plázázni akar Zuglóban, annak ott az Aréna, az Árkád, vagy a Pólus, erre a helyre ökörség beerőltetni egy ilyen monstre, a környék épületeinél (3-4 szintes társasházak, kertes házak sok zölddel) arányaiban is nagyobb bevásárlóközpontot.

Főleg úgy, hogy a jelenlegi átmenő forgalmat remekül kiszolgáló passzázs van jelenleg a végállomás fölött gyorsétteremmel, pékséggel, drogériával, gyógyszertárral, újságossal, zöldségessel. Ennyi bőven elég, és nem több. Nem kell a Mexikói útra még nagyobb forgalom, főleg, hogy a P+R-ben már így sincs hely nap közben!

Maga a pláza pedig annyira félreeső helyen lenne - a Herminamező sarkában, az M3-as-Hungária csomóponttól, amiből oda nincs közvetlen lejárás, a vasúti töltéstől és két oldalon lakónegyedektől határolva -, hogy csak a csendes kertvárosi részen növelné meg értelmetlenül a forgalmat, átmenő-megálló vásárlókra aligha számíthatna.

Őrültség...

sashimi 2010.05.05. 22:25:34

Szvsz eppenseggel nagyon is praktikus, ha
a villamos/vonat a bevasarlokozponttal egy epuletben all meg. Japanban nem egy ilyet lattam.

btprg 2010.05.06. 17:00:31

Szerintem sincs semmi értelme oda plázának. Az ilyen plázák kb. semmire se jók egy normális embernek. Dugig vannak méregdrága divatboltokkal, rendes üzlet alig akad bennük. Csak a pénzeszsák szülőkkel rendelkező plázacicáknak meg fiúknak vannak, akik a azért hogy menőnek nézzenek ki rendszeresen elköltenek ezekben az undorító boltokban tízezreket.
süti beállítások módosítása